8 mesiac tehotenstva. Už to asi nevydržím
ahojte baby,chcela by som tu zalozit taku diskusiu pre tie co su na to ako ja.som v 29 tyzdni,zacinam osmy mesiac.cakame chlapca,od zaciatku hrozne priberam aj ked som vzdy bola chuda,uz som pribrala 20kg aj ked mam pohyb a vela nejem.glukozovy test vysie velmi nizky takze sladke mi prikazali jest.zacali sa mi robit aj strie na zadku a stehnach.cele tehotenstvo dost zle prezivam,mam pocit ze to nevydrzim,je tu niekto ako ja?na zaciatku som nezvracala,ale zle mi byvalo,palila ma zaha,mavala som hrozne migreny.do toho stresy okolo svadby.teraz sa zasa ideme stahovat aby sme uz s malym boli vo svojom.mavam aj zapchy a hemeroidy ktore praskaju a krvacaju.tecie mi krv z nosa.v praci som uz nezvaldala a dva tyzdne som PN.27.11 idem na matersku.pripadam si velka,tazka,nepritazliva,som cela opuchnuta akoby sa vo mne vsetka voda zadrziavala.mavam depresie zo svojej vahy.mam pred sebou este skoro tri mesiace a neviem ako ich vydrzim.najhorsie su problemy s klbami,mam hypermobilny syndrom,moje klby asi nezvladaju tu vahu.velmi ma bolia ramena.zacalo to lavym,a uz boli aj prave.ledva zdvihnem ruky.je to asi kvoli spanku ze raz spim na jednom raz na druhom boku a som taka tazka.bola som aj u ortopeda,ale ze teraz nemozem nic uzivat,ani obstrek mi nemoze dat.len nejaky krem mi dal,ktory nepomaha a nahrievam sa vyhrevnym vankusom.posledne dni velmi zle spim,nemozem sa ulozit kvoli tym ramenam,velmi sa potim,som smadna stale,potom cikam stale,snivaju sa mi hovadiny a maly do toho stale kope,ma zo mna boxovaci mech.viem ze to vyzera ze sa len stazujem,ale ja uz neviem co so sebou a ako to mam vydrzat do konca....maleho moc lubime a tesime sa na neho.len mam hrozu ked zase pridem na poradnu a zase mi vynadaju ze som za mesiac pribrala 5kg a neviem ako to mozem ovplyvnit.a to este nespominam nalady,z nicoho nic placem,som smutna,nemozem sa uz na seba pozerat a tak.je to vsetko normalne?
@henulienka no ja tiež už končím a nechcem nikdy viac...dakujem aj mne stačilo... 😀 veru už načase aby to bolo a neviem sa ani ja dočkať normalneho kupela,pohybu a chodze,,, ja budem asi najšťastnejší človek potom..len nech to všetko dobrte dopadne a hlavne nech sme obaja zdraví...
@jedna_iva veru tak, to je najdôležitejšie!
veru veru...ked clovek nemá zdravie pre seba a svojích najbližších tak nemá nič...je chudobný ako kostolná myš..ani prachy ti vtedy nepomožu...
@henulienka
@munu hm, u nás spoločné prechádzky nepripadajú do úvahy, mm chodí z práce neskoro ☹ Ale ak vydržím ešte týždeň, príde moja mama a pomôže, povenuje sa krpcovi a budú chodiť aj von, ja sa za nimi budem len šuchtať. Sexík závidím ja viem, že to nie je škodlivé, len ja proste teraz nemžem ☹ , dúfam, že manžel vydrží abstinenciu 😢
Ahojte dievcata..
ja pomalicky koncim siedmy mesiacik.. nastastie ani zdaleka neprezivam to co vy..ze hemeroidy, bolesti klbov atd.. a dufam, ze ma tieto veci obidu... no tiez niesom bez starosti.. pribrala som sice len 4 kila.. no uz pred tehu som bola tazkotonaznik z hormonov vdaka ktorym som otehotnela..
tazko sa mi chodi.. chodzou sa zacinam podobat na kacera.. ked sedim alebo lezim dlhsie ako pol hodinu mam problem sa zdvihnut a rozchodit.. fucim.. ufkam.. jojkam.. cikat chodim kazdu chvilu.. v noci sa na wecko budim 3-4x, zaroven sa zakazdym musim poriadne napit..lebo mam sucho v celom krku.. o sexe uz asi dva mesiace iba snivam.. pretoze mi zavazia brusko. drobcovi sa nepaci ze ho tlacime a proste nijako mi nieje prijemne...
najhorsie je, driapat sa po schodoch.. byvame na 3poschodi bez vytahu 😠 ked sa mam po niecom zohnut radsej si klaknem.. a ako zakon schvalnosti mi vsetko pada z ruky.. niekedy sa uz musim smiat sama na sebe 😀
do porodu este daleko.. vsetci vravia, ze este len teraz zacne brusko rast.. tak to si naozaj uz neviem predstavit ako sa popasujem s este vacsim banderom.. ale nevadi... vydrzim.. ked sa budem driapat z gaucu 5 minut tak 5 minut.. ako ste viacere spomenuli... ten maly uzlicek zato stoji 😉
Toto je pekny nazov temy. Myslela som si to na zaciatku, ked som 3 mesiace prevracala a teraz si to myslim opat😀 Ja to tak citim len poslednych par dni, ze sa strasne kotulam. Za mesiac som pribrala 10kg a je to strasne citit. Vsetky kosti mi trpnu a ked chvilu sedim, nemozem sa postavit a poriadne chodit. Mala je na svoj tyzden velka, tak dufam, ze pekne v 38.tt porodim🙂
@rebecca2006 neboj sa, vydrzi abstinenciu, preco by nie? ved babatko chcete obaja, tak ked sa neda, tak s tym nic nemozes spravit ani ty, ani on..potom to dozeniete, ked sa zotavis po porode 😉 no a to ti nezavidim, ze manzel prichadza neskoro vecer, takze spolocne prechadzky nehrozia a celkovo si zrejme na maleho Matka sama 😝 musi to byt o to narocne.. moj manzel ma nastastie teraz take smeny, ze odrobi napriklad 3 nocne 12-hodinove smeny a potom ma 4 dni volno, takze je doma s nami a pomaha mi vo vsetkom.. a uz od pondelka idem na matersku, jupiiiii tak si konecne viac oddychnem.. teraz mam pred sebou este dva nocne dneska a zajtra a padla 🙂 bude to sice skory odchod na matersku, tak 5-6 tyzdnov pred terminom, ale uz nevladzem dalej chodit do prace , vsetko ma boli, nikto to tam nepochopi, spravaju sa akoby nikto z nich nemal tehotnu zenu, priatelku.. to hovorim o muzoch v mojej praci.. a o zenach ani nehovorim, lebo vacsinou su to mlade dievcata, co este niesu ani vydate, bezdetne, takze este nemaju ani paru, co to je byt tehu a este k tomu mat uz jedneho huncuta doma, co dava zabrat dennodenne 😅 najprv ma to rozculovalo, ale teraz im uz kaslem, aj tak uz len dve smeny a koniec.. v uk je materska len 9 mesiacov, tak potom ked sa vratim do prace, tak to bude uz uplne o inom 🙂 nemienim si tam robit zlych ludi, na kazdeho raz dojde.. aj vsetky tie dievcata co tam robia budu raz tehotne a mozno potom im dopali co to je hlavne v zaciatkoch alebo ku koncu.. no ok, moj Matko prave zaspal, tak ja idem pospat s nim, lebo ma caka potom nocna a moj muzik isiel prave do gymu pocvicit, tak aj tak niet co robit momentalne 🙂 tak papa zatial a drz sa
@kohutovci ahoj toto ako by som o sebe citala,tiez byvame na tretom poschodi bez vytahu a este su to take strme dlhe schody,ja som v 30tt a uz nevladzem po nich chodit.tiez mi vsetko pada z ruk,vsetko rozlievam rozsypam a musim sa zohybat ako na schval.dnes som na seba celu salku kavy vyliala.som totalne gramblava s tymi opuchnutymi rukami a nohami.vcera som bola na cviceni tehotenskom a citim sa ovela lepsie ked som sa ponatahovala a postazovala s ostatnymi tehulami.zacala som uzivat zelezo a tusim sa citim trochu lepsie nie som taka unavena.vecer mam ten isty problem ako ty,ked idem na wc nevladzem sa sama ani dvihnut,muz ma musi,no sranda,aj ponozky a topanky mi obuva 😝
neviem ci vam zavidiet alebo lutovat 🙂 Mam dvojicky porodnu vahu mali 3.2kg a 3.5kg + 2 placenty a plodove vody. mala som problemy s dychanim, nevolnosti (dvojnasobne hormony), problem obliect teh. oblecenie ktore je pre zeny s 1 dietatom, mne polovica brucha vystrkovala, koza natiahnuta do nevidim (klop, klop, ziadne strie, brucho som si sem tam natirala s cocoa butter kremom) a posledne tyzdne som bola rada, ze v jednej pozicii po sediacky dycham, drobci sa rozhybali a v rovnakom case kopali do mechura, pluc, a chrbtice. Poviem vam len jedno, teraz maju 2r. a velmi rada by som ich dala do brucha nikedy na par hodin so vsetkymi problemami ktore boli ale oddychla by som si viac. 🙂 Hlavne nech su deti zdrave, vsetky bolesti su len docastne.
@ewka0012 no a to počkaj o mesiac, to sa budeš tešiť aj na pôrod, lebo nedokážeš sama takmer nič....ale to ťa nechcem strašiť 🙂 , preto každá prežijeme aj pôrod 😉
Aj ja byvam na tretom bez vytahu a to musim chodit kazdy den niekolko krat zo psom.ja uz ani nepotrebujem tehu cvicenie🙂akurat to 2hod rozdychavam🙂
tretie poschodie bez vytahu obyvam aj ja, ale predstavovala som si to horsie, pomaly sa to vysliapat da, aj keby sa ovela lahsie nastupilo do vytahu 🙂 taktiez mam hafana, tak musim behat castejsie ale aj tak som zacala chodit na tehupilates. Je to fajn... trosku sa tam ponatahujes, naucia ta vhodne dychat /ktore dost pomaha aj pri nevolnostiach/ a hlavne su tam baby v rovnokom stave tak mate o com pokecat. Avsak dnes som absolvovala glukozovy test a cely den som nejaka nemozna. po par hodinach som sa aj povracala a nevladzem nic, takze vypadla aj prechadzka zo psom aj cvicenie a zda sa mi ako by som pribrala aspon 5kil :( /a to uz teraz mam 12 navyse, co sa mi zda hrozne/ ale dufam, ze zajtra bude lepsie a pride aj viac pohybu, aby som sa aj ja citila fajn!
@danusskaaa
@ewka0012 kocky ahooojte ja som 30tt buduci utorok tehu som si uzila v pohodke aj ked so setkym nevolnosti atd ale chodila som az do tohto utorku do prace sla na poradnu a bum skracuje sa krcek CS 3 INAK KOLKO MATE vy ?? a som PN takze zrazu lezim lezim priberam iba na zachod a kysnem a cakam kedy prejde den joooj depkaaaa saaama
@ewka0012 Ahoj Evka, mi už sme si písali v inej téme ohľadom sona a myslím, že nielen v tom máme rovnaké pocity. Ja už jedno dieťa mám a viem, aký pocit ma čaká na konci, ale viem, ako to myslíš. Tu nejde o obavy, aká budeš matka, alebo či schudneš. Tu ide o momentálny pocit. O to, ako sa cítiš teraz v tento okamih a že sa cítiš mizerne. Viem, že všetko raz skončí, ale ten čas a to čakanie nie je milosrdný 😒...Ako som Ti už písala, pribrala som viac ako je únosné. Už mám skoro 90kg pri výške 160 cm. Toľko som pribrala aj pri dcére a aj som to schudla, ale nič nešlo samo. Kojila som rok a pol a váha sa mi upravila až potom, keď sa skončili všetky hormonálne zmeny(v tomto prípade kojenie). Takže nedá sa všetko generalizovať, že budeš pri bábätku v pozore a kilá pôjdu dole. Týmto nechcem ešte viac znechucovať, len tým chcem napísať, že viem presne, ako sa cítiš. Vieš a pri mojej výške som ešte zúfalejšia z toho, aká som obrovská. Prsia?Podprsenka 95D!!! 😨...Dám sem aj foto, ako som vyzerala pred tehu. Tak každý pochopí, že sa veru necítim šťastná. Nie len kvôli váhe, ale aj preto, ako necitlivo reaguje moje okolie. Hlúpe narážky na to, ako vyzerám. Ja som na PN od konca septembra a MD mi začína 30. decembra. Mám vychádzky dvakrát denne, ale kým by som sa niekam od nás busom dostala, už by som prešvihla čas a zato mi to nestojí 😝...Sex?No tak raz za mesiac-dva. Nedá sa a ani nemám takáto obrovská naň chuť. Manžel chodí z práce večer okolo piatej-šiestej, tak som celý deň doma sama z čoho mi už šibe a aby toho nebolo málo, máme aj kotol na tuhé palivo, tak musím po schodoch ládovať doň po lopatách uhlie 🙂 ako v stredoveku 😉Brucho mi tvrdne pravidelne, ako píšeš, sadnem na WC a nedá sa mi vstať. Už som aj na ňom odtrhla šróby, ktorými je prichytený o zem. Už len čakám, kedy spadne podo mnou. Opuchnutá som stále, nohy mám ako Fiona a ruky tiež. Len nie také zelené 🙂 Aj keď začnem čokoľvek robiť, mám brucho ako kameň. Tak nežehlím, nevysávam, ešte šťastie, že existuje umývačka a tam všetko napchám. Som z toho depresívna a neteším sa takmer z ničoho. Ešte aj to sono mám skoro až o tri týždne a naposledy bolo v septembri, som z toho tiež neistá, keď neviem ako bábo rastie 😒...aj tvár mám opuchnutú ako "svätý riť". a holenie? Zabudnite, ja sa nezohnem ani nohy si oholiť, nieto ešte pre brucho niečo iné. Pri dcére som sa cítila celkom ináč, šťastná, teraz doslova len prežívam deň za dňom.
Kto povedal že tehotenstvo je najkrajsie obdobie v zivote zeny...je to agonia ako bolo povedane vo filme Perfect days, ktorý som nedávno videla v kine 🙂
😀 😀 😀 baby ja vas nechapem, som uz v na konci 34tt a cakam dvojicky, je to zataz na cely organizmus a este k tomu aby nebolo malo srandy tak mam doma malu dcerku, bude mat onedlho 3 roky. trapime sa zadrziavanim stolice a o tom, ze uz by nemala cikat do plienok ani nechce pocut. bojujeme kazdy den. a samozrejme ine problemy,. ved take 3rocne dieta je riadne svojhlave. a ktomu v bruchu dve babatka .... ALE nedala by som toto obdobie za nic na svete. a i ked mi je tazko, ledva sa pretocim v noci na posteli a spat uz neviem ani nepocitam od kedy, trapia ma krcove zily na vonk. rodidlach, bolesti krizov a bla bla, ale aj tak si kazdy jeden den hovorim, ze je fajn ze este sme pokope, ze mi krcok drzi a nemusim do porodnice a moje babatka sa este nepytaju von. som stastna ze su tam kde su a aj ked to bude tazke ale ak sa bude dat, tak chcem vydrzat co najdlhsie lebo viem, ze tym ze ich nosim im robim to najlepsie co sa da. neponahlajte sa porodit, ved vase babatka potrebuju cas, aby im dozreli plucka, aby boli schopne pekne same dychat, potrebuju pribrat, aby si vedeli lepsie regulovat telesnu teplotu a hlavne potrebuju cas, aby sa im z telicok vylucilo co najviac bilirubinu, aby potom nemali novorodenecku zltacku, alebo aspon nie taku silnu. verte ze mamicky, ktore musia lezat v nemocnici, lebo ich babatka su ako male pupavy, vobec nie su stastne,ze tam lezia a nemozu ist domov. myslite na to, ze kazducky den v brusku je pre vase babo obrovske plus. a kaslat na kila a vsetko ostatne, lebo ak raz sme sa rozhodli pre babo, tak sa nie len pocas tehotenstva ale pocas celeho zivota kym budeme na tomto svete budeme kvoli nasim dietom zriekat veci, len aby sme im ich zivoty ulahcili. ja viem ze to nie je jednoduche a niekedy aj mne je uz do placu a aj do smiechu zo seba samej, ale prestante sa lutovat a myslite na vase babatka. ked budu uz vonku, bude to nieco uzasne a hlavne vam daju tolko lasky, co sa neda prirovnat k nicomu na svete. a pre vase deticky budete vy stredobodom ich sveta nehladiac na to, ze kolko ste pribrali ked ste ich cakali a ci sa vam urobili strie alebo nie atd. vase babatko toto nebude vobec zaujimat, bude od vas potrebovat teplu naruc a vela vela lasky. ja vam prajem krasne dotehulkovanie, uz sa 😉 krati kazdej z nas, tak len vydrzat.
meusicka dakujeme za povzbudivý príspevok, verim, že oproti babam, ktore su naozaj rizikove a musia prelezat aj mesiace v nemocnici tieto nase vyhlasenie o trampotach tehotenstva vyznievaju naozaj ako sebalutost a pod. Ja som do 6. mesiaca ani poriadne nevedela ze som tehotna, ale potom sa vsetko zacalo kašlať, v minulosti som sa totiz liecila na uzkostnu poruchu a ked uz som na to pomaly aj zabudla prislo to ako blesk a zacal sa pre mna strasny boj, ktorý trva uz 3 mesiace ☹ Nechcem si totiz kvoli mojmu babenku do tela pchať žiadne lieky a tak sa musim kazdy den silou vlastnej vole dostavat zo stavov, ktore naozaj nikomu neprajem. Modlim sa kazdy den aby to na mojej malej laske v brusku nezanechalo ziadne stopy, lebo vsade sa pise ze mamicka by mala byt v pohode, nestresovat sa a nepripustat si obavy ale u mna to niekedy vyzaduje naozaj nadludske usilie. Som z toho potom taka vycerpana, ze uz ledva cakam kedy sa to malinke narodi lebo si myslim ze aj jemu sa ulavi 😢 Tie moje myslienky mi uz vobec nedovolia byt v pohode, stale si len predstavujem ako je mu tam tesno a nedobre ked sa mi niekedy cele vnutro stahuje od uzkosti. Fakt hnusny pocit. Ale kvoli mojmu pokladiku to urcite vydrzim lebo priroda bude hadam vediet kedy je dostatocne silný a pripravený prist medzi nas ...Len ma stve ze skoro polka mojho tehotenstva je doslova prezivanie zo dna na den. Ale tu som zistila, ze nie som nenormalna ked si to neviem uzivat tak ako niektore stastne tehulky ktore stretavam. Dnes aspon konecne travim posledny den v praci a od zajtra som na materskej, bude pre mna lahsie zvladat tieto moje stavy v prostredi domova. Tak sa aj vy ostatne drzte a vydrzte!
@ewka0012 ajojky .. no ja som zase ten opacny prípad... ja som pribrala do 5 mesiaca len 3Kg,a ked som sa vydavala, este mi saty museli zuzovat, a to som ich mala vybrate este pred tehotenstvom 🙂) a na poradni som si vzdy aspon pol kg. pridavala, aby som neskoncila na infuzkach 🙂 som nevedela pribrat a zavidela som vsetým tie ich vypukle bruska, na tom glukozovom teste asi pred mesiacom..na mna pozerali ine tehulky, ze ci som si nezmýlila dvere 🙂 a teraz to uz ide hore..mam plus 7,5 kg, som 32tt. a strie na zadku a stehnach uplne otrasne a kremujem sa stale !! ..a som si to odlezala uz niekolkokrát v nemocnici pre krvacanie a tam ma vykrmovali bielymi rozkami a kalorickými humusmi.... a cele leto som lezala s nohami hore,to bola meganuda!! a konecne ked doktor povedal, ze je to ok.. sme sa chystali uz na dovcu a 2 dni pred nou som zostala v nemocnici, takze dovcu absolvoval drahy s kamaratom, aby neprepadla cela ☹ a malicka ma okopava strasne..ale uz tých par týznov vydrzime a deticky urcite budu stat za to 🙂 neboj to mas len tehotensku depku a k tomu toto jesenne hnusne pocasie 😀 vsetko bude ok.. a co poznam baby, co viac pribrali, schudli to pri tých makackach okolo babatka velmi rýchlo, kedze je to vascina iba zadrziavana voda 🙂 takze kocky drzte sa.. a vsetky sme krásne, bo nosime pod srdcom minipokladiky 🙂
@angelin84 dobre som sa zasmiala na tom zachode 😎 ako by som citala o sebe.my sme sa konecne prestahovali,cize od soboty to je riadna makacka,musim si zvykat na novy byt,kuchynu,hluk lebo byvame pri hlavnej ceste,jedina vyhoda je ze uz nemusim po schodoch slapat,uz mi zacal 33tt a pribrala som 22kg.zajtra idem na krv a poradnu a buduci tyzden konecne vysnivane sono a dozviem sa nieco nove o mojom malom.myslim si ze to je riadny valibuk.kym si kupime novu postel prespavame na roztahovacom gauci,co je hroza lebo vrzga,je maly,je to horor,mam pocit ze ho zlomim zachvilu ako ty ten zachod.zakazdym ked sa obraciam na bok sa bojim ze spadnem na zem.pre mna je tiez kazdy den boj,uz len ratam tyzdne do porodu,brucho mi tiez tvrdne pri kazdej robote,ale od pondelka som na materskej a konecne sa nemusim riadit vychadzkami a bat kontroly.na blbe poznamky som si uz zvykla,ze ako som pribrala do noh,ake mam velke brusisko,atd.podprsenky mam 90C.narastli mi tak trojnasobne,a zase som kupovala o cislo vacsie nohavicky co mi boli zase vsetky male.nech uz je januar!!!!!mozem sa spytat odkial si?
@lilaa moja neboj sa, vsetko bude dobre, urcite je to pre teba tazke, hlavne ak si si povedala ze to zvladnes bez liekov. veru uzkostne stavy ma asi kazda z nas, vec to by ani nebolo normalne keby sme si nerobili starost o tie nase malinkate babiky v brusku. ja sama som z toho bola dost v strese, lebo som nevedela ako sa tam tie dve deti vobec pomestia. pytala som sa aj na forach mamiciek dvojiciek, ako ma vobec lezat, lebo spustaju zakazdym protest ked sa otocim na tu ktoru stranu, ale ked chcem dychat, tak musim lezat na boku a zial moje baby to musia nejak vydrzat 🙂 meista tam musia mat dost aj ked sa nezda, ved len teraz sa mi jedno babo zase inkognito otocilo a ja raz neviem kedy to stihlo 😀 takze neboj sa nic, babatku je dobre v brusku a ak dobre pocitam tak mame rovnako termin 😉 😀 😀 😀
@ewka0012 Ahoj Evka, ja som zo ZA(bližšie okolie) a som mimochodom tiež Eva, neviem, či som to spomínala 🙂...Ty si už tri týždne predo mnou a budeš to mať skôr za sebou, my sa ešte potrápime dva mesiace 😝...Cítim sa ako slon ale teraz som našťastie prestala priberať, lebo veľmi málo jem. Sama to pozorujem, nedá sa mi, malá tlačí na žaĺúdok 😎...Ale rastie dobre, má cca 1500 g(30tt), bola som na 3D sone(súkromne, nie u môjho lekára) teraz vo štvrtok, mám aj foto v albume, ani som neverila, že by vyšlo a na môj podiv ju bolo pekne vidno. Poradňu mám až o týždeň. V posledných dňoch sa mi asi aj to tvrdnutie upravilo, tak som čo-to porobila, inak sa mi nedá...a ak sa to zase vráti 😒 akurát záha ma páli už neznesiteľne 😝 bolia kĺby a fučím. Naozaj by som bola rada na mieste tehotných, ktoré si každý deň užívajú a kupujú vecičky pre malé a neriešia hemeroidy, váhu, kŕčové žily a strie 😠 ...Aj doma mám toľko nápadov, čo by som urobila, vylepšila, nachystala, ale niečo začnem a už nevládzem a zostáva mi to nedokončené. Tak moje nadšenie končí na tom, že nevládzem ☹
Ahoj,no skoda ze nebyvas niekde blizsie,my sme sa prestahovali do Piestan a nikoho tu nemam,ziadnu kamosku mamicku,neviem s kym budem chodit kocarovat a radit si.teraz mi zacina 34tt,v stredu idem konecne na sono,potom ti dam vediet kolko ma maly.Ja v noci horsie a horsie spim,budim sa tak 2-3x idem na zachod,potom kym zaspim to dlho trva.mam uz take silne pohyby az bolia,na vsetky organy mi tlaci a brucho mi tvrdne stale castejsie a viac az to boli.beriem magnerot 2x za den.za mesiac som pribrala uz ,,len" 3kg,lepsie ako predtym 5kg.ja tiez zjem menej ale castejsie som hladna,aj v noci niekedy.tazko sa mi zohyba,obuva ma muz aj ponozky ,haha.kazdy mi hovori ake mam velke brucho a ako ho mam nizko,uz mi lezu na nervy.ja ho mam nizko odzaciatku.co vladzem to robi,kazdym den nieco,periem si vecicky co sme nakupili,potom si to ozehlim a ulozim do skrine nech je vsetko nachystane.aj tasku do porodnice uz mam.teraz ma trapia zuby,vypadla mi plomba a mam umelu korunku na prednom sube,zacala sa mi kyvat,takze zajtra ma zase caka zubar.nic prijemne.v piatok som tam bola 1,5hod.maly kopal cely cas ako sialeny,chuda moje 🤐 musime vydrzat,ja sa upokojujem tym ze uz len par tyzdnov,uz ho chcem vidiet a drzat na rukach 🙂
no normálne mi nedá reagovať na to,...podľa môjho názoru, tehotenstvo je dar...ja mam 23, som v 8 mesiaci, tiež mám strie, neskutočnú záhu, bolia ma kolena a kríže, mám akné, ktoré som mala len v puberte, ale nesťažujem sa....toto všetko patrí k tehotenstvu...kedysi naše mamy a staré mamy pracovali ťažko na poli a neviem kde ešte...nemali čas na oddych a preto nevnímali tie "banálne" starosti, čo riešime v jednom kuse my....ja sa na malé hrozne teším a to ani neviem, či to bude chlapec alebo dievčatko. stále je otočené...keď ma kopne alebo sa pohne, len sa pousmejem a prihovorím sa mu.samozrejme nesmie chýbať pohladkanie 🙂 keď budete myslieť pozitívne, ono to pôjde všetko ľahšie a budete si to viac užívať 🙂 chlapi nám môžu len závidieť, že máme ten dar byť tehotné, oni nevedia, ani o čo prichádzajú...sme schopné ženy, vynosiť nový život. a ja som na to hrdá..
@ewka0012 ja toto nechapem...ja by som dala vsetko na svete za to , aby som mohla mat babatko...lenze nemozem.Prezila by som pre mna aj 9 mesiacov lezania, hocico.V novembri som bola na IVF......2 tyzdne pichania injekcii,bolesti brucha, hlavy, po dekapeptyle navaly tepla , busenie srdca...potom punkcia v narkoze, pocas stimulacie á 2 dni sono a krv...potom embryotransfer bez narkozy...co tiez nie je prijemne a potom dalej lieky , aby sa drobce udrzali a 2 tyzdne strachu neskutocneho...a nakoniec aj tak nic z toho...nehovoriac, co vsetko tomu predhcadza, kym k IVF vobec dojde.....a kolke kocky aj ked to vyjde, pichaju 9 mesiacov fraxiparin kazdy den, aby nedostali trombozu po tom vsetkom.Ty si babo ani nechcela a mas ten dar...tak ja nechapem....kde je problem...treba si to vazit, pretoze mat zdrave babatko nieje len tak...
@linda81 jooj to tak nemozes brat.je mi strasne luto ze sa ti nedari,ze je to take strasne tazke a prejst vsetkym tym co si musela ty ozaj nechce nikto a je mi to luto.ona sa skor potrebuje vystazovat a cim viac bab napise ze sa tak tiez citia tak ju trosku ukludnia.drzim palceky aby si aj ty drzala co najskor svoj uzliček malicky 🙂
@linda81 neodcuczuj ewku, založila túto tému, lebo jej už bolo ťažko a potrebovala sa vyžalovať. To nie je tom, že tu niekto dieťa nechce, alebo nevie pre ydravé bábo niečo vytrpieť, proste sa potrebovala podeliť. A porovnávať tehotenstvo s tehu našich babičiek sa nedá, koľko mŕtvych detí sa narodilo vtedy? A Koľkýkrát potratili pri tej práci na poli? VEdela to vôbec niektorá: To nehovorím o tom, že začínali v 16 a teraz nie je problém prvorodička okolo 35.....Je mi veľmi ľúto, že u Teba je to také, musí to byť strašný stres a veĽmi držím palce, nech to raz dopadne dobre. Len som TI chcela napísať, aby si tu nedsudzovala baby, ktoré sa posťažujú , nemyslia to zle. Ja som tu predmesiacom tiež pišťala, že mi je tak a aonak a o dva dni som skončila s hroziacim predčasným pôrodom v nemocnici, ležím už mesiac, každý večer odšrtnem deň, čo sme prežili s malou v brušku, strašne sa o ňu bojím, neviem, kedy ma pustia domov, a či vôbec do pôrodu, nalievajú ma kvantom infúzií, z ktorých mi je zle, beriem lieky, po ktorých sa celá trasiem....musela som nechať doma 2 ročného synčeka, ktorý nerozumie ešte ničomu, len žezmizla mama, každý večer riešime, kto s ním bude, sme psychicky vyčerpaní všetci, celá rodina......Vieš, nie každé tehotenstvo je prechádzka ružovou záhradou a nie každý to rovnako zvláda, aj keĎ je všetko "v poriadku" , je to veľmi ťažká situácia pre organizmus, a ja si myslím , že dávno neplatí "tehotenstvo nie je choroba". .....
ahojte no ja suhlasim s @rebecca2006 kazda sa chceme postazovat, a @linda81 ja som si tiez prezila neuspesne ivf a podla mna najhorsie na tom vsetkom boli tie injekcie ktore som si pichala sama a to vyberanie a vkladanie to bolo tiez takze zvlastne ale podla mna nic hrozne, aj ked sa nam umele nepodarilo a nasledne som potom otehu tak som rada ze mala je v poriadku a ma vsetko co potrebuje ale ozaj niekedy to je aj bolestive su dni ked idem na wc po stvornozky co ma mala strasne tlaci naspodok a nieje to nic prijemne ked sa jej nieco zapaci a ochyta to nas to boli ale aspon viem ze je v poriadku, dalsia vec je ze obdivujem zeny ktore vynosia dvojicky trojicky to je este horsie ako jedno babatko, poznam podla mm sesternici ta vravela ze ani dychat nemohla ked jej drobci obaja vybehli hore a tlacili na hrudny kôs, drzim ti palce aby sa ti podarilo otehu a uvidis ked budes tehu tak sa budes tiez stazovat ako my ostatne ale je to myslene len v dobrom 😀 😀 😀 😀

@zbibo Snažím sa užiť si to tehotenstvo, aj keď to nie je najľahšie 🙂 , ale už viem, že ten Krpček stojí za to!!!!
Vybrali ti to po pôrode, alebo cez pôrod, a aj vybratie tak bolelo? ☹
Teraz už nemáš žiadne problémy? Teda pevne verím, že nemáš 😉