icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

kvojtanikova
7. mar 2011

@shira_ hihi to si viem predstavit 😀 😀 😀 U nas odkedy som zacala davat vacsie plienky sme nejake mega-nehody nemali. Aj s tymi ortopedickymi gatkami to uz nejako flakam - na buduci tyzden uz mame ist na kontrolu, tak dufam ze to bude OK a mozem ich kompletne odlozit.
My sme vcera trochu upratovali (stary hladal nejaky dokument) a nasli sme fotky Mateja ked bol asi taky stary ako Boruska - normalne to je uplne to iste decko!!! Uz sa vobec nedivim ze malu obcas volam "Matejko", hlavne ked ma oblecene nieco modre alebo neutralne - vyzeraju ako keby presli cez kopirku 🙂 No, aspon je jasne ze u nas nezapracoval ziadny "postar", ale iba nas tatik...
@ivona2010 no, toto robi moja mama s tym "rozmaznavanim". Tiez ma to obcas stve, ale potom si vzdy poviem, ze to je pochopitelne, vidia sa cca kazde 2 mesiace, takze jasne ze si ho babka chce uzit. Len keby to ten maly potom nezneuzival - vsetko co ho krvopotne naucime - samostatne jest, obliekat sa, zaspavat sam v izbe - pride babka a krmi ho, oblieka, dedko s nim spi... Potom mu zase musime tyzden vysvetlovat ze my jednoducho teraz ked mame Borusku nemozeme zaobchadzat aj s nim ako s babatkom🙂

kvojtanikova
7. mar 2011

@shira_ a vcera som tak rozmyslala - teraz ked mas tu ruku v sadre - manzel aj vari? Ked si predstavim ze by som jednou rukou mala chystat obed, tak mame bud donaskovu pizzu alebo jogurty 😒 Este zvladnem jednou rukou uvarit kavu a caj a zaliat tie instantne polievky a kase z ovsenych vlociek, ale to by sa stary aj s malym asi odstahovali 😀 😀

shira_
7. mar 2011

@kvojtanikova nooo...tak napríklad zavolá svokre, čo je navarené a bud ideme tam alebo donesie. alebo švagriná nám donesie aspon polievku. dalšia možnosť je že muž navarí, maso s hranolkami alebo maso s ryžou alebo cestoviny. napr. v sobotu sme varili polievku ale to sa dá očistil mi zeleninu a len som hodila do hrnca k tomu morč. krdlo a rezance navarí a hotovo, k tomu spravil zel.šalát s kur. a msom a bolo to super. no a posledná, najoblúbenejšia možnosť, že sa ideme niekam najesť 😀 a tak to striedame dokola

mamazuzu
7. mar 2011

@shira_ jeeeminacko, my mame tusim s tym prekakavanim stale rovnake problemy. aj nasa mala vcera tak nalozila. boli sme na nakupoch a mne sa hned nezdalo, ze je nejaka kludna (ona totiz lezi jak 5 penazi, ked ma nalozene pod sebou). Nakompletku vsetko prekakane. Este ze som pod nu dala do kocika deku, lebo este aj kocik by som musela prat. A teda nasa mala aj ruky od toho - to je bezne, ked ju vyzliekam, natiahnem jej to hovienko aj tam, kde ho nemala. Az na 2. pokus sa mi ju podarilo okupat do cista 😖

kvojtanikova
7. mar 2011

@shira_ no to je super. Este ze sa to da takto vyriesit. Asi aj my by sme to tak museli robit, keby sa mi daco take stalo. Stary sice vari, ale iba obcas a vacsinou to iste - kura so zemiakmi, kolienka s morcadellou a tak podobne.

shira_
7. mar 2011

@mamazuzu no presne, on si ležkal celkom pokojne, ani sme o tom nevedeli, na lehátku na gauči, pod ním našťastie deka. akurát sa zastavila švagriná a brala ho na ruky tak sme to zbadali 😀 potom spustil rev na hovado muž ho začal vyzliekať, tak to sa zababralo aj všetko okolo, rýchlo bral plienky aby aspon poutieral to hrubé, ja som chystala vodu do kýblika... 😀 😀
@kvojtanikova no aj moj stále to isté. masko na kúsky, okoreniť, opražiť. minulý týždeň som ho naučila ryžu.
dnes ráno som si uvedomila, že naše detičky už budú mať tak okolo troch mesiacov, ako to letí...
už máte niekto za sebou očkovanie? my máme ísť 30.3.

f1
7. mar 2011

@ivona2010 ja pijem vineu a marku. pila som aj pri starsom. alebo vodu s bazovym sirupom od hello.

mamazuzu
7. mar 2011

@shira_ to je sranda, ze v kakanicke si budu pekne hoviet tichucko a akonahle ich z toho chceme prebalit a ocistit, zacnu nariekat. nasa to iste... spindirka mala 😀

ivona2010
7. mar 2011

@kvojtanikova no to chápem, lenže našbabina nás vidí pomerne častejšie, minimálne 1x do týždňa, malá si vôbec neváži darčeky

@shira_ u nás by sa nevarilo, sem- tam berieme obed zo školskej jedálne, máme to na skok a výborne varia a vždy nám naložia viac, takže sa najeme obidvaja
s tým kakaním - no my stále každá druhá plienka=kak 🙂 a naopak malý je nekľudný

inak ženy, dúfam, že neprišla dalsia zima, včera sme boli na Orave, no hrôza, brrr

vera1132
7. mar 2011

Ešte kojíte všetký? ja už nie už mi došlo mliečko ☹
ale našťastie malý dobre znáša Nutrilon.

shira_
7. mar 2011

@ivona2010 no keby sme mali takúto možnosť stravy tak vobec nemám starosti a neriešim nič, to by so uvítala..
@vera1132 no ja kojím, mlieka je dosť, robím si srandu že nakojím aj susedinu malú ked bude treba. dúfam že mliečko bude, lebo malý mi nevie piť z fľaše, chcem ho začať učiť čo najskor z pohára, v lete už budem v robote a keby bolo moc teplo aby nemusel manžel za mnou každú chvíľu behať, aby som dala malému piť.

kvojtanikova
8. mar 2011

@vera1132 aj ja este kojim, aj ked popri tom obcas dokrmim Nutrilonom. Aj som celkom rada tomu Nutrilonu, lebo zrejme budem musiet ist na RTG pluc co sa mi ten kasel stale nelepsi, uz 5 mesiacov som nezazila den bez toho aby som nekaslala, takze po RTG mlieko odsajem a vylejem a mozem jej dat plnu davku Nutrilonu, lebo je uz aspon ciastocne zvyknuta.

shira_
8. mar 2011

@kvojtanikova rtg žiarenie sa neukladá v tele, ani v mlieku. uklada sa rádioaktívne žiarenie, to je niečo celkom iné.

kvojtanikova
8. mar 2011

@shira_ no ja viem, len doteraz mi doktorka stale tvrdila ze nemozem ist na rtg. ale uz som si to nastudovala na nete a je to uplne bezpecne, aj to odsatie jednej davky mlieka je skor pre pokoj duse, nie je to nutne. len teraz o tom musim presvedcit dokinu, lebo uz fakt nevladzem. z nicoho nic take zachvaty kasla a chrcanie na hrudi, vzdycky to trva asi hodinu a potom je zase uplne dobre. totalne ciste dychanie. preto to dokina nikdy nepocuje stetoskopom...

gilly
8. mar 2011

caute baby, tak ja som opat tu. Sme boli teraz tyzden u mojej mamky, juj fajne bolo 🙂) same oblubene jedla som mala, venovala sa drobcovi, no parada 🙂 maly aj 400km cestu zvladol v pohode, tak sa tesim.

gilly
8. mar 2011

@kvojtanikova cize rtg je vpohode? mna totiz strasne ale strasne boli chrbtica, akoby som mala nieco pricviknute, tiez by som potrebovala asi rtg,a le sa bojim...

kvojtanikova
8. mar 2011

@gilly no podla toho co som sa docitala na nete je to v poho... pisali tam aj lekari aj radiologovia,

slniecko_z
8. mar 2011

@vera1132 ahoj nie ja som ani nekojila tiez sme na Nutrilone a v pohode 🙂

shira_
8. mar 2011

dala som konečne obrázky, pokukajte 🙂

vera1132
8. mar 2011

ahojte maminky, mohli by ste zahlasovať za mojho drobčeka? Ďakujeme 🙂
http://lesk.cas.sk/zlaticko2011/profil/3455
http://lesk.cas.sk/zlaticko2011/profil/3461
http://lesk.cas.sk/zlaticko2011/profil/4122

ak aj vy ste zaregistrované pošlite link, rada zahlasujem 🙂

kvojtanikova
9. mar 2011

@shira_ velmi pekne fotky, ta ciernobiela co Tomasko pije mliecko je fantasticka. Ozaj uz len zaramovat, ako ti tam dakto pisal. Ja by som sa asi bala nechat babatko tak pri psikoch ako ty, ale to preto, lebo my sme doma nikdy psa nemali, iba andulky, takze na to nie som zvyknuta. Tito tvoji vyzeraju byt taki vycviceni, ze ziadne nebezpecenstvo nehrozi 🙂 🙂 A Tomasko tak sam sedi ci to bolo iba kvoli foteniu? Take male babatko by este nemalo tak sediet dlho aby si neposkodilo chrbatik, aj ked by sa mu to mozno pacilo to sedenie. Potom by mohol mat neskor problemy s plazenim a chodenim.To nechcem nejako strasit alebo co, ale zbytocne by som ho tak nedavala. Ale jasne, ked to bolo na fotku, na taku chvilku je to uplne v pohode. Dufam ze si sa nenahnevala ked tak pisem.
@vera1132 zahlasovane🙂 Drzim palce aby ste daco vyhrali.
Baby, je mozne ze sa zacina u nasich deti uz priprava na zubky? Boruska uz par dni slinta horsie nez bernardin, normalne som musela vytiahnut podbradnicky, denne ju x-krat prezliekam a periem odusu...

shira_
9. mar 2011

@kvojtanikova psi sú úplne v pohode, ale bez dozoru ani na sekundu 😉 sedieť nedávame,iba na fotku, aj tak by sa on za chvíľku zošmykol, lebo pohybuje ručičkami nožičkami 🙂 tomáško asi týždeň už slintá neskutočným sposobom, robí bubliny zo slín a všelijaké zvuky pri tom 😀 presne ako píšeš, bude treba vytiahnuť podbradníky. na začiatku grckával potom to prešlo, tak som ich schovala, aje zase pojdu do obehu 😝 tomáško už začal dávať všetko do pusy, čo sa mu podarí chytiť. ale najradšej má svoje ruky .

vililienka
9. mar 2011

Tak som tu konečne 😉 aj my sme sa mali narodit v decemri 26.12. alebo 31.12. a prisli sme až 2.1.2011 , malá ma 10 týždňov a už je velmi sikovná dokaze chytit rukov hrkalku, a uz sa smejeme-vacsinou ked sa pokakame...ale nemame dobre jadierka ..tak balime nasiroko..Inak mala slinta uz o 1 mesiaca tak ze jej davam podbradnik ...asi to nema suvis so zubkami..neviem to je moc skoro najskor idu v 5 mesiaci zuby.

vera1132
9. mar 2011

@kvojtanikova dakuuujemee. aj moj slinta, kaqmaratkinmu malemu isli zubky už v 4 mesiaci, tak je možné že aj nasim pojdu 🙂

vera1132
9. mar 2011

poradňa super. váha 6200 dlžka 61 cm a obvod hlavičky 41 cm
najbližšia poradňa očkovanie ! juuuj

shira_
9. mar 2011

@vera1132 no valibuk, ako náš 😀

kvojtanikova
10. mar 2011

@vera1132 fiiha, riadny buchtos. Musi byt krasny. Nasa ma ledva 5kg ale to iba odhadujem kedze naposledy sme boli na poradni 15.2. a vtedy mala 4290g. Ja co tu citam na koniku tak su deticky co maju zubky uz 3mesacne, takze uvidime ci aj nase deti budu take rychle. Mate este deti v perinke? Ja este hej, ale uz bude fakt mala. Co obliekate detom ked uz nie su v perinke? Ja sa bojim ci jej nebude zima bez perinky lebo ved este sa bohvieako nehybe, len lezi a sem tam kopka nozkami. Mame v byte 21 C. Ako ich obliekate vy?

vera1132
10. mar 2011

@kvojtanikova takk stou váhou som bola aj ja v šoku, nepapa niak extra, už pomenej ale nech papa, ked už bude lozit,.... tak určite schudne.
Ja malého nemam v perine napríklad. obliekam mu dupačky, svetrik a teplačiky,. a samozrejme čiapočka. a v pohde. on je taký malý hyperaktívni, furt rieši s ručičkami a kope. 🙂

shira_
10. mar 2011

@kvojtanikova my sme ho vážili včera, má 6530g. ja stále čakám, kedy sa to spomalí, ale rátam tak že možno polročný bude mať už len 8 a ročný možno nejakých 11kg, to bude celkom normálne dieťa. my sme perinku zrišili asi pred 2 týždňami, ale aj tak to bola len tenučká, kvôli tomu ju mal aby sa nestrhával zo spánku. potom zistil ako z toho vyvliecť ruky a stratila význam. inak nohy mu z nej trčali už dávno. cez deň som nedávala vobec, možno len prvé 2 týždne čo bol doma. ja sa inak čudujem- tomáškovi netreba moc oblečenia, inak by bol spotený. v noci máme 21-22C, dávam iba bavlnené dupačky, spací vak a paplónik. cez deň máme až 23C to leží na lehátku na deke v dupačkách, ked zadrieme zakryjem dekou. ked je chladnejšie, dám body a flisové dupačky. on sa hýbe v jednom kuse. ked ideme von dám na to len overal a čiapku a do fusaku.

kvojtanikova
10. mar 2011

@shira_ no moja je fakt teplomilna, najspokojnejsia je ked jej je teplucko. Teraz mava na sebe body s dlhym rukavom, obycajny kabatik bavlneny, ponozky a teplaciky a tu perinku. Cize hore ma dve vrstva a dole jednu, lenze na tom je este ta perinka. Perinka je tiez tenucka ale je v nej pekne zavinuta tak ju to hreje vlastne odspodu aj zhora. Preto neviem, co bude ked ju zrusim. Vcera som jej namiesto perinky dala na horeuvedene oblecenie este dupacky bez rukavov, ale kychala cely cas a bola dost mrzuta. Teraz je sice aj tak trochu prechladena ale ja som myslela ze to bude dost, ale neviem neviem...