V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
lili777 moj ma jeden 7200 g a 65 cm (por.váha 2800/46 cm ) a druhý 9700 g a 74 cm (por.v. 3260 / 50 cm)
moji papaju obaja kravské mlieko. Menši nechce žiadne iné. Odmietal mi všetky umelé a aj toto donho dostanem len tak tak. Obaja su zdaryvý. Prvý syn tiež nechcel mlieko a bol na kravskom asi od polroka do roka a pol a potom už vobec. Teraz mu zase začalo mlieko chutit.
Ja dávam aj jogurt, robim aj krupicu a puding..U nas nieje nikto alergik široko daleko..takže to mlieko neriešim ked raz ine nechce tak niečo mu musim dat..
inak drobci už štvornožkuju o dušu a už aj sa postavia obaja. Ráno su najzlatši ked vstaneme a ja idem napr.do kupelky oni hned za mnou ako také husky a za nimi hned aj najstarší..no strašne su zlatučký 🙂
Ten menši Oli už aj hovorí mama, ham...a nana 🙂Števko ešte nerozpáva zroumitelne len také svoje hatlaninky ale strááášne vela
@mamazuzu ja dávam vždy papariku do polievky, tak že je varená, rajčiny tiež nedávam surové.
@kvojtanikova my ked robíme v narkóze detičky, tak sestrička dá vypiť utlmujúci liek ale ona je strašne zlatá k deťom, dajú si potom pichnúť kanylu a spinkajú raz dva alebo ked je veľmi bojazlivé dieťa tak doktor dá nadýchať cez masku najprv a tak pichá...
@miroslava124 to je sranda, dvojčatá a aké rozdielne. Moja malá má tiež skoro 10 kg 😕 ale určite aj okolo 75 cm. Už 74 vecičky sú jej len tak tak. Aj môj syn bol stále taký veľký bucko a teraz sa vo svojich dvoch rokoch krásne vytiahol. Je úplne akurát. A aké je to s dvoma detičkami naraz? osobne si to neviem ani predstaviť. Mám síce malý vekový rozdiel, ale neviem čo je náročnejšie. Takto mi má každý iný režim, v podstate stále niekto spí🙂
Ahojte dievčatá. chcela by som sa spýtať, koľko krát cez deň spia vaše detičky? my sme mali super režim. cez deň spala 2x po 2 hod. až som ju musela budievať, aby my večer zaspala. predvčerom zo dňa na deň sa my ju nepodarilo uspať, len revala. tak sme prešli na jeden spánok. teraz zaspala o pol druhej ako drevo. večer ju dám asi o pol deviatej, deviatej a spí do rána do ôsmej, deviatej s jedným prebudením na kŕmenie. v noci spí od narodenia chvála bohu výborne. nie je jeden spánok na takého drobca málo?
@miroslava124 to kravské mlieko kupuješ aké? aj ho preváraš? ja síce stále kojím, ale chcem prestať. je my to ľúto, kojenie je také chutné, ale chceme sa pokúsiť o súrodenca a ja nemám ešte MS. každý radí nech ešte počkám, ale ja som už stará korčula, tak sa musím poponáhlať
dík
@dyba no mne mala spí ešte 2krát tak po 1,5 hodke. Ale malý mi nespal vôbec!! on normálne ako dvojmesačné bábo býval hore celé dni. Nejaký režim sa nám podarilo naštartovať cca v 10 mes, keď som prestala zbytočne ho uspávať, aby si 10 min. zdriemol. Odvtedy spával raz denne možno hoďku - ako kedy. Ale niekde som čítala, že niektoré deti sú pripravené na jeden spánok cca v 9. mes. Takže môže spať len raz.
no moj starší má 2 roky a 3 mesiace a malá 8 mesiacov. A urgán je na neho slabé slovo 🙂
aha, takze dakujem vam baby. nejak som si to vdaka vam dala dokopy. hlavne tie jogurtiky atd. inac k tym jogurtom este. mne doktorka vravela, ze jogurty skor take kvalitne plnotucne s kratkou dobou spotreby. mozem aj acidko, kludne aj ochutene. a tvaroh, milacik, danett, pribinacik nie, lebo je tam tvaroh.
Ahojte baby, dakujem velmi krasne za vase odpovede, ste ma trosku upokojili. Tak ja neviem co mam take stastie ze vsetky deti okolo mna uz dobreze nechodia, ale teda ked aj vase su take niektore nelezuce a nestavajuce sa, tak som trosku ukludnena. Som zvedava ako mi to dlho vydrzi J
Inak ja som asi debil, ale ja nikde v Milaciku nevidim v zlozeni, ze obsahuje tvaroh.....
A nas synator mal presne na osem mesiacov 7,5 kg, a 69 cm. Taky akurat J juj tieto tepla vonku to je dost otrava, spat mi v noci nechce, do polnoci od osmej spinka pekne a potom si aj dve hodiny len poplakuva a o spanku ani chyru ani slychu. A budi sa kazdu hodinu. No rano vyzeram velmi vabne
@dyba Cauko, no moj synator je asi nie velmi klasicky priklad dietata – lebo on spi momentalne styrikrat denne, sice tak max polhodinku, resp. cez obed este dokaze tak do hodinky. Je to take haluzne, lebo v podstate spi, zobudi sa a do polhodiny si uz opat sucha oci a do hodiny a pol od prebudenia urcite ide opat spat. Takze jeden spanok u nas takym tempom hrozi asi az v skolke J
ahojte
@stardust
@lili777 babule nestrašteeee 😉 . ale nie, viem že je to záber. veď s malou mám kopu roboty, nič nestíham ale verííím si. ale pri našom šťastí si na druhé počkáme určite zopár rokov ak vôbec. veď na malú sme čakali niekoľko rokov.
@gilly to máš teda spachtoša. my sme 4x spali keď mala asi 3-4 mesiace 🙂 . inak naša malá vôbec neštvornožkuje. vie iba cúvať na bruchu, otáča sa ako hodinky na bruchu a už chce chodiť za ruky. kríže mám pomaly v keli. dnes sme mali poradňu a dokyna hovorila že je to v poho. má 7650 g a 76cm. je taká štíhla. teda s jedením máme problémy. spapá toho málo aj to s nútením. ale prospieva a je zdravá 🙂
a posadiť sa sama nevie ani postaviť. nevadí
@mamazuzu no veď ja som sa tiež nad tým zamýšľala neskutočne veľa a keď mám pravdu povedať to dnešné kravské mlieko je v podstate viac voda ako mlieko .... aj doktorky som sa pýtala na mliečne výrobky a tá mi zas povedala že pokiaľ bude mať UM tak jej nemám dávať žiadne mliečne výrobky a to sa mi už moc pritaihnuté za vlasy ..... vravím 100 ľudí 100 chutí
@chrumen tak to je aj podla mna naozaj pritiahnute za vlasy. ale s tym mliekom kravskym rozhodne este pockam. v tejto preinformovanej dobe je to des, mas pristup k mnozstvu informacii, ktore su ale uplne rozne a potom si vyber. kazda chceme najlepsie pre svoje dieta, ale keby nam tak niekto povedal, ze toto je na 100% to najlepsie 😒
ahojte baby, poradte prosim...ten nas drobec nechce papat mlieko, rano este ako tak spapa okolo 150-180ml a to ja vsetko...prikrmy papa krasne, zeleninu, ovocko masko, kasicky, jogurty, akurat to mlieko a ziadne tekutiny, ani vodu, ani caje, bojim sa, ze bude v tychto teplach dehydrovany, aj kako uz ma hodne tvrde ☹ jedine co mi vypije je odstavene jablko, aj to tak maximalne 80ml...mlieka som uz vyskusala asi styri druhy a ziadny vysledok 😒 ako su na tom s tekutinami vase zlaticka?

@mamazuzu v jogurtoch je mlieko upravene a zacala som ich davat az vcera co sa tyka papriky tu som este neskusala ale citala som ze sa moze davat, rajcinu by som nedavala este