icon

Nečakané tretie tehu

8. máj 2020

Ahojte, včera som zistila, že som tehu. Prvé som rodila, už to bude pomaličky 18r., takže viac sa bojím, ako to všetko ostatné - radosť,hnev a obavy. Ale moja otázka znie, je možné, aby som mala v 5tt. také brucho ako v 16tt.? Či to je tým, že je to už tretie a sadielko sa rozteká?😀 Zatiaľ okrem muža to nik nevie, však aj ten už rozdýchava druhý deň, ani baviť sa nechce o tom so mnou😀DDDD , ale on to dá, zmieri sa s tým, verím mu. Ja sa ničoho nebojím, len porodu a toho, že mám na maternici polyp a neviem, ako sa bude chovať, nikdy mi nerobil žiadny problém, ani nejako extrémne nerástol. Už som si aj povedala, že ho dám vybrať a potom ak by sa zadarilo, ale niekto tam hore ma prekvapil skôr.

monqy
16. máj 2020

@ssslnieckooo odkiaľ si ? Naše deti majú taký vekový rozdiel ... Keď to nebudeme zvládať ,oni sa pohraju spolu a mi si dáme víno na nervy 😂😂

janulkama
16. máj 2020

@ssslnieckooo juj, ved ty uz budes koncit 1.trimester. Ja som len na zaciatku, este ma caka lekar na potvrdenie, ale ako to poznam, povie, aby som prisla este o 2 tyzdne. Ja budem 5+6 ked pojdem prvy krat, aspon teda mne to tak vychadza, takze stale som v takom stadiu, že stále neverim, ktovi ako to dopadne. Mam rozne pocity, fakt...

janulkama
16. máj 2020

Ja som zistila v pondelok, ze som tehotna a s muzom som sa len vcera o tom rozpravala, ako to citi on. Tiez sa aj tesi, aj ma strach. Predsa len, uz nemam 25 ako pri prvom, ani on 28.Takze z toho mame taky respekt, ze ako to bude v buducnosti. Neviem preco sa tak tentokrat bojim tehotenstva, uz teraz ked si predstavím, ze ma caka porod mi je zle. Ale uz neskoro lamentovat, je to asi tak, ako to malo byt.

janulkama
16. máj 2020

Jaj a za brucho, tak to mam tiez strasne velke, pri prvych 2 som take urcite nemala, mozno tak v polke tehotenstva. Tiez som prekvapená, ze my tak vykuklo tak skoro.

autor
16. máj 2020

Janka, tiež sme včera mali debatu s mužom a ako píšeš, asi to ma tak byť😉, babo si nás vybralo, tak asi vie preco🤗 a dokonca mu sa mi priznal, že už cítil vo svojom živote stereotyp, každý deň to isté, keďže deti mame veľké. Že možno nás to všetkých prebudí sme sa zhodli. Dnes som bola tiez v robote, cítim sa lepsie. Neviem si predstaviť byť doma, to by som asi len ležala a ľutoval sa.

autor
21. máj 2020

Ahojte, ako sa máte? Ja striedavo oblačno, ako keby fakt podľa pocasia😁 a už len čakám na prvého, že co a ako, ale stále sa uisťujem, že všetko ok, keďže mi je stále zle😬. A mam druhu super novinu, mladšieho mi prijali na strednú školu bilingval, tak tento rok bude tých zmien trosku viac, asi sa zbláznime od radosti😆

buducamama
21. máj 2020

@janulkama a kolko mas rokov ak sa smiem spytat? Aspon uz vies, co porod obnasa, to das lavou zadnou😊 Ja mam 37 a zatial sa odhodlavame na prve😂

autor
21. máj 2020

@buducamama pri pôrode budeme mat obe 38😉

buducamama
21. máj 2020

No super, tak este mam chvilku cas😂

janulkama
21. máj 2020

@buducamama ja mam 37 a v case porodu tiez ako ty 38😀 Ved to, viem co to obnasa, uz teraz nad tym premyslam, co ma caka😂

janulkama
21. máj 2020

Ja sa mam dobre, zatial ziadne tehu priznaky nepocitujem, sem tam pobolievanie v podbrusku, ale dnes napriklad pomenej. Chuti mi vsetko, navecer sa obmedzujem, lebo sa bojim, ze moc priberiem😂

autor
21. máj 2020

@janulkama ja práveže mam na večer takú chuť na jedlo, ale musím jest každé dve hodky, inak neprežije den😬, ale sledujem aj ja váhu neboj a bola si už u mudr? A ozaj, brucho sa mi uz trosku zmensilo.

janulkama
21. máj 2020

No mne sa tiez zda, ze sa zmensilo, ale len minimum, stale je dost velke. U dr som bola len v utorok, ale videl len dutinku, takze az 11.6 sa dozvem viacej. Ja potrebujem tiez jest, ale take ze jedno cez druhe. Na obed sladke, na to potrebujem slane a opacne

autor
26. máj 2020

Ahojte dievčatá, no ako sa máte? Ja stále prezivam😥koľko to bude ešte trvat😂.

janulkama
26. máj 2020

ahoj,netuším ako dlho trvajú nevolnosti, každá to má iné. Mne nopak všetko prestalo a aj prsia nemám nejaké napaté a prestali ma bolieť. Nechápem,až mám obavy,že niečo nie OK. k Lekárovi idem až 11.6 a nechcem tak dlho čakať,včera ma strašne boleli kríže,dnes už aj chrbát,ale len chvílkami. Pred 2 dňami mi ešte bývavalo zle,nejako ma to prechádza úplne

autor
26. máj 2020

Ja som prvé dve prevracala až do konca, ale takýto stav si veruže nepamätám, aby som nevládala existovat, ja mam v pondelok mudr., spolieham sa iba nato, že všetky príznaky mam stále, takže asi ok, ale tiež sem tam pochybnosti, či to dáme. Ja som už vyskúšala aj zazvorove tabletky, nefunguju😪 a tak som sa nane spoliehala😔, tak by som rada išla na prechádzku, na nákup, proste niečo viac ako pol hodku

autor
31. máj 2020

Ahojte, zajtra idem k mudr., podľa môjho by som mala byt už 8t4d, zabudla som sa opýtať, či mi budú brať krv, budú, čo nie? Ide mi o to, či sa môžem najesť😔, lebo ak tam budem čakať dlhšie, tak to nedám.

janulkama
31. máj 2020

Ahoj, to ti asi len kontrolne sono urobia. Ja som bola večera na pohotovosti, zacala som spinit, po sone som v 7tt a srdiecko bilo. Musim sa setrit, zistili mi hematom nad plodom, cystu na vajecniku a polip na krcku. Takze dnes len lezim. Zajtra drzim palce😀

autor
31. máj 2020

@janulkama no tebe toho nadelili. Tiež som zvedavá aj na svoj polyp, aj keď naposledy mi povedal, že to je myom, tak sa už neviem. Super, že je všetko v poriadku. Ja mam posledne dva dni pocit, ako keby niečo chcelo zo mňa vypadnúť, ale držím. Tiež lezim dnes, tento týždeň som mala dlhý, v práci aj v sobotu, tak dnes som len navarila a každé dve hodky poctivo niečo tlačím a inak prestalo mi chutiť mäso a chyba mi sol😬. Verím, že zajtra tam bude srdiečko ako zvon, však hádam mi neni zle len tak😬. A inak, už som si objednala tehu rifle krátke aj dlhe z bonprixu, lebo obyč už nezapnem a nebudem kupovať o číslo väčšie, keďže ktozvie aká vorvan zo mňa bude😁.

janulkama
31. máj 2020

Vidis, ja nosim len leginy, klasice kratase nezapnem, tie si odlozim na buducir rok😂 Urcite bude vsetko ok a podas nam dobru spravu😀

autor
1. jún 2020

Ahoj, takže 8t2d podľa sona, chcela mi aj krv zobrať, ale ani kvapka vyšla 😔, tak mam termín na konci juna

janulkama
1. jún 2020

Ahoj, co si pila malo vody? Ja som prave tiez prisla, ale vobec ma nevysetril, len sa porozpraval co to mam. Povedal, ze mi hrozi potrat, mam sa setrit a ak nezacnem krvacat, tak mam prist toho 11.6 na kontrolne sono, ci sa babo udrzalo.

autor
1. jún 2020

@janulkama nepijem celkovo, aj včera som sa pristihla, že za celý deň som pila deci vody, nechuti mi, aj som smadna, ale keď mi ma byť potom hodinu zle, tak radšej sa nenapíšem. Vymenovali mi rôzne vody, čo si mám kúpiť a do budúcna sa napumpovat. A predpísal mi aj čipky a b6 si mam dávať. Ak bude problém, tak ma vypíše. A inak ja som pred 17r skončila v nemocnici v 12tt krvácanie a vydržala som do 32tt. Druhý som mala na termín.

guiseppinka
1. jún 2020

Na to davaj nacha, aby si neskolabovala. Mne je zle cistej vody, musim mat bublinky, hladala som mineralky, z ktorej by mi nebolo zle. Fungujem uz mesiac na jednej, ktora mi celkom pasuje, ale uz aj tu pijem so sirupom. Je mi coraz horsie a to uz mam prvy trimester za sebou. Uz som bola u obvodaka na infuzkach, predpisal mi tabletky na nevolnosti (zrejme ako kinedryl), ale je to des. Inak kedy mate baby terminy? Ja oficialne hned 1.12.

autor
1. jún 2020

@guiseppinka obidve som mala takéto trhu, len teraz to nejako zle znasam, asi vek už. Mne poradil bludisku ochutenu, že potrebujem jód. Aj čaje skúšam. Ale zas keby nám džús, tak pijem od rána do vecera, ale bojím sa, že mi vybehne cukor😔. Tuším 7.1 mi to vyšlo, ale dnes je sono o dva dni menej, ako mám kalkulačku.

guiseppinka
1. jún 2020

Tak si ried dzus. Aby si neskoncila na infuzkach... Ja kaslem na cukor, ledva prezivam... A ked si predstavim, ze je len jun... Kde je december

autor
1. jún 2020

@guiseppinka tiež mi dnes povedal jedzte a pite čokoľvek, aj za jeden si kľudne dajte😁, takže asi pôjdem na ten džús. Včera som to prehnala s hokaido polievkou, som myslela ze porodim, také bolesti brucha som mala, nemôžem vo veľkosť výrobky kr. mlieka a tam veruže islo a nejako som sa nechala uniest😬

janulkama
1. jún 2020

@guiseppinka mne to vychádza na 13.1.Ale ak porodim ako predchadzajuce deti, tak to bude urcite decembrove a este pred vianocami. A prijala by som to zasa tak😀

autor
5. jún 2020

Ahojte ako sa mame? Ja ok, znazim sa viac piť, ale moc to nejde, lebo nemôžem ovocné, boli z nich jazyk a čisté mi nechuti, včera som si kúpila dojčenská vodu, že však hádam nebude taka ťažká na žalúdok, ale je😬, začala som brat pyridoxin proti únave, ale musím zmierniť dávku, furt by som len jedla😆 dal mi 1-1-1, čipky, kt. mi predpísal sa už nevyrábajú, prestalo mi chutiť mäso a inak je to ok, v rámci moznosti

vieraz
5. jún 2020

Ja som rodila 3 v 40. A genetiku som odmietla, ze naco. Ved ked sa zadarilo, tak nech to nejako dopadne.