icon

Tvrdnutie bruška v 22. týždni tehotenstva

tina7729
14. jan 2012

prosim poradte,uz zo 5 dni mi tvrdne brusko a asi 2 den mi asi aj 10 krat za den. ☹ je to moc zle? kolko krat za den je to normalne?

dominika2227
10. feb 2012

ja som 23 ide 24, ja ked si hladkam brucho tak to pomaha, a uz mi aj zabera to magnezium jem to 5 den, skus si zvysit davky mne vcera stvrdlo asi 3 krat cez den, a v noci sa vedsinou obracia tak mam tlaky

sisinka8
10. feb 2012

@tina7729 mne potom uz nie.dostala som lieky aj na doma!!lezala som a kedze som sa neotvarala a bola som po32 tt uz som sa nebala a hybala som sa normalne ako som mohla.vobec som sa neotvorila napriek tym stahom.dobre to drzalo chvala bohu.rodila som sekciou planovane v 38tt. 🙂

sisinka8
10. feb 2012

@tina7729 urcite som chcela spomenut ze nesmies sa stresovat lebo to vyvolava to coho sa bojis moja!!!!neviem preco ty nedali ten guajacuran je to na stahy a na upokojenie slabucke ale pomaha to 2x1!opytaj sa nato od lekara.kazda to dostava.

tina7729
autor
10. feb 2012

@sisinka8 dakujem ti,opytam sa 🙂

d.j.
11. feb 2012

mne pri prvom tehu zacalo tvrdnut brusko koncom 6mes. a mala som aj kontrakcie a krcok iba pol cm, takze som skoncila v nemocnici. davali mi infuziou magnezium 3xdenne + tabletky magnezium ale ziadny guajacuran, ten mi predpisali pri krcoch v nohach ale nebrala som, lebo tam bolo vela negat.ucinkov. nakoniec ma asi v 36t pustili domov a spontalne som porodila v 38t. ;)
teraz som v 22t a zacina mi tvrdnut brusko dost casto, magnezium beriem ale nepomaha, tak som zvedava co mi povie doktor.

tina7729
autor
11. feb 2012

@d.j. uf,som aj ja zvedava o 2 tyzdne dufam ze sa neotvaram alebo sa mi neskratil krcok 😒 potom daj vediet ako si dopadla co ti dr.povedal a drzim palce,nech je to ok

tina7729
autor
11. feb 2012

@d.j. a ako si pocitovala kontrakcie? tvrdnutie bruska je to nie?

momamo
13. feb 2012

Ahojte prosim vas ako presne zistim ci mi tvrdne brusko ...??? Lebo niekedy ked si ho stlacim tak je tvrde ako skala a inokedy nie ..?? Ale pravdu povediac na zachod (velku potrebu) idem max 1-2 krat za tyzden, ale prevazne by som povedala 1x ...

d.j.
13. feb 2012

@tina7729 momentalne mam iba tvrdnutie, ale kontrakcie som pocitovala tak ako ked mas krce pri menstruacii v podbrusku, niekedy boli krce slabsie a niekedy silnejsie. inak vobec som nevedela ze su to kontrakcie, az doktor mi to povedal.

@momamo ja pocitujem tvrdnutie bruska ako neprijemne mravencenie v podbrusku, a vzapati mi stvrdne brusko, pohyby dietatka to nie su tie su silnejsie 🙂, najviac mi tvrdne brusko ked lezim na chrbte, preto sa vyhybam lezaniu na chrbte aj v spanku.

tina7729
autor
13. feb 2012

@momamo to tvdnutie mozes mat aj z toho,ze nemas riadne stolicu.s tymto mavam aj ja obcas problem

tina7729
autor
13. feb 2012

@d.j. aha.dakujem daj mi potom vediet ako si dopadla u dr.kedy ides? ja buduci tyzden,tiez som zvedava co mi povie

d.j.
13. feb 2012

@tina7729 o.k. urcite dam vediet. idem na buduci utorok a zaroven mam aj test na tehotensku cukrovku. drzte sa ;)

tina7729
autor
13. feb 2012

@d.j. 🙂 presne aj ja 😀 v utorok a mam aj test na cukrovku

d.j.
14. feb 2012

@tina7729 jej tak to sme na tom rovnako 😀

tina7729
autor
14. feb 2012

@d.j. 😀 no vidis.dame si vzajomne vediet 🙂 drzim palce

clarissa
16. feb 2012

Ahojte baby,tie co beriete magne,po akom case vam prestalo to brucho tvrdnut? ja ho beriem druhy den a tvrdne stale...je to take nepravidelne....treba to brat viac ako 3krat za den?

tina7729
autor
16. feb 2012

@clarissa ahoj,ja ho beriem uz od 22tt a stale tvrdne ☹ ale u kazdej je to individualne.kolko krat ti tvrdne za den? ja mam teraz magne B6 beriem ho 2x1tbl. a ten obycajny magnezium som brala 3x1denne a potom som mala aj zvysene davky na 3x2tbl.no neuspesne

petkave
16. feb 2012

@clarissa ja som brala 3x2 tablety denne, najvyššiu možnú dávku a tvrdlo mi aj tak. Vlastne od 24 tt až do pôrodu. Bola som na PN, lebo mudr sa bála predčasného. Ale našťastie som sa neotvárala. No to tvrdnutie bolo 50-100x za deň.

clarissa
16. feb 2012

@tina7729 Ja mam tiez magneB6,dokina ma pozerala a povedala ze je vsetko OK ale kazala mi ho brat...neni tomoc casto mozno do 10krat..kedy ako....ked si lahnem na chrbat,tak najvyse....

@petkave Fuha tak to ti teda tvrdlo riadne...ale ved to je hlavne,zakial sa nezacnem otvarat,tak by to malo byt asi OK 😕

petkave
16. feb 2012

@clarissa no nebolo mi všetko jedno. Ale zvykla som si. Nohy stále hore, vychádzky 2x 2 hodiny, spánok tiež s vyvýšenými nohami. Takže som len polihovala a bola to riadna nuda. Čo by som teraz za taký jeden jediný deň dala?! 😀 Ako pozerám, ty sa takto šetriť nemôžeš, keď máš malú dcérku...

clarissa
16. feb 2012

@petkave jeej no takze si si vegetila vravis 😉 ale tak pre zdravie babatka urobime vsetko....no veru ja si tiez moc nepolezim teraz,aj ked musim povedat ze mam dost samostatne dieta uz odmalicka....akurat upratovat po sebe jej nemozem vtlct do hlavy 😅 takze je to ine ako ked som bola tehotna snou,nerobila som skoro nic,tak mi nemalo z coho asi tvrdnut 😀

petkave
16. feb 2012

@clarissa Asi tak, keď sa namáhaš a napr. stále zohýnaš hore-dole, príp. ju aj podvihneš, tak sa to hneď prejaví. To je jasné, sedieť na zadku pri nej nemôžeš. 😵

clarissa
16. feb 2012

@petkave no ved to...zda sa mi ze aj menej pri tomto tehu priberam 😀 alebo skor,vyse spalujem 🙂

den22
16. feb 2012

ahojte,
mne zacalo tvrdnut brusko v 21 tt a tiez som sa bala. mavala som aj dost krce a strasne ma bolelo v podbrusku. Isla som dr. a on mi povedal ze drobcek je opacne otoceny a tym, ze som po CS tak ma intenzivne kopka do jazvy a to vyvolava aj tvrdnutie aj bolesti, ze to mam iba vydrzat. Ze ak sa mi krcok neznemsuje a neotvaram sa, tak to je uplne v pohode, ze nemam stresovat.

sisinka8
16. feb 2012

ahojte!davaju aj ten guajacuran a je to na uvolnenie svalstva aby sa nenapinalo tolko.potom su dalsie lieky na to silnejsie salbutamol a plegomazil.ale to davaju ked sa uz aj otvara krcek.netreba sa stresovat ztoho lebo to je najhorsie!psichika tu hra velku rolu...... 😝

d.j.
21. feb 2012

@tina7729 Ahoj ako si dopadla? ja mam nastastie vsetko v poriadku, a najma s babom je vsetko v poriadku, na tvrdnutie mi povedal doktor iba ze mam brat magnesium co aj beriem a dlho, tak dufam ze to nejako dobojujem 🙂

tina7729
autor
21. feb 2012

@d.j. 🙂 super,som rada ze ti to dobre dopadlo. aj mne.vsetko je v poriadku a tiez mam dalej brat magnezium. o mesiac kontrola. ty mas kedy kontrolu?

d.j.
22. feb 2012

@tina7729 super tak to je parada ze ste o.k., ja mam kontrolu tiez o mesiac a nieco. ale potvrdil mi aj pohlavie baba na 100% chlapec, tak dufam ze to tak bude 🙂 budem mat aspon do paru, ale inak riadne ma kope od vcera 🙂 asi sa mu nieco nepacilo.

tina7729
autor
22. feb 2012

@d.j. myslis ze ked viac kope sa mu nieco nepaci? a gratulujem 🙂 🙂 aj ja som si na zaciatku myslela ze to bude chlapec a nakoniec baba 🙂 ale som rada. mate uz meno?

sisinka8
23. feb 2012

ake magnezie beriete baby?magne b6?berie niektora magnerot?docitala som sa ze je lepsi a ucinnejsi ako magneb6!ze sa viac a lahsie vstrebava ako vsetky ostatne.jedna tabletka obsahuje500mg treba bart3x1.