Dá sa ovplyvniť priberanie v tehotenstve?

21. dec 2022

Som len 8tt a už mám hore 2,5 kg, stravu som nezmenila vôbec. V minulom tehotenstve som pribrala 6 kg za celé tehotenstvo, teraz sa to takto rozbehlo.

kiki68
21. dec 2022

Ano aj nie, ak naberas vodu tak sa to velmi neda. Ja som nabrala 20kg vody na seba. Hrozne, ani ruky zavriet v past. Aj keby nic nejem, tak mi to nepomoze. Proste si telo islo svoje.

stanulienkat
21. dec 2022

@kiki68 Nehnevaj sa ale nabrať 20 kíl vody do tela je úplná hlúposť. Je to život ohrozujúci stav a bola by si na Jednotke intenzívnej starostlivosti.

Autorka priberanie vieš ovplyvniť tak, že sa budeš stravovať zdravo a nebudeš jesť za dvoch. Ovšem ovplyvňujú to aj iné faktory, ale jednoducho zo vzduchu sa 20 kíl nepriberá.

martinka13
21. dec 2022

Ja som jedla rovnako, ozaj som si dávala pozor. Pri prvom ešte celkom v pohode asi 14 kg. Pri druhom. !30!. Bolo to hrozné. Bola som aj veľmi zavodnená. Dostala som sa ale na pôvodnú váhu s trochou námahy.

liloastitch
21. dec 2022

@stanulienkat ja som v druhom tehotenstve nabrala tiež 20 kíl.. pôrodom 15 odišlo. Veľké dieťa, veľké množstvo plodovej vody plus opuchy a hneď bolo 20kg navyše na svete. Ale teda ja som už bola pod dozorom v nemocnici.

stanulienkat
21. dec 2022

@liloastitch to je možne, že pôrodom 15 kg odišlo, predsa je tam voda, je tam placenta, je tam dieťa. Ale ona tvrdí že nabrala 20 kg vody, co je hlúposť.

kiki68
21. dec 2022

@stanulienkat tak ono to bolo za cele tehu, nie za den. Keby som pribrala tuk, tak to nejde a par dni dole. Mna riesili od 9tt kvoli tomu. Brzdili to liekmi, cize sa to nejak drzalo a potom ku koncu to uz bolo dost zle. Jedla som zdravo, ziadne sladke veci, nemala som diabetes. Nejedla som za dvoch. Do 14tt zvracala a napriek tomu tam skocilo skoro 8 kg. Takze ano da sa nabrat aj voda do tela.

trgypadl
21. dec 2022

@stanulienkat aj tak mi to nevychadza cca 15 kg/dieta,voda,placenta...telo zeny pocas tehotenstva dokaze naozaj zadrziavat dost tekutin..

queen_mary
21. dec 2022

Ja som pri prvom pribrala 25. Teraz ani za svet. Som na zdravej delenej strave, 21. Tyzden a pribrala som zatial 2 kila. Pri mojej vyske a vahe je optimum pribrat do 10 kil, s doktorom to strazime, lebo take proberanie nie je zdrave ani pre matku, ani pre dieta.

queen_mary
21. dec 2022

@kiki68 tak ale potom mas nejaku chorobu so zadrzanim vody v tele, lebo pribrat 20 kil - voda, je totalna kravina pri zdravom tehotenstve u zdravej zeny.

liloastitch
21. dec 2022

@stanulienkat ja som skôr reagovala na to " zo vzduchu sa 20 kíl nepriberá". Tých 20 kíl v tehotenstve sa dá nabrať ako nič aj pri zdravom stravovaní. V podstate je to "zo vzduchu" lebo za to už ženy nemôžu.

kiki68
21. dec 2022

@queen_mary moje tehu bol boj s vlastnym telom, to bralo tehu ako otravu. U mna to naozaj nejake skvele nebolo, hlavne ked priberies z 53kg vahy na nejaku podobu, ktora s Tebou nema nic spolocne. Ja som mala hned od zaciatku aj problem s tlakom a nabeh na preeklampsiu. To sa darilo drzat liekmi cele. Ako viac menej islo o to nech to dieta nejako donosim. Pre mna bol porod vykupenie z tych hnusnych opuchov. Ja len ze su zeny, co priberu a realne nemozu nic spravit proti tomu. Lebo Ako mas zastavit nejaky mechanizmus, ktory sa spusti. Kratko po porode som isla dole na 48kg, teraz mam svojich 51kg. Moja svokra tiez nechapala, ta pribrala 8kg za cele tehu. Ale napriek tomu som sa dokazala dost dobre hybat ak s tymi kilami. Tak skies ne som vyzerala, neforemne, boky uzke a nohy stlpy

queen_mary
21. dec 2022

@kiki68 no, ale potom si podla mna uplne realne ze "nepribrala", ked ti to islo potom vsetko nastastie dole. Horise je, ked sa clovek fakt ze prejeda a priberie 20-30 kil. To je mega nezdrave. Za tych tvojich 20 kil priamo nemozes. To by si mala podla mna zistit aj autorka, lebo toho 2,5 kila nebude asi z jedla, alebo vahy dietata, placenty,...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzi0911
21. dec 2022

Nie neovplynis to....niekto môže zjesť vola deň noc napr ja..som v 27tt a plus 5 kg ...a niekto vraca ako moja kamarátka, cele tehotenstvo a pribrala 30 kg jedine co jedla boli suchare a vyvar a take lahunke jedla aj to iba zobkala ...čiže všetko je asi genetika atď....

katica06
21. dec 2022

Súhlasím, to neovplyvníš.Pribrala som 30kg a to mi bolo celí čas zle od žalúdka. Pôrodom šlo dole 19 kg.

kiki68
21. dec 2022

@queen_mary vies mne bolo do placu ked lekar na mna, to bol Januar “ no tak ste papala moc kolacov ze” a nezabudnem na tu kamennu tvar ked som povedala, ze ja som ziadne nejedla lebo mi je zle. Okamzite ruky, nohy ukazat a uz to lietalo. Pre mna co som cely zivot nemala nadvahu to bol strasny sok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre