icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

bebaa
12. júl 2011

@mata_murkova ved miska to len tak podotkla o tom lepku..

mata_murkova
12. júl 2011

@bebaa hej ja viem ale na co prikladat do ohna stale ked sa povedalo ze sa debata uzatvara..fakt sa tu s vami nechcem vadit s nikym ani slnieckom a ak som sa ta nejak dotkla @slniecko_z tak sa ospravedlnujem nebolo to v plane len sme sa nepochopili ani som ta nikde nemenovala, cele to malo byt obratene na srandu a nie ako narazka. a uz nechajme temu krmenie bokom lebo je ozaj nebezpecna 🤐

miska_zv
12. júl 2011

@mata_murkova Ale veď ja viem, že nie.. viem čítať.. len vravím, že nie každá doktorka je taká, že všetko zakazuje.. a väčšina mamičiek tu vraví, lepok zavádzať až v neviem koľkých mesiacoch.. a nám povedala takto.. to bol len príklad toho, že napr. naša doktorka nám dovolila..
@slniecko_z No však som rada :D

miska_zv
12. júl 2011

@bebaa No ďakujem 🙂 Bolo to ozaj len podotknutie.. a už nejdem ani ja riešiť tému kŕmenia 🙂

bebaa
12. júl 2011

No, ocujte ma....ako davate zltok do jedla??? som z toho ...... akoze uvarite vajicko na tvrdo, oddelite zltok a date do prikrmu???

slniecko_z
12. júl 2011

@bebaa no bud tak alebo do spenatu normalne normalne v surove oddelim svacnem ho tam a miesam take slte bodky sa tam urobia a viem ze je to uz ok

slniecko_z
12. júl 2011

@mata_murkova tak zakopme vojnovu sekeru 😎

bebaa
12. júl 2011

@slniecko_z ok, zajtra si dame 🙂

miroslava124
13. júl 2011

ahojte. My sm sa práve vratili z dovolenky. Pozerám, že ste tu riešili jedlo.. Ja som pri prvom synčekovi viac riešila jedlo a viac sa držala zásad podla knižiek a tak. Teraz už až tak nie. Lebo naozaj to čo vtedy sa nesmelo teraz može a naopak. Moj prvý syn nechcel pit mlieko od 3 mesiaca absolutne žiadne. Ja som ho prestala kojiť lebo som dostala silnu trombozu a koli liekom som nemohla..Umelé nechcel vobec žiadne. Pil len kaše od nestle a také mliečko s kakaši od nestle. Aj to mi vydržal pit len do 6 mesiacoch a potom to odmietal. Jagurty nechcel absolutne len termixi. Skušali sme aj kravské mlieko a ani to nechcel ani s cukrom. Proste bol bez mlieka. Mlieko mu začalo ako tak chutit len od 2 -3 rokov. Mlieko mi prímal len vo varenej strave. A kravské.

Teraz mam dvojčata a jeden spapá dosloa všetko čo mu dam a druhý je podobne ako najstarši syn. Kojila som ich len 3 mesiace. Števko mi teraz pije UM, ale Oliverko ho nechce vobec a tak teraz začal piť kravské ani to velmi nechce ale aspon takých 120 vipije ráno a večer. Aj to ho musim prispať a ta v takom polospánku mu to dať.

miroslava124
13. júl 2011

My papame jogurty, nam to doktorka kázala že už od 6 mesiaca možu. Pribinačik viem, že sa neodporučuje práve koli alergiam až po roku, ale ja som ho najstaršiemu davala lebo nič skoro nechcel a toto mu chutilo. Dvojčatam zatial nedávam ale určite ho dam skor ako po roku.

zuzkaznr
13. júl 2011

@slniecko_z bola som dnes su tej dr a povedala ze to mozu byt oslabene cievky a praskaju,ale zobrala mi pre istotu krv a zajtra budem mat vysledky. ak tam nebude vaznejsi problem tak mi da len nejake tabletky na posilnenie

kvojtanikova
14. júl 2011

tak to som "rada" baby ze nie som sama s velkym bruchom, akoze na jednej strane po dvoch detoch co by som aj chcela, no ale urcite sa kvoli tomu nebudem obmedzovat v jedle, skor to cvicenie ale na to ozaj nemam vobec chut. Co sa tyka jedla, malej som predvcerom skusala dat kasu - 1.kasa od Nestle, zjedla asi polovicu davky, a vcera cele doobedie hnackovala, takze asi to nebolo pre nu to prave orechove. Kupila som jej teda nemliecnu ryzovu, ze jej to zarobim s mojim mliekom, tak uvidime.

shira_
14. júl 2011

@kvojtanikova ja som tiež kúpila nemliečnu, nebudem riskovať. raz somju už skúsila dať a v pohode. u nás zase zle robí banán, hnačka na hovado

vera1132
14. júl 2011

je tu niaka slobodný mamina s jednim babom, chcem sa opytať ohladom peniažkov. napišeš mi IP ? ? ? dik

slniecko_z
14. júl 2011

@kvojtanikova ja si to tak tiez hovorim co by som nechcela po dvoch detoch mozem byt spokojna 😀

slniecko_z
14. júl 2011

@zuzkaznr jaj no to som zvedava teda ze by som potom skocila aj ja k dr ?

kvojtanikova
15. júl 2011

dneska sme boli s Borcou na kontrole, tak jej zase predpisala ATB - Cefzil, kedze uz 3 tyzdne chrci a sirupy na kasel jej nepomohli. Ja samozrejme som uz od nej zahlienena tiez - pocit zdravia my vydrzal presne tyzden... uz chodim aj do temy Alergia a kasel lebo ma ide z toho porazit. Od utorka nam tu kosia cele sidlisko, takze sa to aj dalo cakat. No ale aby som sa len nestazovala - dala som Borci prepichnut usi, takze aj ona uz nosi krasne nausnicky co ma po tatikovi (ten mal byt tusim Gabika ci Martinka), reku ked bude brat ATB a aj tak budeme trcat doma, aspon to budeme mat za sebou. Mali sme ist na ockovanie v utorok ale presuva sa to na 9.8. kvoli tej chorobe.
Kasa co som jej dala vcera jej chutila, ani z toho nema take srakory ako z tej minule, takze som celkom spokojna.

slniecko_z
15. júl 2011

@kvojtanikova chudatko male no alergia je svinucha 😠 poznam to . Skore uzdravenie zelam teda a gratulujem k nausnickam

miroslava124
15. júl 2011

ahojte dnes sa moj Števko posadil sam z ľahu. Teraz to robi stále 🙂), ale ničoho sa pri tom nedrži len sa zapre o ručičku..

chrumen
15. júl 2011

@kvojtanikova ani nevrav s tou alergiou - raz za sto rokov som šla pomôcť pri babke hrabať seno a ešte teraz mám po tvári fľaky ☹ oči opuchnuté čo som ani žmurkať nemohla a lekár mi len povie tak nechodte poprípade predpíše zodac po ktorom som schopná prespať celý deň ( vlastne by som sa tomu teraz ani nebránila ale to by mi krpaňa moja nedovolila ) 😀
ja dávam malej sem tam kašu - mliečnu a zatial v pohode, akurát tak po očkovaní bola celá nemrdom, horúčku mala, hnačky, mrnkala celý deň - bol to des ale už je zas ako sto čertov 😉

chrumen
15. júl 2011

a chcela by som sa spýtať - keď pripravujete jedlo pre krpcov používate niekto miesto soli nejaké bylinky? ja do prívarkov dávam kôpor ale rada by som skúsila aj niečo iné 🙂

kvojtanikova
15. júl 2011

@chrumen no ved ja by som brala taku alergiu co mam oci opuchnute a flaky, lenze to je na tom najblbsie ze u mna to vzdy pride vo forme kasla - ako astma, ale trva to dlho, nie len ked som v kontakte s tou travou, ale potom este asi 2 tyzdne kym sa ta sliznica upokoji, a potom kosia znova... takze som z toho dost na nervy. Hlas uz stracam, takze sa "tesim" co bude zajtra. Este ze mala ja po tom prepichovani usi v pohode, mozem jej to krutit kolko chcem, vobec nereaguje, takze ju to asi neboli.

kvojtanikova
15. júl 2011

kopor davam aj ja, skus dat petrzlenovu vnat alebo pazitku, to by mohlo byt ok

zuzkaznr
15. júl 2011

@slniecko_z takze mam malo zeleza v krvi,tak mi dala nejake tabletky a dalsie na to posilnenie ciev
Baby posadia sa vase deturence sami do sedu? moja nie,ale sedela by stale,uz sedi sama 🙂 ja davam tiez nemliecne kase a velmi jej chutia.

zmajerikova
15. júl 2011

@miroslava124 jeeej mimi musela som ti napisat, sa mi strasne paci ze mas dvojicky, je to takekrasne, dva poklad naraz. Ale urcite aj velmi narocne, lebo ja mam co robit s jednou. A je sranda, ze jedno mliecko chce a druhe nie. A co sa tyka kravskeho mlieka aj my sme boli na nom vchovani...ja aj brat a ani jeden nemame ziadnu alergiu. Takze tak....naozaj je najhorsie niecomu striktne verit, ked sa to tak casto meni. Co sa moze teraz, tak nasim vnucatam budu zakazovat. To bolo aj s vajickami, ze su skodlive, a teraz su uz dobre, alebo margarin ako strasne odporucali, a maslo ze je skodlive...no a teraz naopak...Inak ja nasej davam do jedla trosku masla, namiesto oleja, nie vzdy ale sem tam...

zmajerikova
15. júl 2011

@bebaa ja som davala tak ako si napisala, a tiez do spenatu

zmajerikova
15. júl 2011

@miska_zv ja som citala najnovsie vyskumy a lepok sa ma zavadzat do siesteho siedmeho mesiaca....co najskor, tak vznika mensia pravdepodobnost na vskt celiakie...takze tak....informacie mas rozne

zmajerikova
15. júl 2011

@slniecko_z baby to len ja som o pat kil tazsia ako predtym? Asi ma slahne, a to aj cvicim. Dufam, ze ked zacneme chodit tak to vybeham...

bebaa
15. júl 2011

@zmajerikova no ja som nepribrala, ale to len preto ze nezerem....totalne sa obmedzujem, ale ani nechudnem, tiez cvicim, nie pravidelne, ale snazim sa....a kila nejdu dole, dietu drasitcku nechcem zatial drzat, bo kojim

miska_zv
15. júl 2011

@zmajerikova No takže presne ako som napísala.. len ešte teda do toho 7.mesiaca...do 6.mesiaca znamená aj skorej 🙂 My sme začali tuším pred 6.mesiacom či ako.. asi v 5. sme zaviedli lepok