icon

Nečakané tretie tehu

8. máj 2020

Ahojte, včera som zistila, že som tehu. Prvé som rodila, už to bude pomaličky 18r., takže viac sa bojím, ako to všetko ostatné - radosť,hnev a obavy. Ale moja otázka znie, je možné, aby som mala v 5tt. také brucho ako v 16tt.? Či to je tým, že je to už tretie a sadielko sa rozteká?😀 Zatiaľ okrem muža to nik nevie, však aj ten už rozdýchava druhý deň, ani baviť sa nechce o tom so mnou😀DDDD , ale on to dá, zmieri sa s tým, verím mu. Ja sa ničoho nebojím, len porodu a toho, že mám na maternici polyp a neviem, ako sa bude chovať, nikdy mi nerobil žiadny problém, ani nejako extrémne nerástol. Už som si aj povedala, že ho dám vybrať a potom ak by sa zadarilo, ale niekto tam hore ma prekvapil skôr.

janulkama
12. máj 2020

Ja som sa az cudovala, ako sa najbližší potesili, to som nedokazala udrzat, ale jasne, ze hned konecne budete mat babu. A v slzach, ze preco sa vsetci tesite, ze co ja teraz? Ale naozaj mne prave psychicky pomohlo, ze v tom niesom sama a mam tu Vas, zdielat pocity, lebo ja mam stale zmiesane

pbra40
12. máj 2020

moja mala ma 7 mesiacov. a ja v euforii zacala rozdavat vsetky veci, ktore uz nepotrebujem. tak mozem zacat nanovo s tretinou vybavy. nehovoriac o tehotenskych veciach, kojacich podprsenkach atd..

guiseppinka
12. máj 2020

Tak ja mam 2 baby a kazdy, ze do tretice bude chlapec? No uvidime... Starsia uz vymysla mena pre sestricku... Ja veci mam, lebo ved sa skladuje a tocime po rodine.

autor
12. máj 2020

Baby, u nás to zatial nik nevie, myslela som, že dnes to povieme aspon detom, ale kedže ešte nebolo srdiečko, tak radšej počkáme do toho prvého.
Janulka, ja som neplakala, ja sa až čudujem, som kludná jak nikdy a to sa mi vôbec nezdá.

janulkama
13. máj 2020

Tak mame dalsi den za sebou. Ako sa mate? Mna pobolieva to podbrusko a stale by som jedla. Snazim sa zdravo, nech nepriberiem, ale dostala som velku chut na pecene rebra. Co uz, uz sa pecu😂

ssslnieckooo
13. máj 2020

Aj mňa podbruško pobolieva, niekedy viac, niekedy menej. A navyše ma strašne nafukuje, tak mám brucho ako v 6 mesiaci, veľmi mi vyskočilo. V piatok idem na kontrolu, som zvedavá, čo sa dozviem. A k tým chutiam aj ja by som stále niečo do seba pchala. Nevoľnosti mi ustúpili za to cítim v kuse hlad. Aj ja sa snažím s rozumom jesť, no ale moc sa popravde neovládam 😀

autor
13. máj 2020

Mna bolieva brucho, ale skôr od hladu, neviem sa donútiť jest, aj dnes som len na rohliku s maslom, tyčinkach a pagac som mala a mätový čaj som dopila, tak dúfam, že ukludni zas žalúdok trosku. A zas ta únava nestastna😴, škoda, že tu není zivajuci smajlik😁. A inak tiež brucho kvalitne nafuknute.

janulkama
13. máj 2020

To nafukovanie mi teda pekne lezie na nervy🙈😂 Ale citala som, ze po 1 trimestri by to malo prejst. Pane boze, cakam 3 dieta a citim sa ako pri prvom, zad nic neviem.

vevinaaa
13. máj 2020

Ahojky, tak ja mam tretie po 8mich rokoch 😁 a áno to bruško je oveľa viac vydieť ako pri prvom a druhom tehu. Chceli sme to tajiť čo najdlhšie ale bruško nás aj tak davno prekvapilo, tak sme obmedzili na čas návštevy 😂 no proste nechceli sme to takto oznámiť a ani tak skoro. Ale môžeš byť aj dlhšie tehu, mne vôbec teraz nesedeli týŽdné 🤷‍♀️ a mysleli sme že nejaký 6ty týždeň a lekár že už 8mi 😊😁😂 držim palce až ste obaja v poriadku ❤❤❤❤

janulkama
13. máj 2020

Tak u mna by to bolo, ze by som bola minimalne v 9 tyzdni, kedze som si zaznamenala kedy a co. Takze mi to vychadza, ale uvidim, co povie lekar, hned mi moze povedat, ze som predsa len dlhsie a mrcha mi aj tak min.mesiac prisla. Necham sa prekvapit

autor
13. máj 2020

Baby, ja som si tiež myslela, že som dlhšie, aj skrz toho brucha a nic😆 ešte nebolo vidieť.
@vevinaaa a dokedy to chceš zakrývať? Však ja to už teraz neviem😬, tým, že som schudla dve kilá, to vidieť ešte viac😆 a boky mam jak dvere😪, či to je slaninka😁 neviem

janulkama
13. máj 2020

Minuly tyzden som netusila, ze som tehotna, isla som so sestrou do obchodu a ona zrazu=chodis a vyzeras ako tehotna😀 Tak teraz kludne brusko vystrcim, ved aj som. Teda tfuj tfuj, uz len nech to lekar potvrdi

autor
13. máj 2020

Ako chodia tehotne😆? Ja rátam dní do prveho

sasesoe
13. máj 2020

Ahoj, no na pricine moze byt este aj karantena a menej pohybu...

autor
13. máj 2020

@sasesoe príčina čoho? Ja chodím do roboty a celú koronu som bola😬

sasesoe
13. máj 2020

Tak vela ludi pribralo teraz, ale ak sa to Teba netykalo, tak to asi bude uz tehu brusko ;)

janulkama
13. máj 2020

Tarbavo😂 vobec sa mi nechcelo chodit, este ma to brucho tahalo dozadu. Fakt, keby si ma videla😂🙈 Ja napriklad robim z domu, takze som pribrala urcite aj z toho.

autor
13. máj 2020

@sasesoe mňa nie, ja cez tehu chudnem, väčšinou 10 prvé tri mesiace. Necháme sa prekvapit😉

autor
13. máj 2020

Dievčatá, trosku primitívna otázka, ale môže sa bicyklovať tehu? Rada by som, len mam obavu, záťaž bude minimum, mame elektro, ale aj tak🤔

janulkama
13. máj 2020

Ja mam doma stacionarny a trocha jazdim, tak light, ale jazdim

autor
13. máj 2020

skôr myslím, tie otrasy, ono ked človek sadne na elektro, tak dá aj 30km bez mihnutia oka, mám taký, že musím pedálovať, inak sa nepohnem ani meter, takže aj brucho je namáhané

monqy
13. máj 2020

Ja sa chodím byciklovat v pohode a to mám ešte v sedačke aj malého . Cítim sa dobre ,nejako sa moc nejdem pretrhnúť ,idem tak light.

autor
13. máj 2020

@monqy ja viem,že koľké ani nevedia v týchto týždňoch, ale tak pre istotu, takže ak ma nebude bolieť brucho, môžem ísť nato

monqy
13. máj 2020

Ja si myslím,že áno . Ja sama viem že pri dvoch predošlých tehotenstvach by som na bike nešla ,ale teraz mi je tak dobre ako keby som ani tehotná nebola ,nič ma nebolí,nepicha .a pohyb človek potrebuje

vevinaaa
13. máj 2020

😂 no mala som dôvody prečo som chcela tajiť prvé mesiace. Nechcem ťa tým zaťažovať 🙂 Aj keď ako píšem horko ťažko, lebo bolo vidieť dosť 😂 bola som ale prekvapená že mám už tak veľké bruško tak skoro, ale milé to bolo. Užívaj si, mne to tretie tehu neskutočne rychlo ušlo a to šla až po termíne 😂 nato že tretie čakali sme že pôjde skôr. Na bike môžeš isť ale dávaj veĺký pozor. Ja osobne som sa cítila fajn na začiatku ale bála som sa, leno som mala totál točáky.

janulla1
13. máj 2020

Vedľa mňa leží 8mesacne tretie babo, ktoré sa nám zadarilo po 9 rokoch od mladšej, nevieme ako a poplakali sme si obaja 😁😀 mne práveže brucho nebolo do 7 mesiaca ani poriadne vidno, ale som trochu pri sebe tak je zo možno tým, ja som mala polyp ale na krčku maternice, lekár že ho vyberieme neskôr do toho som otehotnela a asi v polke tehotenstva mi začal rast a polezala som si aj v nemocnici, nakoniec mi ho tam aj odstránili ale do konca tehu som už bola na rizikovom, drzim palce aby vsetko dobre dopadlo a bolo to dievčatko 🙂

autor
15. máj 2020

Ahojte dievčatá, no ako ste na tom? Mne je dnes strasne, ledva som prechodila v robote a únava jak svet, nechutenstvo, aj by som jedla, ale neviem co😔. Stále, teda väčšinou ma v boli brucho od hladu a chodím zhrbena, jak babička.

janulkama
16. máj 2020

Ahoj, ja som mala mensiu krizu vcera, zasa som premyslala, ako to bude dalej, ci to zvladnem. Ja mam prasknuté 2 platnicky, stale byvavam seknuta, po 2 porode sa mi dokalicila proste chrbtica a bojim sa, ako toto tehotenstvo zvladnem. Este stale som nebola u lekara a musim sa s nim aj o tomto porozpravat. Ale vyspala som sa a je mi lepsie. Zle mi este nebyva, len rano nemam chut jest, potom sa to rozbehne a uz jem vsetko mozne. A za unavu, raz som vysava byt a poobede som si musela lahnut😂 Ja by som asi chodenie do prace nezvladla, este ze mam pracu z domu.

janulkama
16. máj 2020

Jaj a podbrusko ma boli tiez stale, od pondelka, co nechapem preco stale.

ssslnieckooo
16. máj 2020

Ahojte baby. Ja som po včerajšej kontrole a konečne viem, ktorý týždeň som. Ja mám PCO a veľmi veľmi dlhé cykly. Poslednú MS som mala 1.2 a otehotnela som niekedy koncom marca, takže na nejaký 60 deň cyklu. Aktuálne som 10+4. A pridávam sa, stále som plná obáv a strachu ako to aj ja idem zvládnuť. Dcérka ktorá má dnes práve 17 mesiacov je energické dieťa, ktoré sa celý deň nezastaví a v noci sa stále budí dvakrát na mlieko, čiže ja pôjdem do ešte väčšieho kolotoča v akom práve som. Z toho titulu mám strach. Pre malý vekový rozdiel. A teda aj ja bývam unavená, no len oddychujte pri 7 ročnom synovi s ktorým sa treba učiť a pri malej duracelke. A aj môj vek je cítiť. Mám 34 a teda už je to pre mňa hranica. Ešte som len na začiatku a už cítim, že ani zďaleka to telo tak nezvláda ako ešte pred dvomi rokmi keď som bola tehotná s dcérkou. Píšte ako sa máte, ja som rada, že s týmito pocitmi nie som sama 🙂