icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

kvojtanikova
18. máj 2011

@aleola my sme tlacivo dostali, lebo nas sa komisarka pytala - "tu ma byvat pani Kornelia, pan Martin, to je asi manzel 🙂 a Matej" a ja som jej skocila do reci "a este mame dcerku" a ona ze "ahaaa tak to je asi velmi cerstva🙂" Oni tam maju tie udaje ku dnu 31.12. 2010 tak ak ste dovtedy nemali babo prihlasen na trvaly pobyt tak o nom nemozu vediet.
Boruska ockovanie zatial zvladla, teplotu mala dneska cely den, asi 37,4, teraz vecer uz nie. Tak dufam ze zajtra ma uz neprekvapi lebo idem aj s malym na alergo a svokra bude kocikovat...

mata_murkova
19. máj 2011

@slniecko_z no tak mne takto mala spava stale v noci spi dobre ale cez den tak po dvakrat 20 min..sem tam sa zadari a pospi viac ale to zas v noci o tretej sa herecka zobudi ze je vyspata..vcera napriklad vynechala poobedny spanok a zaspala az o 8 pritom o 7 uz spava (neviem co sa jej porobilo) ale zas este teraz spi :D inokedy by uz buntosila ale teraz zas ja nemozem spat

@kvojtanikova aha tak takto to je ja som myslela ze papier pre malu len nevedli kam maju dorucit lebo sa vola po poloviciakovi a nema na schranke meno (mala je narodena 31.12.)

vera1132
19. máj 2011

zajtra ideme na nožičky do PK, ide ešte niekto? 🙂

zmajerikova
19. máj 2011

ani nam neprisiel papier na malu...ale vraj jeden je taky neutral ci co tak tam ju treba napisat....
Inak tie zubky ma prekvapili, ja som myslela ze okolo siesteho mesiaca je tak najskor kedy pojdu a vy tu pisete ze uz mate dva od trtieho mesiaca...sranda
My este nemame, ale je volajaka umrncana a doktorka povedala, ze ma dasienko ruzove, tak asi aj nam coskoro pojdu
Barborka spinka celkom pekne. V noci od osmej pol deviatej...ale este sa mi v noci budi okolo tretej stvrtej a chce papat, potom sice spinka do nejakej pol siedmej ale to uz sa tak budi pomedzi to, chce si cucnut, zas zadrieme a tak. A cez den spi doobeda asi hodinku a pol a poobede este dve tri hodky...teda ako kedy...sa mi zda ze sa to pomalicky skracuje a vcera mi nespala poobede skoro nic...asi len 40 min...ale to ju vecer hned odvalilo hehe.

ivona2010
19. máj 2011

v tom sčítaní bude riadny chaos, včera mi známa hovorila, že vraj to bude skompletizované do 2-3 rokov, tak neviem, ved dovtedy bude zasa iná situácia
mne malý zatiaľ spáva celkom fajn aj cez deň§, niekedy doobeda len pol hodku, ale poobede 2-3 a potom ešte hodinku, večer chodí spávať okolo 9, dnes sa zobudil o 1, prehodila som ho na bruško, chvíľu kukal, že čo...potom zaspal do 4
my nemáme očkovanie ešte žiadne kvôli chorobe a ani ručičku nemá celkom zahojenú po TBC

slniecko_z
19. máj 2011

@mata_murkova no ja si myslim, ze to koli tym zubom lebo mne spavala aj zo styri hodiny poobede a teraz tie 20 minutovky no hroza potom mrnci lebo jasne ze je nevyspata a ja aby som ju kazdu chvilu otom hontrlala v tom kociari no naporazenie ani doma nic neurobim lebo aj Misko chce byt vonku aj s tym sa pohrat no a je vecer a ja som 😝 vystavena ale zas teraz uz obaja chrnia a mam pokoj 😵

mata_murkova
19. máj 2011

@vera1132 my sme boli pred dvoma tyzdnami a mala ich ok tak uz mame pokoj ale balila som nasiroko len na noc a cez den sme sa niekedy nosili v nosici

@ivona2010 spracovanie tych udajov urcite netrva tak dlho to sa mi nejako nezda.pracovala som vo firme kde sa napriklad spracovavali maturity (je mi jasne ze sa to neda zrovnat lebo maturantov je podstatne menej ale to len pre porovnanie) za tyzden sme to museli mat skompletizovane a odovzdane
tiez este nemame ziadne ockovanie lebo mala soplila a kaslala a nakoniec jej nasli v nose nejaky bacil tak to odkladame a tbc my to mame stale cervene a v strede biela bodka podla mna jej to hnisa ale lekar tvrdi ze je to ok :(

@slniecko_z moja tiez chodila o 7 spat ale teraz neviem co ma o 7 je v posteli a nie a nie zaspat..to spanie bude asi vecny problem kym ty spunti trosku nepodrastu🙂 inak ako sa da zvladat dve deti naraz? je to v pohode? my sme sa s poloviciakom bavili ze druhe ked bude mat mala 5 rokov aspon ze nech si najprv ju uzijeme ale teraz mi kazdy nadava ze budem banovat tak neviem

kvojtanikova
19. máj 2011

@mata_murkova ivona ma pravdu, spracovat to maju do roku 2014!!!! Tak mi povedzte ci to zas nie je mrhanie peniazmi - navyse mna rozculuje ze tlaciv vytlacili 5mil, ale z toho 3mil to urcite vyplnia elektronicky, hlavne ze kolko papiera sa minulo a penazi na tlacenie - to nas danovych poplatnikov vobec nese..ie? &Kym to spracuju a zistia ze by tu trebalo skolku, potom kym prejde tender na zhotovitela a kym ju postavia, bude moja dcera uz na ZS ak nie na strednej...

mata_murkova
19. máj 2011

@kvojtanikova fiha to som teda fakt prekvapena to je sila tak naco potom taka ohromna statistika aj tak dobre vedia kolko nas je to ma uplne iny vyznam..najviac ma vsak zarazili tie kody ciarove to je teda anonymita jak hovado otrasne..z tych 5 mil tlaciv to este bude veeela naschval zle vyplnene lebo vela ludi to chce bojkotovat a zaroven vela bude len zahodenych neodovzdanych..takze peniaze mohli splachnut malo by to rovnaky uzitok

slniecko_z
19. máj 2011

@mata_murkova no tak je to sranda niekedy ti poviem vecer som k.o. my sme druhe dieta nikdy nechceli ale ked uz sa pritrafilo no tak sme si povedali ze si ju nechame keby viem ze raz budem mat dve deti tak si ich spravim s max rokom rozdiel nam Misko najprv strasne ziarlil a teraz uz sice v pohode ale je s nami doma a nudi sa lebo nemozem sa mu venovat ako by som chcela keby maju taky maly rozdiel tak by to bolo myslim lepsie lebo take rocne dieta este nechape poriadne a asi by to bolo jednoduchsie vedeli by sa spolu lepie aj zahrat ked budu vacsi ... Mala ked bude mat dva roky Misko 5 a to on uz bude s inymi vecami sa bavit to ho nebude zaujimat hrat sa s mladsou sestrou

chrumen
20. máj 2011

nakoniec mala malá z očkovanie teplotu - nie moc ani nie dlho ale mrzutá bola z toho a len by spala 😉 dnes dúfam bude dobre - apropó ešte stále spí - od pol9 večera .... a mama je už od pol7 zo zvyku hore 😀

@slniecko_z mne sa do druhého dieťaťa moc nechce ale predstava že bude silvia sama - predsa len vo dvojici je lepšie no zasik neviem či by som zvládala dvoch takých malých krpcov - tiež si ju chcem užiť 🙂

kvojtanikova
20. máj 2011

@chrumen jaaaj tebe je dobre ze este stale spi. Boruska sice teraz tiez spi, ale uz vyse tyzdna vstava kazdy den o pol 5... Potom znovu zaspi okolo 7-7:30 , ked odide stary s malym do roboty a do skolky, ale to uz zase ja som prezlecena, postele upratane, tak sa mi ani spat nechce.
Druhe dieta - podla mna je dobre mat viac deti, aby neboli sami a aj celkove je potom vacsia zabava. Kazdy to vnima inak, niekomu vyhovuje mat ich hned po sebe, ja som napriklad 2 roky robila a tak som sla znovu na matersku, je to individualne. Ved uvidis casom ako sa budes na druhe dieta citit, ako na tom budete financne, atd. Ja som urcite chcela mat dalsie dieta pretoze pri predstave ze by sa tomu jednemu daco stalo a mne by neostalo nic, som mala husiu kozu. Asi to je preto ze v partnerovi necitim "spojenca" na starobu, mame rozdielne zaujmy a vacsinou aj nazory, a bala som sa ze by tu po mne nic nezostalo. Obidve deti velmi lubim a som strasne rada ze ich mam, s Matejkom sa uz da pekne porozpravat a vzdycky mi zdvihne naladu (niekedy aj tlak, samozrejme🙂)

chrumen
20. máj 2011

@kvojtanikova ja som z troch sestier, sú to moje najlepšie kámošky a preto by som rada chcela aby mala silvia súrodenca .... ktovie možno o rok budem chcieť stoj čo stoj 😀 ešte sa učím čo a ako a preto si neviem predstaviť mať dve deti .... ale keď sa zabehám a budem mama na plný úväzok ... 😝
naša sa tiež tak budí ale stačí ju zobrať k nám do postele a ešte zaspí do pol7 - 7, neviem čo to dnes ale podľa mňa má v tom prsty to očkovanie

ivona2010
20. máj 2011

@kvojtanikova mámá rovnaký názor na celé sčítanie
malý teraz dobre spinká okolo 1 sa mrví, ale zistila som, že mu netreba dávať papať, len ho šupnem na bruško a pokračujeme do 4 a potom dalej do pol 7, takže keby to vydržalo, bolo by fajn
@slniecko_z
@chrumen aj my sme všeličo s malou riešili, ked sa Borisko narodil a nebolo to jednoduché, nežiarlila, len si začala divnými spôsobmi nie jej vlastnými 😒 vynucovať pozornosť a potrebu, že aj ju ľúbime...alebo napríklad ked sa s tatinom objímame, povie, že maminka ty už ľúbiš iba tatina 🙂 tak ju chytro postískam...
je ťažko povedať aký rozdiel medzi detmi je ideálny, ja som po malej chrozne hcela ísť niečo prerobiť...ale zasa niekto tvrdí, že je fajn si to odbiť jedno po druhom a že aj detičky sa potom spolu prehrajú, s čím aj súhlasím...takže je to len na Vás a hlavne tebe ako to budeš cítiť....mám aj známu, ktorá vedela, že druhé dieťa nebude, jednoducho má dosť pri dcére a asi nemá na to ani povahu

mamazuzu
20. máj 2011

baby, davate v tychto teplach malinkym vodicku okrem vasho mliecka? lekarka mi kazala, ze jej mam davat ajvodicku. tak som dnes nachystala do flase, ale mala mi z flasky nevie pit. iba zuzle ten dudlik a pri tom, ked bola malinka, dokrmovala som ju aj flasou a nerobilo jej to problem. a dokonca pouzivame aj dudlik, tak neviem ako ju naucit vypit tu vodicku z flasky. asi jej to budem musiet davat lyzickou 😖

chrumen
20. máj 2011

@mamazuzu ja som začala popri UM dávať aj vodičku, malá ju nechcela piť tak som skúšala po lyžičkách a teraz ked tak teplo a sme von a ponúknem jej tak vypije ale málo, musí si zvyknúť asi - ja som zo začiatku skúšala aj cez striekačku lebo cumel vypľúvala 😀 skúšaj to von, možno ju teplo prinúti cucnúť si

mamazuzu
20. máj 2011

@chrumen ja jej to skusim dat este lyzickou. uvidim, ci to nebude vypluvat. aj ked som citala, ze u dojcenych deti by sme mali preskocit flasu a rovno prejst na poharik s naustkom. to sa mi zda trosku divne, neviem. ale potom ju nebudem musiet od flase odnaucat 😅

mamazuzu
20. máj 2011

@chrumen a ona je urcite viac smadna, lebo vcera som ju kojila kazdu hodinku, co vyplakavala. a len si cucla a bol klud

zmajerikova
20. máj 2011

@mamazuzu ja malinkej davam aj vodicku a pekne pije, ale mi sa prikrmujeme z flasky, takze je naucena...skus to lyzickou alebo tym poharikom s naustkom...vraj od siesteho mesiaca sa to uz moze

vera1132
21. máj 2011

vy davate len čajík, alebo aj vodičku?

kedy prestanú vipadaávať vlasy??? už ma to nebaví, ved takímto tempom za mesiac nebudem mať vlasy 😒

vera1132
21. máj 2011

kedy budete učit detúrence na nočník? alebo už učíte? ak ako, sú niake úspechy? darí sa? 🙂

slniecko_z
21. máj 2011

@vera1132 My aj dzusikujeme mala dokonca aj cez slamku vypije krabickovy dzusik
a na nocnik ? to je dako skoro nie? a ani nebudem davat nas maly na nocniku nikdy nebol mal 1,5 roka a vypytal sa na zachod iba na noc sme mali plinku a asi po dvoch mesiacoch plienky uplne vysadili myslim, ze to dieta musi samo na to prist dufam, ze aj u malej to tak bude ale nutit ju nebudem

vera1132
21. máj 2011

@slniecko_z dzusikujete? wow, už aj to možem? a aké dzusiky?

zuzkaznr
21. máj 2011

Ahojte mamicky 🙂 Chcela by som sa opytat,zacala som malej davat mrkvu za zemiak,velmi jej chuti ale nekaka mi aj 3 dni. asi to nieje v potiadku...mate s tym nieto skusenost?

pe
21. máj 2011

@zuzkaznr ja mam s malou tento isty problem, zacala som ju prikrmovat, ked mala 5 mesiacov, vsade som sa docitala, ze sa zacina mrkvou a pritom z nej chudatko mala hrozne bolesti bruska a presne ako pises, nedalo sa jej vykakat, tak som jej mrkvu prestala na chvilku davat, radsej som jej robila cuketku, ta jej hrozne chutila a doteraz ju ma hrozne rada a ked som jej uz zacala davat aj masko, asi od 5,5 mesiaca a robila som jej take viaczlozkove obedy, napr. masko+cuketa alebo masko+zemiak a podobne, tak som k tomu pridala male mnozstvo mrkvy, aby zas mala aj vitaminy, ktore obsahuje, ale aby jej tak neuskodila... ale nemozem jej dat vela tej mrkvy, lebo ma este aj teraz problemy...

adupal
21. máj 2011

Ahojte. Ja som sa tu neozvala hádam od januára. Dianku stále kojím, ešte neprikrmujem, až za mesiac začneme. V stredu sme boli na druhom očkovaní do nožičiek a preočkovaní rotavírusmy. Meria 65 cm, váži 6480g. Ked sa jej chce tak sa prevalí na bruško, ked ju položím do postielky, zachvíľu je stočená o nakríž postielky. Na brušku začína dvíhať ritku a trochu sa jej podarí posunúť. Od druhého mesiaca si vie na chrbátiku dvíhať hlavičku.
@mata_murkova aj moja Dianka sa narodila 31.12.2010
@mamazuzu ja som začala dávať čajík po lyžičkách, predvčerom som jej prvý krát skúsila dať s fľašky a tiež nevedela čo robiť, iba cumeľ oblizovala a usmievala sa na mna.
@vera1132 ja som začala syna dávať na nočník ked mal 7 mesiacov. Ked mal 1,5 roka bol už cez den bez plienok a mesiac na to aj v noci. Aj teraz som rozhodnutá dávať dcéru na nočník ked už bude vedieť sama sedieť.

zmajerikova
22. máj 2011

@zuzkaznr ahoj..mne doktorka povedala, ze z merkvou treba opatrne, ze zapeka....ale ak sa ti po troch dnoch vykaka normalne, tak to neries. Nasa niekedy tiez nekaka aj tri dni...a potom nalozi hehe. a niekedy kaka aj dva drat za den.

mata_murkova
22. máj 2011

@ivona2010 nebojis sa drobca nechat spat na brusku? mne sa tak mala dnes stocila sama na brusko a tak zaspala a ked som ju chcela pretocit tak revala jak tur..ale mam strach, vsade strasia s tym sids

to druhe dieta by som brala aj ja sice neskor trosku ale brala len mam obavy z porodu lebo ten prvy siel moc lahko a neverim ze druhy by bol rovnaky,,keby mi povedali ze ano tak aj 3 odrodim este :D:D:D

@mamazuzu ja davam cajik od kedy mala mala antibiotika a nechcela ich zjest..cajik jej chuti ja mam flasku tommee tippe tam ten dudlik vyzera ako prsnik a nema problem z nej pit dokonca sa ani prisat naspat na prso..a ano hovori sa ze radsej s poharikom s naustkom po prse pokracovat ja planujem ho ponukat ked zacneme prikrmovat tak som zvedava co to spravi 🙂
@vera1132 co sa tyka vlasov zacali mi vypadavat po 3 mesiaci po porode a citala som ze vraj to moze trvat aj 9 mesiacov ze kolko sa pripravovalo telo na porod tolko sa moze davat doporiadku..ja sa k tomu este nadmerne potim co je neprijemne jak svina a tiez dole som neni uplne vporiadku sem tam mam este take divne bolesti no a co sa tyka nocnika nasla som tu super clanok a plnaujem sa toho drzat lebo napriklad kamoska sa ponahlala davala malu od pol roka aj vedela co ma na nocniku robit a teraz ma rok a pol a kasle nan,,nechce sa jej tam vysedavat (tak jej ho trochu znechutila) https://www.modrykonik.sk/fotoblog/macocha/clan...

@slniecko_z ty kokso to fakt pije cez slamku uz? no ta vasa je pekne popredu ja som vytesena lebo sa mi vcera zacala sama pretacat na brusko uz;) z bruska uz dlhsie ale na brusko to boli len snahy a zlata je strasne sa tomu tesi🙂

@zuzkaznr a kojite sa ci ste na um? lebo my sa kojime a mala mi kaka raz za 3 dni raz za tyzden ako kedy a mrkvicka k tomu este zapeka trosku takze by som sa nebala..pri um sa kaka kazdy den vraj

chrumen
22. máj 2011

@vera1132 mne moja čajík nechce, vykrúca papuľku akokeby som jej citrón dala - možno stačí poskúšať rôzne druhy a čo sa vlasov týka ani nevrav - sú všade, v kúpeľni, v spálni, na gauči, na malej 😀 vraj to prejde ale dosť pomáha zinok .... a zaručene ich padanie zastaví podlaha 😀

chrumen
22. máj 2011

@mata_murkova my sme na UM a aj sa prikrmujeme - a malá kaká aj dvakrát za deň tak neviem, doktorka povedala že je to v poriadku, niekedy sa navykaká ako je deň dlhý ale na druhý deň ráno je toho požehnane .... vtedy väčšinou ide pyžamo do práčky a malá celá pod sprchu 🙂