Máme si nechať bábätko v ťažkých podmienkach?
Ahojte, sme mladi pracujuci par (21) a dozvedeli sme sa ze cakame babo.Byvame v podnajme a ja mam svojich rodicov 80km od mesta kde byvame.Sme nezabezpeceny a moj partner zaraba len 900€. Ak by sme sa rozhodli si babo nechat museli by sme sa prestahovat mojim rodicom a on by musel kompletne zemenit svoj zivot. Ja mam pocit zeby som v takomto mladom veku nezvladla psychicky sa starat o babo a bez pomoci mojoch rodicov uz vobec ale na druhej strane nemam srdce nato zobrat malý ludsky zivot ktory zato nemoze. Priatelova mama byva v ronakom meste ako my ale je pochopitelne ze chcem byt pri svojich rodicoch. Co si myslite ze bude najrozumejsie urobit aby som nemala vycitky keby si ho dam zobrat aj keby si ho nechame a nam sa kompletne zmeni zivot
Ale prosim ta, dieta sa nerodi s navodom na obsluhu. Je jedno,ci mas 20 alebo 40. Aj tak je to vsetko nove,ale instinktivne budes vediet,co mas robit. Poradi ti pediatricka,mas internet. Coho sa bojis? Preco by si ho nezvladla? Mna mala mama v 23,kedysi to bolo bezne.
@vickusik a ešte dodám, že nevedela som ani ako sa bábo prebaluje :D ukázala mi to po pôrode v nemocnici sestrička, bola milá. A všetko som sa naučila. Neboj, volala som na 112, keď mala dcéra pol roka a vysokú teplotu, bola sobota a nevedela som čo robiť. To by som ti písala príhody. Nemala som ani sestru, ani mamu, ani partnerovu mamu, nikoho. Sama som sa všetko naučila. Teš sa na malé 🙂 zmení ti život, samozrejme, ale len k lepšiemu 🙂 porodíš a budeš šťastná, keď pôjdeš na potrat, tak si to budeš vyčítať a možno už nebudeš môcť mať deti. A o pár rokov si povieš, aké to bolo ľahké a ako si to zvládla a budeš na seba hrdá. Radím ti zo skúsenosti, nie len môj pohľad. Si mladá, máš energiu, uplatníš sa, neboj 🙂
Prvy rok babo nepotrebuje vela priestoru.. ak ste v ba, kopec ihris, centier, parkov, nuda nehrozi. Alebo aj okolie Ba, ak by cestovanie nebol problem. Prezijete aj v malom byte par rokov bez problemov. Ak obidvaja pracujete, nevyšla by vam este hypo na mensi byt? Ak mate nejaku rezervu aj ovšem. Splatka hypo nebude daleko od ceny podnajmu. Kebyze to stihnete este vybavit kym ste 2ja a nerata sa dieťa do toho...
A teda, k rodicom by som nesla, respektive ako posledna nutna moznost. To si nechajte na vikendy alebo tyzden tam a zase domov. Budete si vzacnejsi, aj vztah bude normalnejsi...
A nie ste uplne najmladsi, zvladnete 🙂
Dakujem vam vsetkym za povzbudive slova velmi si ich vazim. Uvedomila som si ze ak malo babatko prist prave teraz tak nech pride. Neni sme na tom tak zle zeby sme sa o male nevedeli postarat a predsa rodina je to najviac co mozeme mat a na nicom inom nezalezi. S partnerom sme odhodlani sa postavit vyzvam a hlavne dat malemu milujucich rodicov a predsa nic nieje tak horuce ako sa navari😇
@fantaghiro21 žerieš seno a nejake svaätuškárske mydlo na mozog akurát tak ty. ešte raz ti hovorim, neplaš tu autorku blbostami. ja poznám x žien čo podstupili interrupciu. nemali žiadne výčitky, depresie, žiadne následky. ty sa o to dieťa starať nebudeš, ani ho chovať, ani mu prispievať, ale ak ano, tak si napíš s autorkou súkromnú poštu a povedz jej, ako jej ako mladej matke pomôžeš.
urcite nechat a byvat sami.
@vickusik nepoznam ta, ale z tvojho popisu necitim nic co by dokazovalo, ze sa o dieta postarat nedokazete? Preco by ste sa museli stahovat? Nerozumiem...ved tvoj partner do prace chodi, ty nepracujes? Budete mat matersku, potom rodicak, aj to dokaze co to pokryt, dostanes "kocikovne", do porodu dokazete posetrit. To babatko nemusi mat znackove oblecenie, znackovy kocik atd atd... ked sa chce, zvladnete.
A este ti napisem,nepotrebujes k vychode dietata svojich rodicov..od narodenia maleho som bola na vsetko sama,manzel v robote od 8:00-17:00 a zvladla som to..zaciatky boli sakra tazke,ale len ma to posilnilo👍🏻zvladnes to urcite aj ty🙂
@vickusik Tak v prvom rade je už neskoro plakať, kde máte všetci rozum? Sexujete bez ochrany a keď zostaneš tehotná tak ste obaja v šoku. V prvom rade ste sa mali chrániť a nie sex typu hop alebo trop.🤦🤦♀️
Mesiac pred 20 som porodila. Chodila som este na strednu, nemala som ziadne financie. Pomohli nam svojrovci a nelutujem ze sme si nechali teraz uz velku 15 rocnu slecnu.
V tom veku som chcela zit a nie deti, ale povedala som si, ze musim niest nasledky a nelutujem.
Rozhodni sa sama, aby vam boli najlepsie. Ale z hladiska veku si v tom najlepsom 🙂 kopec energie, ziaden bolavy chrbat este, proste mlada a pripravena na vsetko, to sa neboj 🙂 rokmi je to stale tazsie
@vickusik 21 je skvelý vek na prvé dieťa, budeš stále mladá, plná energie, keď bude dieťa rásť.
Z tvojich komentárov je zrejmé, že si rozumné a citlivé žieňa. Nemyslím to v zlom, no som si istá, žeby si si potrat vyčítala do konca života. Ak máš podporu partnera, tak doslova nie je o com premýšľať. Držím palce 🙂
PS: Ja mám napr doma kvantum vecí - snáď 50 párov topánok (mnohé nenosené), stovky kusov oblečenia, ktoré nemám problém kedykoľvek za symbolické peniaze posunúť niekomu, kto si to bude vážiť. Chcem tým len napísať, že nehanbi sa aj prijať pomoc. Reálne sa všetko dá zvládnuť.
@banderaska29 Pre pana .tak raz to bolo zopar zien z tvojho okolia a uz je to x zien :DVidno, ze nemas riadny argument a pre teba su vsetci tí zlí... Autorka nie je ani znasilnena, ani neprisla o panenstvo nechcene ..tak to tu prosim ta nehrot a nedomýslaj si. pre teba zeriem aj seno, aj mydlo svatuskarske.Narozdiel od teba viem rozoznat skutocnost a nezit len paranormalnom svete, egoistickej arogntnej bubline aka si ty..
A ty si aj bola na potrate, ked mas take huste reci ? možno aj preto si taka zakomplexovana , arogantna , bez stipku tolerancie.. A ty aj budes niest nasledky, ak by autroka sla na potrat? /co najstastie sa tak nerozhodla/
Skusenosti po potrate zien, si vies aj vyhladat...
@bambieblue v prvom rade ziadna ochrana nieje 100%tna cize tieto komentare su uplne zbytocne 🙄
@vickusik asi so mnou mnohe nebudu suhlasit, ale mat dieta nie je luxus. Vela veci vies mat z druhej ruky - krasne moderne a za minimalne ceny. Dieta vela oblecenia nepotrebuje - nemusi mat 20 lindex bodyciek. A ano aj s dietatom sa da zit. Zakladom je, aby bolo zdrave a ak bude dojcene tak ani UM nemusis kupovat (ale ani to nie je katastrofa). Ci pride do manzelstva je babu jedno, a istotne bude v rovnakej priazni pana Boha ako to z manzelstva a okrstene 🍀
@janababana suhlasim
@vickusik navyse pozeram ze si z BA - tu vies zohnat pre dietatko vsetko zadarmo - je mnoho darovacich skupin na fb, od kocika cez oblecenie az po hracky. A nie, nie je to odpad, castokrat pekne veci
@janababana to ano😇
@vickusik ahoj, pozri sa priatel moze este poberat mesacne danovy bonus na dieta 140 euro, ty dostanes pridavky 60 euro+matersku davku z toho viete vyzit?
Ja som porodila ako 20rocna.
Mala som na maleho energiu, chapala som ho ked bol maly, jeho pocity, spravanie...teraz mam 36 rokov syn 16. Velakrat po praci som taka vystavena, neviem si predstavit, ze by mi tam behalo male dieta, po 30 uz nemas tolko energie.
Vsetko ma svoje pro aj proti.
Ked rodis po 30 tak vacsinou dovtedy si slobodne mozes cestovat a pekne si budovat karieru, sporit peniaze...
Toto ty sa musis rozhodnut, co je pre Vas spravne.
Jedno ti vsak poviem, ked si ho nechas, budu tazke chvile, ale neolutujes, lebo to male babatko, bude stredobodom Vasho zivota.
@fantaghiro21 pozri, ja niesom tvoj psychoterapeut, aby si sa mi zdôverovala s tvojimi emočnými nezrovnalostami. kludne mi hovor, že som taká a onaká, mne to je uplne šumak, očividne si psychicky veľmi labilná a výbušná, ja som ti len povedala, že trepeš blbosti. jednoducho prestaň hlásať, že VŠetky ŽEny maju po potrate depresie a pod., pretože to nie je pravda. ty si rodila jedno po druhom a je to v poriadku, taktiež je v poriadku, ak žena nemá možnosti, nechce, nemôže, proste je to v poriadku, ak jej nemáš ako pomôcť - tak ju nesúď.
ešteže žijeme v krajine, kde o svojom tele vieme rozhodovať samy za seba a modrý koník nie je zákonodárca 😀

@vickusik a v meste kde bývajú tvoji rodicia ma partner šancu nájsť si dobre platenú prácu? Ak nie tak by som ostala tam kde ste , ved budete pri jeho rodičoch. Vybavička pre babo sa da zohnať aj z druhej ruky za dobrý peniaz. Hlavne sa musíte rozhodnúť spolu 🙂