V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
Ahojte, mne ide starši syn akurát do školky a poviem vam, že to naozaj strašne rýchlo leti :((, už teraz je mi smutno že budem bez neho. A to som nechápala tie mamičky ktoré dokonca aj plakali že im už deti idu do školky. Ja som chodila pri malom aj do práce a prišlo mi to v pohode, ale teraz čo sme vkuse spolu odkedy som otehotnela aj s dvojčatami.. A predsa ked som chodila do práce tak bol s manželom alebo babkou..švagrinou, ale teraz cudzi ludia :((
Moji chalani su uplne rozdielny ale obaja stráášny maznaci 🙂 Oliverko sa dnes budil až extrémne vela :(( mala som sto chuti ho zobrat do postele ale už tam bol starši syn a to by ho zobudil :( A nechcem aby si zvykali že spia s nami v posteli lebo aby sme sa tam vtesnali 5 tak to je už fakt vela 🙂) Dodst že na obed spia drobci v spálni na velkej posteli, lebo vtedy mi starši spí vo svojej posteli..
Ako často chodi te vy s detmi von? Myslím tym ráno alebo poobede?? Ja rano skoro vobec len pooobede, lebo inak nestiham ale kolko krát sa pozriem von tak vidim mamičky von doobedu aj 3 hod. Nerozumiem ako stihaju aj navarit aj popratať... Ja musim mat stále navarené tak o 11 až 11-30 tak preto sa pýtym že ako to stihate. Ked možte dajte radu 🙂
@vera1132 moja Borca este nema ani jeden zub, ani naznak, ale uz sa pekne naucila chodit po 4 a ked je pri nabytku tak sa skusa postavit ale to jej este velmi nejde. Uz som jej musela dat ohradku, lebo sa za mnou vsade tmolila a minule som ju pri sporaku skoro pristupila, tak teraz ked mam taku robotu ze nechcem aby ma vyrusovala tak ju tam supnem, dam zopar hraciek a takych 15 minut tam vie byt v klude.
Co sa tyka jedla, zistila som, ze ked davam ovocne jogurty (jahodovy, marhulovy), ma z toho vyrazky na rukach, take drobulinke cervene, v zahyboch az lednoliate flaky. Najprv som myslela ze su to potnicky, ale poti sa viac na chrbte a hrudniku a tam nic nema. Ani vyzivu z tvarohom zatial nemozem davat. Ale inak sa to da, akurat jej fakt musim vsetko nahladko vymixovat, akonahle je to hustejsie, s kuskami, zacne ju nadrapovat. Lekarka ma strasi ze sa takto nenauci zuvat, no ale mne je to fuk, ved raz to hadam pochopi. Co sa mam na nu divat ako grcia ked rozmixovane to v pohode zje za plnu misku?
Matejko je uz od soboty doma z nemocnice, celkom dobre to tam so starym zvladli, dokonca myslim lepsie ako keby som tam bola s nim ja. Mna este stale ta protivna viroza nepresla, stale kaslem a soplim, mama mi odporuca prestat kojit a ist na nejake silne lieky, alebo do sanatoria 😠 😠 lebo inak je fakt ze uz to ani mna nebavi, vecne som chora, ci je leto alebo zima, zacalo to v tehu ked som mala najprv virozy, potom ten cierny kasel, a odvtedy (co je uz vlastne rok a pol) sa to taha a taha, ked som 2-3 tyzdne fit tak som uplne happy, potom zas nieco pride. Nepoznate dakto nieco na podporu imunity proti virusom co by sa dalo aj ked kojim? Nechcela by som malu odstavit ale uz mam toho ozaj po krk...
@miroslava124 ja chodim von vacsinou rano aj poobede, tak na 1,5 hodiny. Varenie mi trva asi hodinu, takze to v pohode stiham, navyse vacsinou si dam varit hned rano ako Borca vstava, okolo pol 7, ked ide stary do roboty, a o 8:00 uz mam hotove. Je to sice ostara ze to potom na obed musim prihrievat, takze vlastne nejem to nikdy cerstve, teple, ale aspon mam potom cas a ked mala spi v kociku, nemusim sa ponahlat domov.
Praveže mne drobci ked ráno vstanu o 6 tak do 8:30 sa nezastavim ale behám len pokial im dam všetkým ranajky oblečiem prebalim a spratam po ranajkach tak to už o 9 zase jedia desiatu :((
@miroslava124 no, to je tazke, jasne ze ked mas doma krpcov viacej tak je to horsie. Moj maly sa uz vie sam najest, potom ho supnem pred telku, ja rychlo pospratujem, pripravim ho do skolky a okolo 7:00 odchadzaju aj so starym, potom dam varit, hram sa s Borcou, a ked je navarene, mozeme ist von, alebo zaspi doma. Vela vyuzivam tlakovy hrniec (maso na stave, gulas, varene udene, fazula...), potom casto varim veci co sa pecu v rure samy, to znamena ze ak medzitym potrebujem malu uspat alebo urobit daco ine, kludne mozem, nemusim pri sporaku stat hodinu, (francuzske, zapekane cestoviny, kolozvarska kapusta, pecene kurca na rozne sposoby, pecena kacka) a priloha je potom raz-dva, ci uz ryza, zemiaky a tak podobne. Take veci co zaberu vela casu (svieckova, palacinky ..atd.) robim len ked mam na to cas.
@kvojtanikova z mixovaneho jedla si nic nerob - my mame ten isty problem, ked su tam kusky, tak malebo nadrapuje a potom mi aj dva tri dni odmieta jest vsetko .... no mam to zapotreby, aby sa zatal a prestal mi pekne papat???....nam doktorka povedala, aby sme sa nebali, ze do 15 rokov sa urcite nauci papat aj kusky 🙂 ....povedala, ze kym nemame zubky nemame to riesit
Ak Ti mozem poradit ohladom zdravotneho stavu /ale nechcem aby to vyzdelo ako reklama 😒 / , ale pracujem s cinskou medicinou a vyrobkami znacky Energy a mam s nimi vyborne skusenosti uz 10 rokov.....ak najdes najblizsi klub Energy a spravia Ti diagnostiku tak Ti aj naordinuju spravne byliny /su to cinske kvapky alebo kremy alebo tabletky/ ktore by Ta mali dat pomerne rychlo dokopy, ak to budes dodrziavat /ziskat stratenu imunity niekedy u mojich pacientov trva aj rok/ - a mozes to v spravnych davkach brat aj ked kojis, ja som to uzivala tiez, ked mal maly dva mesiace a jemu to teraz davam pri teplote - takze nemusis sa bat - naopak, ked sa to dostane do mlieka, tak deti maju z toho len prospech
Inak my tiez nestvornozkujeme /stale len hlavu obuchavame o zem/, ani sami nesedime, ale v postielke sa postavime a prejdeme ju kol dokola 😉 ale ako hovori nasa doktorka, kym sa tie deti vydaju a ozenia, budu vediet vsetko !!!!
@miroslava124 ja som si malu davala zo zaciatku do postele ale uz teraz spekuluje pretaca sa taha za vlasy a podobne tak som rezignovala a dala naspat do postielky, kde sa vyspime jedna aj druha a ked sme na chalupe tak ju dam do vanicky z kocika a tu mam pri posteli polozenu takze sa opat vyspime obe, je to tak lepsie aspon pre nas dve, niekde som citala ake je super spat s dietatom ale teda vyskusala som a ja nedoporucujem :D
co sa tyka prechadzok my chodime ako kedy vyjde niekedy rano okolo pol 10 niekedy poobede o2 alebo 3 niekedy este aj navecer a ked su tieto horka tak sa stalo ze sme aj neboli vobec alebo az vecer postvrtej, v tomto nemame rezim
@kvojtanikova mne dal imunolog imunoglukan ale ak by to nemalo pomoct tak sa ozaj daj poriadne doporiadku, zas kojit za kazdu cenu aj za cenu zdravia nie je dobre, je podstatne aby ste boli vpohode obe;) inak davas malej jedlo aj do ruky napriklad piskoty alebo ovocie? z toho ju nenadrapuje? ak nie tak skus jej take kusky pokrajat napriklad aj zo zeleninky dusenej a nech si sama papka, len prania budes mat hromadu ja nasu asi napcham do plastenky 😀 😀
@vera1132 my mame tiez dva spodne ale zas poznam kocky co ich deti mali zuby az po 9 mesiaci
my sme boli teraz 6 dni na chate to bola paradicka, krpata si labzovala nahanala kocura a psov, vcera sme dosli domov a hned zalahla a dokonca dnes sa zobudila len raz v noci tak sa vytesujem
Presli tepla, zuby mu uz vysli a on sa stale casto budi, a chce cecat, vcera sme skusili ze mu nedam, taky rev, hrozne nieco, nakoniec som mu aj tak dala....a to dve hodiny po tom co vypil flasu nutrilonu, hladny nemohol byt, celu noc sa mrvi, dam ho ku nam, potaha, zaspi..aj ho prekladam ale okolo tretej uz rezignujem, nevladzem a zaspim. Uz som rozmyslala odstavit, ale je mi to luto.
@bebaa presne toto sme mali aj my - 3 tyzdne to trvalo, kazdu noc kazdych 40 minut hore - bola som zrela na psychiatriu 🙂 a zrazu akoby utal a uz 4 noci sme prespali cele....a to nemame este ziadny zubok....a tiez sme v dobrych casoch jedavali len o 4 rano a zrazu ked plakal som mu davala jest o polnoci, o druhej aj o stvrtej.....Vam aj ked vysli zubky, tak sa mozno tlacia uz dalsie 😉
Neodstavuj ho, treba to len vydzat - vsetko raz skonci 🙂
@kukulienka4 u nas to trva uz vyse mesiaca, ja mam pocit ze on si zo mna urobil dudel a chce cuckat v kuse....stale hovorim ze este vydrzim, ale bojim sa ze to bude horsie.
@bebaa @kukulienka4 cauko, moj maly tiez v noci spava uplne otrasne. Ide sice spat uz okolo pol osmej osmej, co je unaveny, ale do piatej rana je hore aj pat sest krat. Nam to trva uz niekolko mesiacov ☹ , ako z casu na cas sa vyskytne dobra noc /teda ze sa zobudi len trikrat/ a vobec netusime ze co s tym. HLadny urcite nie je , lebo ked mu ponuknem prsnik tak si len raz dvakrat potiahne aj to nie od hladu ale len tak pre "dobry pocit" a potom pri tom zaspi. lenze takto neviem, ako budeme vyzerat o take dva tri mesiace, nevyspati. 😠
@mata_murkova ani nám sa nedarilo spolu spať a navyše neviem kojiť poležiačky. na kojenie sa pýta rovnako často či pri mne či v postielke. on sa gúla po velkej posteli, sú to len stresy. v postielke je v bezpečí. aj ked ho musím brat a zase ukladať. závidím babám čo spia dobre s malým a malý si cucá ani nevedia o tom. ja to tak neviem , ja som furt hore ked je pri mne ☹ ked je v postielke, pospíme si lepšie obaja.
inak aj my máme takú fázu že každé 2 hod hore. ale však raz to prejde. ja som si už aj zvykla. začal mi chodiť omnoho skor spať, vypúšťa 3. denný spánok, ja chodím tiež večer skor, tak nejak sa to dá.
@bebaa a keby si skusila mu v noci ponukat flasku ??? nam to teraz funguje - vzdy ked zamrnci, tak mu vlozim do ust flasku /ale s cajom/, pocuca si a spi dalej - takto vypije v noci aj 100 caju 😉 .......Ty by si mu mohla skusit dat mlieko vo flaske, mozno by sa casom naucil, ze v noci nebude cucat a casom ho to pusti
@kukulienka4 vcera som skusila mlieko, prvy krat to fungovalo a druhy uz nie, rev....tuto noc,
kazde dve hodiny hore...
včeraj som jedla kuracie mäsko, a malý tak otvaral pusinku, no trošku som mu dala, a chutilo mu 🙂 tak to papal 🙂
@bebaa aj nasa Borca je v poslednej dobe v noci aspon 5x hore, tiez mam uz toho dost. Ak sa to nezlepsi do Vianoc, ked bude mat rok, urcite ju odstavim. Aj tak som vecne chora, mozno ked budem lepsie spavat budem aj oddychnutejsia a nebudu sa na mna lepit vsetky bacily ktore idu okolo.
Baby co mate aj vacsie deti - ako im vysvetlujete ze babatkam sa nesmie ublizovat? Nas maly dnes uz asi x-ty krat co mame malu do nej naschval drgol (dnes doslova kopol) ked bola na 4, samozrejme ze chudiatko male sa neudrzalo a padlo na tvar, ma rozrazenu peru (nie do krvi, ale vo vnutri, ma ju celu napuchnutu a podliatu krvou). On potom sice povie "prepac" ale co ja mam z toho? Skusali sme mu to vysvetlit po dobrom, raz sme mu aj dali po zadku, dnes ma zakaz TV na cely den, ale nie som si ista ci to pochopil.... Mate s tym skusenosti?
Inak vcera sme mali fasa den, mala poprvykrat padla z postele, takze okrem narazenej pery ma momentalne aj modrinu na lici, no chvalabohu uz tu nie su nasi, lebo mama by na mna hned poslala socialku ☹ Ale statocne sa drzi drobcek malinky, ani neplakala velmi, ani vcera pri pade a ani dnes ako ju drgol Matej, babulka moja.
@vera1132 moji obaja krpci by jedli len maso, keby sa dalo.
@kvojtanikova jaj, to by aj mna zaujimalo.
a este by som rada vedela, ako odnaucit obe deti od tahania mojich dlhych vlasov...uz ma to vazne stve, ze niekedy rozmyslam nad burkou 😠
baby poraďte mi prosím ak máte s tým skúsenosť - naša silvuš sa neskutočne budí - aby som to uviedla na pravú mieru - keď zaspáva tak musí nekonečne mávať rukami aj nohami, stále si chytá tvár a to aj vtedy keď už spí a potom sa zobudí, nohy zodvihne až k tvári, chytá si ich rukami a keď sa náhodou udrie alebo spraví nejaký iný nečakaný pohyb tak je hore a rovno aj s plačom 😒 dnes ráno som ju mala u seba v posteli ale bol to boj - nohy hore, ruky popred tvár a takto sa vyrušovala asi polhodinu a to stále spala !! aj som jej chytila ruky aby mala pokoj ale to bolo ešte väčšie peklo keďže s nimi nemohla hýbať 😠 pevne dúfam, že to prejde lebo večer zaspáva úplne pokojne
ja mám inak super týždeň - najprv ten palec ale už sa to hojí, potom som sa zasoplila asi na tri dni plus dva dni som sa takmer hýbať nemohla pre bolesť v chrbtici čo bolo fakt des, popritom zhon okolo bakalárskej práce, včera v škole v Žiline zapísať si známky, dnes zas na kontrolu štúdia a to ma v najbližší týždeň čaká zubár, s malou poradňa, opäť cesta do Žiliny a 19.9 štátnice ... no ale tak aspoň sa nebudeme nudiť však ?! 😀
@chrumen u nas to je podobne, zlepsuje sa to chvilkami....mne sa zda ze u nas to suvisi so zubkami... Maly stale spi ale prehadzuje sa a mrnci... Zacala som to ignorovat, pokial iba mrnci ani nejdem k postielke, velakrat sa stane ze hned zaspi... Ale je to skor systemom "pokus/omyl" :(
Ahojte maminky, ako ste natom zo zúbkami?? My máme zatiaľ len dve, skoro bez problémov. Pri prvom bolo plaču a kriku, ale druhý višiel bez toho, aby sme o tom vedeli. 🙂
@chrumen my máme to isté, pri zaspávaní na cicíku kope nohami, búcha ma rukami, šúcha so oči potom nos, zabudne že má cicík v puse tak aj s ním..ale po čase sa ukludní ale ozajkaždé dve hod v postielke buchot rachot, prehadzuje sa, búcha sa, dvíha na 4 aj do stoja pritom má zavreté oči..ak už vstáva musím rýchlo šupnúť cic lebo sa mi celkom prebere, takto ho aspon hned uspím. dúfam že to prejde, hrozné.. a somnou v posteli to sa vobec nedá vydržať. tiež tak robím že najprv len počúvam alebo aj idem k postielke a kukám či sa ide budiť alebo sa zase upokojí sám. tiež metóda pokus omyl- no čo z toho som hore na každé šuchnutie. mm spí a o ničom nevie 😀

@vera1132 🙂 no, tak to sa ani nenazdas, nas sa zo dna na den pustil, a dnes sa sam postavil v postielke a krical az kym sme sa s mm nezobudili 🙂)) teraz to uz pojde velmi rychlo 🙂 uz ich nic nezastavi 🙂)