Som v 17 týždni a ešte som nebola na sone
ahojte tehulky, začínam byť nervozna z môjho doktora.. som v 17 týždni.. ked som bola na kontrole a pýtala sa ho, či už vieme zistiť pohlavie dieťatka, tak mi povedal, že načo to chcem vedieť, že aj tak to nezvrátim.. ešte ani raz som ho nevidela.. urobil mi len prvé sono v 8 tt, ani mi nič neukázal, ešte ani srdiečko nepočúval a stále mi len urobí prehliadku ako pri preventívke.. posledne mi brali krv na triple test, všetko je chvalabohu ok.. ale aj tak ma štve, že som stále nevidela nášho drobčeka a nepočula ani jeho srdiečko.. máte niektorá tiež takého divného doktora? to vážne musím ísť na 3D platené, aby som ho konečne videla ☹
no kocky a to som vam nepovedala, že si za to prvé sono v 8 tt vypýtal 5 eur.. to ma dorazilo úplne.. sak o dva tyzdne idem na kontrolu, ak ani vtedy nebude chciet robit sono a vsetko, co tu pisete, tak balim saky paky a idem preč.. kamoška pri nom mala dve tehotenstva, tiez ju takto rozčuloval, a pri malej (to bolo druhe babo) jej dokonca sono robil iba raz.. chvalabohu všetko bolo ok.. mne určil termín pôrodu po tom prvom sone, mala som pravidelnú menštruaciu, brala som tabletky, takže by to mohlo byť ako tak presne.. každopadne, ďakujem za všetky rady a postrehy 🙂
@macatko to si robis srandu a na co caka ebil, utekal od neho, ja som v zahranici, nie je sono stale, ale prve bolo v 8 tt, potom tusim v 12 tt, a este nieco skontrolovali pre istotu, nepametam kedy, a az potom som mala dlhu pauzu, a pohlavie mi povedali az dakedy v 25 tt, ale sestricka na prehliadke, vzdy kontrolovala srdiecko ci bije to je zaklad, toto musi byt neaky neadrtalec, alebo co?
@macatko necakala by som ani dva tyzdne, kreten, chces vydiet baby, ci je okej a nie neaky test, tu mna ani netestovali, lebo chcely tusim 50 eur, musi si doplatit kazda mamina, kaslem na testy, maminy su nervozne, ked je odchylka, ale sono je sono, baby treba vidiet ci je okej a srdiecko pocut 😵
@macatko - lenze v 13.tyzdni a v 20.tyzdni on sono robit musi - ja by som pravdu zavolala do poistovne, ktore ukony si vydokladoval, aby si nebola prekvapena, kolko sono ti robil 😠 Prosim zmen lekara, ak by bolo nieco z babom, ani to nebudes vediet.. nejde tak ani o okukovanie baba, ide aj napr. srdcove a vyvojove vady, ktore treba operovat hned po narodeni, na to musia byt porodnik pripraveny, potom sa to da hned riesit,, ale nie, ked sa narodi a nemaju ziadne data, testy :( Hadam ho rychlo zmenis, rozum sa mi nad takym lekarom zastavuje :(
takže kočky kľud, ked som tam bola posledne, išla som už naštartovaná, že beriem kartu ak ma nepošle na sono.. ale sestrička mi povedala, že ma už teraz pošle a ja že no konečne, už som myslela, že sme nejakí iní ako moje spolutehotníčky.. a ona mi povedala, že normálne ho robia až v 20 a potom až v 30 tt, a prvé mi robil v 8 tt, a všetko je v poriadku, tak je zbytočné dieťatko osvecovať.. takže teraz v pondelok 23.7. už ideme, tak držte palčeky, aby bolo aj dobre otočené a aby bolo všetko v poriadku.. ale ja viem, že je 🙂 pláva vo mne ostošesť 🙂
ahoj maciatko, ja som v 17 tt a mám za sebou 3 soná 🙂 na tvojom mieste by som zmenila lekára.
@macatko - v 23.tt je ti morfologicky ultrazvuk uz na nic, je neskoro, nemoze to porovnat zo ziadnymi hodnotami, statistikami, nezisti takmer ziadne odchylky, proste nic. Len verit, ze je babo zdrave, nic ineho ti neostava. Ked ti teraz povie, ze ma vadu nezlucitelnu zo zivotom (to ti skutocne neprajem), co potom? Tolko tyzdnov v tebe rastlo? Drzim vsetky palce, co mam, nech je to ok.
@macatko ahoj sprave stacia 3 sona pocas tehotenstva viac je nie prilis zdrave tu sa robi v 12 tyzdni ; 22 tyzdni a 34 tyzdni.. 😉
v 8 tyzdni si bola bolo vsetko v poriadku tazke klud.....
@macatko mne len do 12tt robil sono 3x - prvý na potvrdenie tehu, druhý či je srdiečko a tretí meranie NT. potom v 20tt a v 30tt. ale si myslím že do toho 12tt je dôležité sonovať, pri takom prístupe by som doktora menila. mne môj ešte aj keď mi robí netehu sono na obrazovke ukazuje všetko, maternicu, vaječníky, vajcovody, či je všetko ok. nie v tehu ešte preboha, však to všetky čakáme na to uvidieť to bábätko, vrátane oteckov
@erikasadek som rada, ze aspon jedna kocka ma tu nestresuje s vymenou doktora a katastrofickymi scenarmi. kazdy doktor ma iny pristup, a moja kamoska u neho rodila dve deti a obe boli v poriadku, a tiez jej robil sono tak ako mne, dokonca pri druhom iba raz.. dakedy neboli ziadne sona a bolo vsetko ok.. takze koceny.. ked som sa ukludnila ja a prestala stresovat a mysliet na zle, mali by ste pozitivne mysliet aj vy 🙂 nebojte sa, všetko bude v poriadku a malicke je zdrave a take mrstne, ze neexistuje, ze mu nieco je 🙂
ale dik za vsetky postrehy.. aspon viem, ze u kazdeho doktora je to ine.. a dakujem za drzanie palcekov @anjelicek26, verim, ze je vsetko tak ako ma byt a v poriadku.. v pondelok vam napisem 🙂
ahojte kocky, vsetko je v poriadku, len bolo otočene riťkou, takze nevieme, co to bude.. doktor hovori, ze to vyzera na dievcatko, ale malo tam nozicku, tak to nie je na 100%.. ale mne to nevadi, hlavne je, ze je zdrave, ma krasnu chrbticu vyvinutu, vsetko je tak ako ma byt.. mame uz 515 gramov vraj 🙂 kopkame o sto sest, az sa mi niekedy aj tricko nadvihuje 🙂 ahojtee a prajem pekny tyzden, u nas je sice trosku uprsany, ale to nevadi 🙂
@macatko
Ahoj,,,,ja som v 18tt,zatial som na sono bola 2x,,ale inak by som bola iba raz,nakolko som bola riziková.Počas celého tehotenstva sa chodí na sono celkovo 4x,tak nemaj obavy...druhé sono je medzi 20 až 24 týždňom..ja iddem teraz v pondelok,,ja som tiež už zvedavá,,ako bábo vyzerá a čo to vlastne čakám.Takže nezúfaj,,bohužiaľ dnes je to u dokiho tak,pokiaľ sa neopýtaš,,nepovedia ti nič naviac-mohla by som ti o tom rozprávať

no robiť sono za každým razom tiež nie je dobre....doktor je povinný a bezplatne to robiť v 10 tyždni/aby zistil či plod žije/....potom v 20 týždni a 36 týždni.....mne robili 3 krat ako sa má.....nerátam už pôrodnicu lebo som tam ležala skôr...a v 23 týždni som si sama zaplatila 3D ultrazvuk.