icon

Dozvedela som sa, že čakám dvojičky a veľmi sa bojím

milena866
5. mar 2021

Ahojte dnes som zistila že čakám dvojičky strašne sa bojím jedno je menšie ako to druhé ale bilo mu srdiečko...proste neviem ako vychovam dve deti 😭 je to príliš moc dve deti na raz .. strašne sa bojím neviem čo mám urobiť 😭😭😭

sally001
5. mar 2021

@milena866 coze ved to je dvojite stastie🍀🍀 ja by som skakala od radosti😁 neboj to zvladnes 🙂gratulujem

mirka17
5. mar 2021

@milena866 co ti poviem ja cakam druhykrat dvojicky a vobec ma netankuje. A to mam este 3 rocnwho syna

fino
5. mar 2021

Vedia dvojičky že jedno z nich je neplánovane?

katkaholiova
6. mar 2021

@milena866 ahoj.viem co prezivas bola som podobne ako ty dvojicky sok poriadny mala som 22rokov.a tiez v 10tyz ze trojicky ale nakoniec boli len dve chlapci maju uz 11rokov a nevymenila by som ich.mam pocit ze to islo lahsie ako keby boli po sebe.

pieksamaki
6. mar 2021

@milena866
To je idealny vek...krasnych 23 rokov....uplne to hravo zvladnes....je ine keby si mala viac rokov...vtedy by som to chapala...ale si zena v plnom rozkvete...pri fyzickej sile....je to len o nadstaveni....a to sebavedomie ake ti to potom da,ze si zvladla 2 deti naraz🙂

derdia
6. mar 2021

Ahoj ak to cakas prve deti, stale si na tom dobre😁budes mat "len" dve. Nie tri, alebo styri.
Takze stale to mozes brat pozitivne. A hlavne, sice zaciatky budeu mozno tazke, ale zalezi ake deticky budu. Ci budu dobrw v noci spinkat, a tak. A le potom bude mat postarane lebo sa zabavia navzajom a nebudes musie suplovat kamarata. A neustale riesit deti aj ked budu mat uz 12 rokov. Proste oni sa o seba mavzajom postaraju. Takze sa tes. Pre ne to ze su dve je naaajlepsie co sa im mohlo prihodit😊😊😊😊

biba2014
6. mar 2021

Moja svagrina porodila trojicky uz maju 13rokov,prvotny sok prejde neboj bude dobre

milena866
autor
6. mar 2021

Môj partner má posiela na interupciu pretože nechce dve deti chce len jedno a ja sa o to sama nepostaram som bez práce a rodinu nemám nikoho už 😭😭😭😭

katkaholiova
6. mar 2021

@milena866 debil.

martinaju
6. mar 2021

@milena866 na interupciu isto nechod. Osobne by som s clovekom ktory ma posle na interupciu ani neostala. My sme babo mat nemohli a riešili sme ivf, s dvojiciek by sme sa strasne tesili. Jednoducho niektorí sú tupí a nevážia si nič (hovorím o tvojom hercovi). Ked nechce dve okaslal by ta skor ci neskor aj s tym jednym. Urcite to zvládneš máš dosť času riešiť veci. Všetku výbavičku určite zoženieš aj zadarmo. Horšie je to s bývaním. Nemáš absolútne nikoho? Ak nie, skús sa obratit na nejaké centrum, ja verím že ti niekto pomôže. Odkiaľ si?
Hlavne od takehoto debila utekaj, bud sa zobudi a ostane s tebou aj s dvoma detmi (aj keď mam vo svojej blizkosti skusenost ze teda posielal pan zenu na interupciu aj s jednym potom spolu ostali a babo malo pol roka ked pan odisiel tak ci tak). Na tvojom mieste by som s takym clovekom nebola lebo ty nemozes za to ze su dve. Ako vieš o tom že po interupcii je riziko, že dieťatko už mať nebudeš? A naozaj je dôvod interupcie to, že su detičky dve? Ešte stále nevieš ako to dopadne sama si povedala, že jedno je menšie a doktorovi sa ro asi moc nepozdava a ideš na kontrolu. Ale partnera mas pekneho slusne povedane debila.

milena866
autor
6. mar 2021

@martinaju nemám ozaj nikoho 😭 a ešte mi doktor vravel že to môže byť aj syndróm miznucich dvojičiek kedze je jedno menšie a mladšie o 3 alebo o 2 dní strašne sa bojím babetko som veľmi chcela

katkaholiova
6. mar 2021

@milena866 u mna bol rozdiel dlho zevraj 2tyz a narodili sa v 37tyz skoro 2,5kg obaja

jana_eyre_2
6. mar 2021

Podľa mňa je strach prirodzeny.. ja mám tri deti (síce nie dvojičky, ale s malým vekovým rozdielom) a strach ako to dám som vždy pociťovala keď som zistila že cakam.. je to proste zmena a keď dvojnásobná, tak samozrejme ťa to sokne..

Ale neboj sa, samozrejme že to všetko zvládneš.. prečo by si nezvládla? Máš čas teraz si zvyknúť na tú predstavu, keď to príde budeš už pripravená a keď sa budeš o ne starať, tak to už budes brat úplne prirodzene..
Držím palce..

jana_eyre_2
6. mar 2021

Bože teraz čítam tvoj dnešny koment? To preboha čo máš za debilneho.partnera? Snáď to je tiež len nejaký šok z toho že sú to dve deti...

martinaju
6. mar 2021

@milena866 ono rozdiel aj tyzden je ok. Neviem v kolkom tt si ale ano moze sa stat ze bude syndrom miznuceho dvojčaťa avšak ešte mu bije srdiečko a ver mi, že by ta to mrzelo trošku ak by z toho bolo nakoniec len jedno. Ono je to naozaj narocne povedať na začiatku, že sa narodia dve stať sa môže hoci čo ale osobne by som verila a dufala, že budu dve a nech je tehotenstvo v poriadku a prezijete pohodove obdobie a nie obdobie stresu čo bude zajtra ráno.
Na tvojho debila sa vykašli. Nič mu nehovor na potrat nechod. Skús v okolo naist nejake centrum kde by ti vedeli pomôcť. S vecičkami a výbavičkou ti určite niekto pomôže aj keby si mala mať veci už po jednom dieťatku. Tie veci nie su tak zničené aby boli nenositeľne pre detičky. Určite to zvládneš aj sama.
On je tiež v šoku asi ako ty ale taketo vyjadrenie je otrasne. Mal ťa podporiť a nie ešte zhoršovať situáciu. V ktorom tt si? Počkaj 2-3 tt a uvidiš čo ti povie a keď bude trvať na svojom vykašli sa na neho, taký sa nezneni a mohlo by byť aj jedno dieťa.

milena866
autor
6. mar 2021

@martinaju som v 7 tt bolo trošku menšie ale bilo mu srdiečko 😊 no vravel mi aj lekár že je ešte skoro nato aby mi hovoril či je to v poriadku

martinaju
6. mar 2021

@milena866 tak ono je pri kazdom tehotenstve aj pri jednom dietati skoro hovoriť, že sa babo narodí, ja nechcem byt zlá ale vždy sa môže stať hoci čo. Preto hovorím, že sa treba tešiť a dúfať, že bude všetko v poriadku. Chlap sa bud umudri alebo budeš sama. Nebudeš prvá ani posledná, ktorá by skončila sama s deťmi.

milena866
autor
6. mar 2021

@martinaju ja viem to prvé bábo bolo dobre vidieť to druhé už tak ťažšie ale uvidím v piatok čo mi povie

martinaju
6. mar 2021

@milena866 hlavne byt v pohode určite všetko zvládneš aj sama 🙂

elizabet173
6. mar 2021

@milena866 nestresuj, dvojicky maju aj maminy zijuce v cudzine a daju to bez pomoci blizkych. Ved budete na ne s muzom dvaja.

milena866
autor
6. mar 2021

Tak uvidím čo bude ďalej 🙂 a prosím vás ako sa dá zistiť či sú jednovaječné alebo dvoj?

martinaju
6. mar 2021

@milena866 ak máš fotku tak to bude vidieť, doktor to už musel vidieť na sone. Veď doktor ti nepovedal?
Jedine, že by boli zle uložené, že by to nebolo vidno teraz ale určite to na sone uvidíš.

leuchtturm
6. mar 2021

ak ste tak ci tak planovali dve deti, tak to mas na jeden sup. O to lepsie.

milena866
autor
6. mar 2021

@martinaju nepovedal mi nič každe jedno bábo bolo vo svojom vaku

milena866
autor
6. mar 2021

@martinaju takto to bolo to som stiahla s netu

martinaju
6. mar 2021

@milena866 dvojvaječné

milena866
autor
6. mar 2021

@martinaju takže každe rozdielne?

martinaju
6. mar 2021

@milena866 teda aspoň podľa mňa. Aj jednovojacne dvojicky niekedy mozu mat dva vaky ale na 100% ti to povie doktor vo vyssom stadiu ale teda maju dv avaky takze podla mna skor dvojcajecne. A dvojvajecne sa mozu a nemusia uplne podobat. Dvojjvajecne sa väčšinou podobajú rovnako ako by sa podobali aj iný súrodneci.

milena866
autor
6. mar 2021

@martinaju jednovaječné su úplne rovnaké teda mali by byť ... doktor videl dva vaky tak neviem spýtam sa ho

martinaju
6. mar 2021

@milena866 ano jednovajecne by boli rovnake ale urcite by si ich ty rozoznala. Dvojvajecne budu viac rozdielne.