icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

trnka77
30. júl 2011

ja ked som povedala,že som tam už 3x už sa pri mne nikto nezastavoval 😝 😝 😝

mata_murkova
31. júl 2011

@trnka77 🙂

mata_murkova
31. júl 2011

my sme vecer skoncili na pohotovosti vraj ma mala brusnu virozu, teploty nam neklesaju:(

kvojtanikova
31. júl 2011

caute ja sa hlasim z Tatier - Strba, predstavte si ze normalne tu je wi-fi asi cela dedina, ja som to len tak nahodou zapla ze aj tak to nebude fungovat a ono to normalne ideee. Super. Dneska len 2x prsalo, boli sme na prechadzke, v chate nam kuria takze mame pekne teplucko 24C, akurat malemu sa pokazil zips na jedninej bunde ktoru tu ma (tiez blba, vezmem len jednu, ale povedala som si ze ved tato bunda je do kazdeho pocasia, neprefuka, nezmokne, funkcna bunda za 30E, no a aha - pokazil sa zips a hned je "nefunkcna" 😠 😠 )
Borca ma pancuchace, flisovu bundu a ciapku na usi, no frajerka to je. Len keby prikrmy chcela jest - dneska sa mi pre nu nechcelo varit tak som jej dala Sunarek - kukurica so zemiakmi -zvladla par lyziciek a ostatne mi vypluvala kade-tade, no ked som to ja ochutnala, ani sa jej nedivim. Humus hnusny. Niet nad varenu stravu. Takze zajtra pekne krasne varim, mixujem, mnam mnam.

mata_murkova
31. júl 2011

@kvojtanikova presne tak tie flaskove prikrmy su pekny hnus, ja som tiez kostovala a teda riadny sajrajt, moja mala to tiez nezjedla;) teda to tam mate peknu kosu ked ste tak naobliekany, ale tak nech vam dovolenka dobre dopadne, hadam sa aj pocasie umudri

zmajerikova
31. júl 2011

@lenka112 my mame v stredu osem mesiacov a tiez nemame ani jeden zubok....takze sa nestresuj hehe, kamoska ma dve dcerky a obom isiel zubol az v deviatich...no a mne az v roku a vela naraz, to len bude peklo

shira_
31. júl 2011

ja ked kúpim tak hipp alebo hami a tie čo sne mali zatiať, chutia dobre, normálne ako ked ja navarím. malý baští jedna radosť. včera som varila domáce na 2 dni, nezamrazila som lebo rozmrazené odmieta a skazilo sa mi to, v chladničke, malo to pachuť, nechcel to jesť. zase som musela dať kupované, ešte že mám železnú rezervu. rozmýšlam ešte jeden spôsob, urobím pár dávok a zavarím do pohárikov, či to bude chcieť. inak najradšej má čerstvé no ale to nemám šancu robiť každý deň. jedine cez víkendy.

shira_
31. júl 2011

@trnka77 viac o tandemovom dojčení- rady a skúsenosti http://forum.dojcenie.eu/portal.php

bebaa
31. júl 2011

Mato ma 7 mesiacov a 1 tyzden a este stale sam nesedi ☹

fatmira
31. júl 2011

@bebaa nesmut... Misko ma o 2tt viac a tiez sam nesedi... ako posedi chvilu, ale potom mu je jedno, pada do strany alebo dozadu 😅 ale casto ho tak aj tak nedavam...

bebaa
31. júl 2011

@fatmira aj mato chvilu sedi ale sameho ho nemozem nechat, pada.....

fatmira
31. júl 2011

@bebaa no to ani ja ho tak nenecham... na sedenie maju aj tak este cas..ak ked viem, ze povacsina deticiek v ich veku uz sedia 😉

lenka112
1. aug 2011

@zmajerikova My máme dnes 8 m a stále nič, len sa obávam, aby nám zúbky neišli na dovolenke. 😒

vera1132
1. aug 2011

@fatmira
@bebaa aj ja sa podelím, ani moj malý nesedí sam , tiež chvilku posedí sam, ale potom ho ťahá do strany. ale ked pozerame TV tak ked ležim tak mam "rozdiahnute" nohy, a tam mi sedí a drží sa sa niekedy stehien alebo bez držania je. a vydrží. a v kočíku vydrží sam sedieť, a drží sa. ja ho niak do sedenia nenútim. ked bude chcieť tak sa posadí, ale davam ho do sedu.

a zúbok ešte nemame, už na dasienkach vidieť také male kopčeky dva. tak uvidime kedy to príde 🙂

bebaa
1. aug 2011

@vera1132 ani ja ho nenutim, ale ked citam ze ine deti sedia, tam si hned namyslam, ze nieco nie je v poriadku, mato tiez ked sa drzi, tak sedi,ale inak nie....zub tiez nemame,ale to mi vyhovuje, bo sa este cickame, aspon ma nepohryzie.

vera1132
1. aug 2011

@bebaa ved to, je to blbé ked aj ja čítam že niektoré detičky sedia od piateho mesiaca a tak, ale čo už. ked sa im neche tak čo už. naši chlapci môžu byť v niečom inom prvý 🙂
my už nekojíme, ale no maš pravudu, ked bude mať zubok tak to bude iné papkanie 🙂

bebaa
1. aug 2011

@vera1132 presne tak 🙂

miroslava124
1. aug 2011

moji chalani sice obaja sedia uplne super, ale tiež sa niekedy blbo cítim keď ich ľudia porovná vaju, že jeden už aj štvornoškuje aj sa stavia dokonca si sam sadne aj z lahu a je jedno či z bruška alebo z chrbátika, nemusí sa ničoho pridržat a sam si sadne, ale druhý drobec sa len teraz začina snažit štvornožkovat to znamená že dvihne riťu ale len sa tak koliše no zato sa postaví a pekne stoji. Jeden spapá pomaly aj klince 🙂 a normálne aj velké kusy, druhý len pekne hladučké a je strášne prieberčivý 🙂 a tak je to pomaly vo všetkom sú uplne rozdielny a ludia to velmi porovnávaju. Pritom vobec s ničim nemeškajú len jeden je viac popredu. Inak zúbok ani naznakom.

miroslava124
1. aug 2011

Aj vám sa teraz babatka veeelmi ručičkuju? Mne hlavne jeden drobec sa strašne pýta na ruky. Normálne okolo neho nemožem ani prejst lebo hned plač. A strašne žiarli aj na bratov, ale potom mi je ostatných ľúto ked jeho stále beriem :(, ale nechcem aby plakali :((

chrumen
1. aug 2011

naša sedí už celkom pekne, v kočíku sa udrží ked náhodou prejdem po hrboch 😉 , mna hneva ked pocuvam čo by UŽ mala vedieť a čo by EŠTE nemala robiť .... a veru najhoršie čo múže byť je keď sa detičky porovnávajú

@vera1132 tvoja sestra to je tej farme? a ktora to je? 🙂

chrumen
1. aug 2011

@miroslava124 naša začala byť posledné týždne strašne plačlivá ked mamu nevidí .... uvidíme ako to bude pokračovať, v mudrých knižkách píšu že je také obdobie kedy len mama a byť stále na rukách

mata_murkova
1. aug 2011

@bebaa nasa ma 7 a tiez este nesedi
@chrumen ja ked necham malu babke tak vobec neplace az ked pridem a vidi ma ze som niekam zaliezla, tak potom sa pyta za mnou, inak vydrzi bezo mna pekne
nas este drzia tie horucky, dnes som bola s nou aj u lekara crp sme mali 8 moc negativny takze viroza, hadam bude za chvilu fit

shira_
1. aug 2011

no náš začal teraz sedieť sám, 7 mes. a 2t. žiadne také že v 5 mes. to ani náhodou. štvornožkuje a pri nábytku stojí, sedieť sám začal až ked sa tam dostal zo stoja a teraz vie už aj z hocijakej polohy. ten sed u nás prišiel až nakoniec. mne zase nechce byť na rukách, mixuje sa , len by lozil a lozil ale ja som ho vela nosila doteraz vo vaku, v nosiči a tak takže teraz už chce všetko sám. no len ja nemám kedy ho furt strážiť. v ohrádke vydrží len chvíľu.

vera1132
1. aug 2011

@chrumen hej je. to je ta anglicka lenka. pozeras farmu? 🙂

chrumen
1. aug 2011

@vera1132 trošku, viem ktora to je - riadna papuľa 😉 no pačila sa mi ked mala kozu dojiť 😀 ale to už davnejšie natáčali však?! a detičky boli v anglicku či tu na svk?

adupal
1. aug 2011

už sme doma z dovolenky. Boli sme v Nových Zámkoch, ale počasie nič-moc. Včera mala 7 mesiacov a podarilo sa jej ked lozila dozadu spraviť šnúru a potom si sadla. Dnes to skúšala aj opačne -zo sedu na štyri.
@mata_murkova - aj mna pustili domou z pôrodnice 4. januára.
Malú kojím 5 krát a niekedy 7 krát za den. Máme zatiaľ 2 príkrmy za den- obed a olovrant. Akurát si upravujeme režim, lebo na dovolenke sa nám rozhádzal.

mata_murkova
2. aug 2011

@adupal my mame tiez rozhadzany rezim hlavne vecerne zaspavanie, naucila sa mi zaspavat v kociku a v postielke place jak pavian, ale vcera som sa rozhodla ze to dame uz doporiadku, horucky ustupili, uz je opat ako zive striebro tak hajde do postielky, pustila som uspavanky z netu, lebo moje spievanie nepomohlo:D chvilocku mrnkala a potom sa pekne ulozila, tak uvidim ci to bude fungovat
dievcata chce sa vam vyvarat tie prikrmy? varite kazdy den ci zmrazujete tiez? mne mama vcera nadala ze som darebna mater ze oni varili kazdy den, ale to nie je ani o tom ze sa mi nechce ale to co mam uvarit polku mrkvy pol zemaku a dat jej to jest? ja zmrazujem na 2,3 dni.

vera1132
2. aug 2011

@chrumen to už dááávno natačali. už je odtial doma asi cca 2 mesiace. ale ešte sa vratia na Farmu, lebo budú vyberať toho kto vyhraje. ale nebudem prezradzať 🙂 treba pozerať .
a deti boli v anglicku, malá bola s našim bratom, kedže chodi do školy. a malý bol s otcom, neviem či v kanade alebo kde sa tulali 🙂 ale bolo o nich postarané.
tak ona je vie povedať svoje, ale podla mna sa ešte tak neprejavila ako ju poznám 😀 možno to ešte príde .

bebaa
2. aug 2011

@mata_murkova ja varim na dva dni, nezmrazujem, potom to nechce, ten jeden den sa to v chladnicke nepokazi...a ked nahodou ze nemam cas, tak dam kupovane, malemu to chuti..

mata_murkova
2. aug 2011

@bebaa ja ked dam do chladnicky tak to mi nechce, zmrazene zje bez problemov a kupovane tak to take grimasky robi co jej to nechuti a to tiez kupovavam hipp alebo hami ale nechce to tak uz ani neskusam, za to presindavky moze jest na kila do toho este piskotik a hned sa ide zadrhnut s tym