icon

Môže gynekológ vypísať maródku v 6. týždni tehotenstva?

vejavika
6. okt 2013

Ahojte ,chcem sa opytat mamiciek,ale aj buduce mamicky,ktore roky nemohli otehotniet,ci vas gynekolog povazoval za rizikove pacientky?Nakolko som prave zacala v novej praci a hned na to zistila,ze som tehu.Ta praca je dost stresujuca aspon teda pre mna,nakolko len zacinam a nejak to tempo nezvladam,strasne vela chodim.a musim toho vela zvladnut,no akosi sa na to necitim.Som hrozne unavena a mam aj nevolnosti.Otehotniet som nemohla 5 rokov brala som hormonalnu liecbu.Dakujem za vsetky poznatky a skusenosti 🙂

Strana
z2
lenuska20
7. okt 2013

bože niektoré ste tu také necitlivé, že až....vejavika položila jsne otázku a vy namiesto toho jej vypisujete, aby sa vzchopila a podobne a neodpovedáte k veci...niektoré by sa niekedy radšej naozaj mohli zdržať komentára. a áno kludne ťa môže vypísať, skús sa s ním o tom porozprávať

06katka
7. okt 2013

mam dost z takych reci ze vzchop sa atd....nie kazda zvlada tehu lavou zadnou...ja som bola tiez vypisana na PN od zaciatku tehu...je sice pravda ze som cakala dvojicky a predtym som raz potratila,ale myslim si ze keby som povedala lekarke, ze sa necitim ist do prace aj ked by som mala iba jedno babo v brusku , tak ma vypise.A ze byva zle kazdej nie je pravda,mne napr.pri prvom tehu zel nebolo vobec, ale pri druhom mi bolo od 7tt zle cely den...a to neprehanam...trvalo to az do 4mesiaca.....Takze ak sa necitis dobre daj sa radsej vypisat...Drzim ti silno palce aby bolo vsetko ok ci uz s PN alebo bez nej 🙂

wewe22
7. okt 2013

kludne sa daj vypisat podla mojho dr je rizikova kazda tehotnost ktorej bolo treba pomoct co je tvoj pripad, chran svoje babatko ako najlepsie vies
odkazy typu preboha sa vzchop si vobec neber k srdcu bohuzial sa najdu aj zeny ktorym su ich nenarodene deti ukradnute a budu koli prachom robit aj keby im dieta od nespokojnosti rebro vyvalilo 😖

nikuska265
7. okt 2013

Stres ti určite neprospieva, teda hlavne tvojmu bábätku. každá žena sa cíti a zvláda tehotenstvo inak. Na začiatku tehu si teraz určite viac unavená a pod. Ak sa necítiš dobre, si vyčerpaná a vystresovaná porozprávala by som sa o tom s dr. a požiadala, že by si radšej chcela ostať doma. Myslím, že každý by to mal pochopiť - doktor určite a iné mamičky tiež, nuž ale nie vždy sa tu človek stretne s pochopením..... Ja som napr. pri prvom tehu bola na pn od cca 12tt - kvôli tomu, že v robote (v škole) bola chrípkové obdobie, každý druhý žiak a učiteľka boli chorí a u nás v kancelárii sa striedali jeden za druhým, tak sme to tiež neriskovali. Bola som doma cca 4týždne, potom sa vrátila späť do práce. Takže, ak by si aj teraz išla na pn, nemusí to hneď znamenať, že musíš ostať až do konca. Ale podľa mňa, ak ste sa o bábo tak dlho snažili, konečne sa zadarilo, vážte si to ako sa len dá, radšej obetovať nejaké tie korunky (lebo počas pn, budeš mať zrejme nižší príjem ako plat, ale to za bezproblémové tehu a zdravé bábo stojí), ak sa necítiš dobre, ostaň radšej doma. u mňa to bolo tak, že gynekologička mi dala papier, že mám ísť na pn a s tým som išla ku svojej všeobecnej dr, a tá mi vypísala papiere na pn a to som dala do práce..... Drž sa a prajem veľa šťastia, hlavne zdravie pre oboch 🙂

marianna2468
7. okt 2013

Mne doktorka vypisala marodku na moju ziadost,nakolko som to tiez nezvladala v praci,bola som unavena a vycerpana a tak som jej vravela ze nemozem chodit do prace,zle sa citim,vraciam a toci sa mi v hlave. A ona na to ze tak dobre dame marodku aspon na nejaku dobu ale ono sa to predlzilo az do porodu 🙂

shopoholocka
7. okt 2013

Urcite sa vypisat daj....a v klude Ta vypise aj gyndos---
A poniektore premudrete by sa radsej mohli nadychnut a az potom pisat ake su hrdinky,ked sa vypisat nedali vrrrrrr....

marylis
7. okt 2013

Jasnacka, sup na marodku 😉 A tie co tvrdia, ze tehotenstvo nieje choroba, tak ja tvrdim, ze je! Ked sa clovek citi nahovno, vracia, toci sa mu hlava, je unaveny, to predsa niesu znamky zdravia.

lucyf
7. okt 2013

ja som tak isto hned od prveho dna zistenia, ze som tehu ostala na marodke a to uz po rocnom snazeni!!!!lekar ma nepustil uz ani na boobednu v ten den do prace...takze ozaj zalezi od lekara....nemala som ani vychadzky musela som lezat/ co mi islo na nervy/ale co neobetujes pre svoje mimi nie?????....,ale dnes po tom vsetkom mu vdacim za krasnu zdravu dcerku a na tvojom mieste ak ta chce nechat na Pn nevahaj....zdravie a usmev malickeho dietatka ti nic nenahradi!!!!! 🙂 🙂 🙂 a ohladom prace-narobis sa este v zivote dost!!!!

phoebee1
7. okt 2013

mna vypisala obvodacka na odporucanie gynekologa. tak ak by gynekolog nechcel, skus obvodaka.

janinah
7. okt 2013

ciganice v živote minútu nerobili,ak sa tehotná necíti na prácu,tak by mala mať PN bez problémov ....

vendulka80
7. okt 2013

Ahoj, ja byť na Tvojom mieste, neváham ani minútu. Ja som do takmer 5. mesiaca pracovala (šibnutá som bola), keby mi to prišlo teraz, v živote takú chybu nespravím. A navyše, tiež som bola v rizikovom a stresovom prostredí (JIS). Lenže ja som sa cítila skvele, žiadne ťažkosti ani nič podobné. Zlom nastal, keď mi jeden "kolega"-lekár povedal, aby som išla spraviť niečo namiesto neho, pretože on by sa ani nenajedol. Ale to, že ja tehotná, by som ošetrovala nekrotickú, infikovanú ranu mu bolo fuk.Usúdila, že sa môžem na celú robotu vykašľať a išla som za svojim gynekológm, aby ma vypísal na PN. A nikdy nezabudnem na ten jeho pohľad. Normálne sa začudoval a položil otázku "prečo" A pritom mi to mohol sám navrhnúť, vedel kde pracujem. Cítila som sa ako "socka", ktorej sa nechce robiť. Po pôrode som si vzala kartu a našla iného lekára. Dieťa je prvoradé, si mladá, uži si tehotenstvo aj materstvo, do dôchodku sa ešte dorobíme toľko, až nam bude z toho zle. Samozrejme, ak sa ho pri nárokoch, aké sú kladené dožijeme.

lenka_66
7. okt 2013

Mna sa gynekolog ani nepytal a hned vypisoval PN v 3 tt , cize nemusite zatazovat vseobecneho dr. je to len na ochote gynekologa .

janaal
7. okt 2013

Robit budes cely zivot,tehotna si mozno raz...kludne sa hod na pn. Kazdy ma ine priority.

jaruska6
7. okt 2013

Pokiaľ sa necítiš ok, kľudne sa daj vypísať na PN.Dieťatko je prvoradé.Ja som bola hlúpa, chodila som do roboty a až 8 týždňov pred pôrodom so išla na MD.Keď mi bolo v práci zle zobrala som si pár dní dovolenky, prípadne papier od lekára, ale bola to totálna hlúposť.Zbytočne som sa v práci stresovala, nervačila a po skončení MD , preto lebo som sa rozhodla zostať ešte pol roka na RD som dostala výpoveď, fakt paráda ☹.Do dnes si myslím, že keby som zostala doma, nemusela som hneď po nástupe na MD 2 týždne preležať v nemocnici, keďže sa mi začali predčasne kontrakcie.A tiež po pôrode nemusel byť malý taký uplakaný, ale možno som mohla mať kľudnejšie dieťa.Takže človek sa poučí na vlastných chybách.Držím palce k dobrému rozhodnutiu. 😉

lucka1987
7. okt 2013

@kikuleenka preco by ju nemohol vypisat gynekolog ?

ako baby ja neverim niektorym reakciam...
tiez mi trvalo otehotniet, zazila som potraty, zazila som si komplikacie.. no skor ako komplikacie prisli, tak mi prislo automaticke upustit z manualnej tazkej prace a uz v 4 tt som bola nastupena u lekara. a ten mi chcel dat pn na celu dobu tehotenstva, . v den , ked osm sa rozhodla, ze co budem fajnovka a sla som do prace, som zacala masivne krvacat v 7 tt a odvtedy do 15 tt som si pekne polezala v nemocnici. vtedy som ziskala status rizikova a bola som na pn az do materskej,

habibi78
7. okt 2013

gynekolog na marodku vypisat nemoze vo vseobecnosti....iba obvodny lekar na zaklade lekarskej spravy od gynekologa....

elise
7. okt 2013

ja som bola na PN od novembra 2012 do mája 2012 kým so zistila že som tehotná (boli sme na treťom KET predtým boli 3 potraty a 6 rokov snaženia) inak som mala cievnu mozgovu príhodu mna prložil od 01.6 obvodák ku gynekologovi a bola som na PN do nástupu na materskú. malá sa narodila v januári 2013, pri prvom som šla na matersku až dnom pôrodu v piatok som robila a v sobotu rodila ale taku sprostosť neurobim vtedy okrem zväčšujuceho bruška mi bolo super. malý je teraz aktivny ako som bola počas tehu snim ja a malá je kludnučká lebo som bola na pn a bola som doma odpočivala som a vychutnávala som si tehu. moja rada chod na pn. všetko sa vyrieši. skus pokecať popripade so šefom a navrnuť mu že budeš pomáhať ako bude treba z domu alebo prideš počas vycádzok na hodinku pomôcť a tak.

partyzanka91
7. okt 2013

ahoj, jaká je tvoje práce - fyzická nebo psychická námaha, či obojí?. Já například dělám pomocnou sílu v kuchyni - docela náročná práce, kluzká podlaha (hrozba upadnutí), pára, horko a hlavně zvedání věcí. Jsem nyní v 7tt. Někteří mi pořád říkají ať jdu marodit, ale já se nechci hned poddávat. Jen si dávám větší pozor, chodím opatrně, držím se dále od lidí aby mě neuhodily do břicha a prosím o pomoc jeli něco těžškého k zvednutí. Zatím to zvládám docela dobře, stresů tam moc není jako myčka. nádobí nemám velkou zodpovědnost. Uvidím jak se budu cítit dále, ale myslím že s opatrností bych tam mohla pracovat co nejdéle. Gynekolog ví kde dělám a také neuznává za nutné abych hned práci opouštěla jsem mladá (21) a měla bych to tedy udržet. Je ale pravda že pokud bych se pokoušela pět let místo půl roka a otěhotnění asi bych taky opatrnější, i doktoři. Záleží to hlavně na tobě jak se cítíš.

Strana
z2