Tehotenstvo po 2 missed abort - MTHFR heterozygot

fitianga
11. feb 2013

Ahojte tehulky aj netehulky. Vopred mi prepacte ak tu uz podobna tema existuje. Potrebujem sa vsak trochu vyspovedat a naozaj poradit, co by som mohla v mojej situacii este podniknut. Momentalne som v 6tt, vo je nas treti pokus o babo po dvoch neuspesnych. Prvy krat som zostala tehotna po dlhsom snazeni, ale skoncilo sa to ako MA v 9tt, ked este stale nebol vyvinuty plod,len vacok. Po 3mesacnej pauze som otehotnela znova,tentokrat som vsak od zaciatku spinila a napriek tomu, ze som od 4tt az do 7tt lezala v nemocnici, potratila som. Babo sa vraj vyvijalo velmi pomaly a z nicoho nic mu prestalo bit srdiecko. Po tomto zazitku som si povedala, ze uz ani za svet nechcem zazit nieco podobne a ze aspon rok pockame. Co vsak nahoda nechcela, napriek tomu, ze sme sa vobec nesnazili, otehotnela som znova, hned po prvom menese od potratu. Gynekologa som uprosila na rozne vysetrenia, co mohlo byt pricinou a na genetickych testoch mi vysiel vysledok mutacia MTHFR heterozygot. Tym to vsak skoncilo. Povedal mi, ze aj ked je pricina na 90% jasna, nemoze mi predpisat ziadne injekcie ani lieky, vraj to mozu len na hematologii. Tam ma odbili, ze oni vysledky testov z genetiky neuznavaju a musia spravit vlastne hematologicke vysetrenie, vysledky vsak budu az za dva tyzdne. Bojim sa, ze to uz bude neskoro. ☹ kto si to zazil, vie aky je to hrozny strach co len ist na wc aby ste nahodou na papieri nezbadali krv a aky zena preziva stres pri kazdej aj slabej bolesti brucha. Naozaj musim len cakat a dufat, ze si to nezopakujem treti krat??? Neexistuje ziadna ina moznost, napr. ze by mi mohol injekcie predpisat aj gynekolog? Kto mate skusenost, prosim poradte !

mabe
11. feb 2013

@fitianga ahoj, tak ja mam uplne to stejny. ja mela dva MA vzdy v 8tt a pote jsem postoupila ruzna vysetreni. zjistily me spatnou funkci stitne zlazy a stejnou mutaci jako ty. tuto mutaci ma pry 30% populace a ani o tom nevi a nemaji zadny problemy. takze jsem dostala prasky na stitnicu a hotovo, po roce jsme byla opet tehu a mam zdravou 3letou dcerku, v tehu jsem byla 2x na hematologii poslala me tam moje obvodacka, hematolog menic nedal, pry mam srazlivost v poradku. a mam zdravou holcicku. minuly rok jsem zase potratila v 8tt, priciny mozna infekce, kterou jsem mela, nevim. tedka jsem ve fazi dalsiho snazeni, beru femibion a snad uz bude vse ok. doufam...vim, ze jsou i taci, co s touto mutaci berou neco na redeni krve.

asinka266
19. feb 2013

ahoj!ja som mala len raz MA v 7tt,vtedy mi zistili stitnu zlazu,lekarka povedala,ze za 3mesiace mozme skusit znova,no neplanovane som otehotnela po 2mesiacoch,..medzi tym sa mi st.zlaza trochu upravila aj bez liekov,tehu bez komplikacii a teraz cakame kazdym dnom na porod 🙂 lekar povedal,ze tomu dava este tak max1,5tyzdna 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre