Interupcia v 10. týždni
ahojte, som v 10 tt tehotenstva a stale rozmýšľam nad interupciou.s priateľom si nerozumieme ani si neviem s ním predstaviť spoločný život...poraďte ako sa zachovať
@andelok no neviem ked nazyvas pomocou, ze jej vykricia ze je vrahyna a pod a odsudia ju...hmm, mne to pride moralizovanie a uplne zbytocne, pretoze ani jedna jej nikdy s nicim realne nepomoze ale maju v umysle vyvolat zle svedomie a dotlacit ju k urcitemu rozhodnutiu...ja z MK nie som uz sklamana, viem aky je a beriem ho skor ako kratochvilu🙂
@vamajka: "Ja nechapem ako moze niekto povedat, ze interupcia je vrazda.Ved keby to bola vrazda, tak by to nebolo povolene statom, ale by sa za to islo do vazenia nie?"
.
och, pomoc ... na interrupciu možeme mať rozne názory ale toto je ako arugument "za" absolútne zlé- myslíš si, že "štát" je inštitucia, ktorá určuje morálne normy? no, tak potom možeš byť rada, že si nežila napríklad v čase nacistického Nemecka, ked bolo štátom schvalované prenasledovanie a vyvraždovanie židov, cigánov a množstva iných ľudí... určite si mnohá Nemci vtedy povedali- no, ved to schvaluje štát, tak to nemože byť v skutočnosti také zlé ... a ako to dopadlo vieme
.
a otrasných príkladov ako sa "štát" stará o svojich občanov je žiaľ až dodnes kopa ... "štát" a morálne normy - to jednoducho nejde dokopy...
@amouramour Mozno mas pravdu, je fakt, ze som si necitala celu diskusiu, ale minimalne tie prve prispevky mi neprisli nijako brutalne. Na druhej strane, autorka sama ziada o radu, takze je jasne, ze sa najdu aj maminy, ktore s interrupciou nesuhlasia a beru ju ako vrazdu. No, ved aj pre mna je MK len jedna z moznosti travenia volneho casu, ale nejako sa ma vzdy dotkne, ked vidim, ako sa zeny vedia rozhadat pre fotky babatiek, oblecenie, v diskusiach...si potom hovorim, ze to uz tu snad ani nie je o ochote pomoct. Preto sa moc nezapajam do kontroverznych tem 🙂
@fra sorry, ale ako moze niekto hadzat do jedneho vreca zufalu zenu, ktora nema inu moznost nez ist na interupciu a niakeho idiota, ktory vystriela celu rodinu. Verim tomu, ze si tuto diskusiu precitala niaka zena, ktora podstupila interupciu. Ako sa ma citit, ked tu napisete, ze interupcia je vrazda.
@zoyuska aky krasny nazov si nasla na potrat...dotrha sa dieta na kusy a posle sa do neba..no ten anjielik sa urcite nebude chciet vratit k takej matke co ho zabila...sm sklamana z odpovedi akych sactu docitam...ako si to vsetky chranite...a nikto z vas nepomysli na to chuda male dieta....a ked dobre viem zakladatelka nespominala nic o zlej financnej situacii ani o znasilneni...tak uz nekombinujte....a tie co tu pisete ze by matka nezvladla po emocnej stranke dat dieta do hniezda zachrany ale zabit ho...to by zvladla???? A to ze to stat povoluje je smutne..vrazda ako vrazda...je to vyvijajuci jedinec s bijucim srdieckom...akurat nema pravo na zivot....KRUTA REALITA
ak niekto založí na stránke plnej matiek a snažiliek tému o interupcii a potom zmizne,tak na čo je to dobré? 😒 možno si autorka potom číta ako sa ženy vadia a smeje sa na tom 😒
asi si treba zavzit vsetke naozajtne pre a proti ale vzdy je to len tvoja volba nikto ti tu skutocne neporadi a ani nepresvedci
@nikoletka_h nejako to prezivas nie? klido pido nejde o teba... kazdy ma nato vlastny nazor... ja by som neisla ale ktora ide tak tu neodsudzujeem .. dla mna je lepsie znicit taketo malicke skoronic ako ho potom utopit v hajzli...
@bbarboraa ano prezivam...nenavidim.interupciu a nenavidim cloveka ktory vymyslel umele prerusenie tehotenstva....velmi si to berem k srdcu aj ked sa nejedna o mna..
@nikoletka_h je vela smutny a aj horsich veci na svete ako toto... nadych vydych 😎
@kika26785 ahoj ......ako začať...........ja tu nejdem moralizovať.......len troška pouvažovať.....si v 10 týždni......teda priateľ nič moc 🙄 🙄 🙄 a čo tvoji rodičia.......máš u nich oporu?.......koľko máš rokov.......alebo si už osamostatnená a pracujúca?.........predstav si jedna moja známa pred mnohými rokmi otehotnela so svojím frajerom aspoň ona si myslela že jej jej frajer.......keď to zistila dal jej automaticky peniaze na potrat.. 🤐 .on to nechce a hotovo.........ona si tie peniaze vzala a on v domnení že si to dala vziať, žil svoj život slobodný život..boli z rôznych vzdialených dedín ......ona preplakala more slz mala len 19 rokov.....ani na okamih nerátala s možnosťou vziať si svoje dieťa..........za peniaze si vtedy to bolo 8 tis. kúpila niečo , zvyšok odložila.....doma mame povedala, že je tehotná až v 5. mes 😕 ........proste nemala s ňou taký dobrý vzťah..........ja ju nesúdim ja nikoho nesúdim len ti chcem napísať že to nemala ružové.......samozrejme plač,slzy....a otázka prečo....????.........nakoniec si povedali u nich doma že....nebude ani prvá ani posledá "prespanka " v dedine...........narodilo sa krásne dieťatko ........dievčatko nádherné, ako keby mame chcelo povedať som tu a som len tvoja.... 🙂 .....medzi prvou návštevou sa ukázal aj dotyčný otec dieťaťa so svojou mamou........celý hrdý boli.......ona sa nehnevala.....nevedela sa v tom okamihu na neho hnevať............má predsa dcérku.........veľa ľudí z okolia sa čudovalo prečo mu odpustila.....prečo sa dala naspäť s ním dokopy...........ona urobila hrubú čiaru za svojím životom ...........🙂 🙂 🙂 🙂 ....................... ak máš kde byť s dieťatkom tak nerozmýšľaj nad najposlednejšou voľbou.......a ešte je možné že ti interupciu neurobia v 11 t..........ak bude plod väčší......aj to sa už stalo...........ozvi sa ak chceš.........život sa narodením dieťatka len začína..............držím palce........... 🙂
inak dievčatá, všimli ste si, že zakladateľka témy vôbec nereaguje ma žiadne vaše rady, názory.. 😅 😅 😅 bez urážky, ale takéto témy a ich priebeh, diskusia mi pripadá ako hodené zrno medzi krdeľ sliepok, ktoré sa predbiehajú jedna pred druhou, aby si uchytili čo najviac zrna hlava nehlava 😖 aj tu zakladateľka hodila totálnu sprostosť na sklo a vy to tu už medzi sebou riešite ako keby ste boli za to platené 😒 pardon, ale ktorá normálna žena, čiže ktorá z vás, čo ste sem prispeli, by sa vďaka týmto názorom rozhodla pre, alebo za interupciu??? 😔 😨
@tintinamartina uzasne napisane...lepsie by sa to uz ani nedalo vystihnut ;)
kazda tema v ktorej dievca, ktore nechce svoje dieta... moze skoncit vecnym dohadovanim ci je to vrazda alebo nie? ci ma pravo alebo nie?
prosim vas , tie co tu furt meliete o hniezde zachrany... ste v pohode? to je podla vas mensi dopad na psychiku, vynosit a porodit dieta a nechat ho na pospas? alebo ist v 10 tt na potrat? no ja si myslim ze psychicky horsie je na tom ta , co dieta vynosi a urobi si k nemu citovy vztah... to je ale moj nazor...
Jejda zeny, ved maturity koncia, detom zacinaju prazdniny 😀
A autorke, ak ma naozaj realny problem a skaredo som sa pomylila - tu ti nikto realne nepomoze. Na celom MK su najma zeny, ktore deti chcu a mat chceli. Ja by som na interupciu nesla, myslim, ze dieta, aj ked sa nenarodi do idealnych podmienok, tak sa moze narodit matke, ktora ho bude milovat a do podmienok, ked uz nie luxusu tak aspon zakladnych potrieb.
Ale zijeme v krajine, kde je moznost slobodnej volby. Rozhodnut sa musis ty sama.
@nikoletka_h ty troska naivne rozmýšľas,prepáč.Pouvažuj,čo by sa dialo,ak by stat UP zakázal.Si myslíš,ze by po krajine behali len šťastné rodinky s deťmi?
@fidka79 no ozaj neviem,čo je na islame take krasne,a čo sa Ti páči na ženách zahalenych od hlavy po päty...Ano,oni take byt musia,lebo ked sa odhalí,muž ju zmlati do krvi ale pozrime sa na ich manželov čo robia,vsak to sú zvieratá,pardon,zvieratá sú viac inteligencne ako oni castokrat,lebo ani v prirode sa nesnaží samicu oplodnit 30 samcov naraz,vsak ano.Neviem čo má islam s týmto spoločne
@fidka79 ja som nehovorila o mnohozenstve alebo o 1 manzelke a 5 milenkach...Ja som hovorila o tom,ze neni normalne,ked sa 30 nadrzanych spinavych chlapov vrhne a znasilni jednu zenu...Ale o tom tema nie je.A pokial viem,aspon z jedneho prispevku zakladatelky tu zrovna nevyplyva,ze by bola k.rva
nehnevaj sa, ale môže dieťa za to, že si ty nerozmieš s priateľom? prečo má ono trpieť a umrieť? rozhdone na interpuciu nechod§
Baby to je nejaka znudena studentka,zalozila prave dalsiu diskusiu:
kika26785 ahojte, musim podstupit interupciu a chcem sa vas spytat kde v tt sa to vykonava a cena, postup? dakujem
nie neni som ziadna studentka...je to velmi tazke rozhodnutie pre mna tak som chcela pocut nazory od inych...
@kika26785 veľmi dobre si zváž svoje rozhodnutie, pretože je konečné Teraz sa ti to môže zdať ako najjednoduchšie riešenie, ale o 10 rokov môžeš mať úplne iný názor a nebude cesty späť. Už teraz je to dieťaťa chlapček, alebo dievčatko,už teraz je dané aké má vlasy a oči, načo bude mať talent....Zváž si či si dostatočne silná žiť s týmto rozhodnutím, pretože je doživotné. Už nebudeš mať možnosť za svoje rozhodnutie zmeniť ani napraviť.

Chcela som estedodat ze deti robia dvaja ludia, zena ho sama nevyrobi, a ked otec nejavi zaujem tak ma pravo sa rozhodnut sama, Je zaujimave ze deti robia dvaja ale osocovana je zena co ide na interupciu