V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
no včeraj večer som malému prešla s prstom po dasienkach, a citi tam také malé pichlavé ako žiletka. juluj, zúbok sa nam tlačí 😀 tešíšm teším, a zatial ani horúčka, a neni mrzutí , ale dokedy ? 🙂
Ahojte. aj vam sa zacali znova budit deturence v noci aj ked uz ju predtym prespaly celu? mne sa mala zacala budit 2 az 3 krat za noc. myslim ze je hladna lebo vzdy ju nakojim a spinka dalej. vcera som jej skusila dat pred spanim UM a zobudila sa iba raz.
Inac my zubok nemame zatial ziadny a o plazeni a stvornozkovani ani nehovorim. nejako sa jej to nechce. veselo sa otaca a pekne sedka 🙂
@zuzkaznr mne sa budí každú hodinu a pol, ide ma poraziť. ale určite to nie je od hladu. raz som skúsila kašu na večeru ale aj tak sa zobudil a bol tak nejedený že nechcel prsník, lebo mu vadilo že tečie mlieko a nedal sa uspať, no nikdy viac. ja myslím že to zo zubov. teda tajne dúfam, že to zase prejde ☹
@shira_ jednej mojej známej sa malý budil v noci každú hodinu - spravil si z nej cumel tak to nevydržala a týžden sa trapili - proste mu nedala cucnuť a teraz jej prespí celú noc 😉 a to jej odporučila doktorka
@zuzkaznr nám sa nača budí tak 3krát ale stačí dať cumel a spí - neviem prečo sa budí - vlastne ona ani oči nemá otvorené len plače ... či zlé sny či zuby či čo?!
Už nám pôjdu asi zúbky. Od piatku večera má teploty 39, častejšie kaká. Bola spavejšia a nechcela ani odomna mliečko, tak som dostala zápal. Tak sme mali obe celý víkend teploty. Teraz by zase chcela mliečko častejšie.
@chrumen je normálne, že dieťa ktoré nepozná cumel cucá prsník 😉 je to to isté, z pohľadu bábatka, ako keby si malej nedala v noci cumel napriek tomu, že doteraz ho mohla mať. my to máme tiež tak, neotvorí ani oči, len sa mrví, prehadzuje, fňuká.. dám prsník trochu sa napije a ďalej spí. asi sú to zuby, treba vydržať. dúfam že to prejde čo najskôr.
@shira_ ved to mi je jasné, pokiaľ pocucá a spí tak to nieje problém 😉
ozaj baby a my už máme zub a rovno dva 😀 v sobotu sa nám prerezali skoro naraz, malá obžúvala pivovú fľašu a zrazu cink cink , joj taká som rada, aj malá sa ukludnila tak budeme mať pokojné obdobie ( ktovie dokedy), dnes ju zobral tato na celé poobedie von lebo ja musím dopísať bakalárku ☹ ktovie ako to zvládne, neviem či mám mať vačší strach o malú či o tata 😀
@zuzkaznr ahojte baby u nas to tiez rovnake,v noci sa budi na plac,pohojdama a spinka...mame uz 2 zubky...od 6 mes uz nemame cumel ale zaspava pri cice co mna rozculuje 😠...tiez nelozime ani sa nam nechce z chrbatika na brusko pretacat,ale radi stojime....tiez by som nieco chcela vyskusat aby sa my uz nebudil v noci co poradite?my sme mali byt decem ale sa poponahlal skor 🙂
@shira_
@bebaa
@bebaa to robila aj nasa par krat....a bola hore aj dve hodiny....slak ma siel trafit...ale preslo ju to
Nasa Barborka sa uz vie sama posadit a dnes sa a prv krat postavila v postielke...je to sibal. V poslednej dobe je strasne umrnkana, iba k mamine a na ruky...a aj tak nie je spokojna. Neviem ci su to zubky...lebo sa na ne uz vhovarame vzdy ked je zla a stale nic 😝 . No ved uvidime kedy vylezu...Barunka ma uz 8 mesiacov. Inak sa mi v noci zobudila na strasny plac, akoby ju z koze drali. a potom nie a nie utisit...a to mala zavrete ocka bambulka moja.
my sa hlasime dneska po poradni, myslela som ze Borcu budu aj ockovat, aj som kvoli tomu zrusila staremu vylet, mal ist dakde na noc, tak mu vravim, ze nie, co ak bude mat teploty alebo co, a oni ju napokon nezaockuju, lebo ze sa pomylili, ze teraz sa ma ockovat az v novembri 😠 😠
Ale mam aktualne miery: 69cm/8360g, na usi nam dala nejaku masticku Fucidin lebo jej to po tych nausniciach stale hnisa. Vypytovala sa co papa a tak, ked som jej povedala ze som jej vcera dala cviklu+zemiak+tekvicu tak sa na mna divala ako puk, baby fakt to je taka divna kombinacia???? Ja jej davam aj tekvicu+zemiak+kopor+zltok, alebo mrkvu+m petrzlen+maso+cestoviny... robim to blbo ci co? Ved uz mam druhe dieta, tak nechapem.... Inak z tej cvikly sa mi asi trosku vyhadzala (alebo to ma od tepla, neviem), tak jej mam davat aj fenistil. Uvidim, dneska jej tu cviklu dam este raz a ked sa jej to zhorsi, tak to bude z toho. A ze uz mam davat aj jogurty ale nie smotanove, ale obycajne.
@kvojtanikova tak jogrurty uz mozno ano ved hovoria ze od 8 mesiaca a vpodstate ste ho zacali tak asi je to vporiadku, ja este nedavam, teda ale mas fantaziu dobru s tym jedlom, nevidim na tych kombinaciach nic zle hlavne ze to drobcom chuti mne pripada ze robim furt to iste.
my mame bilanciu dva zuby, chvalabohu uz je po viroze, ale tiez sa nam mala zacala castejsie budit, asi to maju na svedomi aj zuby aj to ze som vecer prestala kvoli tej brusnej viroze davat kasu, mali sme dietu. vcera som jej ju znova dala (sunarku na dobru noc) a teda zobudila sa mi len dva krat v noci takze zas nabiehame na kase
@zmajerikova myslim ze ten plac mate zo zubkov mi tiez len tak z nicoho nic strasny zachvat placu a ked jej dam calgel alebo nurfoen tak to prejde po chvili a zas sa pekne hra alebo buva
@zmajerikova aj my sme pár krát mali takýto čudný záchvat plaču so zavretými očami, bože nedal sa utíšiť ani prebrať ani nič, stalo sa nám to 3x a to vždy mimo domu, ked sme spali v novom prostredí. ale napr. spali sme tam viac nocí a len raz takýto záchvat a nie prvú noc, tak neviem čo to má byť. teraz máme zubové obdobie ale nám už ide 7. a 8. zub no a šlapeme okolo gauča, ale bokom, a rukami sa drží a pekne posúva.. a vieme už aj padať na zadok zo stoja, alebo si pekne sadnúť, nie furt padať na hlavu. chvalabohu. ja som 9 mesačná sama chodila a moj muž 18 mesačný a toto vyoadá že na jesen bude chodiť, normálne rozmýšlam nad topánkami, lebo zatial sme len v ponožkách alebo na boso.
@grenka juj ja som rada že moj pri cice zaspáva, že nemusím vymýšlať vešelijaké iné metódy- hopsanie spevy, vyrevanie to by sa mi veru nechcelo, takto pocucá a bezpečne zaspí bez stresu, položím do postielky a pohoda, normálne som kojila raz za noc, max. 2x ale teraz tie zuby to je na nervy, každé 2 hod hore , aj po hodine a pol a cicá a cicá na upokojenie, nechce sa pustiť. dúfam že to skoro prejde lebo ma vykotí od únavy. mne sa večer nechce spať a v noci mám tiež problém zaspať ked už vstanem, ráno by som spala a spala a musím do roboty božeeeee
jaj dievcence ta nasa ema jak ma tie dva zuby tak kuuse jak vlcak auuu
@mata_murkova hehe aj unás to je podobne - ked jej na noc idem dať cangel tak cvakne opica malá 🙂
naša sa tiež budí s plačom už pár pekných týždnov, ja tak rýchlo vyskočím z postele že potom sa mi zaspať nedá a čo som si všimla tak tesne pre splnom ale po nom veľmi zle spáva v noci - cez deň aj dve hodiny vkuse ....
@shira_ tu prácu tebe nezávidím , ja by som síce už tiež šla, veľmi mi to chýba ale to spanie do pol7 - 7 je lepšie 😀
jj pracu nezavidim ani ja.. obcas si pri malej schrupnem aj ja ked uz nevladzem a sil nikde.. a nasa robi pokroky, vzdy ked ma o mesiac viac z nicho nic zacne robit veci, kt.pred tym nerobila..zo dna na den.. a my sme uz topanocky kupili aby nebehala bosa..len teraz v nich nevie chodit ;) a zubaky mame dva spodne a vrchne dva upirske sa jej vytahuju, beleju.. zatial nerozprava iba ked zacne tak taha daku notu akoby sa ladila na spev..ale naznak reci nikde..asi ked bude mat 9mesiacov zacne daco ako to ona zvykne prekvapit.. v noci tiez place akoby ju z koze drali obcas spusti..asi je to normalne ked aj vasi drobci to tak..
ahojte chcela by som sa spytat ci uz davate svojim drobcom pribinacika...moj ma osem mesiacov a neviem ci uz mu mozem dat...dakujem
@gabi.ta jogurt sa moze, obycajny biely, nie smotanovy ani nizkotucny. Ja som ho Borci rozmixovala s polkou banana a zopar Sunarka keksikmi a bola to celkom dobrota a aj ju to dost zasytilo. Lebo ten samotny jogurt je dost kysly, ani mne osobne to nechuti.
Okolo deviatej Mato zaspava, o desiatej - hrozny rev, skusala som caj, pohladkat, dudel,len aby som ho nemusela vyberat z postielky, nic nepomohlo, musela som ho vybrat, ani na rukach sa neutisil, nakoniec som ho dala do nasej postele a na cici....zaspal, znova som ho prelozila a o 15min to iste, zase na cici, toto sa opakovalo treti krat, na stvrty som ho uz nechala spat pri nas....zaspal, no asi okolo dvanastej zase rev, nic nezabera iba ked mu dam cici do ust...bojim sa ze bude mavat nekuludny spanok, ze sa bude budit a zvykne sa na to ze mu vzdy dam..Priatel, ze nech ho necham vyrevat, tak som nechala, ale po dvoch minutach revu mi hovori: "vies, skusme to zajtra, ked nepojdem do roboty"....co robit, ja si myslim ze to je zo zubov..pred tym to nerobil, v nedelu mu vysiel prvy a mam pocit ze da prerezava dalsi...
@bebaa myslim ze nic s tym nenarobis, treba len dufat ze to po par dnoch prejde, dasna natierat tym gelom z lekarne a casto davat cici, neboj, on si na to nezvykne, ked sa mu zubky ukludnia, zase bude spavat dlhsie.
@kvojtanikova kamarata tiez dala malemu zakazdym ked zaplakal, aby sa vyspala aj muz... a teraz koji kazdu hodinu, maly bude mat 9 mesiacov, muz sa odstahoval zo spalne a ona vyzera ako troska... ☹
@bebaa hej ale to mozno ked tak robila od zaciatku, a ty si Mateja normalne krmila, nie tak casto, to len teraz ma take prechodne obdobie, asi mu fakt idu tie zuby
@kvojtanikova no tej kamaraty syn zaciatku nespaval dobre, budil sa tak kazde tri hodiny, potom dve a teraz jednu... mato ma vecer normal nutrilon a v noci kojim, mlieka je uz malicko....takze on po hodine nemoze byt hladny...dufam ze to bude lepsie...

@lenka112 no..prvy mal v 3mes.. dost rychlo 🙂