icon

Môžem hríby v 5-6 tt?

kittyna5
21. dec 2019

Ahojte, keďže sa blížia Vianoce a varenie kapustnice chcem sa spýtať, či sa v začiatkoch tehotenstva môžu jesť hríby. Neviem si bez nich kapustnicu predstaviť :( na nete číta, že sa môžu potom zas že nie, tak vôbec neviem teraz.

Ďakujem za pomoc 🙂

evittam
22. dec 2019

@h_petra Iste tie čo nemáme problem s jedným pohárom sampusu za celé tehotenstvo už máme problém a sme laxné nevzdelane ženy. 😁😁😁 Vďaka za pobavenie.

erickav
22. dec 2019

Vždy sa nájde na MK taká ako @h_petra 😀 klasika. Predpokladam, že ani deti nemá 😀 To čo píše sa neodporúča, nnie že NESMIE, lebo keby boli tie potraviny náhodou kontaminované, dieťatko to nemusí prežiť. Tých húb tam nebude snáď kilo. Ak ich máš z overeného zdroja, ktorý sa vyzná hubám, nemusíš sa báť. A alkohol, no ja si decko červeného dám na odporúčanie kamarátky lekárky počas tehu, ktorá si počas tehotenstvea dala tiež, deti má naozaj šikovne a nadané. Podľa nej, je to dobre pre matku na krv a v takom množstve to babetku neubližuje. Samozrejme hovorím o decku vínka raz za čas. Nie fľašu každý deň.
Ale rada posuniem tu štúdie kamoške,
tak môžeš mi ju @h_petra posunúť. Zjavne sa kamka lekárka nevenovala štúdiu dostatočne.
Pieeeece ☺️

erickav
22. dec 2019

@evittam lol, laxne, nezvdelane ženy. Pobavila som sa. Nechaj ju tak, nepreonacis ju 🙈😀

nelca84
22. dec 2019

@evittam a nase deti su asi zazrak, kedze sme sa nespravali podla tabuliek 😉

h_petra
22. dec 2019

@evittam nie, nerobim zo zien alkoholicky ani z deti hyperaktivnych grazlov 🙂.
Zeny same toto zo seba a zo svojich deti robia 😉.
A ano, zopar tych studii som uz na tuto temu precitala. 🙂

h_petra
22. dec 2019

@erickav deti cakam a adekvatne tomuto stavu sa spravam 🙂

evittam
22. dec 2019

@h_petra Tak nám nejakú tú štúdiu posun. Vďaka.
Btw.iste zenaco vypije pohár vína za tehotenstvo či dva je už alkoholicka a bude mať deti o akých píšeš. Tak len zi vo svojej teórie a nezabudni na bublinu.

h_petra
22. dec 2019

@evittam 🙂 absurdne na tom celom je, ze je problem si odpustit ten jeden pohar. Tak nejak principialne. To bez toho neviete zit, ci ako?

evittam
22. dec 2019

@h_petra Nie. Mala som chuť. A nemala som dôvod si ho odpúšťať..
Btw.kazda normálna inteligentna žena sa správa adekvátne k svojmu stavu a nepotrebuje k tomu ani nejaké štúdie. Iné potrebuju štúdie aby boli schopné deti nielen vynosiť ale aj porodiť či dokonca plienku vymeniť.

evittam
22. dec 2019

@h_petra Inak zijem bez alkoholu.

h_petra
22. dec 2019

@evittam 🙂
Ja k svojmu rozhodnutiu nepit vobec tiez studie nepotrebujem, holt, moja profesia ma obcas donuti si precitat cosi aj na tuto temu.

h_petra
22. dec 2019

No, každopádne
NAZDRAVIE dámy 🍷🍻🍹🍺
Žite podľa vlastného najlepšiho vedomia a svedomia.
Ale mne je na smiech, ako si potrebuje niekto zubami nechtami obhajovať "jeden pohár vína" a pritom "inak žiť bez alkoholu".
🙂
Debata o ničom.
Fakty sú raz faktami. Na tom váš názor nič nezmení.
Pekné sviatky.

pacica
Odpoveď bola odstránená
kikaaa444
22. dec 2019

Ahoj ja som v prvom trimestri mala obrovsku chuť na kapustnicu nemohla som si pomôcť a dala som si . Myslím si že ak si si istá že sú jedle nemalo by sa čo stať .

evittam
Autor odpoveď zmazal
evittam
22. dec 2019

@h_petra Áno debata o ničom s človekom čo tu prezentuje nejaké odborné štúdia ale praje na zdravie ľuďom čo nepijú. Ja nič neobhajujem len som uviedla že pohar vína nikomu neublíži počas tehotenstva. Tvoje štúdie sú však asi lepšie lebo určite mali byť moje deti minimalne retardovane.
Btw.to že Mamila odporúča dojčiť za každých okolností (či piješ, fetujes , berieš drogy) počas dojčenia je už u niekoho v poriadku...

evittam
22. dec 2019

@h_petra A čo tie tvoje štúdie?

h_petra
22. dec 2019

@evittam ty si silno od veci, dievca...
Prepac, na toto vazne nebudem reagovat. Zajdi si do kniznice, alebo si pogoogli. Cau

evittam
22. dec 2019

@h_petra Ja určite nie. Na základe čoho? Že píšem k veci? Tá mamila bol len príklad ako tu niektoré riešia jeden pohár sampusu za 9mesiacov ako závislosť alkoholicky ale potom keď dojči ospevuje mamilu ako spoľahlive poradenstvo aj napriek tomu čo som už napísala. To už je v poriadku počas dojčenia "chlastat"....Ale ako vidno zase si nepochopila. Nevadí. Pekny večer.
Teda vďaka za odporúčanie.

h_petra
22. dec 2019

@evittam ty vobec nepises k veci 🙂

evittam
22. dec 2019

@h_petra Isteže. Ešteze ty ano. So svojimi štúdiami ešte len tehotná.
Btw.sama si odsúdila štúdie od Googlu. Takze som cakala teda nieco iné. Ale evidentne nemáš nič. Len "štúdie" zopár budúcich lekárov k diplomovke. Ešte raz pekný večer a pokojne tehotenstvo.

evittam
22. dec 2019

@h_petra Čo máš k veci ty? Mozne štúdie z kniznice? Ďalej? To že nejaká možno odborníčka niečo odporúča či nie? No je ich dosť - jedni niečo odporúčajú iní zase zavrhuju. To je všetko. Čiže len tvoj názor alebo teda súhlas s inými názormi. Toto je diskusia, čiže každá môžeme vyjadriť vlastný názor či odporúčanie. A každá sa zariadi podľa seba. Niekto opisuje vlastne skúsenosti niekto podľa štúdií.

h_petra
22. dec 2019

@evittam cize skutocnost, ze som "este len" tehotna nieco meni na tom, ze alkohol je pre vyvijajuci sa plod skodlivy?
Si citaj po sebe prosim spravy, ved na to sa ani neda reagovat.
Ak by som videla, ze mas realny zaujem sa o tejto teme bavit, tak by som nemala problem sa normalne o tejto teme bavit aj ja, ale ten tvoj cynizmus a splietanie akejsi mamilly a diplomovych prac ci co, na to ja naozaj neviem a nebudem reagovat. Tvoj ton nie je pre mna prijatelny.

h_petra
22. dec 2019

@evittam opakujem- FAKTY su raz FAKTAMI. Rozhovor na temu skodlivosti alkoholu v tehotenstve nie je o nazoroch, ale o informaciach a bud ich mas, alebo sa ohanas nazorom.
Rob si co chces, uzivaj si vinecka kolko len chces, ale aj ked sa o zem hodis, alkohol neprestane byt pre plod v maternici skodlivy.

evittam
22. dec 2019

@h_petra Kriste žena, ty si daj vysvetliť že to zenies do extrému. Nikde nepíšem že alkohol nie je škodlivý. Už asi 5.x píšem o cca max.2dcl vína za 9 mesiacov. Ty melies dookola ako sme všetky nezodpovedne.
Btw čo tie čo nevedeli minimalne do 3.-5.mesiaca že sú tehotné a veselo žurovali....
A áno mala som seriózny záujem kým si to nedohnala až sem.

evittam
Autor odpoveď zmazal
kikaaa444
22. dec 2019

@evittam ja mám v knihu ( nie Google ) ale riadnu knihu ! V ktorej sa píše že bezpečne množstvo alkoholu naozaj neexistuje . Tak ako jednej tehotnej nemusí ublížiť 10 pohárikov alkoholu , tak môže mat druha fatálne následky čo i len z jedného. Načo to riskovať keď nemusíme ? To že ty si sa neobmedzovala a máš zdravé deti je síce pekne , ale v prípade druhej ženy to tak nemusí byt . Netreba sa oháňať tým že mne sa nič nestalo tak je to ok . Ja zas poznám dámy ktoré pili a ich deti majú doživotne následky . Do ktorej skupiny patrí tehotná , to nevieš nikdy . Načo riskovať keď netreba . Toto mi povedal aj dr , alkohol, cigarety a drogy - to je úplne tabu .

h_petra
22. dec 2019

@evittam pekny vecer
Nebavi ma to

evittam
22. dec 2019

@kikaaa444 Kde píšem že som sa neobmedzovala čo sa alkoholu týka?! Hm, čiže všetky čo žurovali na vysokoškolských akciách a otehotneli majú postihnuté deti. Tiež skús čítať o čom píšem. Iste že drogy či cigarety ani nespomínam. Som ich spomenula v rámci super "ohanania" sa tu dojcofilkami aký je web mamila skvelý v poradenstve ohladne dojcenia-ale to len mimo diskusiu.
Btw.mojej kamoske-silnej fajčiarke lekár odporučil učíte neprestal ale len poriadne obmedziť.

evittam
Autor odpoveď zmazal