icon

Aký je váš názor na svadbu v tehotenstve?

anicka246
25. jan 2013

Ahojte baby, včera mi môj doktor potvrdil tehotenstvo a som skoro v 7tt, mali sme na leto s priateľom naplánovanú svadbu, chcem sa Vás opýtať aký máte názor na svadbu v tehotenstve?? Samzrejme, že by sme to teraz uskutočnili skôr, pretože s bruchom sa nechcem vydávať...

nimika
25. jan 2013

Ja by som sa teda radšej vydávala s bruškom ako na začiatku tehotenstva, pretože vtedy mi bolo veľmi zle. V piatom-šiestom mesiaci som sa cítila úplne najlepšie.

lucina7
25. jan 2013

aj ked nie sme zobratí určite by som sa nevydávala v tehotenstve, len kvôli tomu. svadba má byť o vás a nie kvôli babatku. je to aj dosť obmedzujúce, si unavená, nevieš sa tak zabaviť odreagovať, jedným slovom si to neužiješ so všetkým ako sa patrí. naša malá bude mať rok a sme si povedali, že sa budeme brať, ked bude malá chodiť.

alka221
25. jan 2013

ja som sa vydavala v piatom mesiaci, nelutujem..uplne v pohode.. brusko ma nijako neobmedzovalo.. 😉

adka22
25. jan 2013

ja som sa vydavala v 16tt brusko som sice nemala ale zase mne byvalo hrozne zle takze som nebola vo svojej kozi.Ale zase som rada ze sme sa zobrali vtedy a nie ked sa dcerka narodila lebo potom by uz nebol cas a ani peniaze.Ale kazdemu to vyhovuje inak takze aj tak je to len na tebe.ale myslim ze na tom nie je nic zvlastne ked sa zena vydava ako tehotna a ani ked ma velke brusko.

1234lubka
25. jan 2013

a preco nie? ved je to mile ja som sa vydavala v 20tt a kamoska mesiac pred porodom....suseda dokonca dva tyzdne pred porodom 🙂) nieje na tom nic zle aspon ta na svadbe nebude kazdy otravovat s tancovanim a poharikom

azarijka
25. jan 2013

Ja som sa vydavala ked som bola v 6 mes. Zabavila som sa super, zatancovala som si, .... Jediny rozdiel oproti tomu keby nie som teh bol v tom ze som si nevypila.
Ja by som asi nechcela svadbu potom, pretoze ak si ju chces ozaj uzit aj tak musis cakat kym bude mat babo cca 2 roky. Ze uz nebudes kojit, zaspi bez teba atd. Lebo ako inak, pojdes o 8 uspat babo a uz sa na svadbu nevratis lebo ho v noci kojis? Alebo posles k nemu babku, sestru... aby ho strazili a tym padom nebudu na tvojej svadbe?

simca06022011
25. jan 2013

no kedze az v lete... treba mysliet na to ze ti v horucavach nemusi byt najlepsie uz vo vyssom stadiu tehu, ale inak v pohode... ak sa budes citit dobre a bude dobra parita ad 🙂

slavuska30
25. jan 2013

..tak ja som sa vydávala 2x, vždy tehotná a v 4. mesiaci, 🙂 1x v kostole v bielych šatách a 2x mali jemnú maslovú farbu 🙂..myslím, že nie je na tom nič zlé, ak sa vydávaš ako tehotná, skôr záleží od teba ako to cítiš 🙂 ja som nedala ani na reči okolia 🙂

tilly
25. jan 2013

my sme svadbu tolko odkladali, ze sme sa potom brali uz ked som bola v 5.mesiaci, nic prijemne, hlavne tie chystacky, ked mi bolo zle... 😝 ale ja som chcela malu len sukromnu svadbu, nakoniec sme museli (kvoli svokre) mat taku vacsiu...

na tom, ze sa vydavas tehotna nic nie je... skor tie pripravy a to okolo toho a vyber siat 😀

kikaski
25. jan 2013

ja by som radšej počkala kým sa malé narodí 🙂 podľa mňa by si si mala ten deň užiť čo najlepšie a najkrajšie a keď bude drobec troška väčší, tak si to určite užiješ viac 🙂 ale je to vec názoru, ak sa dobre cítiš a zvládneš ten deň v požehnanom stave, tak prečo nie...ale ja by som ten môj isto nezvládla, mali sme strašne horúco a aj keď to nebola veľká svadba, dala neveste a ženíchovi zabrať 🙂

zuzana581
25. jan 2013

@rakywanda ak si s mužom zosobášená, tak ste si už pred Bohom povedali ano.. Farári s tým nemajú mať prečo problém.. A to že majú problém pokrstiť dieťa z rôznych dôvodov, tak to sa ani mne nepáči.. Ale ako ktorí.. Sú Farári a farari... 🙂
@anicka246 ja som sa vydávala v piatom mesiaci a poviem ti, že už by som nechcela. Vplyvom hormonov som bola citlivá na všetko.. vybavovala som si svadbu sama a už len keď som nemohla dostať maličkosť určenú na svadbu, už som bola nešťastná.. Z toho celého vybavovania som bola fakt unavená. Deň svadby tiež nebol podla predstáv, lebo som nevládala dlho tancovať.. nemohla som si ani pripiť s rodinou.. a bola som fakt unavená. Z vlastnej svadby sme museli odísť o 2 ráno, lebo som bola hotová. Ostatní sa bavili asi do piatej.. 🙂 Pozri, veď porozmýšlajte nad tým, že si teraz urobíte len sobáš a hostinu neskôr, o rok, dva.. keď dokojíš.. a budete mať krásne svadobné fotky s dieťatkom.. 🙂 Prípadne si potom urobite aj obnovenie slubu v kostole spojené s hostinou.. 🙂

vcielkanelka
25. jan 2013

Ja som chcela mat dieta a az potom svadbu. Sice ju este nemam, lebo minuly rok bol syncek este velmi maly a teraz nam to financne nevychadza. Ale tesim sa ako si zatancujem s mojim synom na moje svadbe. Uz coskoro

zuzulica
25. jan 2013

kámoška sa vydávala tehotná a v pohode to bolo, naplánujte čím skorej a bude dobre 🙂

tanina86
25. jan 2013

je to kazdeho osobna vec ,ako sa clovek citi.ja som sa vydavala v 8 mesiaci tehotenstva a vsetko nam dopadlo super ,aj som sa zabavila ,no nakoniec som moju dcerku este aj prenasala 13 dni.

monika1308
25. jan 2013

ja som sa vydávala v 3 mesiaci a nemala som ešte ani bruško čiže super.. len sme mali iba malú svadbičku v kruhu rodiny pretože som bola na rizikovom. ☹ ale ináč super, všetko dobre dopadlo 🙂 keď nechceš mať na svadbe bruško tak si to presuňte keď budeš v tom treťom mesiaci 🙂 dovtedy bruško nezvykne vykúkať 🙂

stanislavao
25. jan 2013

svadbu ste planovali aj tak a preco by ste sa nemali teraz brat? prave naopak. nech sa babatko narodi do manzelstva je podla mna lepsie, ako keby ste mali mat svadbu az po tom. podla mna radsej teraz.

lenja01
25. jan 2013

ja som sa vydavala v 7.mesiaci, vybrala som si pohodlne saty (klasicke svadobne, ale nie tazke) a cely den bol uplne bez problemov, iba okolo 21h som mala krizu,ze som bola unavena, potom som sa prebrala a odchadzala som rano posledna 🙂
a maly uz ma 1 a pol roka a neviem si doteraz predstavit, ze by som sa mala vydavat, ked uz je na svete, nie je na to cas 🙂

kamilao
25. jan 2013

Mňa manžel požiadal o ruku na štedrý večer.To som ešte nebola tehotná.Keďže svadba by mala byť do roka a do dňa,chceli sme si to tak aj zariadiť.Otehotnela som asi v marci a okolnosti to zariadili inak,rizikové tehotenstvo...Nakoniec sme si svadbu naplánovali na naše 7 výročie,čo sme boli spolu,bol to mesiac pred pôrodom.Potom sa všetko zvrtlo,svadba bola a tri dni po nej sme už v náručí držali vutúženého syna 🙂 .Narodil sa trochu skôr,ale v poriadku.Sa nám smiali,že si nechcel nechať ujsť tú oslavu 🙂 .Ale v pôrodnici nastal chaos,lebo som mala ešte občiansky so starým priezviskom,ale sobášny list z novým.Nevedeli sa z toho vymotať.Ale som veľmi rada,že sme to stihli,už máme aj dcérku a všetci sme rodina s rovnakým priezviskom 😉 😉 😉 Sme spolu už 11 rokov a z toho 4 roky manželia 🙂 🙂 🙂 A nevadí mi svadba s bruchom,lebo zásnuby sme mali ešte pred otehotnením,takže sme sa nebrali pre bábo...

kvieta
25. jan 2013

Ak sa chcete vziať, je to jedno kedy. Jediné, čo ťa môže obmedziť je prípadná únava a nevoľnosti, no netrpia tým všetky tehuľky. Ja som bola tehotná na silvestrovskej oslave a bavila som sa a tancovala do rána a to som mala 38 rokokov🙂

emilii
25. jan 2013

my sme mali tiež naplánovanú svadbu o 3/4 roka neskôr , zásnuby sme mali ešte som nebola tehotná .. ke´d sme zistili, že budeme traja na nátlak rodičov sme sa zobrali teda skôr / my sme chceli v pôvodný termín, ako sme mali dohodnuté/ ... vydávala som sa v 4 mesiaci, nič na mne nebolo vidieť a svadbu som si s manželom užila až do rána 🙂 v lete oslavujeme 10 výročie 🙂

zeytin
25. jan 2013

Ahoj, ja si myslim, ze v sucasnej dobe sa uz tolko nepozera na to, ci je nevesta tehulka... Teraz je vela slobodnych mamiciek a aj vela tehotnych neviest 🙂 Moj manzel je svadobny fotograf a za minuly rok sme fotili 6 mamiciek s bruskom a vobec im to nevadilo, ze boli tehotne, dokonca sme im navrhli, ci nechcu aj take tehu-svadobne fotky a vsetky boli velmi radi... dokonca sa pysili svojim bruskom, vobec to nepocitovali ako hanbu. Neber na nikoho ohlady... ved ked ste sa chceli vziat, je to asi jedno...nie? Mozete sa tesit z tehotenstva. Jedinou "prekazkou" je to, ze nevesty s bruskom boli viac unavene, hlavne pocas teplych letnych mesiacov. Ale ak by ste si dali svadbu niekedy v aprili/maji... to este nebudes mat take obrovske brusko, bude to take fajn, nebude velmi horuco, cize by si to mohla krasne zvladnut celu svadbu od rana, do noci 🙂 A druha dolezita vec je vybrat si spravne saty 🙂 Niektore z mamiciek tehuliek mali krasne tehotenske saty, ale jedna, ci dve to velmi nezvladli, asi nepredpokladali pri vybere siat ze im brusko tak narastie a mali velmi nevhodne saty... tak porozmyslaj... kazdopadne ti drzim palce. A neboj sa ukazat aj brusko! Ved nezijeme v stredoveku... podla mna su tehotne nevesty velmi krasne, pretoze im je vidiet na tvari, ake su stastne!!!!

dahra
25. jan 2013

Ja som stará škola, najprv svadba a potom dieťa. Tak som to vždy chcela, tak som to aj mala. Detto moja sesterka a sestra. No je to na každého osobnom rozhodnutí.

beausa
Autor odpoveď zmazal
radlinka
25. jan 2013

NO je to na vas, bud to spravite skor, alebo neskor. Pripadne az ked sa babatko narodi a odlozite to na dalsi rok. Aspon budete mat viacero hlavnych udalosti pekne naplanovanych a hlavne bez stresu, kedze svadobny stres tehotenstvu moc nepridava. No je na kazdom ci si svadbu zbucha narychlo alebo si ju radsej v klude odlozi, dnes je to uz normalna vec. Videla som aj tehulku vo vyssom stadiu tehu s krasnym bruskom na fotkach a boli uzasni...taktiez sa mi pacili deticky na svadbe vlastnych rodicov 😉 Vsetko sa da len to treba spravne skoordinovat, aby ste hlavne vy mali z toho zazitok 😉

lucinocka
25. jan 2013

pre mna bola svadba jeden velky stres a urcite by som ju nechcela zazit este aj s mimcom v brusku..naco, sak na svadbu je casu dost aj neskor, detske druzickoveske oblecenie je zlatunke 😉

wewerka22
25. jan 2013

ja som bola v pietom mesiaci,ked sme mali svadbu. zijeme v zahranici, sme spolu uz 8 rokov. svadbu aj babo sme stale odkladali, az sa vratime domov, ked budu peniazky, ked bude ina praca, ked kupime byt, a tak. vzdy bola nejaka vyhovorka. jedneho dna som povedala chlapovi, ze ked uz robi nakup v supermarkete,nech mi aj test kupi,ze sa mi to nejako nezda. no a bolo.. rozmyslali sme, ci svadbu ideme robit, kde ju ideme robit, ci my letime domov, alebo rodina k nam, alebo bez rodiny. alebo to nechame tak. v tom pripade mi to prislo este komplikovanejsie, ake by mal maly meno, v cudzine, ako papiere vybavovat..no par otazok nam z toho vyplynulo. rozhodovali sme sa rychlo. povedali sme si, ze pre nas aj pre maleho to bude jednoduchsie, ked sa vezmeme este pred jeho narodenim. tak sme si kupili letenky na predlzeny vikend, zasli sme za knazom-minimum bolo oznamit mu termin tri mesiace vopred. tak sme dosli a dohodli termin o 3 mesiace, nauku sme si spravili za hranicami. obehli sme podniky, objednali salu, prstene, a este nejake doplnky, zasli sme k rodicom, oznamili sme im termin no a leteli naspat. mali sme mensiu svadbu, do 40 ludi. saty som si kupila spolocenske, volne, aby tam voslo brusko a netlacili ma. topanky balerinky, makke, bez problemov. kto povedal, ze musim mat opatky. moj manzel je rovnako vysoky, takze opatky by aj tak neboli. a co este. no o tri mesiace sme leteli na svadbu. nepila som, ale to si este stale nemozem dovolit, to je zvyk. svadba bola super, aj som potancovala nejaky ten sladacik. brusko som mala obrovske, ale nevadilo mi. ako tu uz bolo povedane, tehotenstvo nie je choroba.. pohybovala som sa normalne. koncili sme po 3 v noci. este sme vsetkych hosti odprevadili, dozreli sme v sale, aby sa vsetko poodkladalo zo stolov do chladniciek. a sli sme si s manzelom domkov ako posledni. ostali sme doma dva tyzdne, takze pre nas to bola zaroven aj svadobna cesta 🙂 vybavili sme potrebne doklady a leteli naspat. bolo to super, nelutujem. po narodeni maleho sme mali zase ine starosti..
mne brusko nevadilo, ja som bola stastna. a nazory inych ma velmi nezaujimaju. ja sa tiez nepletiem inym do zivota. kazdy by si mal zit svoj zivot tak ako to najlepsie vie.

mirka_aa
25. jan 2013

ja som sa vydavala ked som bola v piatom mesiaci mala som len male brusko...a vobec nelutujem...tiez som necakane rychlo otehotnela tak sme svadbu zbuchali za cca 3mesiace,svadba bola v novembry ale pocasie nam prialo 🙂 bolo to super,normalne som pretancovala skoro celu svadbu,hoci natriezvo,celu noc som popijala ten jeden pohar co sme mali na pripitok 🙂 normalne som si to uzila,tak ako by to bolo aj bez mimi v brusku 🙂 som rada ze som sa vydala pred porodom,jednak dietatko som priviedla na svet uz ako uplna rodinka,a vsetci s rovnakym priezviskom...vobec to nebol stres,prave naopak,mala som kopec casu vklude to zariadit..ked je uz dietatko na svete je kopec inych starosti,podla mna keby som sa vtedy nevydala,tak skoro by to potom uz neprislo..a tak som to stihla este kym som bola pekna stihla,teraz uz som pribrata so striami,a trosku deformovanymi prsiami od dojcenia...takze ja odporucam stihnut to este pocas tehu 🙂

diuska1003
25. jan 2013

ja som sa tiež vydávala v 4 mesiaci...síce my sme mali svadbu už dlhší čas naplánovanú a potom som otehotnela..ale vobec to nelutujem...zabavila som sa poriadne...vytancovala som sa tiež aj keď mi doktor povedal že si mám dávať pozor,že nemám moc skákať :D

lienka1701
25. jan 2013

asi je lepšie zobrať sa ete pred tým ako splodíte bábo...nemôžeš potom na svadbe poriadne si to užiť tancovať...stále budeš mať asi na mysli aby si nejak tým že sa viac odviažeš neublížila bábetku...ale ked to inak nejde...tak veľa šťastia do spoločného života 🙂

zuzuj
25. jan 2013

Ja celkom nerozumiem otazke? ja osobne mam na všetky svadby pozitívny názor...dieťaťu je naj ked má uplnu rodinu a aj chlap sa jasne prejaví , že chce pri nich stáť...
Vy ste sa už mali brať, nepíšeš že prečo ste sa napokon nezobrali....ani vlastne neviem nad čím váhaš...či sa zobrať teraz alebo potom?? Ja som určite za svadbu čo najskôr...potom budu ine starosti...a stale bude niečo a takto si to naj užiješ ked ešte nemáš iné starosti....