Mám 19 rokov, som tehotná a chcem dať dieťa na adopciu
Ahojte mám 19 rokov a som v 14 týždni priateľa mám ktorý pracuje ja som v poslednom ročníku , na interupciu som nedokázala ísť ale teraz rozmýšlam že to asi finančne nezvládneme. Mame som to oznámila bola pohoršená sklamaná a tomu úplne rozumiem nechcem od nej aby sa starala o mňa aj bábatko , otec o tom ešte neviem ten je veľmi prisny a jeho reakcia naozaj neviem aká bude , jedine viem že to bude vyčítať mojej mame... mamina je najuzasnejsia osoba , ale viem že jej davam iba starosti a rozmýšlam ako rozmýšlam naozaj to nezvládneme , nemožeme bývať ani u mna ani u neho , jediny plán je postaviť dom, lenže on to sám neutiahne úver ešte aby sa staral o mna aj bábatko to sa jednoducho nedá aj to kde by sme zatiaľ bývali , kedže u mna to vobec nepojde a uňho je to velmi diskutabilne a teda k jedinej veci ku ktorej som dospela je dať babatko na adopciu bude to veľmi tažke neviem ako potom všetkym vysvetlovať kde mam babatko , nedokažem to povedať nikomu iba priateľovi a rodine to ozamim až ked sa dieťa narodí, prosim Vás ako by ste riešili to keď sa vas budu pytať kde mate babatko? A mám to oznamiť vopred doktorovi alebo stači nejako pre porodom . Ďakujem za všetky rady.
Inak nechápem čo majú všetci s tými domiskami treba hľadať najbližšie riešenie napríklad podnajom, podľa situacie. To mi príde taká rozmaznanost že hneď dom
Určite sa o tom porozpráva s rodičmi. Adopcia nie je zlý nápad pretože to pomôže párom ktorý nemôžu mať deti ale to malé ti bude strašne chýbať. Predstav si ze budeš cítiť jeho/jej pohyby. Bude ti rast bruško. To je všetko spojené s babom. Áno ste mladý ja mam 21 a tiež som tehotná. Ale my s priateľom už bývame vo svojom. Porozpráva sa s rodičmi dohodnite sa. Určite poľavia.
Inak keby som mala srdce dat svoje dieta na adopciu tak druhým ked by sa pytali kde je tak by som bola rovnaka hrdinka a povedala im ze som ho dala na adopciu. A hotovo.Lebo je to tvoj zivot a druhych do toho nic. Ja si stojím za svojim aj keby ma cele mesto poznalo ako tu co dala dieta prec. Nezijem pre to co si o mne myslia druhi, ale co si o sebe myslim ja. Ak veris ze to je najlepsie tak si za tym potom stoj. Mas pravo zmenit nazor aj po porode mozes hned vsetko cítit inak a nechat si ho alebo si ho donesies domov a o 3dni das do hniezda..Akokolvek sa rozhodnes stoj si za tym a nelutuj. preto musis vybrat ako najlepsie viec riad sa srdcom. Ak nemas problem zit stym ze svoje dieta nikdy neuvidíš a nevies ako sa ma...ok.. niekto sa uz onho postara, Ale ak mas take srdce co by toto casom lutovalo. Tak sa netrap. Je kopec single mam mladších od teba co ziju u rodicov same bez frajera alebo aj snim a planuju si buducnost a su stastne. A su aj take co ich rodicia vykopnu z domu a oni to zvladaju aj tak. Tazko prve roky ale casom fajn. A niekto tu pisal ze budes mat este kopec deti...to nikdy nevies. Mozes dat na adopciu casom sa rozist s frajerom -maloktori par co si nenecha dieta spolu ostane..+aj ste dost mladi..casom by si mala dobry job a stretla sikovneho muza co by mal velky dom a dovolenky na maledivy no bol by neplodny a proti umelemu oplodneniu ..a ty by si ho milovala+ten životní styl a ostala by si snim sama s 5 psickami a jednou magickou..kto ho vie co bude. Dieta nikdy nie je nahraditelne aj keby si mala nestor 4.
Prepáč ale trtkat vieš ale financie na dieťa nemáš ? Toto ma vie tak naštvať, že spať to Ano ale aby si niesla následky to nie . Ženy spamätajte sa niektoré dávajte si pozor !
Myslím si, že nech je akokoľvek Vás vzťah pekný, silný to by bol začiatok konca. Vieš si predstaviť ďalej fungovať s priateľom a niekde nevieš kde je Vaše spoločne dieťa?!
To akože by ste sedeli pri telke pozerali film a spomínali oooo dnes by malo naše babo rok.
Fakt to nerob. Dieťa ti dá toľko lasky a ty zistíš ze kvôli bábätku vieš byt tak silná ako levica. Moc ti držím palce.
Prosím ta nerob to, chápem ta ale zvládnete to 🥺
@simona1998 toto by som neriešila.. Stat sa môže aj pri akejkoľvek ochrane.. Kamoška tak 4. čaká.. 3 plánované, po pôrode sa chránil partner dvojnásobne (prezervatív ktorý ale praskol plus prerušovany sex) a aj tak sa stalo.. No hold sú tak plodni že aj plánované deti všetky na prvý šup dokonca mimo ovulácie (cíti ju) a to ani nešli uplne naplno.. S peniazmi sú síce pomerne ok, ale ide o princíp.
Nechaj si bábätko, neboj sa, zvládnete to. Budeš mať rodicak, priateľ isto niečo zarobí. Nepotrebujete hneď dom. Stačí aj prenajata garsónka pripadne aj ubytovňa. Postavíte sa na nohy aj s malinkým, neboj sa 🧡 ver že je to láska na celý život a nedokážeš sa ho/jej vzdať.. Bude ta kopať v brušku, keď sa narodí budeš prenho alebo pre ňu celým svetom.. Bábätko nepotrebuje dom a ani veľa peňazí. Stačí mu milujúca mama ktorou si myslim už teraz lebo si sa ho/jej nedokázala vzdať a par veci ktoré ti určite aj tu maminy radi podaruju. Plienky vieš zohnať pomerne lacno, ak budeš kojiť vlastne ani iné nepotrebujete. Ak nie kúpiš mliečko ale tých je tiež veľa druhov a mnohé z nich sú finančne ozaj dostupné. A ver ze aj mamina ti nakoniec rada pomôže, ved bude to jej vnucatko. A iste obmakci keď sa narodí aj ocina. Dobre bude, neboj sa, zvládnete to 🧡
Toto je nejaky fejk.Ani nereaguje.19 rokov nie je 16,navyse posledny rocnik.Nedala by som dieta prec,za ziadnu cenu.Rodicia sa s tym za par tyzdnov zmieria,este sa budu tesit ako deti na vnucika a celu vybavicku vies zohnat aj zadarmo tu.Verim ze ti srdce povie co mas robit ale naozaj,uz nie si dieta.19 rokov nie je tak malo aby som to takto vzdavala.
Ved je velmi jednoduche akehokolvek zvedavca odbit vetou: Prepacte, je to pre mna velmi bolestive, o babatko som prisla, teraz nechcem o tom hovorit..... Ibaze tak ako tu dievcata pisu, nemyslim si, ze jedina starost by bolo toto. Hormonale budes k dietatu pripuutana, nie je to vec, ktoru odlozis a razom zabudnes. Musis byt zrela na take rozhodnutie a domysliet jeho dosledky, je to krok, ktory nemozno vziat spat a mozno ovplyvni tvoj dalsi zivot. Aby si sa potom netrapila cely zivot, aby to aj tak nepokazilo vas vztah s otcom babatka... Chces este studovat? Aj popri praci sa daju robit skoly, len sa to trosku narodenim baba posunie, rok, dva pockas... Ja si tiez myslim, ze ak by ste velmi chceli, situacia by bola riesitelna. Ak to ale skutocne nejde, drzim palceky aj tak. Je naozaj vela parov, co s laskou vychovavavaju deticky, lebo im neboli dopriate vlastne. Mala by si mozno ale ty aj tvoj partner vyhladat aj psychologicku pomoc, hoc aj na zaciatok nejaku linku dovery, anonymnu, ak sa ostychas, na internete, alebo telefonicku a hladat pomoc, kde by ta podporili a pracovali s tebou na takomto rozhodnuti, aby nebolo pre teba bolestive, aby si pochopila co naozaj chces, a ze sa nemusis bat nejakeho hnevu otca atd., pomohli by ti aj v tomto, ako reagovat a pod.
@nini1010 preco nie, ved to normalne vychadza, ked sla do skoly ako takmer 7 rocna a mame 9 rocnikov ZS... ono reagovat ako anonym tu blbne, nie je tu tlacitko na odoslanie, treba kliknut do prazdna, uz sa tu viacere na to stazovali, mozno jej to proste nejde odpisat.
Ďakujem veľmi za povzdbudivé slová ,ktoré som asi potrebovala počuť/prečitať kedže doteraz ma zatiaľ nikto nepodporil ...
@simona1998 čakala som takýchto komentárov viac , ale áno máš pravdu sama na seba sa hnevám je mi veľmi tažko a preto keď viem ,že to dieťatko sa samo neurobilo nedokázala by som mu zobrať život ktorý mu chcem dať a chcem aby bolo milované a štastné pre mňa to bude trapenie do konca života ,ale ľutovať sa určite nebudem pretože toto je len a len moja vina dieťa za to nemože.
@anjelicek26 ano presne až dnes som prišla ako odpisať 🙂
Ak potrebujes pomoc, napis. Mam vela veci po syncekovi, niektore ani raz neobliekol, co tak rychlo rastie 😉
@simona1998 Nemas pocit, ze to je cez ciaru? Co ta po jej trtkani? Vzdy lepsie ako mnoho hrdiniek tu, co trtkaju tiez prvu ligu a potom valia na potrat. Tato aspon dieta porodi a nevezme mu zivot.
@drahomirrra poznám veľmi veľa deti ktoré nežili šťastný život len kvôli tomu že vedeli že o nich mama nemala záujem tak ich dala na adopciu 🙂 JE TO HNUS GRC A NEVIEM ČO VŠETKO ! Nech sa stará lebo žiť s pocitom že má mama nechcela tak som skončila v detskom domove 🙂 nie dik to mi príde cez čiaru
Môj manžel ma naučil dôležitej veci... Nemôžeš mať všetko čo chceš a ešte k tomu hneď.... Ekonomika je v rici, takže kým sa všetko utrasie,neriešila by som žiadne predražené bývanie, nemáte ani šajnu o tom koľko stojí dom ... Treba sa zobrať na úrade a žiadať si o sociálny byt.. To sú riešenia, adopcia je v tomto prípade zbabelosť... Útek od ''problémov''.... Dieťa môže mať aj modré z neba, nezaručí ti to že bude vďačné a dobre výchované... Na čo sú môjmu dieťaťu drahé hračky?! Aj tak sa snimi nehrá... A deti, ktoré majú málo sa zahrajú aj s krabicou... Na čo vám je 100 m2, keď aj tak to dieťa v noci možno bude plakať, že sa bojí? Aj tak skončíte v jednej miestnosti.. A všetko po čom túžite môžete dosiahnuť aj v trojici... Moji rodičia boli v koncoch zo sestri a to mala 21, svoju vnučku milujú aj keď je od nich 2000 km..a to je na ňu sestra viac menej sama
V tvojom veku by som sa dietata nevzdavala. Raz to olutuješ.
@anjelicek26 pekne si to napisala💪🥰
Ja tomu koniku celkom nerozumiem, keby dievca napisalo, ze je v 7. tyzdni a chce ist na potrat, bolo by tu 50 komentarov, nech to nerobi a nech ho da na adopciu. A ked sa niekto rozhoduje nad adopciou, tak skoro kazdy, nech to nerobi.
Autorka, rozhodni sa, ako je pre teba najlepsie. Ale ja by som o svojich planoch urcite povedala otcovi dietata a aj rodicom. Z oboch stran. Podla mna zmenia nazor a hned sa vam bude dat pomoct. Neviem si predstavit, ze by som mala vnuca, ktore nikdy neuvidim. Plus poznam tolko starych rodicov, ktori dobre ze nezabili svoje dcery, ked oznamili tehotenstvo a teraz su to ti najhrdsi stari rodicia, ktori by svojich vnukov nedali ani za milion.
Priklad moja naj kamoska. Otehotnela v 20, otca skoro kleplo, ked sa maly narodil, vsade ho braval, staral sa viac ako o nu, ked bola mala. To dieta uz ma 10 rokov a ma vsetko, so starkymi chodi na dovolenky, dedo ho vozi na treningy futbalu, chodia na ryby, robi s nim veci ako so synom.
Ale ak sa rozhodnes pre adopciu, o tvoje dietatko bude isto dobre postarane a bude v rodine, ktora po nom roky tuzila. Prajem ti v zivote vela stastia, nech sa uz rozhodnes akokolvek.
Ahoj, prosim, napis mi sukromnu spravu, kedze si anonym a ja tebe pisat nemozem
Však chlap nech pracuje a ty budeš na rodicaku. Prenajmite si niečo a normálne žite ako mnohe iné mladé rodiny. Vaša situácia nie je vôbec katastrofálna. Dá sa to. Skôr je katastrofálny prístup tvojej rodiny a na tvojom mieste by somsa snažila si zariadiť svoj život bez ich vplyvu. Toco povieš rodine je to posledné, čo by ma zaujímalo. Je to len tvoje rozhodnutie.
Milá autorka prečo musíte mať hneď dom ,a to vieš že si z prvej výplaty bavoraka nekúpite,prečo nemôžete pre začiatok ako iný bývať v podnájme,zistiť či spolu dokážete fungovať a časom si nádob ut iné bývanie ,postupne sa dopracovať ku všetkému,to je taký problém toto?či hneď a zaraz musí byť dom,
Ako to dopadlo?
Nehladas kamosku? Na porozpravanie o hocico co ta najviac trapi ja som to prezivala pri prvom a aj mi to ostalo take ze ho moc nemusim len z povinnosti to robim a druhého mám radšej

Ver že časom od toho upustiš .dieťa je dar keď si nedokázala ísť na interupciu nedokážeš ho ani opustiť .viem myšlienky sú všelijaké ale podľa mňa ti rodičia pomôžu určite sa ti neotočia chrbtom .priateľ môže ísť do lepšej práce a všetko bude ok .utiahne to ,dá sa to neboj . jednoizbový byt na začiatok vám isto postačí