V 7 týždni tehotenstva nebolo vidieť srdiečko ani mimi
Mile maminky, tehulky...
trapi ma jedna vec, min tyzden som bola u dokiho na UZV, bola som velmi v pomykove ked mi oznamil ze gestacny vak zodpoveda mojemu tt, ale nevidi srdiecko a mimi, vraj je tam tien, mam prist o dva tyzdne. Mate niekto skusenosti???? dakujem
Denulka, nebolo tam vidiet nic len ten gestacny vacok, pozajtra idem na dalsie sono a uvidime co tam bude alebo nebude.
Ale keby sa tam nic nevyvija mala by som nevolnosti a vsetky tie priznaky tehu?
Ja neviem,sama som zvedava co z toho bude,ale keby to ma byt nejake divne,tak radsej nech neni...
Inak po injekcii musim ist na to cistenie? nerada by som,aby mi robili taky zasah...
@krasneleto som si myslela ked si pisala tie dg.
@zuzkat1 som z uplne inej profesie.. ale do niektorych veci vidim aj ked by som nechcela prave preto, ze slepo neverim vsetkemu co mi kto naservitkuje... aj ked moj lekar si moju doveru absolutne ziskal. vsetko co mi kedy odporucil som si preverila sama :D a rozhodnutia boli spravne...
@kiki68 mne čistenie odporučili preto, aby keď sa spustil samovoľný potrat neostali zvyšky v maternici, jedna so mnou tak ležala, mala to isté čo ja, potrat sa jej spustil sám a keď ju doviezli z čistenia, povedali jej, že to bolo potrebné, lebo nevyšlo všetko, to by z toho mohol byť zápal a iné komplikácie
@krasneleto Podla mna to az tak prehanat netreba , su aj kocky ktore potratia 4 x tam uz to v poriadku nie je dva potraty este nie je tak vela, a nemyslim si ze to tu treba takto rozoberat. naozaj ak by sa to stalo znova tam by som to mozno uz riesila, ale tak suhlasim ze zuzka za tie vysetrenia nic neda, ale ty robis z komara somara, kedze potrat je bezna vec a skoro kazda zena si to zazije v zivote, telo je nevyspytatelne a nevieme co sa v nom odohrava a niekedy to nevedia ani lekari 😉 @zuzkat1 ty sa mas pravo rozhodnut a hlavne ty vies co sa odohralo ked si bola tehulka, takze ako sa rozhodnes je len a len tvoja vec.
a este raz baby snad onedlho uz budete vsetky znova tehulky a samozrejme to dotiahnete do uspesneho konca 😵
@agathokleous a ty si lekarka?
@krasneleto ja si tiez vzdy vsetko overim...a veru uz bolo ze som nebrala lieky co mi dali a na kontrole odznela veta"krasne zlepsenie,vidim ze lieky beriete poctivo" som sa v duchu smiala...
@krasneleto jasne ze nie som lekarka, ved sa tu ani na nic nehrajem len hovorim to co je v zivote bezne a stava sa kazdy den , bohuzial ci to chceme alebo nie, mne moj lekar povedal ze za jeho cias ked bol mlady zdaleka nebolo tolko potratov ako teraz , je to zapricinene roznymi vecami, ako atmosferou , tym co jeme atd. Bohuzial je to tak. ja sa tu nechcem hadat len proste som si precitala ako sa navazaz do tej zuzky a nejak sa mi to nepacilo, ved ona je dospela zena tak sa vie aj sama rozhodnut, a myslim ze je natolko rozumna ze sa rozhodne spravne nemyslis?
@agathokleous ona sa moze rozhodnut predsa ako sama chce. a uprimne je mi jedno ked svojim postojom potrati znova a znova len preto ze neveri doktorom a jednoducho to kategoricky odmieta... tak je to predsa jej vec a jej zdravie...
@zuzkat1 ale asi co sa tyka inych veci ako dietata? ci?
@krasneleto tykalo sa to stitnej zlazy... Nebrala som lieky ktore mi dala...
@krasneleto ved jasne ale tak nepredpovedajme jej hned taku buducnost uz sa tu nenatahujte 🙂 ty si si povedala svoj nazor aj zuzka svoj , myslim ze tym to padne. majte sa rady a hlavne sme tu na to aby sme sa podporili a poradili si no nie? a ked niekto ma iny nazor tak by sme to mali respektovat 🙂 tak ja koncim tuto temu a naozaj nezelam ziadnej babe nech si znova prezije stratu babatka lebo je to velmi bolestne takze budme optimisticke a verme ze opat budeme maminky 🙂
@zuzkat1 :D
@agathokleous zle si ma pochopila. nikomu to nezelam! prave preto som jej povedala nech si vysetrenia da spravit...
@krasneleto ja to chapem 😉 viem ze si to dobre myslela , ale tak ked ona ma na to iny nazor tak to respektujme 😉
@agathokleous ved to respektujem preto som povedala ze ked si vezme na "triko" ze potrati znova pretoze je tvrdohlava, je to vzdy len jej vec...
@mirka no neviem preco cakali tak dlho... dr. v care hned povedala ze to nebude dobre.... a moj gyndos ma poslal do nemocnice a orimar ma poslal domov kvoli hcg ze stupa mala som viac ako 44 000 a po tyzdni to klesslo uz na 38 000. takze mi do spravy napisali ze anembryomola... a kedy mozte ist do dalsieho kola? ja musim pockat na kramy a idem do caru na kontrolu.. a kolky tt si ako bola? HCG TI SLEDOVALI?
Takze ja mam cerstve spravy a zle, to male umrelo, ako vyvijalo sa,ale prestalo sa a posiela ma na cistenie :(
U mna to dopadlo zle, HCG som mala vysoke,ale sono ukazalo,ze je to zle uchytene a nezije to.
My prirodne, akoze nijak sme tomu nepomahali,takze aj preto lekar berie toto v pohode,ze na prvy krat prirodne sa to stat moze,ze nemam zvyknute telo. Navyse mam trosku zle polozenu svoju maternicu beztak.Akurat neviete mi baby poradit,ze ktora pohotovost v BA je naj na kyret,ked pojde do tuheho? Zacina mi byt strasne zle, dostavam teplotu,takze cakam ze to bude musiet urychlene prec, asi to tam prestalo rast ten vak, lebo som stratila tehu priznaky,ale teraz mi ej uz tak zle,ako ked dostavate nejaku chripku,alebo nieco take :( Plus bolesti tam dole samozrejme...
Ahojte. Chcem sa pridať do diskusie a vypocut si i vaše názory. Dnes som bola na sono podla poslednej ms som 8tt+2 ale podla veľkosti plodu 6tt a menej. Sestricka na sone videla 4mm plod ale nevedela mi na 100% potvrdiť srdiecko. Nieco sa jej tam zdalo ale nebola si ista. Povodne som na sono mala ísť az budúci utorok a nie tento. Takze ideme 24.5 znova. Dost sa obávam lebo na konzultacii mi zasa tvrdili ze uz 2mm a 3mm embriam pocuju srdiecko. Ze podla štatistík by tam malo byt a uz rozpravali o potrate.. Stalo sa niektorej z vás ze reakcia srdiecka bola az neskôr? Myslim az 7tt alebo 8tt?Za ten týždeň sa zmenilo akurát to ze sme v tom vaku konečne niečo videli. Ďakujem za každú jednu odpoved.
@catherine275 ked ti to podla ms nesedí tak to nerieš, mohla byť posunutá ovu. Ja budem vo štvrtok 9tt a podla ms by som mala byť v 13tt 😀 a dobrým znamením je že už je niečo vo vačku ! 😉
@tiumen vobec to nesedí minimálne 2tyzdne je tam rozdiel. Hej aspon niečo som tam konečne videla 🙂 je to naše prve a aj vytuzene. V januári mi vybrali 3cysty a mám aj endometriozu takze sme sa poponahlala kým bolo všetko "vycistene" a podarilo sa . Preto sa trosku obávam ale ďakujem padol mi kameň zo sedca 🙂
@catherine275 aj mne dr vravela pri prvom utz že to môže byť nepodarené tehotenstvo. A na dalšom utz sa čudovala že ako rýchlo narastlo a že aj srdiečko bilo. Ale vraj len 1/3 vidieť tak skoro srdiečko, ale vraj to môže byť aj mojím vekom 🙂 odporúčam oddychovať, a papať kys.listovú 😉
@tiumen no toto bol uz moj druhy tak dufam ze do tretice to bude dobre 🙂 u mna sa tvarila ze zvycajne pri 4mm plode srdiecko bije. Ale ona ten scan ani nevidela robila ho ina sestricka.. Takze skor sa spolieham na to co povedala ta sestricka pri scane ze je skoro este. Len som sa potrebovala uistit 🙂 oddychujem skoro stale kedze mam pracu aku mam a chodievam si pospat na obed tak dve hodky. A aj kyselinu listovu jem uz odkedy sme sa zacali snazit 🙂 este raz dakujem zaspim kludnejsia 🙂
@catherine275 ahoj, nechcem ta plasit ale u mna to bolo tak isto, o dva tyzdne sme boli mensi a ziadne srdiecko, babo narastlo zo 4 na 8 mm a nic.. Avsak ja som presne vedela kedy aom otehotnela, kedze aom si merala bazalnu teplotu a presne vedela kedy bola ovu... Takze som vedela ze tam sa zazrak nestane a musel by ma PanBozko oplodnit..
Ak vsak nevies kedy bola ovu a milovali ste sa viackrat tak sa nemusia bat, casto sa stava ze ovu je neskor a babu nabehne srdiecko neskor 🙂 Zelam ti len dobre a daj vediet, ako si dopadla..
@maci_267 no to ja teda nemám tušenie kedy bola ovulacia. Niektoré mi tvrdia ze to je skoro ine ze uz mali tak to uz neriesim uvidím co mi povedia v piatok. Verím ze to bude dobre kedže podbrusko mi rastie 🙂 tak dúfam ze sa nemýlim 🙂 ale ďakujem za odpoved

@zuzkat1 nie, preco?