V 7 týždni tehotenstva nebolo vidieť srdiečko ani mimi
Mile maminky, tehulky...
trapi ma jedna vec, min tyzden som bola u dokiho na UZV, bola som velmi v pomykove ked mi oznamil ze gestacny vak zodpoveda mojemu tt, ale nevidi srdiecko a mimi, vraj je tam tien, mam prist o dva tyzdne. Mate niekto skusenosti???? dakujem
pekne no mne zobrali vzorku a krv a za 14 dni budu vysledky preco sa to stalo
@zuzkat1 a preco nemas chut ist na testy?
to radsej znova potratis? a znova?
@dannka.v tak tvojho dr by som chcela. Aj ked este som o takom expresnom vysetreni nepocula. Mna chce poslat na 5 miest.
@krasneleto lebo budem pol roka behat po dr aj tak nic nezistia a ja viem preco sa to stalo a uz odmietam potratit... 1x to bol stres 2x krat som bola chora.
@zuzkat1 prepac... dva krat potratis a nie si ochotna ist si dat spravit testy? a to si kde nabrala ze to trva pol roka? staci k hematologicke a na genetiku... a to poll roka netrva
@krasneleto tak mna chce na nejakych 5 miest poslat ako som uz pisala a nasi dr kym ma objednaju aj zosediviem+dr na slovensku skor zariadia dalsi potrat nez uspesne tehu
@zuzkat1 a 5 miest ti za to nestoji? fakt neviem kde si dosla k tymto zaverom, ale tak ked myslis ze lepsie je nikam neist.. tvoja vec... dva potraty nie su normalna ani bezna zalezitost a mozno si na velkom omyle v tom, ze vies preco sa to stalo...
@krasneleto Ved to je tvoj nazor... A nestoji mi to za to hlavne preto,lebo neverim lekarom
@zuzkat1 aha.. tak vela stastia. dufam ze tvoja paličata hlava ta nebude stat dalsi potrat. fakt nechapem niektore zeny. bez urazky teraz prosim, ale odovzdat jednu posratu krv a nechat sa vysetrit ci napriklad nevytvaras protilatky / riesenie su tabletky na potlacenie imunity/, ci nemas poruchu zrazanlivost krvi / riesenie injekcie / atd... ked ti to za to nestoji a svoje telo radsej vystavis moznosti dalsieho a dalsieho potratu . je to tvoja vec. ked nie si spokojna s lekarom. treba zmenit... ale pri tvojom postoji musim skonstatovat, ze tebe asi ani ten ,ktory sa o teba snazi starat nie je dost dobry...
@krasneleto co sa lekarov tyka mas pravdu... Neverim ziadnemu,dokopy nic nevedia a hraju sa na bohov...
Co sa testov tyka,nie som este nijak rozhodnuta,ale na to aby som si injekcie pichala nemam...
@zuzkat1 nemas peniaze alebo nemas odvahu? nechapem tvoj postoj. ta sklamal jeden lekar a teraz su vsetci rovnaky? ti mozem povedat ze keby som ja nemala skveleho doktora, davno by som nemala maternicu, sancu na dieta a bola by som na psychiatrii
začiatkom roka som aj ja bola na kyretáži, dg anembryomolla, bola som v nemocnici pre špinenie, ale za 2 dni, čo som bola mi HCG klesalo, tak urobili čistenie, potom sme boli na genetike, hematológii, všetko v poriadku, z histológie mi prišlo, že bol v tele nejaký zápal, tak možno následok toho. Nepotvrdila sa ani hustá krv, ako predpokladal môj dr. čo ma zaráža je,že aj napriek negatívnym výsledkom chce, aby somsi pre istotu pichala frexiparine, čo sa mi zdá riadna blbosť
@krasneleto ja mam na 50zlych skusenosti 1dobru.
Odvahu...mam fobiu z ihiel...aj sparadko mi vadi
@mirka neviem preco to od teba chce,ale toto je to co hovorim... Neni diagnoza=netreba lieky=nikto nezarobi
Tak si nieco vymyslia.
Nechcem sa tu miesat do diskusie ale myslim ze ked @zuzkta1 uz ma jedno dieta tak nema problem ho vynosit, ale muselo sa tam naozaj nieco stat , proste stava sa to ja som tiez potratila v marci, a tiez mi bolo povedane ze ved uz si jedno dieta porodila tak len to ze sa to proste stava 😉 len som mala potrebu sa vyjadrit k teme 🙂 vsetkym baby drzim palce aby ste cim skor boli tehulky 🙂
@krasneleto 2x potratit je beznejsie ako si myslis
A to podla mna nie je diagnoza,diagnoza je nieco kvoli comu sa to stalo...ak nie su zistene ziadne dovody ostavaju tie bezne...stres,zapal,prechladnutie...urcite by som si nepichala nieco "preventivne"
@agathokleous Dakujem🙂
@zuzkat1 kto ti kaze preventivne? s tebou je to ako s hrachom na stenu, proste meles si svoje.. nikto ti to neberie. nechapem ale ci ti dieta nestoji za to dat si spravit par vysetreni.. a ver mi ze potrat je diagnoza... O03 spontánny potrat, O04 medicinsky potrat atd atd... takze Diagnoza to je.. takisto aj pricina ktora potrat sposobi. ty nie si mudrejsia ako lekar, prepac a nikto ti s istotou nepovie, preco si potratila, ani raz ani dva krat. navsteva minimalne hematologa je v tomto pripade nutna. a injekcie a lieky ako prevencia, to asi sotva. pretoze ti to nikto nepredpise "len tak"... a ver mi keby si mala poruchu zrazanlivosti krvi alebo nejake ine veci s krvou, bola by si nutena injekcie pichat inak by si dieta nikdy nedonosila... cize to co tu pises sa mi zda pritiahnute za vlasy. vychadza to z tvojho postoja absolutne odmietat lekara ako niekoho kto ti chce pomoct... tvoja vec.. ale dvakrat potratit bezna vec nie je... a dokonca to ani nikdy nie je len tak
@krasneleto @mirka - jej kazu preventivne,na to som narazala
@agathokleous si na velkom omyle. schopnost otehotniet, donosit a porodit dieta nie je zavisla od toho ci mas alebo nemas deti! vychadzat z toho ze ma jedno dieta tak bez problemov vynosi aj druhe, nevadi ze dva krat potratila je nezmysel... moze aj nemusi to tak byt.. ale nie je to urcite zarukou... MK je plny zien ktore k prvemu dietatku prisli tak ze kukli muzovi na trenky a boli tehotne a s druhym mali kopec komplikacii... to ze raz otehotnies neznamena ze si plodna cely zivot a otehotnies znova. tak isto ako ked raz potratis neznamena to ze potratis hned znova...
@krasneleto inak mne sa uz velakrat potvrdilo ze nie vzdy sa oplati dodrzat rady lekara.
Ale to je o postoji-niekto dr uveri uplne vsetko a iny si veci najprv premyslia..
@krasneleto ty si lekarka?

@dannka.v dobre chapem ze toto je 2hy krat co sa to stalo? Pytam sa lebo tiez som 2x potratila a mne dr povedal ze mam ist na milion testov a az potom skusat,podla vysledkov ale ja nemam chut ist na tie testy