Fajčenie počas tehotenstva
Chodím sem pod iny nick,tento je umelo vytvorený pretože nežiadam o opovrhovanie alebo osočovanie z fajčenia. Takže som tehotna a fajčím..menej ako predtým ale fajčím...a touto cestou hladam mamičky ktore fajčili v tehotenstve a už porodili...či je všetko v poriadku...
ja som nefajcila, prestala som ked som sa dozvedela ze som tehotna, ale poznam vela mamiciek co fajcili a kazda z nich ma zdrave dieta..este sikovnejsie nez moje 😀 ale to s tym nespajam..ja by som sa na tvojom mieste pokusila prestat tym ze budem znizovat pocet cigariet...ked sa dostanes na 1 za den...tak uz si povies ..treba mi tu jednu alebo nie...ak treba, jedna cigareta, si myslim ze ohrozit tehu nemoze ..alebo prestanes, a budes spokojna ..🙂 hlavne sebakontrola a znizovat na uplne minimum
No normálne nevychádzam z údivu , čo tu niektoré matky dokážu napísať...aby som nikdy nemala deti?aby som mala choré dieťa?a vy ste normálne?ste ovela ovela horšie ako ja,tvárite sa dokonalo , bohvie aké v skutočnosti ste... neviem ktorá z nás by sa teraz mala zamyslieť , či tie ktoré fajčíme alebo tie ktoré prajeme všetko zle nam "zlým"matkám..
bola som tu včera dlho do noci , čítala rôzne fora o roznych diskusiach a poviem vam jedno...z vás dokonalých matiek mi je na grc!! človek sem príde pre radu , pre pomoc a jediné čo viete je okamžite matku zhodiť /najlepšie zo schodov,že?/ a iba odsúdiť,nepomôcť...neviete ktorá sme v akej situácií ale nerobí vám problém odsúdiť každú jednu ktorá robí niečo inak..
:D :D :D moja dcera ma 5 rokov a uz teraz vie ze cigarety su hnus...tak ja fakt neviem aku radu si cakala🙂 drzim palce nech skusit prestat,ved ro urobis preto svoje malinkate 🙂
@katkabg ako 5 ročna som si to myslela tiež a staršia začala fajčiť,takže strážiť dceru...
@dagmara1245 ja to chapem ... a si schopna to aspon eliminovat? som citala, ze vraj cigareta sa dostane z tela za xy dni. 1 kus. Z mojich skusenosti a z mojho tela sa to dostalo za cca 3 dni jedna cigareta. Nie som fajciar, neviem byt zavisla, takze sorry, v tom neporadim, ale chuti mi to, a ked som bola tehotna manzel mi dal zoparkrat potiahnut. On tiez vie, ze sa z toho nic nestane. V Parizi si tehotne francuzky z bruchom kludne daju ku svojej kavicke cigaretku a nikto ich tam neodsudzuje, zeny rodia s epiduralkou, deti piju umelie mlieko a su zdrave. Nechcem si taku zenu predstavit v nasom meste na namesti : )) To by boli "pohlady".. a imaginarne hadzanie zo schodov.
Samozrejme je tam nejaka filtracia, placenta atd. No vo velkom mnozstve, to moze asi skodit. Nejdem to studovat, dam na svoj rozum. Podla mna ak sa to obmedzi na 2 cigarety tyzdenne a menej s klesajucou tendenciou do porodu (ak nechces kojit) tak by sa nic nemalo stat.
@dagmara1245 a este si myslim ze lepsi je kvalitny tabak, ked si usulas cigu s filtrom (vies si elminovat mnozstvo a hrubku) ako krabickove cigarety s kdecim vo vnutri.
@dagmara1245 stúpila si do riadneho osieho hniezda svojou témou :D Pozri, vždy sa nájdu ženy, ktoré sa tvária ako najväčšie svätice a matky Terezy, ktoré by ukameňovali každú, ktorá sa nespráva vzorovo podľa článkov a rád "odborníkov" a je jedno, či sa to týka fajčenia, pitia kávy, alkoholu, jedenia cukríkov... Najľahšie je odsúdiť, pritom si ale málokedy uvedomia, že vlastne i ony ubližujú svojim deťom - telka doma nonstop pustená, zohrievanie jedál v mikrovlnke, jedenie polotovarov či fastfoodov, elektrosmog v byte, dýchanie výparov z áut na vychádzke či pohybovanie sa v nákupných centrách plných vírusov a baktérií. To, že fajčenie škodí, vieš sama dobre, ale i "zdravožijúce" tehuľky majú komplikácie, zvaľovať všetko len na fajčenie, je kravina. Isté je, že dieťatko bude mať veľkú šancu na nižšiu pôrodnú váhu a výšku, že možno porodíš skôr, že sa to odzrkadlí na stave plodovej vody a môžu byť znížené prietoky. Všetko ostatné, čo sa pripisuje fajčiacej tehuľke, sú len domnienky, neoverené a nepotvrdené. Možné, ale nie isté. Áno, treba prestať - nielen kvôli bábätku, ale najmä kvôli sebe, no nie každý to dokáže - to nepochopí ten, kto nikdy nebol na niečom závislý. Sú veci, s ktorými sa dá praštiť hneď, ale keby bolo také ľahké skoncovať s fajčením, tento štát (a nielen on) by prišiel o polovicu peňazí - však predaj cigariet (a zároveň rôznych odvykačiek) ho živí. Pokúšaj sa, znižuj, ale snaž sa byť v pohode - v tehu je najdôležitejší dobrý psychický stav, stres a abstinenčné príznaky škodia možno ešte viac ako samotná ciga. A skúsenosť - cca 8 ks denne, 40tt - dieťa úplne zdravé, trošku drobnejšie, bez žltačky, stále dojčené, choré minimálne. Iná - počet cíg asi ten istý, 42tt - dieťa rovnako ako prvé zdravé, žiadne následky, žiadne alergie, astma, žiadne problémy s pľúcami ani prieduškami. A podobných príkladov mám ešte asi 5...v jednom prípade má dieťa psorku, ale či je to následok fajčenia v tehu alebo iných faktorov, je otázne. Dostalo ju však až po 30-tke 🙂
"Iba odsúdiť,nepomôcť..." ... to ako myslíš? Ako Ti majú tie baby pomôcť? Poskladať sa na cigarety?
Či sú deti mamičiek, ktoré fajčili v poriadku......no to je podľa mňa tak individuálne, ja to rozhodne neschvaľujem, ale hľadať v útechu v tom, že niekto fajčil a má 100% zdravé dieťa..možno mala iba šťastie.
V každom prípade držím palce.
nečítala som celú diskusiu, ale mám veľmi dobrú kamarátku, ktorá fajčí od puberty...otehotnela v 34 rokoch a dr jej povedal, že pre dieťa bude menej škodlivé, ak si občas zapáli (rozumej 1-2 cigarety denne) ako zrazu úplne prestať...vraj ak by hneď prestala, telo sa začne detoxikovať a zbavovať všetkého toho nazbieraného svinstva v tele, a to bude pre dieťa oveľa škodlivejšie...dnes má jej syn 5 rokov, je úplne zdravý a veľmi šikovný...týmto nechcem nikoho nabádať k fajčeniu, ja sama som nefajčiar, ale rada jej lekára mi príde rozumná...
@usacik rada jej zjavne priblblého lekára Ti príde rozumna ?? to snad nemysliš važne ?? ???
@dagmara1245 ziadna matka sa tu predsa nehra na dokonalu,dokonala matka hadam ani neexistuje,len ide o to,ze su proti vedomemu ublizovaniu este nenarodeneho babatka a to je podla mna normalne. Ved kazda robime chyby,ale,zial,niektore ich robia vedome a namiesto toho,aby sa pokusili ich odstranit,tak hladaju vyhovorky,aby utisili svoje svedomie.
@matuskova003 mám vo svojom okolí zopár bývalých fajčiarov (takých čo fajčili 2 krabičky denne) a poviem ti, že keď prestali, ani u jedného sa to nezaobišlo bez problémov...a jej lekár určite nie je priblblý, je to veľmi rozhľadený gynekológ (v súčasnosti dokonca primár v jednej veľkej nemocnici), ktorý sa pravidelne zúčastňuje medzinárodných kongresov a prednášok... a ku každej svojej pacientke pristupuje individuálne a posudzuje vždy konkrétny prípad... ja nehovorím, že fajčenie v tehotenstve je zábava, ale v niektorých prípadoch môže okamžitá abstinencia spôsobiť väčšie škody...
@usacik ja som fajcila krabicku denne . pred tehu . Radila som sa o tom s dvomi gynekológmi a jednou gynekologickou . Všetci traja mi potvrdili, že radsej prestať .. pretože to máš teda , ak to prevediem do tvojej teorie , to isté . bud fajčíš a dávaš do tela jed a odpad a všetko to ide na babatko, alebo prestať , zacat zdravo žit , eliminovat nasledky toho odpadu ... čo ty vidiš ako realnejšie ? začat teda to telo nejak davat dokopy aj ked pocas tehu alebo porkacovat v toom svinstve skývajuc sa za vyhovorku " aby dieta nemalo sok ? " pre mna neexistuje ZIADNA teoria, ktora by mi dokazala, že toto je spravny postup , pokracovat vo fajceni..
@usacik Akoze realne veris, ze sa telo detoxikuje prave do placenty??? Zena do 8-ho tyzdna nema dieta vobec napojeny na svoj krvny obeh - teda ani netusi o fajceni matky, nie to nejaka zavislost! Zakladne skodliviny z cigariet su s tela prec do troch dni! Co sa deje s plucami je vec ina, ale to na babatko nema vplyv, ze sa to odburava postupne dalsie roky. Vsetko lepsie ako denne, aktivne, posielat jedy dietatu a uberat mu kyslik a nicit mu placentu. To je OMNOHO horsie!!! Ako lekara co mi povie, ze fajci dalej, inak uskodis svojmu dietatu ak prestanes, by mali poslat nazad do skoly. Aj ked teda silno pochybujem, ze to niektory povie, len to tu baby sklonuju, lebo jedna babka povedala 😝 😝
@tahivka nemyslis,ze prave preto,ze na dieta od narodenia posobia rozne skodlive vlyvy prostredia,comu vo vacsej miere ani nedokazeme zabranit, ako smog, ziarenie z mikrovlniek atd., tak aspon pocas toho vnutromaternicoveho vyvinu by sme mali poskytnut babatku tie najlepsie podmienky pre jeho vyvoj? Alebo si radsej za,aby sa uz od zaciatku jeho vzniku oboznamovalo so skodlivymi latkami? Vsak v zivote ho budu obklopovat same skodliviny,tak nech si zvyka? A to,ze sa prave v tehotenstve chcu matky fajceniu vyhnut,tak to z nich nerobi ziadne ,,matky Terezy", len normalne zmyslajuce zeny!
@matuskova003 pomenovala si to presne, pre teba neexistuje žiadna teória atď....ide o to, že názory lekárov sa rôznia a je na budúcej matke, ktorá najlepšie pozná svoje telo a situáciu, aby spolu s lekárom zhodnotili stav a zvolili správny postup...a ono ani nejde o to, aby dieťa nemalo šok, ale pri detoxikácii sa všetko v tele uložené svinstvo začne uvoľňovať a placenta to v takom nárazovom množstve nestíha filtrovať.... to máš to isté ako s kávou v tehotenstve alebo s pohárom červeného vína (niekto na tom nevidí nič zlé a iná sa už pri tej predstave prekrižuje)...preto chápem a rešpektujem tvoj názor, ale zároveň rešpektujem aj názor iný...ono sú to všetko teórie...a opakujem, ja som nefajčiar, takže si nedovolím súdiť niekoho, kto dlhodobo veľa fajčí a okamžitú abstinenciu nezvláda (napr. moja mamina začala fajčiť asi pred 10 rokmi cca10 cigariet denne, potom s tým jedného dňa sekla a asi 2 mesiace mávala búšenie srdca, návaly tepla a kolísanie tlaku), nemusí to byť vždy jednoduché.
@dagmara1245 Ty si blba...prepac, musim to napisat, aj ked nechces osocovanie. zeny ako ty by nemali mat deti, bodka
@usacik - a to v tele realne ulozene svinstvo sa pocas tehotenstva A fajcenia telo myslis nesnazi nijako odburavat, nijako spracovavat a veri/caka na zazrak na den D, ked zena s fajcenim skonci, ze ako teraz mozem zacat? Samozrejme telo odburava skodliviny non-stop... takze ten argument skutocne neobstoji. Ale fajciaca matka k tomu na tu kopu este den po dni prihadzuje...
@mamulienka30 nie, telo nedetoxikuje IBA do placenty, to som nikde netvrdila..🙂 a nevšimla som si, žeby tu zakladateľka písala v ktorom je týždni, takže o napojení dieťaťa sa dá ťažko hovoriť...a ja takého lekára osobne poznám... svojím príspevkom som rozhodne nemala v úmysle tu vyvolávať nejaké útočenie na mňa, len som chcela poskytnúť aj iný pohľad lekára, ale ako vidím, viac túto diskusiu prežívajú tie, čo sa ich to netýka ako zakladateľka...takže končím, lebo toto nemám zapotreby...prajem pekný zvyšok dňa...
@usacik - je v trinastom tyzdni, ked zalozila temu to mala este vypisane. Takze dieta to uz dostava naplno. Prestat sa nechysta a dufa, ze jej dietatu sa napriek jej blbosti choroby zazracne vyhnu. Len aby nebola kruto sklamana. Ten pohlad "lekara" je jednoducho nespravny. Preto aj zle posuvat toto dalej, par fajciarok si to isto zasa raz vylozi po svojom.
mojho kamosa mam fajcila v tehu, lekarka jej neodporucila uplne to vysadit,ze trosku denne ma. No a vysledok taky,ze kamos ma klinicku depresiu, nabeh na psychozu a vobec nabeh na zavislosti. Tiez ma nadmerne potenie a tras z uplne maleho stresu. Takze viditelne to nespravilo nic,ale co to spravilo asi po tejto stranke velmi pekne nie je.
tak ja neviem baby, ja som bola fajciarka, ked som prisla a to, ze som tehu, tak som s tym sekla, ale nervy na roztrhanie a gynekolog mi povedal, ze viac svinstva sa denne nadycham v meste na ulici a ze ten abstak a nervy su horsie a ze dve cigy za den si mozem dat,,,tak aj bolo,doobeda,vecer,,,len po nejakom case mi proste ani tie dve nechybali..zacala som znovu,az ked som prestala dojcit..aj to neviem preco, lebo som sa zaprisahavala, ze ked som vydrzala tolko, ze uz si nezapalim,,,podla mna to je vsetko individualne, poznam nefajciarky a maju aj postihnute deti..ved to je to nevyspytatelnost zivota...ako ked nefajciar sportovec dostane rakovinu pluc...ale urcite som zasadne proti fajceniu v tehu v nejakom velkom mnozstve..
Ahojte, na žiadosť zakladateľky @dagmara1245 túto tému zamykám. Myslím, že toto je príliš kontroverzná téma na to, aby oba tábory našli spoločnú reč, resp. aby svoje názory vyjadrovali slušne 😉 Vďaka za pochopenie. Danka, Modrý koník Team

@pet1308 ak dobre čítam, úvod bol o hľadaní mamičiek, ktoré v tehotenstve fajčili a aký to malo dopad na ich deti. neviem, prečo si v tejto téme vôbec reagovala, keď sa ťa otázka vôbec netýka