Som v 7. týždni a nevidno činnosť srdca
Baby potrebujem povzbudiť.....viem,že si svojim zúfalstvom velmi nepomáham,no nemôžem ináč.Podla poslednej menštruácie by som mala byť cca 7t aj cca 5,6deň.V stredu som bola na usg a doktorka nevidela akciu srdiečka(hcg bolo 14 830),o dva dni(včera)som bola na dalšom usg u iného doktora a ten tiež nevidel akciu a napísal mi do spravy:GS oválny,13krat 8mm,CRL 4-5mm,SPM nedetekujem,evidentný hematom,abrupciu nepozorujem,cervix uzavretý,bez príznakov AB.Postup podla dynamiky HCG.Tento výsledok som odniesla svojej doktorke,no ona sa tvárila,že to velmi ružovo nevidí.Ja som jej hovorila,či to nemôže byť skoro,že nevidno činnosť srdca,no ona mi povedala,že ostatným ženám ktoré mali menštruáciu v tom termíne ako ja(15.1)už je vidno.Teraz mám ísť na dalšie usg aj odber 14.3.Snažím sa myslieť pozitívne no nedokážem sa naladiť.Mala byť radšej ticho.Nemám ináč vôbec žiadne nevolnosti ani bolesti,ani nešpiním.Prsia som mala dosť citlivé,no nejak to pominulo.Ja neviem či sa mám pripraviť psychicky na tu horšiu verziu.Je to moje prvé bábo.Prosím o trochu povzbudenia,poprípade vaše skúsenosti.
ahojte 8.11.2012 mi dosli vysledky z krvi lekar vravel ze mam vysoke hcg 26.115 co zodpoveda tomu ze som tehotna este aj test mam pozitivny robil mi minuly tyzden sono a nebolo nic hned ma poslal na vycistenie ale ja som nesla dala som si este tyzden cakania takze som zvedava co bude mam strach. poslednu menstruaciu som mala 13.9 . Na papieri mam napisane ze 8.11 sono 2.64 t.j 6 plus sest a 12.11 som bola zase na sono a mam napisane 2.12 t..j sest plus dva je to v poriadku? poradte mi prosim
ved ani mne sa to nezda rano idem zase si dat urobit sono a uvidim ved to mi nesedi ze podla PM som 9tt a podla lekara 7tt ja som s toho debilko totalne bojim sa aby neslo o anembryomolu myslite ze anembryomola by ukazala vysoke hcg a pozitivny test??
ahojte dievcata mohli by ste mi poradit? som prvy krat tehotna a som v 6 t a 2 dni a este stale nevidno cinost srdiecka a bojim sa strasne ze o to miminko pridem prvy krat ked som bola na sone tak to male meralo 6mm a teras to uz meria 13mm 🙂 tak neviem co si otom mam myslet ☹ zatial sa to vyvija v pohode aj z mojej stranky len neviem ci to srdiecko bude uz konecne videt ked pojdem na dalsie sono prosim prosim poradte mi dakujem
@jarkajarka222 , neboj ešte sa nestresuj, ja som bola v 5t+3 a bolo vidieť len vačok, a ked ti rastie tak to je dobre znamenie..aj ja mam furt obavi bojím sa že či mu bude bušiť srdiečko ked pôjdem na poradnu, to je asi normalne že sa bojíme o svoje detičky..
Ahojte chcela by som sa Vás spýtať na Váš názor a radu,poslednú menštruáciu som mala 18.apríla robila som si testy aj tri a vyšli pozitívne,no bola som na sone z vnútra už viackrát a doktor mi povedal,že to vyzerá ,že som tehotná,no doposiaľ nebolo nič na sone vidieť,žiaden plod,len vak,dnes mi po prvý krát vzal krv a zajtra budem mať výsledky hcg aké sú vysoké,a pošle ma zase do nemocnice ku dvom lekárom na vyšetrenie,aby usúdili či mám ísť na čistenie,alebo z tohto tehotenstva niečo bude,pomaly sa aj pripravujem na to horšie,aj keď tajne dúfam aj s priateľom,že bude všetko v poriadku, ďakujem!
@jarkajarka222 dolezite je ze rastie mozno si mala ovulku neskor a nie su v skutocnom 6+2 ale menej. V 7 tt uz by srdiecko malo byt vidiet.
ženy,takže mám nové správy,spomínala som,že dnes idem ku gynekológovi,aby mi povedal výsledok, krv potvrdzuje že som tehotná a podľa hladiny hcg by som mala byť v 7tt, takže do nemocnice nejdem a v utorok budúci týždeň idem na sono,držte mi palce,ešte to teda nie je stratené 🙂 bola som fakt dosť prekvapená,tak dúfam,že už bude niečo vidieť!
ďakujem 🙂
minulý pondelok.. tento utorok idem zase...
@tarshe Ja som bola v tej istej situacii ako Ty, presne 7 tyzden a len vak bez plodu, ten vak zodpovedal velkosti tyzdna. Potom som bola na dalsom,kde uz plod bol,ale odumrety,takze nieco sa vyvijalo do zaciatku zle. HCG som mala vysoke a krasne stupalo. Telo si vobec nechcelo pripustit,ze uz sa nema co diat,takze nakoniec to skoncilo kyretom.Drzim palce,nech tam uz nieco vidia. Mojej kamoske napriklad do 9. tyzdna nevidel nic na USG a potom zrazu bum a uz tomu bilo srdiecko...je z toho zdrava 16 rocna dcera teraz. Takze hlavu hore a aj keby to nevyjde tak pockat a skusat. Ja si idem dat teraz robit testy na stitnu zlazu a celkovo endokrino vysetrenia,neviem ci to u man nesposobilo aj to. Uvidime,ci nieco najdu.
@kiki68 ďakujem ti za tvoj názor,je to ťažko pre nás ženy ,pretože každá sme iná,u každej jednej je to rozdielne..nikdy si v ničom nemôžme byť 100% isté,že to bude ok,musíme čakať byť trpezlivé a každá to znáša inak,dúfam teda,že sa ti podarí otehotnieť bez komplikácii a všetko dobre dopadne 🙂 no podľa menštruácie mi to nevychádza,možno aj preto bol doktor prekvapený a chcel ma poslať do nemocnice predtým.bez ohľadu na to aké správy budem mať v utorok budem informovať. je to fajn keď si ženy odovzdávajú informácie medzi sebou aj keď sa nepoznajú osobne,zároveň podporia aj keď nevedia kto ste 🙂
@tarshe A kedy si mala prvy pozitivny tehotensky test?
V 7. tt musi byt pozitivna srdcova aktivita, zltkovy vak a velkost embrya 4mm na zaciatku 7.tt. Tam nemoze byt ziadne plus minus, vsetky zdrave embrya sa v tomto stadiu vyvijaju uplne rovnako na mm presne. Tabulka c. 2 presne na den dlzky vakov, embry a srcovu aktivitu http://www.fetalmedicine.com/fmf/2010_27.pdf
HCG zodpovedajuce 7.tt moze byt aj pri narusenom tehotenstve, ktore je ovela starsie, embryo sa nevyvija, ale blany/placenta ano a tie nadalej HCG produkuju. Moze trvat aj mesiace nez si telo uvedomi, ze je koniec.
Ale keby sa pomylia o 2tyzdne,proste menstruacia moze byt klamliva,ale viem,ze moj to urcoval podla velkosti toho gestacneho vaku,kde to uz moc clovek neoklame, ako ta je nejaka odchylka samozrejme pripustna,ale nejaka parametre tam su. No cinnost by tam mala byt,to hovoril lekar aj mne....ja som dufala do poslednej chvile,ze tam bude to co ma byt. Clovek vzdy dufa a drzim palce,nech to Tarshe vyjde dobre a srdcova akcia sa tam objavi 😉
Inak posielat len tak hned do nemocnice by lekar nemal, iba ak k dalsim odbornikom. Aj ked normalne sa tyzden caka,ci to proste nenabehne to srdiecko 😉
@kiki68 to je nepodstatne, kedy bol 1. den cyklu. Pokial je v ten isty den na ultrazvuku prazdny vak a zaroven HCG primerane 7.tt, tak tehotenstvo nie je zive. Caka sa z dovodu, ze nie kazdy ultrazvuk je kvalitny, niekedy je embryo take schovane "v rohu" atd. Ale toto skor niekedy okolo zaciatku 6.tt. V 7.tt uz musi byt vidiet vsetko - vonkajsi vak, vnutorny vak, zltkovy vak, embryo a srdcova aktivita.
V zasade 2 tyzdne po prvom pozitivnom tehotenskom teste musia byt na ultrazvuku vidiet pohyby srdiecka a vaky tabulkovych rozmerov..
@magnolka tak potom si nebola v 7.tt. V 7.tt musi byt vidiet uz aj zltkovy vak.
To, ze akcia srdca bola vidiet az v 9.tt, znamena akurat to, ze az v 9.tt si isla na ultrazvuk, nie ze medzi 7. a 9. nebola vidiet.
Tarshe urcite po mojom prispevku nie je v strese, nakolko bola vcera na ultrazvuku a je to uz jasne.
Ok, nehadam sa, aj ked mam presnu ms, rodila som na termin a obe deti boli pocas celeho tehu popredu o tyzden, nie pozadu...
@magnolka ja sa tiez nehadam, ja ta len oboznamujem s faktami.
Vsetky zdrave embrya sa vyvijaju rovnako rychlo = vyvojove procesy pocas prvych 8tt trvaju rovnaky cas a musia presne rovnako fungovat, aby vyvin mohol pokracovat. Najlepsie sa da urcit termin porodu podla velkosti embrya vo 8.tt. Pokial ty si mala termin urceny podla MS, tak to bolo nespravne. Kedy si rodila je uplne nepodstatne, nakolko porod sa nespusta podla veku embrya, ale je tam vela faktorov, niektore stale nezname.
Ja som napriklad rodila skoro 3 tyzdne po termine (presnom na zaklade ultrazvuku ovulacie aj MS).
Ak ta to zaujima, tu mas vybornu stranku, kde si mozes pozriet co sa deje presne kolko hodin/dni po ovulacii visembryo.com
Baby, jedno je iste....ak hodnota HCG klesne je KONIEC. Ak v 7tt aktivita srdca nie je, je potrebny dalsi test na dynamicke HCG.........ak kleslo uz sa zazrak nestane. Viem o com hovorim........teraz som sa vratila z nemocnice...2 potrat za 3 roky ☹ Ten isty scenar. Dobra rada : Ak ste uz raz potratili tak bezpodmienecne,ak nie a cakate prve babo tak preventivne, dajte si urobit hemetologicke vysetrenie, ak treba zaplatte si ho, ak vas gynekolog vam povie ze je to zbytočné, trvajte na svojom a najdite si ineho lekara.
Drzte sa, prajem vsetko naj naj naj

@jedina30 snazim sa ale je to tazke... kazdopadne drzte mi zajtra palce