icon

Fajčenie počas tehotenstva

dagmara1245
19. jan 2015

Chodím sem pod iny nick,tento je umelo vytvorený pretože nežiadam o opovrhovanie alebo osočovanie z fajčenia. Takže som tehotna a fajčím..menej ako predtým ale fajčím...a touto cestou hladam mamičky ktore fajčili v tehotenstve a už porodili...či je všetko v poriadku...

lorela
19. jan 2015

@ibo A si predstav, že keď vy ste mali a máte šťastie, tak ďalších xy ľudí v podobnej situácii ho mať nemusí...

ibo
19. jan 2015

@lorela napisala som tam take nieco?Ja som uviedla len priklad....a niesom taka blba aby som vedela,ze ked my sme mali stastie,tak iny ho mat nebudu..

lucenka911
19. jan 2015

Necitala som prispevky, len tolko chccem napisat, fajcila som a fajcim cca 15 na den dost ano, ale ked som otehotnela dokedy som porodila som si dala asi 6, a to som mala statnice, neboj sa da sa to prve dni su najtahsie, ale stale som si povedala, ze to babu urcite skodi, neboj sa zvladnes to drzim palce(a fajvim aj dnes)neprestala som hned som si dala ako som dokojila

mamulienka30
19. jan 2015

@katey - ako pises... placenta matky, ktora fajci je prekalcifikovana, nie som lekar, tak ten termin neni mozno presny, ale je niekolkonasobne horsie vyzivovanie a aj riziko infarktu placenty kvoli tomu... preto su tie mensie babatka... placenta nema sancu fungovat naplno a teda ako keby im privierala matka den po dni kohutik zo zivinami. Rovnako je vysoke riziko, ze sa predcasne odluci a babatko v brusku umrie. Pre toto nepochopim zenu, ktoru toto nedesi dostatocne na to, aby prestala... ze ta sprosta cigareta za to stoji.

misha666
19. jan 2015

@ibo este nehovor hop ze ste mali stastie...nikdy nevies ake mutacie genov v tebe kvoli fajceniu tvojej mamy vznikli... kotre sa mozu prejavit neskor, alebo na tvojich detoch... 😒 vsetko so vsetkym suvisi...

ibo
19. jan 2015

@misha666 mozno budem x-men 🙂Ale nie srandujem....ved ano ja vas vsetky plne chapem...ja som dala len priklad...ale aj ten je obdivuhodny z toho hladiska,ze pasivny fajciar je horsi ako normalny...a vsetko si odbabru jeho dychacie cesty...cize sa da povedat,ze by sme mali mat pluca v r...ja mozno aj mam ale segra sa zrejme zatial tomi vyhla 🙂

matuskova003
19. jan 2015

@angelyana vobec to niesu silné slova este si to velmi ale naozaj velmi slusne napisala... !!

sissmiss
19. jan 2015

nechcem odsudzovat alebo strasit, ale to ze sa fajciarke narodi zdrave dieta zial neznamena ze uz je vsetko ok. Citala som studie kde bolo dokazane ze deti zien ktore fajcili pocas tehotenstva mali problemy neskor, su celkovo nachylnejsie na onko ochorenia, srdcove problemy...bolo tam toho vymenovaneho viac a problemy ak nenastali v detskom veku, nastali neskor ☹ Podla mna je to velmi velka zataz ktoru davat detom do vienka...

karinkinamamicka
19. jan 2015

Mňa keď moja mama čakala tak fajcila. A cítim sa celkom zdravo... Ale, napr.ja teraz čakám a prestala som. Niet krajsej motivácie. Priznávam prvé dni som bola "veľmi milá" ale prešlo to. Len či ti nevadí že tvoje dieťatko to prijíma spolu s tebou....

katy83
19. jan 2015

ja som kvoli fajceniu 3x potratila.....presla som si dlhou cestou kym....niekomu to nemusi nic a niekohoo to moze stat to najcennejsie. Osobne by som nemala odvahu si v tehotenstve zapalit

libela
19. jan 2015

Prestala som fajčiť asi 3 mesiace pred prvým otehotnením, a nefajčím ani teraz v treťom tehotenstve. Si myslím, že ak to neprospieva dospelému človeku, určite to nebude prospievať ani dieťaťu vo vývoji.

petka1982
19. jan 2015

ahoj,moja svokra fajčila v tehotenstve,má 3 zdravé deti,ja som radšej prestala,aj keď ľahké to veru nebolo,ale lepšiu motiváciu prestať už nebudeš mať,držím palce! 😵

beatrice1607
19. jan 2015

@dagmara1245 Ja som pred tehu tiez fajcila. A lekarka ma upozornila okamzite prestat. Co bolo samozrejme aj bez jej doporucenia.Cigarety mi nechybali a ani doteraz nechybaju.
Preco to vedome robis svojmu babatku? Ved ono sa nedokaze branit! ☹ Neodsudzujem ta, ale cigarety su len nerest. A nerest sa da odstranit. Urob tak skor, nez bude neskoro. ☹

zdenin
19. jan 2015

Skus to obmedziť na minimum ja som sa bala ze mi budu cigi chybat ale jedneho dna mi ani ta najslabsia nerobila dobre tak som si druhy den uz nezapalila...a postupujucim tehotenstvom sa ti ajtak nebude dobre dychat.a fakt to skodi babu

mangel_ka
19. jan 2015

Máme teraz v bytovke dve malé bábätká, približne rovnako staré, rozdiel cca 2 týždne medzi nimi. Jedna kočka brala tehotenstvo zodpovedne - prestala fajčiť, i keď pred tehotenstvom si občas zapálila, snažila sa stravovať zdravšie, prijímať viac vitamínov, proste normálna zodpovedná tehotná žena. Bábätko je krásne, spokojné, zdravé.
Druhá suseda fajčila počas celého tehotenstva, normálne od začiatku do konca - predstav si takú ženu s velikánskym bruchom v 9. mesiaci a cigareta v hube, no nechutné; od narodenia je bábätko strašne nepokojné, v jednom kuse plače; tá žena fajčí aj teraz dokonca vyklonená z okna na spálni v ktorej jej spí dieťatko. Bolo už aj v nemocnici s nejakými problémami s prieduškami. Toto mám príklad priamo od susied.
Nejdem ťa osočovať, ale pochopiť ťa nedokážem. Hlavne kvôli tomu, že tu zjavne hľadáš ospravedlnenie a pochopenie svojho konania.

kamanima
19. jan 2015

ja som fajčila jednu denne, väčšinou som ju ani nestiahla celú, vždy som si ju nechala na večer, lebo viem, že keby si zapálim hneď ráno, tak večer ťahám ďaľšiu a to som nechcela. fajčila som cca do 6. m. tt., potom to tak prirodzene prišlo, že som prestala. a začala som cca 3-4 m. po pôrode. babatko je zdravé, nemá problém. môj názor je taký, že radšej jednu cigu denne a byť v kľude, ako sa nervačiť, že nemôžem fajčiť. dieťa to cíti a ten tlak z matkinho absťáku a jej celkovej nepohody je podľa mňa preň omnoho väčšie zlo. ešte mi napadli dva prípady. jeden je o žene, ktorá strašne veľa fajčila pred tehotenstvami a nedokázala prestať ani počas nich (má 3 deti). fajčila tak 10 denne, dokonca ešte pred pôrodom stiahla dve cigarety pred nemocnicou a všetky tri deti sú v poriadku. druhá, s ktorou som ležala na gyn. mi hovorila, že tak isto strašne veľa fajčila pred tehotnosťou a jej gynekológ jej povedal, aby s tým radikálne nesekla, keď je taká závislá, tak sa obmedzila na 5 ks denne. a dcéru má zdravú.

pet1308
19. jan 2015

@kamanima prepáč, ale nedá mi nereagovať, podľa mňa sa nedá porovnávať vplyv tlakov z matkinho absťáku s vplyvom toxických látok cigariet na vývoj dieťaťa, veď toxíny pôsobia na celkový vývoj bábätka už od úplného začiatku vývoja orgánov a o to horšie, keď naň pôsobia celých 9 mesiacov! Nie je možné, že sa to na bábätku nejako nepodpíše! Veď vznik a delenie buniek je také krehké a tak rýchlo ovplyvniteľné vonkajšími vplyvmi! Ako som už písala vyššie, nemusí sa to prejaviť na viditeľnom fyzickom stave dieťaťa, ale oveľa častejšie je to práve na jeho psychike alebo na celkovom zdravotnom stave v neskoršom veku. Takže také reči typu ,,veď sa jej narodili zdravé deti" ma už vytáčajú, lebo s tými deťmi nie ste v každodennom dlhodobom kontakte a čoraz viac ma utvrdzujú v tom, že si mamičky - fajčiarky chcú len ulahodiť svojmu svedomiu!

verkom
19. jan 2015

švagriná fajčila a dieťatko sa narodila predčasne, nemalo ani kilo a 40 cm...... inkubátor a dva mesiace v pôrodnici bol malý bez matky a matka bez neho...... Našťastie malého zachránili, no bude mať už 3 roky a stále musia behať po lekároch na kontroly. Možno už v troch rokoch bude nosiť okuliare...... Nemyslím si, že jeden zlozvyk by mal mať možnosť takto narušiť zdravie dieťatka...... dobre to zváž!!!!!!

lucindao
19. jan 2015

Ja som pri prvom tehptenstve fajcila.mam 7 rocneho syna a je uplne zdravy.vtedy som sa nevedela vzdat cigariet.teraz som v 17tt a nefajcim uz mesiac pred otehotnenim.je lepsie nefajcit.predsa dieta je na prvom mieste.

nana36
19. jan 2015

@dagmara1245. Ako dlho si tehotná?Ja osobne som prestala 4tt z jedného dňa na druhý!!Je to na TEBE či prestaneš alebo nie.Moja svagrina fajčila pri obidvoch tehotenstvach a deti sú chvalabohu zdravé!!Druhá svagrina fajčila počas tehotenstva myslím si že dosť a malý je zdravý!Ja ta vôbec nesudim! Niektorým by som len chcela podotknúť,že je dosť pánov DR. čo mamičkám povedia, že radšej si jednu zapalte ako by ste sa mali triasť za cigaretou!!! Posnaz sa kvôli babu prestať: DRŽÍM PALCE!!!! Keď som prestala ja tak si myslím,že keď to budete chcieť tak sa Vám to určite podarí! Ak chceš daj vedieť ako si na tom!!

cdecedc
19. jan 2015

@dagmara1245 to, že bude po pôrode všetko v poriadku neznamená, že sa to neprejaví neskôr! je to nezodpovedné a veľmi nefér voči tomu malému bezbrannému človiečikovi... držím palce aby si s tým prestala čo najskôr...potom môže byť neskoro, ja by som nedokázala žiť s pocitom, že kvôli cigarete som zničila zdravie svojmu dieťaťu ☹

domak2
19. jan 2015

Jaj ty tu hladas podporu vo fajceni. Tak to potom ano, je to super, dietatko si precvicuje srdiecko a stara Blazkova fajcila cele tehotenstvo a vsetko v poriadku 😕 😅
A moje oblubene video, kde si mamicka naozaj mysli, ze ono si vlastne to dietatko srdiecko precvicuje ked ona fajci, skoda ze je len po anglicky

https://www.youtube.com/watch?v=82fzOnq9h9Y
aamelkaaa
19. jan 2015

@dagmara1245 Ja by som Ti takú napísala, že to by zrušili asi celého modrého koníka, aké by to bolo vulgárne. 😀 Neskutočne ma vytáčajú všetci na ulici čo fajčia a nieto ešte mať za mamu takú ...

mikema
19. jan 2015

@dagmara1245 tak ti poviem a nebudem tá odsudzovať. Ja chcem ešte len otehotnieť a uz som prestala! Prečo? Lebo ak aj tvoj plod nebude poškodený, dobehne ho to neskôr. Poznám dve deti fajčiarov. Jedna má problémy si srdcom už celý život a druhý má astmu a neviem koľko alergií. Fajčenie je svinstvo a ked uz pre nič,aspoň nenut tvoje babo fajčiť. Ved po pôrode môžeš fajčiť ďalej ale keď tvoje babo bude mať problémy alebo sa narodí choré,do konca života si to neodpustis!!! Sú to len posrate cigarety tak sa nimi nenechaj tak ovládať!!! A ako motiváciu si hľadaj na internete čo všetko sa môže stať babu keď fajčis a uvidíš,že sa cigarety už nechytis 😉

mikema
19. jan 2015

@nana36 takému doktorovi by mali odobrať licenciu!!!! Veď si nájdi na nete info ako veľmi to škodí len dospelym a nieto ešte plodu. A to som bývalá fajciarka a predsa odsudzujem take reči ze radšej jednu denne ako byť nervózna.keď prestanes , si po týždni už celkom OK takže za tie nervy to stoji. Ale 9 mesiacov tráviť vlastne dieťa to je hroza... Fakt to za to nestojí ublizovat nevinnemu tvoru.

zlatkakatka
19. jan 2015

@dagmara1245 napísala som IP

janynkaaa
19. jan 2015

Nechápem ako vám doktor mohol povedať že postupne prestať.... Ja som 9rokov bola tuhá fajčiarka 1krabicku denne som vyfajčila... zo dňa na deň som prestala fajčiť A žiaden Šok som nedostala!!!!! Môj otec prestal po 35 rokoch tiež zo dňa na deň.... Fakt smutné že ste neni ochotne kvôli vlastnému dieťaťu prestaň fajčiť A ešte sa tu podporujete ☹

jeennyv
20. jan 2015

Moja teta fajcila pocas vsetkych tehotenstiev a nie je to absolutne v poriadku, uz davas svoju dietatu zly zaklad, moja sesternica ma velmi problemovu plet, problemy so zubami a x dalsich takych problemov, dalsia ma poruchy pozornosti...povies, ze to s tym urcite nesuvisi, ale to je alibizmus a take vlastne ospravedlnenie, teraz niekedy som na najmame videla clanok o fajceni a jeho skodlivosti v tehotenstve atd...a podla mna normalny lekar ti nepovie, ze prestan postupne....

88angelika88
20. jan 2015

Fuuuuha ja som úplne v šoku ako sa niektoré ženy vyjadrujú, to kde sme pre pánajána? Určite nejdeme nikoho chváliť zato že fajči v tehotenstve ale priať niekomu aby nemalo dieťa je vysoka opovážlivosť. Ktorá z vás je dokonalá matka? Dajme si ruku na srdce. Už len definovať pojdem dokonalá matka by mnohým robilo problém.

stastnazena2
20. jan 2015
Používateľ stastnazena2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od stastnazena2.

komosova zena fajncila cele tehotenstvo snazila sa prestan no prisli komplikacie ze sa kamos jej parnet skoro zabil a bola v strese. maly sa narodil v poriadku a mal skoro 4 kg. Je to kazdeho rozhodnutie ci bude fajcit alebo nie a nikto ta odsudzivat nemoze je to tvoje dieta a tvoje svedomie 🙂