icon

Fajčili ste v tehotenstve?

elisella
29. jan 2020

Caute kocky chcem sa opytat.som v 13 tt podla lekara a tiez si pofajcim cigaretu este.s genetiky som mala dobre vysledky aj krv.tak sa chcem opytat,ci ue medzi vami nejaka co si v tehotenstve obcas zapali a ci mala vsetko v poriadku,co sa tyla dietata hlavne

elisella
autor
29. jan 2020

@tinatitti to nieje problem prestat snazim sa obmedzovat

drozdajkahra
29. jan 2020

@elisella teraz som tehotná 18tt, ale hneď ako som zistila, že som tehotná, tak som s tým sekla, z minúty na minútu, zvyšné cigarety som hodila do krbu...vieš vždy som si vravela kým nesom tehotná tak nech ma aj porazí z tých cigariet, aj tak raz človek zomrie... Ale teraz jak vo mne rastie nový život nedokázala by som mu týmto uškodiť, nestojí to zato aby som si potom vyčítala že mojim pričinením je dieťatko choré, vieš výsledky sú jedna vec druhá je či sa ozaj narodí úplne zdravé...
Áno rodia sa choré deti, aj ked matky žili zdravo, ale kebyže sa mi narodí choré dieťa a viem ze som pila alebo fajčila tak si to neodpustím
Toť môj názor

tinqua
29. jan 2020

@elisella osobne si myslím, že tvoje dieťa bude úplne v poriadku a tie 4 denne eliminuj a bude všetko ok

lenka2710
29. jan 2020

@queen_mary nie, práveže boli ešte prenášaní

alenkay7
29. jan 2020

@elisella ja mam kamošku v tehotenstve mala všetko v poriadku. A mali sa narodil a mal astmu, teraz má výčitky ci mu to ona nespôsobila občasným fajčením. Je to tvoje svedomie, a si zodpovedná za svoje babo v brušku. Tak sa k tomu postáv.

luckylusy
29. jan 2020

@elisella asi nie je väčší dôvod prestať fajčiť pre ženu ako tehotenstvo, ak sa vtedy žena nedokáže vzdať fajčenia, nech potom znáša aj následky. Tiež som ex fajčiar, takže nehanim ťa za fajčenie ako také, ale teda ja osobne som pri prvom prestala hneď v 4 tt a teraz pri druhom tiež tak. Ešte predtým ako mi meškala menstruacia v oboch prípadoch. Nemohla by som si zapáliť ani len jednu za mesiac, lebo svedomie by mi to nedovolilo. Takže za mňa jednoznačne prestať a keď tak začať po pôrode/po skončení kojenia.

elisella
autor
29. jan 2020

@drozdajkahra ja uz mam vysledky s genetiky a bqbo je v poriadku a toez v krvi vsetko negativne

lenadka
29. jan 2020

@elisella takže keď máš výsledky v poriadku čo to znamená? Že ideš fajčiť ďalej?
Veď fajčenie nespôsobí že by dieťa malo genetické poškodenie, alebo sa narodilo bez ruky. Ide o znížený prívod kyslíka počas fajčenia a vytvorenie nikotinovej závislosti u bábätka. Nižší prísun kyslíka môže poškodiť vývoj tým že dieťa bude napríklad menšie, alebo sa naruší vývoj mozgu, bude menej inteligentné, od nikotínu zas dráždivé.
Keď ti je tá ciga tak vzácna, čo s tebou....

atika11
29. jan 2020

@elisella nečítala som celú diskusiu,ale ako zdravotník ti poviem,že neexistuje bezpečná hranica v počte cigariet a dopadu následkov fajčenia na dieťa.Dieťa k vývoju všetkých orgánov v tele, ktoré teraz u teba prebieha potrebuje kyslík, ktorý mu ty cigaretou berieš.😢.Zamysli sa,odhoď sebectvo, chuť na cigaretu,nekaz zdravie nevinnému dieťaťu, ktoré nemá šancu sa brániť.Požiadaj o pomoc partnera,okolie.Držím ti palce.Dieťa je najvzácnejší dar, skús si to uvedomiť.

miiceencoovaa
29. jan 2020

@elisella tak vies je to na tebe...ja som prestala a teraz si občas zapálim, maly má 13 mesiacov a už dávno ho nekojim...

atika11
29. jan 2020

A genetika je daná v okamihu oplodnenia a ďalšieho vývoja plodu, cigarety ju neovplyvňujú.Genetiku preto môžeš mať úplne ok.Ide skôr o iné ochorenia a taktiež tieto deti sa rodia s abstinenčným syndrómom závislosti na nikotíne.

julka828
29. jan 2020

Zjavne autorka chce len pocut od takych istych ako ona ze : ano fajcila som a ano mam zdrave dieta... radsej si precitaj co mu tym sposobujes a nie ze sa ukludnis tym ze ved aj iny vypaluju zobaky. A takisto sa uchlacholit tym ze mas genetiku a krv ok. Ked to tak strasne potrebujes tak fajci. Len nechapem ze takto chces uprednostnit svoje zavislosti pred svojim babetkom. A nemudrujem preto zeby som nikdy nefajcila a neviem ake tazke je to prestat. prave naopak fajcila som aj 10 12 denne a to silne cervene. ale ako som zistila ze som tehotna povedaka som dost! Zapamataj si ze teraz nie si dolezita ty ale to dieta ktore v tebe rastie a je na teba odkazane. Ale ako som povedaka ak je ti to jedno tak si fajci kolko chces. No ak mu potom nieco bude ver ze si to budes cely zivot vycitat... nic z toho som nemyslela zle len ti chcem otvorit oci aby si si uvedomila co robis

jaskolka
29. jan 2020

@amelia000 nechápem, odkiaľ sa takito berú. Také somariny vymýšľať, a, ešte vypisovať.. Ako včerajšie témy, že aké nohavičky na rande, a ta "mama so záchodovou doskou"zo už bolo ozaj moc

amelia000
29. jan 2020

@jaskolka ja nechapem ze niektore mu nato este skociki a davali rady. Par viet a viem ze to nieje ok...

jaskolka
29. jan 2020

Tak u nás dokonca manžel prestal fajčiť, aby nejako to bábätku neublížilo, a už vôbec nie, že matka fajčí. Celkovo je to veľmi škodlivé, a mne osobne sa protivi keď muž fajčí, o žene ani nehovorím a pri tehotnej matke už niet o com. Iste, možno sa nič nestane, ale teraz, keď môže byť toľko rizík, tak vedome to zvyšovať, len preto, ze"si občas zapalis? "

majah212
29. jan 2020

Nechápem ženy,ktoré sú tehotné a fajčia. Na miesto fajčenia cigariet si prečítaj niečo o genetike, zdravom vyvoji dieťaťa počas tehotenstva a následne aj po narodení. A nebudeš sa pýtať takéto stupídne otázky. Ja som tolerantný človek, ale len potiaľ pokiaľ si človek ničí zdravie sám sebe a nie niekomu inému. A keď sa bábo narodí tak čo? Prečítaj si aj o vplyve cigaretového dymu na dojčenie bábätko. To už nemáš stipku sebakontroly?

supucka
29. jan 2020

@elisella ja som tiež v 13 týždni..... Pred tehotenstvom som fajčila 15 cigariet denne.... Ešte vtedy keď som si len myslela, že som tehotná, z dňa na deň som prestala fajčiť!!! Tie cigarety ti nestoja za žiadne riziká, ktoré svoje dieťa nechavas podstúpiť

sonnenshein
29. jan 2020

Fajcila som iqos, cca 10 denne. Ked som zistila, ze som tehotna, zacala som znizovat, co tyzden, to minus jedna. V 15tt ostalo nula denne, a odvtedy som bez, aktualne 31tt. Jasne, ze by som si niekedy fakt dala, ale nedam. A uz sa ani neplanujem k tomu vratit a iqos som darovala kolegom.

z1984
29. jan 2020

Tak hovori sa ze ked zena prestane zo dna na den nieje to v tehotenstve dobre. Lepsie je postupne skoncit. Alebo skus tie ikos neviem ako sa to pise 😄 moj muz ako zistil ze som tehotna tak zacao to fajcit. Iked aj to smrdi ale lepsie ako nič

mima1
29. jan 2020

Tak ked mas vysledky z genetiky ok tak fajci dalej. Co ine ti povedat? Co chces pocut? Ze super ze mas vysledky ok dobre robis dievca ze fajcis.

elisella
autor
29. jan 2020

@vinejka6 ja ze si dieta nezasluzim??mojho mqnzela krsna fajcila jak duhq v tehotenstve a mala je zdrava jak buk a uz ma 13 rokou

brita7777
29. jan 2020

Fajciar vacsinou vychova aj fajciara...v nasej rodine sa tiez fajcilo, hlavne otec, a to mal deti, no fajcil na balkone, ale predsa to ide aj do bytu. pametam si to. .teraz mi to pri vlastnych detoch velmi vadi a nvm si predstavit, ze by som pri nich fajcila...oni si zasluzia zit vo vonavom normalnom prostredi chapes !!??

amelia000
29. jan 2020

@elisella no uvedom si ze ziadna zena ta tu zato nepochvali. Hoc len 1 denne a je jedno aku by sj si zapalila. To ze niekto fajcil jak turek to si tym chlacholis svedomie aby si nemala take vycitky? Je to pre teba lahsie ako trosku pobojovat a prestat uplne? Ze ty to nevies a nedokazes? Tak si zober, ze ty to dieta tak isto dotujes nikotinom ako aj seba ked si zapalis..preco potom po porode ono to ma dokazat a prestat zo dna na den a ty nie?

brita7777
29. jan 2020

@elisella nezabudni ze vsetky testy robi nejaka masina, stroj..nic nie je neomylne, proste netreba riskovat a treba s tym seknut hned a zaraz a nie neublizi to babatku, ked prestanes zo dna na den. Praveze mu tym velmi pomozes, ak si neni na dieta pripravena, mala si sa pocas sexu chranit...to babo si to ozaj nezasluzi
kasli na dake porovnavacky, ze henta fajcila henta nie..precitaj si ozaj nieco o alkaloidoch a zmesi co je v cigaretach.

supucka
29. jan 2020

@z1984 mňa včera doktor pochválil že klobúk dole, že som prestala z dňa na deň fajčiť.

bebitobi
29. jan 2020

Absolutne nevhodne fajčiť počas tehotnosti, Sekni stym ,keď nie kôli sebe, tak kôli babetku. Je to veĺmi nezodpovedné 😕

vinejka6
29. jan 2020

@elisella super gratulujem jej lenže to, že ona ma zdravé dieťa nemusí znamenať že aj tvoje bude zdravé aj keď ti zdravé dieťa prajem!!!! Môže mať zdravotné problémy neskôr, keď bude väčšie, nato nemyslíš? A vôbec... Načo ja sa s tebou vôbec bavím na túto tému, žena čo vedome škodí svojmu dieťaťu, ktoré nosí pod ❤️ opakujem ešte raz si ho nezaslúži!!!! Sú ženy, ktoré robia všetko pre to, aby otehotneli, zdravo jedia, žijú celkovo zdravo, žiadne alkohol, cigarety, Samé vitamíny atď., a nedarí sa im a ty máš to šťastie, že čakáš bábo a vedome mu škodis? No nemám k tomu čo viac dodať 🤷‍♀️

ada309
29. jan 2020

A nebojis sa náhleho úmrtia plodu/bábätká ešte v brušku ? Poznam niekoľko prípadov, kedy "z ničoho nič" prestalo bit ❤️.. Ono, to, ze výsledky z genetiky su ok, neznamená, ze sa uz nemôže nic stat..

basullinka
29. jan 2020

@elisella prepáč, len ono to vyznieva, že pre teba je jedina správna odpoveď: ano, fajčila som 100 cigariet za deň, mam zdrave dieta, tak fajči ďalej. Ale takto to nefunguje. Bohužial, tomu malemu to robí zle a prejavit nasledky sa nemusia len pri porode, ale počas celeho života. Je to tvoje dieťa, tvoje rozhodnutia, avšak ovplyvnujes tym zivot ineho cloveka, nie svoj. Takze sa treba tomu aj adekvatne postavit a pracovat na zavislosti.

gladys_07
29. jan 2020

tristo tem je tu na tuto temu. Kopec vyskumov, ktore potvrdzuju skodlivost fajcenia a aj tak sa stale najdu ludia, ktori si chcu ospravedlnit slabu volu. Ze cigarety skodia je fakt. Ze niektore babatka sa aj napriek tomu narodili zdrave je nahoda. Chces to riskovat?

Tiez si myslim ze zeny, ktore su tehotne a fajcia, si babatko nezasluzia. Resp tie babatka si nezasluzia take matky. A teraz sa mozes urazit.

PS: tiez som bola fajciar, pomerne silny, prestala som pred IVF.