icon

Rozdielny výpočet týždňa tehotenstva - ktorý je správny?

vierkainka
19. dec 2019

Mile žienky, prosím vás o radu. Podľa výpočtu na tehotenskej kalkulacke podľa poslednej MS, mi vyšlo ze by som mala byt 8 týždni... Doktorka pidla utz dnes však napísala ze som 6 +1. Viete mi prosím niektorá vysvetliť cim môže byť spôsobený taky sklz? Plod ma 9,6milimetra, ale ešte neregistrovala srdiečko. Vraj mam ešte par dni počkať.Ak nebude aktívna činnosť, posiela ma na kyret. Prosím vás, poraďte. Ďakujem každej za koment aj za možnosť sa takto zdôveriť.

mogaa
19. dec 2019

@vierkainka ja tam vidím skôr problém v tom že idú sviatky a budú dovolenky....čiže doktorka môže mať dovolenku a kontrolné sono pokiaľ žena nekrváca nie je akútny stav, takže teoreticky ak sa srdiečko nerozbúcha bude žena nosiť v tele mŕtvy plod ďaľšie skoro 3týždne...Doktorka napíše kyret , ten budú robiť najskôr po sviatkoch a tam pred tým prebieha aj kontrolné sono, takže ak sa srdiečko rozbúcha, kyret sa ruší....a ak by prišlo k samovolnému potratu(telo si chce poradiť samo)a žena sa cez sviatky rozkrváca, doktorka je krytá lebo na kyret ju poslala....

evuska135
19. dec 2019

@vierkainka v pohodicke uz to mame za sebou nastastie, som znova teraz tehu tak dufam ze uz to bude stastne 🙏
Inak pri potrate nemusis krvacat, ja som 2t vobec nekrvacala, len sa mi stratili tehu priznaky postupne, ale zas ja som citila ze nieco neni ok. To ma zena taky vnutorny zly pocit :/

karmela
19. dec 2019

@vierkainka ak máš nepravidelný cyklus určite nechod na kyret srdiečko ešte nemusí bit kľudne môže neskôr ak bola neskôr ovu.Ja na tvojom mieste si zaplatím aj inde vyšetrenie sonom a požiadam radu iného lekára.Drzim palce aby to dobre dopadlo

jaroe
19. dec 2019

@veppa toto už je vrchol, tie ich tabuľky....

vierkainka
autor
19. dec 2019

@karmela no ja ráno idem na vyšetrenie do nemocnice s tým papierom co mi dala.. Som odhodlaná ešte počkať a zamietnuť kyretaz.

vierkainka
autor
19. dec 2019

@evuska135 no ja už momentálne ani neviem co cítim.... Už mi vŕta v hlave aj to, či sa nepomylili a nenapísala tam 6+1 omylom... Lebo ak je to skutočne len 7 týždeň tehotenstva, tak ešte je veľká našej že sa srdiečko rozbucha... Ale ak je to tak, že je to 8, pripadne 9 týždňov, tak sme s našimi mierami 9,6milimetra a neaktivnostou srdiečka už mimo hry 🙄vrtavni v hlave milión možnosti

2romi2
Autor odpoveď zmazal
vierkainka
autor
19. dec 2019

@evkao ďakujem za milé slová, vysvetlenie aj povzbudenie🌺

kikulienkadd
19. dec 2019

Ahoj,velmi ti držím palce, aby si donosila svoje zdravé bábätko 🍀 Ja som tiež prípad,na ktorý neplatia tieto kalkulačky, prvýkrát som otehotnela asi na 28DC a keďže ms bola nepravidelná,to že sa niečo deje,som zistila,až keď mi bolo nonstop zle. A bolo to tam! Teraz má 8rokov.
Inak mimo tému,myslím,že keby si túto "super empatickú" lekárku rýchlo vymenila za niekoho normálneho,nebudeš ľutovať. Lekár musí hovoriť s pacientom jasne, pravdivo, ale zároveň citlivo...

evuska135
19. dec 2019

@vierkainka a vies zhruba kedy si otehotnela, ja napriklad vzdy viem aspon priblizne, ci tam moze byt nejaky tyzden az rozdiel ? A tak niesom si ista ci sa dr mylia v tom co pisu, nadej je tam najskor v tej posunutej ovu

vierkainka
autor
19. dec 2019

@evuska135 vieš, my sme s manželom intenzívne pracovali na bábätku k otehotneniu došlo v novembri.. 18. som už nedostala menzes a test som si robila 5.decembra, tam mi vyšli kraaasne dve koľajnice. Volala som lekárke, objednala ma na dnes... No a dnes som i oznámila, čo som tu už viackrát písala.. 6+1..9,6milimetra ahoj plod, neregistruje srdiečko, mam ísť na kyret.

vierkainka
autor
19. dec 2019

@kikulienkadd ďakujem za krásne prianie ❤️

vierkainka
autor
19. dec 2019

@2romi2 ďakujem🌼🌼🌼❤️

evuska135
19. dec 2019

@vierkainka tak si skus urobit este jeden test, ak budu kolajnice plod je ok, ak druha ciarka bude slabsia tak ti klesa hcg, ja teraz tvrdnem tiez ako to bude, snad to srdiecko sa ukkaze🙂

bagre
19. dec 2019

@vierkainka nemôže ťa donútiť ísť na kyret... niektoré doktorky dokonca posielajú ženu domov ak sa aj potvrdí že plod nežije s tým, že sa vyčistí sama. A pri týždňovom rozdiele fakt nevidím dôvod aby ťa tlačila do nemocky. Veď stačí týždeň počkať...
mám to za sebou 5x, tak viem o čom to je, ale ja som krvácala a akcia sa stratila... A doktorka bola v pohode, dokonca bolo vidno že to aj ju vzalo...
Myslím na teba, drž sa 💚

ledgerka
19. dec 2019

Vymen doktorku, evidentne je to necitiiva krava. Nestresuj a pockaj.

vierkainka
autor
19. dec 2019

Bola som teraz v noci cikat, žiadne špinenie, nič... Len ma na dotyk momentálne už akosi nebolia prsia.. Teraz neviem ci zo stresu, alebo to brat ako zle znamenie. Sucho v ústach a žalúdok ako na vode mam však stále.

vierkainka
autor
19. dec 2019

@bagre ďakujem pekne 🌼

saskia_98
20. dec 2019

@vierkainka mna vobec neboleli prsia 🤷🏻

sonnenshein
20. dec 2019

@vierkainka Prosim Ta, hlavne sa upokoj. Chapem ze je neskutocne vytuzene, no kazde tehotenstvo je totalne ine.
Ja cakam momentalne tretie, obe prve boli o 5 dni posunute oproti tabulkam od zaciatku az po koniec. T.j. ked som mala akciu srdca prvy krat v 8+2tt, bolo to vlastne v 7+4tt.
Pri prvom ma brutalne strasili, podobne ako Teba, pri druhom som uz tusila, co sa deje, a teraz som uz narovinu povedala lekarovi, ako sa veci maju, upravil termin porodu, a zrazu vsetko vzorovo sedi. ;)

vierkainka
autor
20. dec 2019

Tak dievčatá, žienky.. Ja som dnes ráno šla do tej nemocnice so strachom co bude. Lekárja veľmi príjemná aj s pani sestrickou pozreli do papierov a poslali ma domov. 🙂 Pri 6+2ako to mam ja dnes,nie je žiaden dôvod na kyret.Aktivita srdiečka môže prísť každým dňom. Objednali ma na 8.januara na ultrazvuk. Tam sa všetko uvidí co je s bejbinkom. Mam sa vraj tešiť na sviatky a oddychovať a myslieť pozitívne. 🙂Chcem sa vám všetkým touto cestou poďakovať za vaše príspevky.

vierkainka
autor
20. dec 2019

@sonnenshein mňa moja doktorka tak vystrašila že som bola zúfalá. Ona mi vypísala rovno papiere na kyret a ze žiada o potvrdenie MA(že zamlknuty potrat) o tom kyret som vedela, ten MA mi dnes vysvetlila doktorka. A ako som už tu písala v poslednom príspevku, poslali ma domov. Ze žiadny kyret. Treba počkať, srdiečko môže začať bit každým dňom. 🌼Ja nechápem tu moju doktorku... Neviem prečo to takto vyhodnotila a nedala nám mne a maličkému žiadnu šancu.

sonnenshein
20. dec 2019

@vierkainka Presne ako bolo hore pisane - zrejme bude mat dovolenku, a chcela byt kryta v pripade, ze by si sa rozkrvacala.
Klud, nohy hore, vychutnavaj si teholkovanie 🙂

mareka49
20. dec 2019

@vierkainka drzim palce a uvazovala by som o zmene lekarky.
Dovolenky nedovolenky, nepride mi to OK

mogaa
20. dec 2019

@vierkainka preto o kyrete alebo akejkoľvek operácii nerozhoduje ani gynekológ ani všeobecný lekár....ten akonáhle zistí nezrovnalosť ťa môže poslať do nemocnice a až tam sa rozhodne či je akýkoľvek zákrok nutný alebo nie...tvoja gynekologička zrejme bežne kyrety nerobí a ak pracuje aj v nemocnici tak robí asi len pôrody.....vôbec sa nemusela mýliť, lebo srdiečko naozaj nemusí začať biť....urobila to najmúdrejšie čo mohla vzhľadom na to že idú sviatky....je uplne bežné že napr.kardiológ odporučí pacientovi operáciu ak zistí napr.nedomykavosť chopne ale o nutnosti operácie rozhodne až kardiochirurg ....a tak je to pri akejkoľvek operácii - ideš všeob.lekárovi ten ťa pošle do nemocnice napr.so slepákom ale tam ťa vyšetrí ďalší lekár ktorý to buď potvrdí alebo vyvráti, prípadne uvolí inú liečbu ako operciu......

mogaa
20. dec 2019

@vierkainka v nemocnici by sa s tebou nikto ani nebavil aby ti urobiť kontrolné sono, ak by nevypísala žiadosť o kyret......a nie je sono ako sono.....ale vzhľadom na to že idú sviatky a ona potom môže byť na dovolenke,urobila to najmúdrejšie čo mohla, poslala ťa do nemocnice a tam by sa s tebou nikto bez tej žiadosti o kyret ani nebavil. Takto po kontrolnom sone hneď vieš na čom si....rovnako ona je krytá, ak začneš medzi sviatkami krvácať.....lekár tiež nie je Boh, že vie či začne srdiečko biť alebo nie, ona vidí len reálny stav a ten je - že srdiečko nebije a už by mohlo...

vierkainka
autor
20. dec 2019

@mogaa mňa najviac teší, že mi dali ten termín na toho 8.januara a ze povedali, že nemám zúfať, srdiečko môže začať bit každým dňom, že ten kyret nie je nutný.

mogaa
20. dec 2019

@vierkainka ale rozumieš že o kyrete nerozhoduje tvoj gynekológ ale až gynekológ v nemocnici kde robia kyrety? bežný gynekolog kyrety nerobí, nemá na to atestácie, takže ak na mu niečo s plodom nezdá pošle ťa do nemocnice ale aby ťa tam zobrali musí ti dať nejakú diagnózu......čiže ak dieťaťu nebije srdiečko musí zadať diagnózu pri ktorej je to jasné...kamarátkynu mamu poslala gynekologička na operáciu miomu dokonca 2x - 2x sa vrátila z nemocnice že žiadny miom nemá, tam jej povedali že pravdepodobne pri vyšetrení cítila močový mechúr.....gynekológ dá len odporučenie a či je potrebný zákrok to určí až lekár s vyššou atestáciou v nemocnici alebo lekár čo s tým má v nemocnici prax a robí tieto zákroky.....ale baby píšu že niekedy až v 10týždni začne biť srdiečko.....jedna vec je čo sa lekár naučí na medicíne - teória kedy má začať biť srdiečko a iná je že sú prípady kedy sa to stane neskôr a dieťa je zdravé.....hlavne sa nestresuj a treba počkať do budúceho sona, aby si bola naistom že kyret nebude....ak ale začneš krvácať, hneď gynekologická pohotovosť(zober si aj správy od tvojho gynekologa aj z nemocky)

vierkainka
autor
20. dec 2019

@mogaa mne moja doktorka napísala do tej správy s ktorou som dnes prišla do nemocnice že Missed Abort, AS(aktivita srdca) neaktívna a ze odporúča kyret a žiada a potvrdenie diagnózy... Ja som nerozumela tým výrazom, pokým mi to dnes v nemocnici nevysvetlili takto podrobne. A môj strach sa pomaly premenil na pokoj, lebo ako som už písala, poslali ma domov, že rozhodujúce sono bude 8.januara. Bola som poučenia aj o tom, že ak by som spinila ci krvacala tak mam samozrejme prísť. Dosť mi pomohli aj príspevky tuná lebo ozaj je každé tehotenstvo individuálne a nedá sa riadiť len tabuľkami. V mojom termíne ktorý mam 6+2, môže každú chvíľu srdiečko začať pulzovat.

vierkainka
autor
20. dec 2019

@mogaa ďakujem ti za tvoju podporu a slová 🙂🌼