Je v poriadku, keď je bábo otočené dole hlavou v 16 týždni?
Zdravím,
možno robím planý poplach, ale napriek dlhému hľadaniu na internete sa mi nepodarilo nájsť odpoveď na moju otázku.
Čakám bábo momentálne som v 16 tt. V utorok som bola na ultrazvuku u doktorky a dieťatko bolo otočené dole hlavou.
Žiaľ v tom zhone čo bol v ambulancii som sa doktorky nespýtala, či to znamená niečo zlé, alebo je to normálne.
Viete mi prosím poradiť, či je to normálna poloha v tomto týždni tehotenstva alebo mám oprávnene obavy.
Ďakujem
nieje to nic nezvycajne. Treba si uvedomit ze poloha dietatka je dolezita az od 34tt. Ja som zazila u oboch deti ze sa tocili po kazdej kontrole u dokyho. Raz boli hlavickou dolu inokedy hore a dokonca na zaciatkulezkali krizom. Nic sa nedeje ved babo ma dostatok miesta tak sa pretaca ako sa mu paci. Este zazijes diskoteku neboj ked budes v takom 30tt a babo zacne santit.
v 16tt sa babatko toci ako sa mu zachce, lebo ma este vela miesta a ziadna poloha nie je zla 😉 zhruba v 34tt sa babatko uz nevie otocit, ale su aj take sikovne, co sa otocia este aj par dni pred porodom...a v kazdom pripade poloha dole hlavickou je prave ta najlepsia, v takom smere sa totiz babatko rodi 😉
tvoje dietatko sa este otaca raz je dole hlavou, inokedy hore. Prave na USG bolo dole hlavou.
robis si zbytocne obavy a hladas problem tam kde nie je ... moj syn bol dole hlavou takmer stale a este k tomu aj velmi nizko, ledva ho mohol lekar zmerat, lebo bol tak nizko ulozeny a narodil sa ok a v termine
budte rada, ze je dolu hlavou. dieta sa rodi hlavou. horsie je, ked je zadkom, alenbo nohami dole, potom je potrebna sekcia.
ahoj to je uplne v pohode diei sa tocia hore dole ale aj moje aj prve aj teraz toto druhe su otočene od 21t ale možno sa medzitym otacali a prave na sone boli tak ale obch som tak mala 🙂
jooj, ono si este zatial v brusku len plava a robi premety ako sa mu zachce... 😉 a celkovo.. ak je dolu hlavickou, tak je to spravna poloha, nie je to nic neprirodzene.. nas drobec bol dolu hlavickou niekde od 27 tt a tak zotrval az do porodu 😉
babätko si v tomto tt plava ako sa mu zachce ma tam dosť miesta a tak si tam robi čo chce, podla mna to neni nič važne len dr. povedal že je halvičkou dolu ked asi robil sono ale prinajhorošom cinki dr. a spytaj sa možno ti viac povie aj cez tel . 🙂

@lanah Neviem o tom, že by to bolo niečo zlé.. Mne moja malá v cca 22.týždni tehotnosti už hlavičkou tlačila na krček maternice.