Je možná interupcia zadarmo, keď si to nemôžem nechať?
Som v 14-tom týždni chcem si nechat babatko,som bez priatela už lebo ma nechal bez práce už dlho a nemožem bývat u rodičov a nemam kam s ním íst...že či si niekde možem o to požiadat..alebo kde mi pomožu a poradia?som úplne zúfala a neviem čo mám robit..velmi pekne dakujem za odpoved... :(
držim ti palce aby si to neak vyriešila ... reagujem prvy krat takto na otazku potratu , ale človek nema pravo sudit .. nech už sa rozhodneš akokolvek , tak mysli že su tu iste riešenia , no podla mna by už v tomto stadiu tehotnosti bolo najlepšie už niekolkokrat spomenute riesenie a to porodit miminko a darovat, naozaj by to bolo pre neaku ženu v tomto štate obrovskym štastim ! a možno si to este do porodu rozmysliš, neak sa pozbieraš , najdeš pracu porozpravaš s rodičmi .možno sa vsetko zmeni ! 🙂 a možno ked ho uvidiš , tak ho už nebudeš chciet pustit 🙂
drž sa !
skus ist do krizoveho centra v ovsišti chod tam osobne a informuj sa ci maju volne miesto bohuzial ta tam nevezmu bez lekarskeho potvrdenia a zaplatenia cca 150€ na mesiac a je to n dobu 6m. ale ak treba viac urcite sa da dohodnut kamoska ostala na ulici s dcerkou a bola sa tam pytat kedze bola tyzden pred materskou mala smolu!byvala u nas kedze mi jej bolo strasne luto a prislo mi chore ze matka ktora je na ulici proste sa nema kde zlozit!a ani v krizovom centre pokial nema peniaze.....zadarmo nieje nic!a uz vobec nie interupcia a ako pisali baby tak len do 12tt ak dieta nechces daj ho na adopciu ale prosim ak sa rozhodnes ho porodit a nenechat si ho tak nenechavaj ho len tak v detskom domove pretoze tam len zbytocne bude cakat a jeho sance ze si ho niekto vezme klesaju.radcej hned podpis papiere na adopciu a ono moze mat skvely zivot 😉 poznamky typu ak mas internet atd....nebudem komentovat kedze ked ta rodiciA vyhodili asi behas,byvas po kamaratkach ktore ho maju.jednoznačne obvolat krizove centra.
Ja nechapem, co sa tu niektore pohorsuju, ze si ine dovolili napisat svoj nazor - nech je akykolvek. Ak ma niekto potrebu napisat nieco aj okolo temy, nielen priamo odpovedat na otazku, tak prosim, je to kazdeho vec! Neda sa predsa ocakavat, ze sa niekto vyjadri len tak "ledabolo" k takejto otazke, pretoze toto je presne ten druh otazky, ktory rozburi hladinu, nakolko sa jedna o ludsky zivot a pise sa o nom ako o zahradnom domceku, ktory uz nechcem, lebo......A nech je dovod akykolvek zavazny,VZDY existuje nejake riesenie! Ale smrt je nezvratny cin, to si treba uvedomit. Nic, Ty, dievca tam hore, co si sa to pytala - mobil do ruky a zajtra rano obvolat tamtie institucie, ktore Ti jedna laskava mamicka vypisala.
Viete ja sa ani nedivim že niektoré ženy v núdzi čo ostanú samé du zúfalé a rozmýšľajú nad interupciou lebo pokiaľ si na slovensku a ocitnes sa v takejto situácii tento štát sa ti s prepáčenim vysere na hlavu.takže ženy ktoré tu píšete ktorá z vás bola v takejto situácii alebo ste obývali jedno z tých centier ktoré tu píšete??? No koľko z vás...... Ja som si to obehala a..... Mám dve deti a milujem ich najviac na svete nedokázala som ísť na potrat aj keď ma priateľ opustil po oznámení že čakáme druhé jednoducho zo dňa na deň sa mi vzdialil a potom sa odsťahoval.veľmi som ho milovala a odrazu som bola tehotná.vedeli sme čo robíme a ja som si tie dietky veľmi želala. No zrazu som bola bez partnera,matka alkoholicka l,otec nezamestnaný a v dlhoch starí rodičia mi už nežijú a rodičia môjho ex.... Ti najmenej čakali že sa takto postavím na nohy našla som si prácu a podnájom niak to proste zvládam teraz má syn 10 mesiacov,starám sa o ne sama.ale než som sa postavila na nohy moja cesta smerovala na sociálny úrad kde mi úplne v klude oznámili že na žiadne príspevky v núdzi nemám právo lebo dostávam od štát. 212 eur na dieťa a z toho si mám platiť podnájom stravu plienky drogériu hračky oblečenie a podobne.výborne.vraj mám dať otca na súd dala som zahral sa na nezamestnaného a dali mu platiť 40 e mesacne.... No ešte stále krásna situácia však? Zdravie starostlivosť tiež niečo stojí.obvolala som všetky centrá a nič nie je zadarmo po prvé a oo druhé je to ddočasne(po pol roku čiže tri mesiace pred pôrodom druheho tá odtiaľ vysmaria lebo už ti uplynula doba a to úplne vážne🙂) a za tretie dostať sa tam nie je práve najľahšie sú neustále preplnené tie centrá.dát dieťa na adopciu??vedela som že keď hi odrodim nepustím ho z ruky aj keby som mala ujsť a žiť s ním v lese navyše keby som sa ho vzdala nezniesla to psychicky a taká matka depresivna psychicky na dne hm to by som teda dala svojej prvej narodenej dcére život nie?!alebo som mala dať na adopciu aj ju nie dieťa ktoré za mnou plakalo keď som išla hoci len na záchod... Tak som si zázrakom našla prácu a sama taham všetko.užívala som gestagenovu antikoncepciu lebo som dobjavila syna.nemala som skoro vôbec sex a už po dlhej dobe som si povedala ok no nebola som zase tehotná!?normálne sa mi chcelo siahnuť si na život.chlap?zdrhol niekam ani netuším kde teraz je.tak čo by ste navrhovali?rozhodla som sa tak ako som sa rozhodla bolo to ťažké ale musela som.neodpustím si sama sebe nikdy ale nemala som inú možnosť.a finacne by ma to totalne zruinovalo.veď keby som sa ho rozhodla donosit a dať na aadopciu kto by to tých deväť mesiacov ťahal??ak spomeniete dotycne centrá tak si to štvrte viete kde.ani b tom najstedrejsom centre by vám len tak xadarmo pritiahli potreby vaše,dvoch deti(plienky,strava,oblečenie,zdrav starostlivosť,hračky,potreby do domácnosti,hygienické potreby,proste všetko!)a môj príjem sociálnych davok predstavoval 245 e na dve deti plus 40 e na dcéru)ktoré platil tak vselijak...takze ešte stále máte výhodné riešenie pre každého však?nikdy nesudte nikoho kým ste pred tým aspoň chvíľu nekracali v jeho botach.hoci ktorí poslednom som mala vedľa plodu obrovský hematom a šanca bola polovičná.ja nie som zástanca interupcie je to hrozné ale nechcem a neviem si potom predstaviť koľko novorodencov by skončilo v kríkoch,zakopané na záhrade,v šachte,kontajneri,v mraznicke,len tak zabalene a pohodené v lese.....ale áno,koľko z nich aj mohlo žiť ale verte že v dnešnej dobe v tomto štáte a v tejto fin.krizi bu to boli práve tie prvé prípady.....to je všetko čo som chcela povedať.zamyslite sa nad úplne všetkým odporucate centrá ale nemáte šajnu ako to tam chodí skutočne a že nič nie je zadarmo.a keď už adopciu tak ako sa žena uzivo do pôrodu a kto za ňu vsetko uhradí plus ak ešte má niakrle deti....pokiaľ začnete hovoriť a byť múdre fakt zvážte VŠETKY dôvody a príčiny rozhodnutia a nestrieľajte len tak naslepo.to je všetko ďakujem.....
@anonymka1502 klobuk dole, si silná žena!
Este jedna poradna pre takéto životné situácie, o ktorej viem, je Alexis: http://www.alexisporadna.sk/
Vidím, že možností, kam sa obrátiť je viacero, škoda, že ich málokto pozná, keď ich práve treba.
@anonymka1502 klobuk dolu a fakt niektore mamicky nevedia, co je za tym vsetkym, niekto pyta radu a hned ta prejde chut aj si citat prispevky, lebo ta odpisu bez toho aby ta poznali. Mas svatu pravdu.
Ahojte zienky chcem sa vás spytat čo by ste robili kebyze mate doma 4 mesacne bábätko a ste tehotná ako ja som v 7 týždni.... Mi sme sa rozhodli to zobrat je nám to veľmi ľúto ale musime... Ako som mohla otehotnieť keď kojim este malu poradte mi dakukem ☹
@weronn43 prepáč, ale plný net, plné čakárne sú toho, že "kojenie nie je antikoncepcia". Si toho živým príkladom. Si si istá, že budeš vedieť žiť s tým, že si bola na potrate? Uváž to ešte. 4or mesačné bábo bude mať vtedy cez rok a bude to celkom iné stvoreniatko ako je teraz. Ja by som to nedokázala, ale je to na tebe. Držím palce, aby si sa správne rozhodla. 😉
@weronn43 nikdy by som si bábo nedala zobrať,kojenie nie je antikoncepcia,pred 4 mesiacmi som mala zamlknutý potrat bábätku prestalo biť srdiečko...nevieš si predstaviť ,ako veľmi som plakala,ked som išla na sálu,ked mi pichali anestezu a to som vedela,že to bábätko nežije a musia ho zo mňa vybrať...nikdy by som nedovolila,aby mi cez tenučkú kanylu vybrali živé dieťatko...moje mrtve bábo malo 13 mm a vybrali ho 8mm kanylou..je to vaše dieťatko..ono nemôže za to,že prišlo práve teraz.Ešte to zvážte..budeš mať veľké výčitky a ked si to rozmyslíš a budeš ho mať na rukách budeš sa hanbiť sama za seba,ako si to mohlo vôbec myslieť.Určite by si to nejako zvládla...ved bábätko nepríde hned zajtra a vaše bábo ,ktoré už máte doma bude mať v tomtm bábätku super súrodenca..detičky,ktoré sú takto blízko pri sebe si veľmi dobre rozumejú.. 🙂
@weronn43 moja sestra má deti s vekovým rozdielom rok a mesiac, kámoška má rozdiel presne rok. A sú tu ... aj deti, aj rodičia .,... čije niekde predpísané aký má byť vekový rozdiel medzi deťmi? Ja mám 3 deti a medzi všetkými je rozdiel stále rok a pol. A ak by som zistila, že som tehu, tak by som vôbec neriešila, že koľko to rokov majú ostatné deti. Mám pocit, že Ty si sa už rozhodla. Len prosím ťa. Nekonaj pre prítomnosť, ale pre budúcnosť. Mám tri deti a viem, že niekoho na tom svete mám. Skús prosím ešte prehodnotiť svoj postoj k bábätku ktoré isto chce byť s vami.
@weronn43 Kojenie nieje antikoncepcia..poznam zenu, kt.otehotnela hned po sestonedeli aj ked kojila..Nato ta mal svoj doktor upozornit a dost casto to tu mamicky aj spominaju.
Nespoliehať sa na kojenie to nie antikoncepcia, ale to je uz neskoro. Aj iné to zvládli, zvládneš aj ty, len sa rozhodni správne, interupcia je to najhoršie prečo sa môžeš rozhodnúť. Nerob to, zasiahne Ta to na cely život.
Baby nechcem sa tu hadat ani odsudzovat, ale nedavno som citala diskusiu v ktorej chcela dat mamina babatko na adopciu. Samozrejme, ze ju zeny odsudili, ako to dokaze, ci vie s tym zit atd. Myslim, ze mnoho zien si tu s prepacenim s..e do huby. Raz radia tak, raz onak. Ziadne riesenie nie je dobre, len to co prave radia ony !! Takze nesudte pokial nekracate v tych istych stopach, nepiste ako sa moze pozriet do zrkadla a ako to, ze si nedavala pozor. S tym sa musi vysporiadat sama a niest za to svoju zodpovednost. Pekny vecer a rozhodni sa tak, aby si si neponiesla ziadne psychycke a mozno aj fyzicke ( po potrate) nasledky do konca zivota 😉
@weronn43 prepac, ale ty si riadna trubka...to co je za veta...je nam to velmi luto, ale rozhodli sme sa to dat zobrat, za prve "to" je dieta, nie to, a za druhe, ake luto ked Vase dieta chcete zabit.... Kojenie nieje antika, tak ste mali pouzit ochranu a nemusela si teraz brat dietatu zivot! Ja nechapem taketo zeny, prepac, ze som sa obula do teba, ale to je ako v tom pribehu, ze pride zena za gynekologom a prosi o potrat, ze doma ma uz jedno dieta, muz nema pracu, rodicov nema.....nech jej dr.pomoze v tej situacii, a dr.povedal ze ma pre nu riesenie, ze nech prinesie svoje narodene dieta a ze ho teda zabije.....samozrejme si zena dieta nechala. Nieje rozdiel v zijucom dietati doma v izbicke, s vami a v zijucom dietati v tvojom lone....tak mu daj zivot!!!!!
odporucam http://www.alexisporadna.sk/ , pomohli uz viacerym.
ja si myslim ze nic sa nedeje len tak a dieta je dar.mas pred sebou velke rozhodnutie. pomysli na to ci dokazes s tym zit ak dieta das prec. urcite nie si v lahkej situacii ale urcite ti niekde pomozu v centrach atd. tak daj dietatku sancu ono za to nemoze.zelam ti aby si sa rozhodla spravne
@weronn43 poloz si otazku "dokazala by si zabit dieta ktore mas teraz pri sebe a ktore ma uz 4 mes. ? " odpoved bude isto NIE ! tak preco chces zabit dieta ktore v tebe rastie ? .....maminka ktora zalozila tuto otazku sa rozhodla spravne a teraz ma pri sebe nadherneho chlapceka ktoreho isto nadovsetko miluje ...vsetko sa da zvladnut ! Hore hlavu a tes sa , ze ti Boh dava tej najkrajsi a najvatsi dar aky zena moze od zivota dostat 😉
@weronn43 no ja som teda bola v skoro rovnakej situacii, ked mal syn 4 mesiace, zistila som že som už nejaky čas tehotná, a teda niečo iné ako začať sa ohromne tešiť na babetko mi vobec ani nenapadlo... vekovy rozdiel medzi nimi je rok, od malička sa spolu hrali, spolu všetko zvladali lepšie, mali dvojnasobok kamaratov a vždy sa u nas stretavala cela banda 🙂 ... vobec si neviem predstaviť že by sme jedneho z nich nemali... moja najlepšia kamaratka zistila, že je tehotná ked mala jej dcera tiež 4 mesiace, samozrejme, že si babetko nechali, a to bolo iné hrdinstvo,je to totiž ich šieste dieťa 😉
Moj nazor je taky, ze ak zakladatelka temy citi, ze tehotenstvo a zivot po porode proste psychicky a fyzicky nezvladne, alebo to zvladne len s velkymi tazkostami, tak v zaujme jej , aj v zaujme dietata je, aby ziaden z nich netrpel.Preto ti tiez odporucam vynosit dietatko a dat ho na adopciu.Adoptuju si ho dobri ludia, ktori mu daju domov, lasku, pohodu.Ty spravis dobry skutok, darujes zivot, nezabijes a este spravis aj inych ludi stastnymi.Tvoje dieta sa po tebe snad zacne zhanat aj samo a najde si ta a ty mu vysvetlis , ze preco si sa rozhodla tak, ako si sa rozhodla. Existuje aj moznost, stale sa to teraz spomina v televizii, cielena adopcia, ze sa sama rozhodnes, komu dieta po porode das na adopciu. Tak budes o nom vediet, do akej rodiny ide, budes ho moct aspon zdialky pozorovat, ci je mu dobre.Nevycitaj si, ze si zlyhala, zivot je proste taky, ale ako tu jedna pisatelka raz v inej teme pisala, neda sa zlom docielit dobro, preto interupciu nevol.Vzdy sa rozhodni za zivot,nie za smrt.
presne tak,v 14tt sa interupcia už nerobí.Radšej ho donos,porod a daj na adopciu.Pomožeš tým,ktorí nemaju také šťastie ....
@jankako to je stará téma, už vyše dvoch rokov
KAZDE DIETA MA PRAVO NA ZIVOT!!!
ahojte prosim vas čakm babo ale nechcem ho chcem si ho dat preč kolko by ma to vyšlo co vsetko tam treba vybavyť

Interupcia zadarmo nie je možná, len zo zdravotných dôvodov .....a keby aj bola tak by to asi využila každá , ktorá sa dostane do takejto situácie. To, že ťa nechal priateľ nieje dôvod na interupciu!!!! Ty sama sa musíš rozhodnúť....a keď že nemáš peniaze tak to ani nie je možné. A súhlasím z názorom, že je to troška poburujúce pre nás ženy, ktoré sú matkami, ktoré túžia po bábätku, ktoré ho stratili......atď. .....a ešte k tomu každá má právo vyjadriť svoj názor......tiež mi to príde nezodpovedné správanie. ☹