icon

V 16. týždni tehotenstva: Čo všetko by mala povedať doktorka?

luciaruz
14. nov 2023

Ahojte, som prvý krát tehotná a mám problém, že moja doktorka je strašne skúpa na slovo. Som momentalne v 16. týždni a neviem vôbec nič. Ja sa u nej vždy dozviem iba centimetre plodu a nič viac. Som z toho strašne frustrovana, uz som si aj poplakala. Keď sa opytam, či vserko vyzerá ok, iba ma odbije, že ak si chcem byť istá, mam si zaplatiť trisomy test. Aj pri ultrazvuku mlčí. Keď som sa skusila opýtať, ako to vyzerá, iba mi ukázala srdiečko, a tu má ručičky.... haloo, a čo zdravotne? Nebyť googlu, ja ani neviem, na čo slúžia krvné testy. Aj pri prvom odbere mi iba povedala, že je to okej. Čo všetko je okej?? Povedzte mi, je toto normálne? V 20 týždni som objednaná na ultrazvuk tak už teraz mám z toho hrôzu. Dnes som išla na druhý odber krvi, sestričke som sa tam zosypala, plakala som tam jak decko. Ma chlacholila, ze jej je to luto, a ze ak by daco bolo zle, ozvali by sa mi, ze doktorka to robi vela rokov a nevie sa vcitit do mojho pocitu. Ja verim, ze sestra doktorke povie, ako som sa tam zaspala. Mala by to vedieť.

Strana
z4
lillyd
14. nov 2023

@luciaruz a na čo k nej ešte stále chodíš ???? Mne moja dr po potrate po kyrete odpovedala na otázky nepríjemným tónom, bolo cítiť že ju to otravuje a pomaly sa zdvihla zo stoličky popri tom ako som sa ja snažila komunikovať a vyprevadila má k dverám so slovami nebojte nabudúce to vyjde, no ale ja som mala otázky a nedostala som na ne odpovede, tak som jej o pár dni poslala výmenný lístok od nového gynekológa, ktorý si v ňom žiadal moju kartu.. keby mi dr v tehotenstve nič nehovorí tak by uvidel 🙈 aj sono v 12tt aj v 20 aj v 30tt pekne popisuje doktor čo je čo, či je to normálne ako to vyzerá a podobne. Každé krvné testy mi vysvetli na čo sa robia. to je bežný postup

marhulka2022
14. nov 2023

@luciaruz v ba robi takyto uzv dr. Cunderlik a Holan..

lienka.7
14. nov 2023

@luciaruz tak napíš ku komu ideš zdarma. Dakujem

lienka.7
14. nov 2023

@lillyd neverím, že v časoch goooogla si autorka nie je schopná nájsť info aj na nete. Ci v knižkách o tehotenstve, tam je presne všetko, čo ťa čaká v tehotenstve. Krok po kroku. U mňa lelar ani neinformuje o vyšetreniach, vždy mi to vravela sestricka ze co a ako caka nabudúce. Lekár mi povedal, že je všetko ôk, spýtal sa mňa na nejaké ťažkosti ci mam a ako sa cítim. Ja tiež keď som mu povedala, ze mam sa dobre, tak ďalej nerobil detektiva. Výsledky keď boli mi povedal ze všetko ôk, všetko v norme. Ani ma nenapadlo sa ho pýtať ze a fakt? Vedela som, že keby hocičo, bud prísť hneď ráno k nemu, pokial poobede smer nemocnica. Tiez mi raz večer ostalo zle, bola som na urgente, vzali mi krv, vyšetrili ma, urobili pasy a doktorka ze všetko ôk. Ani ma nenapadlo sa jej vypytovať a na výsledky z krvi napr. Fakt to treba niekedy menej prežívať.

selena_luna
14. nov 2023

Ja sa priznam, ze my dve sme sa dnes rano stretli v cakarni. chapem ze sa bojis o babatko, vsetky sa bojime. nemyslim si, ze prave tato doktorka je skupa na slovo. Som u nej tretie tehotenstvo, vzdy si nosim na papieriku otazky co sa chcem opytat a pytam sa. Vzdy dostanem presne odpovede. Aj si velmi vazim jej odpoved a celkovy pristup: neviem vam povedat ze je babatko zdrave, ale nalez je primerany a v norme. Lebo tak to je. Nikto to nevie garantovat, ale zatial su vsetky vysledky v norme. Aj chapem, ze vela doktorov si vytvara citovu stenu - oznamovat mamickam ze o babatko prisli alebo im povedat aku vaznu chybu vidia nie je jednoduche. Napriek tomu hodnotim svoje poradne ako velmi srdecne, pani doktorka vidi rozdiely v mojich tehotenstvach a porovnava ich, tiez vidi, ze moj psychicky stav je ovela lepsi ako pri druhom ( to bolo po MA, teda som bola viditelne velmi vystresovana). Teda, citim, ze nie som len ocislovana pacientka, ze vie cim som presla a tesi ju sprevadzat ma pri dalsom babatku.
Tiez chapem, ze vysetrovani je vela a su komplexne, ze ich nevysvetluju proaktivne kazdej pacientke, ale zase vzdy ked som sa pytala co vsetko ukaze ten ktory skrining vzdy som dostala presnu odpoved. Viem, ze keby nebolo nieco ok tak to riesi hned.
Mrzi ma, ze si odchadzala taka sklamana. Lekarku povazujem za odbornicku, nie kamaratku, plne doverujem jej nazoru.

kiki68
14. nov 2023

Drzim palce, chod k inemu lekarovi, asi si uz nasla a budes mat klud. Ono lekar aj musi vediet ako s tou zenou pracovat po psychickej stranke. To bud je len tak na srandu kralikov a hlavne tehotne zeny strach maju. Na to je ten doktor, aby ten strach zvladol a vysvetlil veci. Cize ja uplne chapem to rozhorcenie.

maryetta
14. nov 2023

@selena_luna som rada ze si napisala. Dakujem.

luciaruz
autor
15. nov 2023

@kiki68 som rada, ze tu je aj niekto empaticky.

luciaruz
autor
15. nov 2023

@lillyd No ved uz idem inde zajtra na konzultaciu 🙂 K doktorovi s vybornymi recenziami. Vzal ma ihned, ked som povedala moj pribeh

7tinka7
21. nov 2023

@luciaruz nechces sa prehodit do kocha ? Beru aj tehotne viem ti odporucit hned par dr a si z ruzinova maju pobocku aj tam.
Sice zaplatis 120+190 ale tak pride ti uz uz tehotenske.
A mas aj pohotovost v cene a hlavne komentuju vsetko! Ja som uz 3x isla vystresovana na pohotovost ze to je pase plakala som jak dieta a vzdy mi poukazovala vsetko dr babatko nam kyve kopka nozickami tu ma rucicky srdiecko vzdy zapne tlkot srdca 🙂 ak chces napis poradim dr.

Strana
z4