icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

andelik
17. apr 2010

Ahojte babule....ja nejake strasne nevolnosti nepocitujem a ked sa zacnem citit trosku dovne, tak mi pomoze ked sa najem...s vonami vobec nemam problem a prsia ma bolia iba ak si ich pritlacim...som na tom tak ako Sonicka, ked mi nic nie je tak sa strachujem a ked mi je nevolno, tak chcem, aby mi bolo zase dobre...hrozne...uz nech je 1. trimeser uspesne za nami...moj najvacsi problem je vsak unava 😔
Tesim sa z noveho prirastku 😀 medzi nami

bocjanka
17. apr 2010

Ahojte, Avanka si mi narobila chute na polievku normálne slintám 😅 . No budem až do konca tehu doma vynudovať. No keď máš malého je to ťažké, malý je naučený na mamu, ale keď to bude nutné tak radšej choď. U nás v Ružomberku každú tehotnú hneď prímajú do nemocnice, keď špiní alebo krváca. Ďakujem všetkým za podporu a užívajte si tehotnestvá.

lili91
17. apr 2010

Ahojte, prave som si precitala ako je ktorej zle 🙂 a je mi smiesne, ze este sme len na samom zaciatku a kolko sa nam toho uz v zivote zmenilo, ze? Mne je zle cely den, odkedy otvorim oci az kym nejdem spat 🙂 sice nevraciam ale zaludok neposlucha ani ked sa najem ani ked som hladna...bolia ma aj krize, sem-tam aj prsia, som unavena, mam pachut v ustach - to zahanam zuvackami, mentolovymi cukrikmi alebo lizatkami 🙂 vadia mi vone, pachy, varim s obtiazou 🙂 s parfemom som sa rozlucila (tak to bolo aj v prvom tehu) a obavam sa, ze aj manzel sa bude musiet rozlucit so svojim, ak sa bude chciet ku mne priblizit 😀 inak pri prvom tehu mi zacalo takto byt az na prelome 3-4 mesiaca a teraz takto zhurta a vsetko naraz 🙂 snad to nebude dlho trvat, ale ved co, hlavne nech je babo zdrave, vydrzime, nie? 🙂

katakata
17. apr 2010

lili pozeram ze aj tvoja sofia ma tri roky ako nasa nina...ktory je mesiac? a kedy ti prosim t zacalo takto zle byt? lebo mne este nic neni tak nech sa pripravim...inak mne vone a pachy nevadili vobec ani pri nine tak som zvedava co bude tentokrat, ci je fakt kazde tehotenstvo ine

vitezova
17. apr 2010

Ahojte tak pridavam sa do skupinky na odporucanie🙂 som vraj v 5-6tt v stredu idem na prvy ultrazvuk a kontrolu tak dufam ze je vsetko v poriadku🙂 Velke tazkosti zatial nemam len sa skoro unavim a pobolieva ma niekedy v podbrusku ako keby som mala dostat menstruaciu ze vraj je to normalne... 😒

lili91
17. apr 2010

katakata, ona je januar. a ninka? teraz mi bolo zle hned 2 tyzde po otehotneti. ked mi meskal menzes, ani som si nemusela robit test, bolo mi vsetko 🙂

katakata
17. apr 2010

nina je 30. marec...a mas ju uz v skolke? ci si dopadla ako ja, ze az od septembra...

marci1408
17. apr 2010

Ahojte 🙂 Pridávam sa tiež k vám. Som na začiatku 8.týždňa, teda moje druhé bábätko mi sa malo narodiť začiatkom decembra. Mám už 12 roč, syna a tak trošku dúfam, že to bude teraz dievčatko 🙂 Aj keď...dôležité pre mňa teraz je najviac to, aby bolo zdravé, či to bude baba alebo opäť chlapčiatko, keďže mám už 36 rokov. Zatiaľ netrpím rannými nevoľnosťami, ale to som nemala ani prvýkrát. Len mám často divné pocity v žalúdku a nepríjemnú chuť v ústach...a tak často papám 🙂 Jedno, čo mám však zadarmo, je kolotoč...mám už roky nízky tlak...no a momentálne je asi ešte nižší....ale hlavne-len by som spala a spala...

evea80
17. apr 2010

A baby co Vam chuti pit??? Mne ani kava - skusala som Caro, ale nic moc, caje tiez nie a vraj ani niesu dobre v tehu, na mineralky moc niesom, tak co mi ostava? Dzusy, ale tie sa mi asi rychlo ''prepiju'' a potom este voda z vodovodu hehe...

marci1408
17. apr 2010

ja som kavu vysadila hneď ako som zistila, že som tehotna, pretože kofein môže spôsobiť v 1.trimestri problémy...ale mám na ňu hroooooznu chuť

lili91
17. apr 2010

kataka, ja som na predlzenej materskej zo zdravotnych dovodov dcerky, mam to schvalene do 05/11. ale aj tak som ju chcela dat do skolky, lebo na 4 hodiny denne moze, ale bolo vela deti, takze az od septembra. je mi to luto, lebo mala sa do skolky pyta, uz sa doma so mnou nudi...predsa detska spolocnost je uplne ina. ale ma sesternicu o 5 mesiacov mladsiu a s tou si rozumie, tak aspon volaco, lebo kamaratky, co sme mali z porodnice a tak su uz vsetky v skolke, lebo ich maminy nastupili do roboty.
evea, ja mam tiez problem s tym, co pit. kavu nepijem, lebo som ju nepila ani doteraz, nechuti mi. dzusy su sladke, mineralky tiez moc nemusim, tak som zostala na sirupe a cistej vode z vodovodu 🙂

balambi
17. apr 2010

ahojte tehulka, som tu 2 dni nebola a koľko noviniek a hlavne nové tehuľky, ktoré vítam a želám bezproblémové tehu.

včera som bola u pani doktorky a bola veľmi milá, moc sa vytešovala, že som tehu a bola taká zlatá 😀 urobila sono a máme zatiaľ len dutinku, ktorá zodpovedá 5+2, presne tak, ako som 😀 a že je všetko v poriadku. 26. idem na krv a dúfam že urobí aj sono. a máme aj fotečku, kuk fotoalbum 🙂
čo sa týka príznakov, tak ani neviem, že som tehu, aj mám trocha obavu. lebo bruško cítim len málo a prsia sa mi tiež zdajú menej naliaté a bolia len ked si ich chyťím, tak dúfam, že je všeko v poriadku. už aj nálady tuším prestali, teda včera som si večer riadne poplakala pri filme, ale teda neviem...hmmm 😠 🙄

balambi
17. apr 2010

k tomu pitiu, ja pijem občas kávu, ale len takú slabunkú a viac ako pol šálky mám mliečko a teraz som začala vo veľkom čaje rooibos a sú úžasné a ešte špeciálne čaje pre tehotné

evea80
17. apr 2010

Ja som pila kavu tak 2 denne pred tehu ale prestala mi chutit, dokonca mi smrdi 🙂 ale to teraz skoro vsetko.... Ale citala som ze na zmiernenie nevolnosti v tehu je dobry harmancekovy caj... mozno vyskusam

balambi
17. apr 2010

mne ešte nevadia ani vône 😒 alebo 🙂 ? a včšinou tú kávu ani nedopijem 🙂

balambi
17. apr 2010

evea a Ty si asi v ktorom tt? som nestihla dočítať 🙄

leishmania
17. apr 2010

caute 🙂 no tu nas je v decembrovkach tolko,ze budem mat co robit si zapamatat vsetky nicky a priradit si k nim kto je kto 😅

ja pijem vodu, moj jediny priznak je ze som viac smadna 😅 potom este cerstvo lisovane dzusy zriedene vodou....a bylinkove caje...ja nemam ziadne priznaky, prsia nic, brucho nic, na pachy som vzdy bola citliva...ale nechyba mi to ako vas tu citam....a este popritom vykonavat nejaku cinnost....ja mam este 12.maja obhajobu diplomky a 2.juna statnicu...tak hadam male bude zhovievave a nepotrapi ma moc 🙂

katakata ja som tiez okolo vianoc 🙂

evea80
17. apr 2010

balambi no podla mna taky 7-8 tyzden, este som nebola u dr...a mavala som nepravidelne menzes, tak tazko povedat....

marcelkatt
17. apr 2010

Júj ale nás tu je 🙂 🙂 akurát som dočítala všetky príspevky z dnešného dňa... všetky vás pozdravujem, idem už spinkať, zajtra sa tu stretneme, papa...

vitezova
18. apr 2010

Ahojte kocky🙂 je tu niekto z Košíc alebo blízkeho okolia? chcela by som sa poradit o porodniciach a porodnikoch 😉

algi
18. apr 2010

ahoj koceny, ak mozem tak sa pridavam ku vam 🙂 , ale nas tu je, drzim vsetkym palceky nech v tejto teme budeme vsetky aj v decembri , 🙂

vitezova
18. apr 2010

😢 Ahoj algi🙂 ako sa citis v tomto stadiu tehotenstva? som tu nova a zatial si so mnou nikto nepise

avanka
18. apr 2010

Vitezova, ako to, ze nikto? ved nas tu je kopec 😀
inak krasny den prajem, u nas svieti slniecko, ja varim, idem urobit aj buchty.....uz si dlho chutim na makove so slivkami

a dnes mi nie je zle, tak neviem 😅 ci to je dobre alebo zle

leishmania
18. apr 2010

vitezova ono nas je tu tolko v decembrovkach, ze sa pomaly neda ani regaovat na prispevky, lebo kd docitam dokonca neviem kto co pisal 😅

algi
18. apr 2010

ahoh vitezova, doteraz som citala starsie prispevku tuto, no je toho dost tak som to vzdala 😒 . nevolno mi az tak casto nebyva, no vcera vecer sa mi az hlava zatocila a aj som bola kuk keramicku misu 😎 , niekedy nespavost, teda tri dni som sa nevedla vyspat az vcera som za sekundu zadrichmala co je u mna asi rekord, samozrejme citim jemne pobolievanie v podbrusku niekolko krat za den, /vraj normalne/, zjelda by som asi skoro vsetko, som nafuknuta hlavne poobede. a muzicek moj vravi ze zacinam byt aj naladova ale mne sa nezda 😎 .
V piatok 16.teho som bola u dr., kedze az minuly pondelok sme zistili //, predtym boli negativne, takze mala fazulka si so mnou uzila diskoteku, oslavu,alkohol, zumbu, in line korcule, a aj cigarety 😠 , teraz vse som vysadila a dufam ze bude vsetko ok, zatial to vyzera vraj fajn. doktorka mi brala krv, aj rany moc, a sono robila, videla som aj fazulku, velkost odhadla na 6 tt. nakolko mi mrcha dosla rozne takze presne to nevie nikto 😉 a o dva tyzdne idem na kontrolu tak dufam ze bude vsetko ok.

katakata
18. apr 2010

cavte, tak ja som prave dovarila kralika a musim povedat ze mi dost smrdel, zjedla som sice, ale zeby chutilo to nie...ale inak ziadne vyrazne priznaky sa stale nedostavili..ja sa dost bojim priberania, leo pri nine som nabrala 23 kg a bolo to posledne mesiace fakt narocne... stale nie som v povodnej forme a ked zas naberiem tolko tak sa asi nikdy do nej ani nedostanem...tak poctivo cvicim s CD-ckom zorababy, ci ako sa to vola je to super...velmi sa mi paci...hej a vcera som sa dokopala a po vyse dvoch rokoch som vytvorila album aktualnej niny, tak ak cchete tak kuknite...manzel bere malu do lesa na vychadzku a ja budem mat volno tak sa tesimmm....

algi
18. apr 2010

ahoj katakata, to cvicenie na dvd je dobre? a hlavne bezpecne? lebo chcela by som sa aj rozhybat ked uz nemozem zumbu a pod. len neviem ako aby som nam neublizila...

aspinka
18. apr 2010

Ahojte. Tak dalsia divna noc za mnou ked som nebola 8x cikat tak ani raz. A mne pomaha ze ked zacinam citit ze ma boli zaludok nieco zjem i ked nemam vobec na nic chut ☹ ale vcera vecer mi mangelik otvoril zavarane ceresne a mnaaam tie mi chutili teraz so idem dat obed uz somaj vyhladnuta 😅 na kavu nemam chut a dokonca ani na keksik co bola moja mania a pijem sladke zbrndy na tie mam chut 😀

katakata
18. apr 2010

algi, ono je to cvicenie pre tehotne...ja to cvicim a zda sa mi to absolutne bezpecne...dokonca to precvickuju so zorou aj dve tehule...podla mna pohyb rozhodne poskodit nemoze...ja som chodievala na pilatesa hlavne na posilnenie brucha po cisaraku, ale teraz bby som to radsej necvicila...to s tym dvdcko (som omylom napisala ze cd, sorry) je taka pohoda ale aj sa zapotim...
inak ja som tiez fajcila az kym som si neurobila test...myslim ze by to nemalo ublizit, ved teraz tie testy velmi skoro rozoznaju tehotnost...

fecova
18. apr 2010

Ahoj Vitezova, vitaj
ahojte vsetky tehulky, no od rana mi je ale taaaaaak zle, hlava sa mi toci, ospala som, booooze ja som to pri prvom tehotenstve vobec nezazila,a teraz no som sokovana, ale tak co narobis, musime si to vytrpiet, zajtra sa ide na usg, uvidime co nam pan doktor povie,
aspinka, ja som v prvom tehu jedla same slane jedla, arasidy, cipsy, no teraz mozem tak jedine kavu, to je vsetko, lebo vsetko zo mna ide von, ale zatazena som teraz na cokoladky,

tak prajem peknu nedelu.