Býva mi veľmi zle a nevládzem
ahojte mamičky, ani neviem ako začať, ale v krátkosti a v stručnosti vám poviem, že ked vždy zostanem tehotná, je mi strašne zle, nedá sa to vydržať, stále len ležím, lebo nevládzem na nohy, grcám celý den a nevládzem sa starať o rodinu..... som z toho vystrašená, kedy to zasa príde lebo plánujeme dieta a neviem čo s tým, viem že jedine musím isť do nemocnice, ale ja som tak so synom spätá, že si len neviem predstaviť, že by som išla a bola bez neho, to by som zvládala ešte horšie....strašne sa bojím, nemôžem ani jedávať, akonáhle som v 1. mesiaci už to začína, potom chudnem som slaba a všetko ide dolu vodou, prosím pomôžte ak máte takéto skúsenosti, neviem čo robiť. dakujem
@katey je dost rozdiel ako velmi a ako dlho ti je zle ... niekedy nepomoze nic a niekedy je treba ist aj do nemocnice ... nechapem preco by sa zakladatelka temy nemohla podelit so svojimi obavami a ziskat podporu od zien ktore jej ju chcu poskytnut ... tusim si zasa dalsia co trpi pri zalozeni kazdej novej temy 😉
@kvetinka211 prepac, ale zakladat nove a nove diskusie, ktore tu uz existuju je na co dobre? Sa teda podelim v rovnakej diskusii, ved aj tam kocky prispievaju....neviem, ci to je tu novy trend, ze kazda, ktora ma problem, musi zalozit vlastnu diskusiu
A inak je to aj proti pravidlam prispievania fora...
Velky suhlas s
@katey
@yasmin0001 len ťažko sa udržiava žalúdok plný, keď nemôžem nič jesť. Smotanové a mliečne sa mi v žalúdku zgrcne, rajčinové mi tvorí kyselinu, pečivo, zeleninu a mäso nemôžem ani privoňať, na ovocie som alergická ............................................. . Ako ja som zúfalá a ostatní zo mňa. Jem len nejaké zasmažené polievky, cestoviny, zemiaky .... a to stále dokola.
@sunflower201280 chapem, ze moj recept nie je univerzalny... a este ked mas aj potravinove obmedzenia, tak to je jasne. Aj mne niekedy nic nepomaha a chyta ma zufalstvo.
Inak som bola dnes v lekarni a som si kupila tie lizatka proti nevolnostiam, su chutne a zaludok je v pohode. Urcite ani to nie je nejaky zazrak, ale trosku pomahaju...
@yasmin0001 tak lízatká som neskúšala. Vyskúšam 🙂
Ahojte, ja som teraz v 10 tt a od dna ako som stupila do 6tt zvraciam v priemere kazde tri dni, teda skoro vzdy v noci a vacsinou viac krat za sebou - ked uz, tak poriadne. Prve dni boli krute, zvracala som kazdy den viackrat, klasicke veci, ako piskotky, keksiky, jablko, melon atd mi vobec nepomahali, zvracala som od takych prostych veci, ako voda, suchare, vyvar alebo aj ten zazvorovy caj.. Az nejak cistou nahodou, chvalabohu, som zistila, ze maso mozem, v hocijakej forme. Prve jedlo, co mi uplne ukludnilo zaludok bol suchar s majkou, potom mi zacala vonat klobasa a tak som zistila, ze sunka, parky, parkove klobasy, slanina, klobasa, bravcove, kuracie mi robi dobre, najem sa z toho v pohode a odide to blbe napinanie. Zaujimave je, ze to maso mi aj casto smrdi, ale ked to dam do ust, tak to je mnamka. Ja tiez nemozem mliecne, ani velmi ovocie a zeleninu, cestoviny a polievky totalne nie. A presne ako pise yasmin0001, male davky a vela krat, ja musim cca kazde 2-3 hodiny, aby som necitila hlad, lebo vtedy to zacina. A napraskat sa uplne je horor. Ale su dni, ked ani to jedenie nepomaha, len ma napina cely den, je to zle, ked sa najem a asi horsie, ked sa nenajem, vtedy uz viem, ze v noci bude zabava na wc.
U mna je to furt na preskacku. Niekedy v pohode, niekedy katastrofa. Potykat s Weckom som si musela nastastie iba raz, ale je mi premannente zle. Bud mi je zle plus som hladna, alebo mi je zle a som preplnena, a to po detskej porcii... ☹
Ked je zle, pomaha mi trosku koly pomalicky pit. Inak jem biele pecivo, zvlast na ranajky nic ine nehrozi... Okolo obeda byva vsetko OK, to sa mozem ako-tak najest. Trosku normalnejsie jedlo. Raz mi bolo cely den zle a nastvala som sa, ze ked mi je zle, nech mam dovod a sla som do McDonaldu. A, cuduj sa svete, nic mi nebolo! Jasne, ze to nerobim denne, ale ten jeden raz mi to napodivu sadlo.
Ked uz pecivo nechcem pecivo uz ani vidiet, dam si kasu pre babatka... Tu si zmiesam este s ryzovymi alebo inymi instantnymi vlockami, aby to nebolo take presladene.
Inak som sa dala napichat ihlami 😉 - akupunkturu. To celkom pomohlo, ale asi mi bude treba este dalsie sedenia, zatial som mala tri. Mam stastie, ze jedna priatelka je lekarka a ma diplom v akupunkture, byva kusok od nas, tak to mam este aj zadarmo. Povedala som jej, nech ma napicha ja proti unave, a to teda fakt pomohlo. Predtym som sa vliekla ako matoha od stolicky ku stolicke, a uz po prvom napichani je unava vyrazne zmiernena. Aspon na to sa to teda vyplatilo.
zienky co si myslite o matovom cajiku? moze sa? mne znama poradila ze na nevolnosti je dobry matovy caj ze ona prezila svoje tehu len vdaka nemu, ja som v 7mom tyzdni a posledne tri dni mi je na odpadnutie, nezvraciam ale ta tazoba na zaludku citim to cely cas nemozem pre to v noci spat cez den mi je hrozne zle nepomaha ani ked sa najem uz som zufala z toho asi by som bola radsej keby som sa mohla poriadne vyzvracat
@drobcek11:
Vsak to jednoducho vyskusaj. Ked ti spravi dobre, rob si ho. Ked ti nesadne, nechaj tak. Napr. mne naposledy vobec nesadol ten zazvor, co sa vsade odporuca...
Mne sedi ten zeleny caj s citronom a zazvorom z DMka, alebo cisty zeleny caj.
Mne byva este stale zle, zhorsuje sa to na vecer. Je to o nervy, moj zaludok nikdy nie je spokojny, ci som najedena alebo nie, zakladny pocit je, ze mi je zle. No a do toho ked som hladna, tak mi je zle plus som hladna. A ked sa najem, tak mi je zle plus sa citim prezrata, aj ked si dam iba detsku porciu 🙄
Ked ti je na dopadnutie, daj si pomalicky colu. Aspon mne po cole trochu pretravi, cukor ta trochu postavi na nohy a kofein pomoze, aby si neodpadla. Radsej pohar coly alebo kavy, ak ju znesies, ako niekde odpadnut.
Inak bohuzial mozes iba vyskusat vsetky tipy, ktore najdes a zistit, co ti sedi a pomaha. Zazvor, male porcie, niekto potrebuje citron, niekto studene kakao,... tie akupresurne naramky Sea Bands... zjest kusok sucharu este v posteli pred vstanim z postele... Toto je strasne individualne, a nic ine ako skusat nepomaha ☹
Ja mam napr. stale problemy si umyt zuby, zacne ma napinat, aj ked tu penu vypluvam. Uz ani nepouzivam elektricku kefku, ale rucnu. A teraz ma skrabe v hrdle, super kombinacia. Nemozem kloktat, lebo ma natiahne, a nemozem si dat tie cmulacie tabletky, lebo mam premanentne pokazeny zaludok...
No nic, uz len vydrzat. Aspon ma nemusia vypiplavat infuziami v nemocnici ako kamosku v prvych mesiacoch... To som rada, ze mi je "iba" stale zle...
@renab: 😀
Ale zase, to si mala skoro vyvazenu stravu: kopec ovocia, mliecne vyrobky, len zeleniny asi pomenej 😉 😀
Aj ja som na dovolenke zmrzlinu mohla jest, ale ostatne moc nie...
@drobcek11:
To je super, ze ti pomaha, aspon dnes teda 😉
Proti hladu, teda ked uz som velmi hladna, tak znesiem najlepsie biele pecivo, suchare alebo detsku kasu, tie instatne kase mliecne, co sa zarabaju s vodou. Zmiesam si ich s cistymi ryzovymi vlockami, aby to nebolo take strasne sladke. Ale rano mozem iba pecivo, trosku masla, vynimocne lucinu. Na vecer zvycajne tiez iba pecivo, zemiakove pyre alebo teda tie kase ☹ Iba na obed mozem jest ako-tak nieco poriadne a vyvazene...
Ja pri prvom tehotenstve - uplna katastrofa od cca. 8 do cca. 15 tyzdna. Ja minus 11 kg, babo v poriadku. Teraz pri druhom mi je lepsie, lepsie to telo podla mna znasa a ja viem, co musim robit - musim jest, aj ked nie vela a nenutim sa do jedal, ktore nechcem, ale musim jest a hlavne pit. Inak telo zoslabne a cele to ide dolu vodou, cloveku ostane iba lezat a nejak to prezit a to si teraz nemozem dovolit, mam totiz motivaciu - staram sa o rocneho syna, ktoreho stale aj dojcim, takze proste to musim zvladnut, resp. musim sa snazit udrzat sa co najdlhsie v prevadzkyschopnom stave 🙂
Inak, snazim sa pomoct tymto:
-Ignatia amara - homeopatikum, neviem, ci pomaha, ale psychicky som spokojnejsia, ked si to dam, v letaku totiz presne popisali moje problemy... 🙂
-Rooibos
-matovy caj
-skoricovy a zazvorovy caj - s mierou, su to prirodne antibiotika, nic extra v prvom trimestri...
-nepripravovat jedlo, alebo co najmenej - statie pri hrncoch odstavi cloveka skor, ako da nieco do ust
-co najmenej chodit do potravin, ci restauracii, kde mozete citit jedlo skor ako sa najete
-poriadne sa vyspat ak sa da samozrejme a oddychovat,
-ja chodim teraz aj na prechadzky, lebo musim so synom a asi trochu pomahaju (pri mojom prvom tehotenstve mi robil zle aj cerstvy vzduch a 5-minutova prechadzka, zrejme preto, lebo som bola uz totalne vysilena a vycerpaval ma aj taky kratky pohyb...)
Na zaludocnu kyselinu a vracanie sa obsahu zaludka do pazeraka velmi pomaha sirup GASTROTUSS. Uzivala som ho v prvom tehotenstve a aj teraz. Mozu ho tehotne. Predava sa aj po malych sackoch, teda je mozne vyskusat a overit si jeho ucinnost na sebe. Odporucam🙂
Na unavu len spanok alebo zelezo...
neboj to prejde aj mne bolo strasne zle a radsej som isla spat vtedy trvalo to do 4teho mesiaca
Sice je to mimo tuto temu ale nechcela som zavinat novu ale chcela by som poprosi o mudre rady a taaak....podla kalkulacky na nete som od prveho dna poslednej menstrucia 5 tyzden a par dni...no nepocitujem ziadne nevolnosti....googlila som troska a natrafila som na clanok kde pisu ze nevolnosti znacia zdrave tehotenstvo...kazdy den len cakam kedy mi bude zle alebo co....jedine co mam su bolesti prs a to v noci...
@depi netrap sa, nie kazdemu byva zle a vobec nesuhlasim s tym, ze nevolnosti znacia zdrave tehotestvo, niekedy mozu znacit aj opak, ked je to velmi zle 🙂)) vsetko co kde precitas, ber s rezervou, inak sa budes strachovat cely zivot.. lebo tie NAJVACSIE strasiaky este pridu 🙂)
@zuzi0911
@simca06022011 dakujem vam baby 🙂 co ked teraz mam hlavu plnu otazok a citam a citam...ale zacnem brat vsetko s rezervou..uvidime co nam povie ujo doktor vo stvrtok
ahojte baby..najde sa tu taka čo preživa tehotenstvo tak zle ako ja...som už druhy mesiac v posteli a aj na pn...som v 10.tyždi...a som slaba že nevladzem ist ani na wc,ak mam vstat a dačo urobit..trpim slabostou..nedokažem si nakupit čo v obchode doslova visim cez vozik,stav na odpadnutie k tomu napinanie vadi mi aj svetlo..za tie dva mesiace mi bolo ako tak 2 dni..nevladzem ....normalne neviem čo je a čo nie je normalne nepoznam kočku ktora takto trpela....poradte dodajte silu
ahojte dievcata, ja prezivam svoje prve tehotenstvo....tiez som na nervy....od 7 tt je mi zle zle zle, 24hodin, ako po opici, dnes som prekrocila 12 tt a je to horsie posledný týždeň, som úplne na zbláznenie.......otravená, unavená psychicky, jediné čo do seba ako tak dostanem su 2 banany denne, acidko, jogurt , hrozno este ako tak mozem z ovocia, inak nic ani maso ani ryby, ani cestoviny , nic......na nervy som z toho, vadia mi vone mojej kozmetiky, mojho psika, som rada , ze nevraciam, ale casto ma napina....je to ozaj na psychiku...dnes som si kupila v lekarni zazvorove lizatko, uvidim ci to bude mat nejaky extra efekt, ked pojdem k doktorke najblizsie spytam sa jej , ci nieco pomoze, tabletky nechcem ale, jedine som pocula o cipkoch nejakych.....este ako som si hovorila do 7 tt ako mi je super, nic nie je, len hormony burcovali so mnou , ale toto.... :D, neviem ci plakat ci sa smiat, treba to nejak prezit.....drzim palce baby
@elizaeliza prave si citam tvoj prispveok, ako sa citis, je to uz lepsie?mne je zle zle zle 24 hodin denne, ale nevraciam......
@elizaeliza
@magnolie123
Ahojte zienky, to ako je vam je len slaby odvar z toho ako bolo mne. Ze som tehotna som zistila 12.12.12 zle mi zacalo byt 3.1.2013 stahovala som sa a ked sme viezli posledne veci tak som zakricala na mojeho nech zastavi ze musim vracat a vyletela som z auta a vracala. Takto to trvalo do konca 6mesiaca vracala som den,noc. Jedine co som zjedla boli zemiaky. 6.mesiacov som bola len na par zemiakoch. Kazde rano som poctivo pozdravila zachodovu misu, potom som ju pozdravila pocas dna este par krat. Bola som strasne slaba stale a kdekolvek mi prislo zle, vracala som aj na vlakovej stanici. Nedokazala som chodit a ani snad dychat.
Ano su cipky proti nevolnostiam sama som ich vyskusala ale to bolo este horsie, kedze som sa po nich nevyvracala ale zle mi bolo tak mi bolo este horsi. K tomu som zostala taka oslabena ze som chytila crevnu virozu a neskor aj anginu a x dalsich veci.
Nic ine nezostava ako to vydrzat 🙂 jedneho dna bude lepsie
@elizaeliza poznaaaaaam, prezivala som to rovnako, v piatom mesiaci o 6 kg menej ako na zaciatku tehu....nevladala pohnut prstom, nakupy nehorzili, muza som vyhnama na 10 dni prec, aby som sa nemusela starat o nic a nikoho, lezala som v kuse.....neskor uz v nemocke tri mesiace,. ale to uz kvoli inym rpoblemom.takze len a len vydrzat, nepomohlo nic.......az teda porodit🙂

ako sorry... ale myslis si ze inym tehotnym nie je zle?? daj si k posteli piskoty, vodu a ja neviem co, ved je toho plny internet, tak naco dalsia tema?