icon

Využitie tehotenského oblečenia po tehotenstve

24. aug 2025

Využili ste tehotenské oblečenie aj po tehotenstve? Prípadne aké áno? Aby som zas nenakupila zbytočne veľa vecí, ktoré potom už nevyužijem. Teda ak vôbec sú také, ktoré sa ešte dajú využiť. Či ste to potom predali? Druhé tehotenstvo určite nebude.

cucoriedka133
24. aug 2025

@anonym_autor áno, letné šaty, tričká také kde to nie je nariasene na bruško som využila aj bežne 😊

petamich
24. aug 2025

Nekupovala som ziadne tehotenske oblecenie okrem jednych rifiel a legin, zvyknem totiz bezne nosit oversized kosele, saty, takze toto som nosila aj tehotna a aj pred/po 🙂 takze aj tak sa da, par oversized peknych kuskov.

anonym_9ba1f0
24. aug 2025

@anonym_autor ja som aktuálne tehotná. A jedine čo som si kúpila boli tehotenské rifle. A na konci 5 mesiaca mi už nie sú dobre ani tie. Inak celkom veľa stoja tak už ani nejdem ďalšie objednávať a zimu budem skôr nosiť svetrove šaty a nejaké legíny. Asi sa neoplatí úplne kupovať tehotenské lebo ako rastie bruško tak potrebuješ ďalšie a ďalšie veľkosti. Aspoň ja to tak mám.

jaskolka
24. aug 2025

Ja som nosila normálne letné šaty, legíny,tuniky,len voľnejšie aby boli na bruchu. Vlastne som "originál"tehotenské mala len jedno tričko,aj to som si kúpila skôr pre radosť, páčili sa mi tie tričká typu "kuk,tu je bábätko"takže toto jedine som mala fakt že len na dobu tehotenstva.

ivik4
24. aug 2025

Nie a vlastne ziadne tehotenske som nekupovala. Len som miesto xs tielka ci tricka kupila Sko .
Samozrejme keby bola zima tak kupim tehotenske nohavice asi ako jedine a to posuniem dalej

kiki68
24. aug 2025

Okrem jednych siat nic, vsetko pojde dalej. Ja som musela mat, velmi velke brusko a ja mam normal velkost xs / s , vypasovane veci nosim, to by neslo. Mne oversize veci nesvedcia. Ako logicky do toho 5 mes sa dalo nosit vsetko mozne z mojich kabatikov, co sa nemuselo zapnut, ale potom uz to nevyzeralo dobre. Modu posuvam zadarmo dalej. Ako aj detske veci.

anonym_64a4e0
Odpoveď bola odstránená
anonym_9ba1f0
24. aug 2025
@anonym_64a4e0
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_64a4e0 no to aj mna čaká s tou bundou Lebo pôrod v decembri. Dufam že nejakú vo výpredaji nájdem a ponosim celu zimu. Akože teraz som na tom tak že šaty čo som si kúpila vo výpredaji o číslo väčšie sa dajú nosiť a mám aj take voľne nohavice na leto fajn. Ale ako už večer začína byt chladnejšie tak by sa mi zišlo aj niečo iné. Ale teda ja si myslím že tie tehotenské rifle by som musela kupovať každý mesiac nové číslo. Lebo mne sú aj dobre lenže tam kde začína ta riflovina tak má to tak už tlači v podbrušku a už ich nechcem nosiť preto. Napríklad za posledný týždeň mi bruško narástlo fakt z ničoho nič takze už musím aj trička nejaké dlhšie aby mi netrcalo brucho.

lasona
24. aug 2025

Ja som si veru kúpila par kúskov z about you. Mala som pekne tehotenské saty. Všetky som posunula kamoške, akurát je tehotná. Lepšie mi sedeli veci pre tehotné, ale take klasické veci,len sirsie

anonym_64a4e0
24. aug 2025
@anonym_9ba1f0

@anonym_64a4e0 no to aj mna čaká s tou bundou Lebo pôrod v decembri. Dufam že nejakú vo výpredaji nájdem a ponosim celu zimu. Akože teraz som na tom tak že šaty čo som si kúpila vo výpredaji o číslo väčšie sa dajú nosiť a mám aj take voľne nohavice na leto fajn. Ale ako už večer začína byt chladnejšie tak by sa mi zišlo aj niečo iné. Ale teda ja si myslím že tie tehotenské rifle by som musela kupovať každý mesiac nové číslo. Lebo mne sú aj dobre lenže tam kde začína ta riflovina tak má to tak už tlači v podbrušku a už ich nechcem nosiť preto. Napríklad za posledný týždeň mi bruško narástlo fakt z ničoho nič takze už musím aj trička nejaké dlhšie aby mi netrcalo brucho.

@anonym_9ba1f0 no ja ešte nemám veľké bruško lebo som v 14tt ale viem že na zimu budem musieť niečo poriešiť aj možno tehotenské trička aj bundu

really8
24. aug 2025

Jedine tehotenske co som kupila boli dvoje gate kedze som rodila v zime. Inak som nosila saty ktore som mala, pripadne som kupila klasicke ktore ma obtiahli a oversized tricka a mikiny nosim stale, aj pred pocas a po

autor
24. aug 2025

Ja rodim začiatkom decembra, čiže akurát také obdobie, že šaty už nie, už potrebujem aj teplejšie veci. A už teraz viem, že napríklad legíny obyčajné mi nevyhovujú

jablkovastrudla
24. aug 2025

Ja som mala dost tehotenskeho oblecenia, asi 5-6 rifli, zopar legin a vela triciek, zimna bunda bola oversize. Posunula som to vsetko kamaratke.
Leginy som nosila aj po porode lebo mi zostalo brucho takze som sa nezmestila hned do povodneho oblecenia. Plus tricka co som kupila boli vhodne aj na kojenie takze som ich vyuzila dlhsie.

anonym_4adc1e
24. aug 2025

Rodila som v decembri a nemala som ani jeden jediný kúsok tehu oblečenia, ak nerátam pár kusov tehotenskych pančúch z lindexu. Od septembra som nosila najma pleteniny (saty/komplety Lindex), tie sa krásne prispôsobili. Vela som nosila aj take netehotenske padave nohavice Mango akoby satenove (na gumičku, ktorú som mala pod bruškom a vôbec netlacila) a k nim svetríky a topy.

Ináč ja som počas tehu konečne vynosila rôzne mid-size obtiahnuté saty, ktoré som dovtedy nosila iba príležitostne lebo som mala pocit, že v nich vidno každý faldík 😉. Ale tak ja som pribrala máličko a v podstate som mala “iba” brucho. Ku koncu som si nevedela vynachváliť Lelosi čierne legíny a oversize košele (tie sa potom zídu aj pri dojčení).

anonym_4adc1e
24. aug 2025
@anonym_4adc1e

Rodila som v decembri a nemala som ani jeden jediný kúsok tehu oblečenia, ak nerátam pár kusov tehotenskych pančúch z lindexu. Od septembra som nosila najma pleteniny (saty/komplety Lindex), tie sa krásne prispôsobili. Vela som nosila aj take netehotenske padave nohavice Mango akoby satenove (na gumičku, ktorú som mala pod bruškom a vôbec netlacila) a k nim svetríky a topy.

Ináč ja som počas tehu konečne vynosila rôzne mid-size obtiahnuté saty, ktoré som dovtedy nosila iba príležitostne lebo som mala pocit, že v nich vidno každý faldík 😉. Ale tak ja som pribrala máličko a v podstate som mala “iba” brucho. Ku koncu som si nevedela vynachváliť Lelosi čierne legíny a oversize košele (tie sa potom zídu aj pri dojčení).

@anonym_4adc1e a ešte som zabudla - objednala som pár kusov tehu rifli, ale prišla som si v nich ako mamut - všetky som vrátila

natalis1998
Autor odpoveď zmazal
anonym_9d337b
24. aug 2025

Veľa záleží od toho, či po pôrode budeš dojčiť a či plánuješ bábo nosiť v šatke/nosiči.
Ja som si v tehu kúpila klasickú bundu, o číslo väčšiu, ale ľutovala som to, lebo drobca som veľa nosila v nosiči a aj tak som kupovala bundu na nosenie. Ušetrila by som pekných pár eur, ak by som v tehu kúpila rovno bundu na nosenie bábätka, ktorá má zipsy na bokoch a dá sa používať ako tehotenská. Vsadka na nosenie je vyberateľná.
Takisto s dojčením, tehotenské veci som mala zdedené, ale nemali funkciu na kojenie, tak som musela kupovať aj tie. Takže keď tehotenské veci, tak rovno s funkciou na dojčenie, bundy radšej rovno nosiace.

lenkakravcova
24. aug 2025

@anonym_autor kupuj šaty so znížením nad bruchom. Nie v páse.
Ja mám takých asi 10ks a tie nosím aj mimo tehotenstva. Cez tehotenstvo nosím len tie.
A vyberaj také čo majú zapínanie na gombíky alebo zips vpredu, aby si ich vedela využiť aj na dojčenie. 🙂