Som v 5. týždni a chcem ísť na maródku. Je to skoro?
ahojte baby chcem sa vas spytat ,ktore s tym mate skusenosti, som asi v 5 tyž tehot. a chcešla by som ist na pn je to skoro???
cakaju ma totižto statnice v juli a v praci to mame s dovolenkami tažke , pracujem na 12-tky zacinam sa citit aj dost unavene.
tak neviem co mam robit ci sa doma nezblaznim, sice moja svokra pecie torty tak jej budem pomahat a ucit sa ale aj tak neviem ci spravim dobre, ale do prace sa mi už nechce nie je tam moc priatelska atmoska.
@nikusm pozri ,iba bola k tebe uprimna 🙂, nic viac.
Na pn potrebujes diagnozu,ak ju nemas, tak ta lekar v 5tom tyzdni urcite len tak nevypise. A neboj unava prejde, vlastne este ju ani nemozes pocitovat,este to len pride 😀 ,ale po prvom trimestri to bude ok, budes sa citit fajn,aspon vacsina zien co nema problemy sa citi dobre.
@nikusm
nevšímaj si vyrývakov, tých je tu na MK neúrekom... vyčítať niekomu a ešte tehotnej žene, že jej skladá na PN....niekedy neverím tomu, čo čítam....
ja by som na tvojom mieste určite išla na PN-ku, ide predsa o teba a tvoje bábätko....dieťatko je najväčší dar a keď budeš myslieť naň a pripravovať sa aj na skúšky, chystať si výbavičku, tak čas ti veľmi rýchlo prejde...
@lenocka123 ja jej vobec nazor neberiem viem ze potrebujem diagnozu, zo zdravotnictvom mam co docinenia
ale nehnevaj sa na mna aby tu isla na mna s tym ze ona mne bude zarabat na pn ma vrcholne vytocila, nikdy som bezdovodne na pn nebola a pracujem hned ako som skoncila srednu popritom si robim skolu a taktiez odvadzam odvody ako kazdy a to ju nestve ze zaraba na miliony ciganov kt nikdy nepracovali a maju sa ako prasata v zite??? ja mam tiez narok na to vyuzit stat a ak budem mat na to dovod tak preco nie
@nikusm pozri takto ti poviem nieje to dovod na pn ,to je jasne.Ale keby som mala v skole statnice a mala by som moznost na tu pn ist,a vklude skolu dokoncit,urcite by som tu moznost vyuzila 🙂 .
@vejula noo ved to bohuzial nejde na sneme sme 2 a vobec nema nahradu za nas ani ked potrebujeme dovolenku a nie to aby smetam boli 3 nasmene aby museli dat este jednu vyplatu u nas je to fakt des co sa tyka penazi robim tam uz cez 2 roky dovolenka poriadne ziadna a pridane?? hahaha este nam strhli
@lenocka123 v dnešnej dobe už nepotrebuje človek na Pn diagnozu, vzhladom nato že je strašne veľa potratov na zaciatku tehu, a vzhladom nato že je taka doba kde každí druhy par ma problem otehotnieť, a chvalabohu existuju ludskí lekari ktorí toto chapu, ja som tiež na PN od 8tt, a nič važne mi nie je ale my sme dlho nemohli mať dieťa tak preto dr. ma vypisala že pre istotu, a poctivo som si odrobila 4roky po vysokej škole ani raz som nebola na marodke takže si ju zaplatim sama, taky nazor že tehotenstvo nie je choroba alebo že ide na PN človek z lenivosti maju tí ludia ktorí nikdy nemali žiaden problem či už s otehotnenim či s potratmi
@luk25 no ale preco to adresujes mne ? 🙂 ja som taky nazor nevyjadrila ani 😀
@fidka79 tvoj prispevok mi príde,akoby to písala moja babka este z roku pána!!prepáč,ale uz žijeme v trošku inej dobe a urcite nie je dobre pre tehotnu,aby takto aj po nociach ťahala.a to,že tu vypisujes,že sa skladas na Pnky ako prepáč,ale ked nedajbože tebe čosi bude,tak aj tebe máme vyčítať,že sa ti musíme skladať,al tvojím deťom a budeš s nimi doma?jaj počkaj,ty s nimi asi nebudeš,radšej pôjdeš makať do roboty a babka s dedkom sa postarajú...ach jaj,co viac dodať.
@luk25 tak ja mam cez 30, snaha o babo minimalne 2 roky a za sebou potrat....ani ma nenapadlo teraz ostavat doma na PN...moja lekarka mi este doporucovala a doporucuje pracovat a ja tak aj robim a citim sa vyborne, preto nie je dovod ostavat na PN...a napokon ani ta nezabrani napr. MA v 1.trimestri...
teraz je potratov viac, ale je to len relativne, pretoze dnesna diagnostika tehotenstva je niekde inde ako bola kedysi a preto sa aj o potratoch v zaciatkoch tehotenstva vie viac ako v minulosti...
samozrejme nehovorim o zdravotnych problemoch alebo rizikovej praci....
ale napokon je to volba kazdej nastavajucej mamicky a jej lekara, ktory si potom vystavenu PN dokaze pred posudkovym lekarom obhajit...ale ja osobne s tymto trendom vobec nesuhlasim...
Nehnevajte sa, ale mne @nikusm písala prečo chce ísť na PNku. A dávam jej za pravdu, nech ide. Musím sa jej zastať
@fidka79 únava môže spôsobiť veľa problémov. To nie je tak v niektorých zamestnaniach. Unavený lekár - zlá dg, unavená lekárnička - omylom vydá nesprávne lieky, unavený robotník - spôsobí si úraz. Totiž nie každý pracuje niekde na úrade v kancli....
Tiež nechápem, prečo ju niekto odsudzuje. Ja by som takéto tu ani nepísala, čo jej kto vie poradiť. Ináč veľa dievčat tu reaguje ako moja svokra. Vy mladé, neviete ani 5km prejsť, to ja, som ešte v deviatom mesiaci fúrik na stavbe tlačila. Neviem čo tým chce vždy povedať 🙂
@fidka79 spýtala si sa jej kde pracuje ešte predtým ako si začala na ňu útočiť??? ty čítaš tiež čo píšeš? vieš, ja milujem takéto baby v diskusiách, ktoré sa zapájajú len preto aby vyvolali konflikt. Ale už si začínam zvykať. To že v úvode nenapísala všetko, ešte neznamená, že problém nemá. lenže je jednoduchšie napísať rovno kravinu a vykrikovať, že sa jej budeme skladať na PNku, ako sa jej spýtať, prečo na ňu vlastne chce ísť.
@sweetangel20 dakujem za podporu
@nikusm kašli na ňu. moje deti sa jej tiež raz budú skladať na dôchodok a vykrikovať jej to nebudem :-P
@nikusm gynekolog ta este nemoze vypisat, ale navstiv ho cim skor a popytaj sa ze od kedy ta moze (ja predpokladam ze najskor po teste vitality alebo po vystaveni tehotenskej knizky), vacsinou vypisuju az po ukonceni prveho trimestra, jediny doktor ktory ta moze vypisat je tvoj vseobecny......takze najprv sa porad s gynekologom a potom chod za vseobecnym