V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
Koľko máte zúbkov maminky ? My máme zatiaľ dva a tlačí sa nám 3. a 4. zúbok.
@lenka112 Borca nema ani jedeeen🙂 ale myslim ze uz to pride, lebo to vyzera take navrete. Ale zato sa uz vie pekne pri nabytku a v postielke postavit, moja bobula sikovna 🙂
Ja mam dnes po dlhom case zlcnikovy zachvat, no radost, celu noc som nespala, rano v autobuse som skoro odpadla, boli ma cely clovek este aj vlasy ☹ A pritom neviem z coho, vcera som jedla akurat tak hranolky ale tie som jedla uz milionkrat predtym a nic...
my máme 8 zubov 😀 chvalabohu už mesiac je pokoj, dúfam že stoličky pojdu až po vianociach, všetky dvojky mu išli skoro naraz, to bolo strašné. ale hrozne škrípe zubami, asi ho to baví, nedá sa to počúvať. ja som mala nejakú virózu, včera 39,5, tiež ma bolel celý človek. to som nemala asi 15 rokov. dnes už pohoda, šalviový čaj a paralen to spravil. zajtra valím do roboty, malý našťastie zdravý..
my zatial dva spodné - hádam za chvílu aj horné lebo malá je kao čert, hlavne v noci 😠 ja som tiež taká celá nemastná a neslaná ale nie preto žeby som bola chorá ale sa blížia štátnice .... a akosi mám menej síl na všetko - na učenie, malú, domácnosť ☹ cez víkend som si dala pauzu, povenovala som sa malej, sebe, priatelovi 🙂 už nech je po 19 -tom a už len ruky hore hehe
@bebaa
@vera1132 Gratulujem k zúbkom 🙂 Dosť som sa bála toho celého, ale zatial bez problémov, tak dufam, ze to aj takto ostane 🙂
@kvojtanikova Tak to máte doma málu šikovnicu 🙂
@shira_ Fúúúúha 😀 Vy ste ale rýchly 🙂
máme rovných 8880 gramov 🙂 a ideme do nemocnice ☹ naša doktorka zistila malej "arytmie" ale nieje si istá tak nás čakajú asi tri dni v nemocnici, kopec vyšetrení každý deň ..... ja som fakt na pokraji zúfalstva, v pondelok štátnice a do toho nemocnica s malou, neviem či sa budem vedieť sústrediť na učenie ...
@chrumen drzim vsetky palce aj prsty, verim ze malicka bude v poriadku a doktorka len stresuje (aj ked si na to mohla vybrat iny termin:( ) Statnice zvladnes, nauc sa z kazdej otazky aspon daco, a mysli pozitivne. Neviem ci si veriaca, ale mne velmi pomohlo spoliehat sa na Boha a prosit ho o pomoc.
@lenka112 a nielen to🙂 Dneska bolo aj prve slovo MAMA a to myslim akoze tak, ze vie co hovori, nie len tak blaboce, lebo spadla a hned kricala MMMAMMAAMMAA🙂 Ja vam zase zavidim tie zubale dracie, ja by som uz bola taka rada keby mala Borca aspon nejaky, nech aspon kusok chleba vie pozut, alebo zemiacik, takto sa mi furt drhne, chudiatko.
@shira_
@kvojtanikova och joj baby - ked sa se*e tak sa se*e ale toto je už veľa 😠 dufam, že to nebude nič vážne, malá sa jej stále vrtela a mrmlala si popod nos takže vyšetrenie nič moc .... mna najviac deprimuje to byť v nemocnici a to mám strednú zdravotnú 😉 ale inak tie priestory uplne neznášam a bojím sa že aj malej bude dlho predlho .... potom sa ozvem a k tým štátniciam - iba zaťať zuby a naučiť sa čo to ide !! 🙂
@kvojtanikova jeeeeeej aj naša ked je zle tak vola MAMA 🙂 ako dobre sa to počúva však ?! sice pomedzi slzy a mrkanie ale stojí to za to 😉
@kvojtanikova To musel byť krásny pocit, počuť slovo mama. My zatiaľ len písmenká bľaboceme, ale slova sme sa ešte nedočkali 😒 My už papáme zeleninku a zemiačiky 🙂
dnešna poradna 73 cm a 9kg .
a v novembri očkovanie 🙂 malý bol pohode počas poradni, ale ked som ho dala aby ležal kým mu dam plienočku plakal, posadim ho , a klud 🙂 dnes sme nemali dr. na poradni, ale poradnu robila sestrička, ale zvladala to na jedničku 🙂
@shira_ moju mali neterku ked mala asi rok, ešte nosila plienky, ale ked vedela že sa ide prebalovať a ma plnú plienočku tak vydržala lezať abye bola v čistom a suchom, ako nahle videla že je zapanuta tak sa postavila a už zase behala.
ale moj malý je tiež taký, kym prebalujem je oki. len včeraj asi to robilo iné prostredie, a neviem, zvedavi bol že kde je 🙂
Chcem sa vás spýtať, možno aj aj tých mamičiek, čo máte doma ešte nejaké malé staršie dieťatko či už nejako varíte spolu alebo dávate niečo aj drobcom. Varím synovi také detské jedlá, dnes napríklad špenátové cestovinky, ja nejako špeciálne slano alebo neviem ako neochucujem, tak mám dilemu, či by nemohla aj malinká toto papať. To je o nervy stále každému zvlášť. A pritom malému varím zdravo, zeleninu, mäsko a tak...Len jasné, že jemu trošku solím. Minule som neodolala a dala malej cukinovú omáčku. Fakt tam bola len cukina, zemiak, smotana, troška vegeta natur. Dala som jej varený žltok, skoro sa išla zabiť. Ona je hrozný papkáč, keď niekto je, tak vykrikuje až trasie, aby mohla mať. Tak mi skúste poradiť, že radšej ešte dôsledne zvlášť alebo by sa občas niečo dalo. PRi prvom dieťati sa to ľahšie dodržiava, lebo tam niet inej cesty, nemôže papť dospelácke, ale takéto detské, trošku ochutené...no neviem
@shira_ Normálne si ma potešila, že niekto zdieľa názor so mnou. Samozrejme nie všetko jej dám, ale sú jedlá, kde nevidím problém. Len potom mám zlé svedomie, či by toto už mohla alebo nie. No asi som divná, ja riešim či môže špenátové cestoviny, tak radšej si nebudem pokladať otázku, čo dávajú cigánky deťom, všakže🙂 segedínsky v štyroch mesiacoch🙂
@kvojtanikova tak ty vymyslas barborke rozne mena :D, my nasu tiez volame vselijako, od Barči, cez, Barunku, niekedy jej povieme Bery, Brmbolec, no sranda 😀
Ahojte kocky, ja mam zas taky problem, ze mala mi cez den nechce spat...teda ona chce spat, ale len v hojdacke alebo kociku, ked som ju skusila dat do postielky, tak sa mi zakazdym postavi, a ked ju dam sto krat lahnut tak sa sto krat postavi, ocka ako ciarocky, ale nelahne si...a pritom vecer nemam ziadny problem, dame mliecko a sup do postielky, ona sa pomrvy a za chvilku spinka. proste neviem co budem robit, ked mi vyrastie z hojdacky. Tak ak mate nejake tipy sem s nimi. 😉
@zmajerikova u nas je to podobne, tiez vecer sa to da, aj ked potom je tiez v noci x-krat hore, ale cez den najlepsie v kociku, ked aj len po byte s nim chodim hore-dole. Este obcas zaspi tak, ze ju mam na rukach aôle to musim byt stale s nou, akonahle ju polozim, hned je hore. Takze to praktizujem ozaj len ked som aj ja unavena a mozem si aj ja pospat. No co uz, nejako to zvladneme, ved su to nase zlaticka. Vcera som tak o Borci hovorila kamoske, a vysla zo mna takato veta: "Borca je krasna, dobra, sikovna, ona je vsetko." Az som bola sama dojata, ako o nej pekne hovorim a uprimne, nie ze by som sa chcela chvalit. O synovi som to v jej veku vobec nemohla povedat, ten bol ako cert, vecne vrieskal, nebol spolocensky, nebol motoricky zdatny, nechcel jedavat... Teraz ho lubim najviac na svete ale ked bol v Borcinom veku myslela som ze sa z neho zblaznim. Z Borci vobec nemam pocit, ze by som sa mala zblaznit, neviem ci je to preto, lebo som starsia, skusenejsia, alebo co, ale ako som si povodne myslela ze ju hned supnem do jasli, teraz sa obcas prichytim pri myslienke "a co keby som s nou bola doma cele tri roky?" Jasne, ze ma to po chvili prejde, ale pri Matejovi tato moznost ani len neprisla mi na um.
@zmajerikova juj tak ja si len myslím že nedozrel čas... ja neviem, či nám dozrie do nového roka, chcem ísť na plný úvazok a bude musieť ukladať manžel aj na poobedný spánok. ja teraz nakojím a položím spiaceho do postielky, po hodine sa zamrví alebo po hodine a pol, zoberiem, nacucne sa upokojí a spí dalej aj dalšiu hodinu. no len čo bez mamy? netuším on ho vie uspať v nosiči, len sa z nosiča potom nedá vybrať aby sa nezobudil a nemožem chcieť od manžela, aby s ním šlapal v zime 2 hod vonku, fakt neviem ako to bude, ale sa spoliaham , že čas to vyrieši za nás... moj nevie sám zaspať v postielke, to ani nápad.. on by tam chodil po postielke až by si ublížil, lebo by padal od únavy aj by plakal ale nespal by. skor by si niekde otrieskal hlavu od zúfalstva. ja nie som na také veci že nechať vyplakať, ani sa už podla mna nedá, je velký, už by to bolo nebezpečné.. ja radšej uspím bez plaču, bez stresu v pokoji...

@vera1132 aj my máme 9,5 🙂