Neželané tehotenstvo po krátkej známosti.
Ahojte, chcem sa s vami podeliť o moje aktualne najvacsie trápenie. Som s priateľom 5mesiacov, uzivam HAK, nebola zabudnutá ani 1 tabletka a predsa.. som v 5tt. Partnerova reakcia bola jednoznačná- interupcia. On dieta nechce, necíti sa byt otcom. I ked rešpektuje moje rozhodnutie dieta si nechat, povedal mi, ze ak uz sa narodí postará sa onho. Okolo toho ale ma reci typu: my spolu urcite neostaneme, dieta bude zit v neúplnej rodine, kedze sa vo vztahu stale len hadame/ plus sme spolu krátko este spolu ani nebývame. Moja otazka je, stalo sa niekomu nieco podobne ? Ako reagoval muz po narodení, zmenil sa jeho prístup? Dokáže sa takto rozvrátený vztah na zaciatku este spamätať? Dakujem za vsetky názory
Ty sa bojíš,že ťa nechá a očakávaš,že sa zmení k lepšiemu najneskôr po narodení dieťatka.Prosím ťa,prestaň takto naiivne dúfať.Mňa keby chlap posielal na interupciu,tak ja som tá,ktorá mu kopne do zadku,takú "podporu" určite nepotrebujem .Máš rodinu,ktorá ťa podporuje a toto si váž,je to ozaj veľa,čo máš.Je to nezrelý nezodpovedný človek,bude ti v živote len na obtiaž.Nechaj si dieťa,venuj sa teraz sebe a babetku,staraj sa o vás,jemu povedz,že dieťa si nechávaš,ak spolu bývate,tak sa odsťahuj k rodičom či inde,ja radím rozchod,plačeš pre chlapa v období,kedy by ste sa mali spolu usmievať pri fotke zo sona vášho drobca.Ak to nejde,tak to nejde,aspon vidíš aká je "láska" k tebe.Chce ťa len na sex,tak sa spamätaj a rozmýšľaj realne.A nikde nie je napísané,že toto je koniec,niekde na teba čaká ten pravý,ktorý bude ľúbiť teba aj tvoje dieťatko.
@ivv8 vieš, niekedy tie "ideálne" predstavy o rodine, o živote jednoducho nevyjdú.
Tiež som to mala všetko naplánované - najskôr VŠ, potom super práca, svadba, deti... No poradie som musela zmeniť (dieťa prišlo počas VŠ, po rokoch bola svadba, teraz mám v pohode prácu - ale žijeme v zahraničí - čo som v živote tiež neplánovala) 😂
Potrat je veľmi vážne rozhodnutie. Chlap zjavne nie je pripravený na rodinu, ale tak ty si zariaď rodinku aj bez neho, to malé babatko určite stojí za to. ❤
Uz teraz ako sa sprava k tebe uz davno by to nebol moj priatel...dietatko si urcite nechaj❤je to dar...drz sa!
@ivv8
vies, kludne sa moze stat, ze pojdes na upt a aj tak sa s tebou rozide
nebudes mat ani dietatko a ani priatela 😢
rozhodni sa mudro a hlavne na cely tvoj zivot ❤
@ivv8 aj ja som ostala s dcérkou sama a nikdy som to neolutovala a to som mala menej rokov ako ty, ak máš podporu v rodine je to super pomôžu ti so všetkým 🙂 dieťatko je najkrajší dar aký môžeš dostať a myslím si že ani po upt by ste spolu neboli, pretože ty by si mu to nikdy neodpustila že ťa donútil ísť keďže ty to dieťatko chceš, takto budeš bez neho ale s malým anjelikom ktorý ťa zahrnie nekonečnou láskou
@ivv8 Nechala by som si ho ci chce ci nechce .. podstatne je , ze si ho chcem nechat ja a on nech sa aj po*erie a ked nechce , nech so mnou nie je .
@ivv8 dieťatko si určite nechaj!!!Nikdy to ľutovať nebudeš!!!To naozaj si otehotnela pri HAK a všetky tabletky si poctivo brala? Žiaden alkohol ani antibiotiká si nebrala ? Pytam sa len zo zaujímavosti, zo aby som si začala dávať väčší pozor 🤷♀️
@lucinka1988 alkohol som pila ale nie nejak výrazne moc. Dala som si 2 pohare vina vecer pri telke, neopijala som sa do nemoty. Brala poctivo, dokonca skoro s hodinovou presnosťou.
@ivv8 ja by som ti poradila, netlac naňho, nech sa rozhodne sám. Ak ho dotlacis do otcovstva, možno budete spolu len chvíľu, lebo tie prve mesiace po pôrode rozvracaju aj stabilnejsie pary. Preto by bolo možno lepšie, ak by ste aj na začiatku boli od seba, chodil by len na navstevy, to by prenho nebolo také stresujúce. A neskôr, keď už bude väčší kľud, sa možno k vám pridá. Len naňho netlac, aby nakoniec nezdupkal. Jedného dňa si možno bude buchat hlavu o stenu, že ta posielal na potrat
Dakujem vam za rady, pokusim sa venovat sebe a dieťaťu a jeho nechat tak, nech je s kamaratmi. Ak sa jeho vztah kumne nezlepší; nebývame spolu, pokusim sa ho pocas tehotenstva vidavat co najmenej.. a ked pride den D ukaze sa co je to za cloveka, sama som zvedava co sa stane. Pevne ale verim a dufam, ze mi smutok ktory teraz citim nijako neublíži dieťaťu ani mne fyzicky..
@lenuska0075 ako ste to krásne napísala. Veru tak, dieťa dá mamičke celé svoje srdiečko .
to je naozaj nemila situacia.
Rozhodnutie je na tebe ci si ochotna ist do materstva aj s vidinou pomoci rodiny a nie partnera, financne si na tom dobre? Ani spolu nebyvate a ked sa vidite tak je medzi vami dusno takze neviem ako by ste vobec budovali vztah. Tie reci o tom ze sa rozidete mal uz aj predtym alebo od kedy viete ze si tehotna?
A toho otca by som zase az tak neodsudzovala...slecna sa chranila a predsa sa podarilo. Ved kolko je takych deti. Aspon jej na rovinu povedal ako to vidi hmm nic moc ze. Tiez jej mohol tresnut dvermi a uz sa nikdy neozvat
Ach skoda, ze sa taky tupec neda odhalit skor ☹ Ak sa teraz nesprava dobre, asi by som sa na neho uz teraz vykaslala. Nech je teda s kamaratmi, pred nim by som sa neponizovala, ani ho o nič neprosila.
Nikto neda tolko lasky ako dietatko, je to ale hlavne velka zodpovednost a aj obetovanie. Sama si uprac myslienky, necakaj, ze sa zmeni. Ak zostane s tebou "nasilu" navždy ti to bude vycitat, zbytočne budes nestastna. Ak si vies predstaviť ze s rodičmi dokazes zabezpečiť mimco, nemusis sa bat. 1000x sa ti to vrati.. My zeny asi všetky tuzime po rozpravke, ked si ju vytvoris vo vlastnych myslienkach, budes ju mat.. Bud sa princ spamätá alebo pride iny lepsi 🙂 Hlavne si vaz sama seba a rob to, co je pre teba to najlepšie.
ale akokoľvek sa rozhodnes drzim palce
@kitycat iba ked sme sa raz tak vážnejšie posekali.. vtedy hovoril ci sa nerozideme ale nejak som teda ja ustúpila a zachránila to. Odvtedy sem tam trepne vetu ze sa len hadame ale teda častejšie a dôraznejšie zacal az teraz ked sme sa toto dozvedeli
Problémom je ze on ked je s kamaratmi tak sa chova jak dieta, chodia po nočných baroch domov chodia o 5 rano, chaty, výlety atd.
Ja som vela krat uz lvoli tomuto stratila nervy a vytkla mu ze teda kamosov ma slobodných, asi logicky aj vieme preco, ze som myslela ze on bude iny. Minimalne ze jediny z particky ma priateľku tak sa jej oddá a bude trosku uberať a nedávať na názory svojich kamosov a ,, koníčky ,,krčma/bar uz prenho nebudu priorítne. No a tu vznikajú nase hádky.
Ja by som.ho dávno poslala do pi... keby mi opakoval, ze urcite sa rozideme... by som sa tak rychlo rozisla, ze by ani zmurknut nestihol.dieta nedieta...
Vies co by som spravila ja? Zavolala mu,ze dakujem,uz nemusi chodit,ze si zivot zariadis po svojom. Ak mas zazemie,fakt sa odstrihni od neho. Nebude ti to prospievat,aj teraz ked sa otocil,a odisiel za kamosmi....ufff je fakt sralo a neschopak. S takym muzom by som.nechcela zdielat domacnost. To pride v buducnosti kopec problemov,situacii a zakazdym ti toro povie?!
@ivv8
Ahoj
Boli sme spolu 3 mesiace ked som ostala tehotna, najprv sok ale ja som vedela, ze na int. nepojdem. Tehotenstvo nebolo lahke, raz sa tesil, potom sa bal... Prvy rok nebol lahky ked sa mala narodila ale to je skoro vsade. Mala ma 2 roky a lubime sa ako kone, aj ked sa hadame stale, lebo obidvaja sme tvrdohlavy ale dolezite je snazit sa respektovat toho druheho.
A zase kamaratka s priatelom 7 rokov. O babatko sa snazili a ked bola v 6 mesiaci nasiel si druhu a o malu ziadny zaujem. Nikto nevie ako to vypali.
A to s tou interupciou tak neber, chlapi rozmyslaju inak a hlavne nemaju to dieta/plod v sebe.
Prajem vela stastia ♥️
Baby ja mam dost z vas vazne.Chalan ma 26rokov babu pozna par mesiacov aj s cestou jasne,ze posledne po com tuzi je dieta.Jeho sa niekto pyta ci sa chce starat,ci je pripraveny byt s niekym a vychovavat dieta s clovekom ktoreho prakticky nepozna?Ci chce platit alimenty?Sadnut si a rozumne v klude bez emocii si to vydiskutovat.Pozriet sa na to realne a nie stylom jeeej babo ja to zvladnem rodina stoji za mnou🤦dieta je na cely zivot a nie docasu
Sadni si s rodičmi, povedz im všetko ako co cítiš, čoho sa bojíš, nech budú úprimní aj oni keby boli v tvojej situácii. Ťažko sa radi, že nechaj si dieťa, ak nevieš si predstaviť, že nebudeš mať otca dieťaťa pri sebe, ale je ľahko sa vzdať predčasne a neskusit bojovať. Nie o otca, ten nestojí už teraz ani o zakopnutie. Treba sa na to pozrieť triezvo..... Zase výhoda, si mladá, nezostarnes skoro, život más pred sebou. Nevýhoda, muži sa často pozerajú po slobodných a aspoň v mojom okolí málokto chce vychovávať cudzie dieťa. Nikoho sa tym nechcem dotknúť. Držím prsty a prajem zdravé zmýšľanie, aby si nikdy nelutovala svoje činy. Dieta je dar. Nie samozrejmosť. 😘
jasné že sa to môže všetko zmeniť...k horšiemu...môj ex sa išiel zblázniť od radosti že som tehotná, aj sa radoval že sa narodil syn a...keď videl koľko je okolo decka roboty veľmi rýchlo ho ta radosť prešla...Decko potom nevidel roky...😉
@ivv8 hmm, ono asi to v živote naozaj tak funguje, že keď sa niečo ma stat, tak sa stane🤷♀️Prajem Ti veľa šťastia!!!
@inova33 pekne a vystizne napisane
Prepac za úprimnosť,ale tento mládenec ta nelubi.Bola si mu dobra na sex a uzivanie si,v tejto neocakavanej situacii sa teda vyfarbil ako riadny chrapun.To ze je na teba zly a nevrly znamena jeho jasny postoj ze nechce teba ani dieta,on si bude este 10 rokov uzivat slobodu.Mrzi ma ze zrovna takeho otca bude mat tvoje dietatko, nakolko cely zivot uz budete spojení.
@ivv8 no, po tom co si napísala, že keď prišiel domov a hned odišiel za kamarátmi a v kuse ti hovorí o potrate, rovno by som ho vykopla a povedala, že už sa od kamarátov ani nemusí vracať. Taký muž ani nie je muž, a už vôbec nie otec. Dieťatko si nechaj, ono nemôže za to, čo sa stalo a ak ti rodina pomôže, ako hovoríš, nemáš čo riešiť. Nič neprekoná pocit dieťatka v náručí,ver mi. Držím palce a veľa síl, budeš ju potrebovať.

@ivv8 preco ste vlastne este spolu ked ti tvrdi, ze sa urcite rozidete?? vcelku nerozumiem...plus je chladny, a celkovo jeho postoj nenaznacuje, ze by sa malo cosi zmenit, na tvojom mieste by som zvazila, ci sa o dieta dokazes financne postarat, ci mas podporu rodiny, lebo sa ti moze kludne stat, ze sice teraz tvrdi, ze sa postara, ale ked pride na lamanie chleba, tak sa bude hadat o kazde euro, skus uvazovat racionalne a realne, nesnivaj a nepocitaj s tym, ze sa po porode nieco zmeni, aj ked ste spolu kratko, jeho reakcie su zvlastne, na zaciatku vztahu by ste mali byt zamilovani a praveze z jeho reakcii mi vychadza, ze to nemyslel
az tak vazne....