icon

8 mesiac tehotenstva. Už to asi nevydržím

ewka0012
2. nov 2011

ahojte baby,chcela by som tu zalozit taku diskusiu pre tie co su na to ako ja.som v 29 tyzdni,zacinam osmy mesiac.cakame chlapca,od zaciatku hrozne priberam aj ked som vzdy bola chuda,uz som pribrala 20kg aj ked mam pohyb a vela nejem.glukozovy test vysie velmi nizky takze sladke mi prikazali jest.zacali sa mi robit aj strie na zadku a stehnach.cele tehotenstvo dost zle prezivam,mam pocit ze to nevydrzim,je tu niekto ako ja?na zaciatku som nezvracala,ale zle mi byvalo,palila ma zaha,mavala som hrozne migreny.do toho stresy okolo svadby.teraz sa zasa ideme stahovat aby sme uz s malym boli vo svojom.mavam aj zapchy a hemeroidy ktore praskaju a krvacaju.tecie mi krv z nosa.v praci som uz nezvaldala a dva tyzdne som PN.27.11 idem na matersku.pripadam si velka,tazka,nepritazliva,som cela opuchnuta akoby sa vo mne vsetka voda zadrziavala.mavam depresie zo svojej vahy.mam pred sebou este skoro tri mesiace a neviem ako ich vydrzim.najhorsie su problemy s klbami,mam hypermobilny syndrom,moje klby asi nezvladaju tu vahu.velmi ma bolia ramena.zacalo to lavym,a uz boli aj prave.ledva zdvihnem ruky.je to asi kvoli spanku ze raz spim na jednom raz na druhom boku a som taka tazka.bola som aj u ortopeda,ale ze teraz nemozem nic uzivat,ani obstrek mi nemoze dat.len nejaky krem mi dal,ktory nepomaha a nahrievam sa vyhrevnym vankusom.posledne dni velmi zle spim,nemozem sa ulozit kvoli tym ramenam,velmi sa potim,som smadna stale,potom cikam stale,snivaju sa mi hovadiny a maly do toho stale kope,ma zo mna boxovaci mech.viem ze to vyzera ze sa len stazujem,ale ja uz neviem co so sebou a ako to mam vydrzat do konca....maleho moc lubime a tesime sa na neho.len mam hrozu ked zase pridem na poradnu a zase mi vynadaju ze som za mesiac pribrala 5kg a neviem ako to mozem ovplyvnit.a to este nespominam nalady,z nicoho nic placem,som smutna,nemozem sa uz na seba pozerat a tak.je to vsetko normalne?

mahalo
7. dec 2011

ewka neboj sa, teraz to neries a ked dokojis budes mat dostatok casu na chudnutie a lahsiu stravu. 😉 zelam vela uspechov

linda81
7. dec 2011

@rebecca2006
@rebecca2006 vsak ja nikoho neodcudzujem , len mi neda nenapisat, ze to moze byt aj horsie, ako byt tehotna bez problemov...so vsetkym peknym aj nie prijemnym , co k tomu patri...

karolina23
7. dec 2011

@ewka0012 no moja to iste mam aj ja takze si neni sama strie na zadku bokoch a stehnach hnusne cervene k tomu ma bolia nohy z vahy mne tiez vravel doktor ze vela priberam a pri tom som jedla 3 krat denne teraz aj menej porcii davam lebo ked mala sa natahuje a zatlaci do zaludka tak zle mi je , o rebrach ani nevravim, krcove zily to je moje naj zlo a opuch nôh niekedy nemôzem ani zaspat co ma trhaju nohy, rychlo sa unavim lebo mam aj znizenu funkciu stitnej zlazy tak mam stavy ze mi je fakt nahovno aj si poplacem , dycha sa mi strasne tazko sa v noci budim aj na bolesti klbov kedze spavam na boku a musim sa premiestnovat ruky mam jak shrek co sa stale pridrziavam a pomaham si snimi pri pretacani z jedneho boku na druhy, ale tak trosku sa môzme aj postazovat a som rada ze som neni sama co ma take tazkosti, za cele tehu som pribrala 18kg co uz je pre moje nohy dost ale tak musime to nejak dobojovat potom sa na maly batôztek budeme len usmievat a plakat od stastia a na vsetky bolesti zabudneme 😀 😀 😀 😀

ewka0012
autor
9. dec 2011

@linda81 je mi luto ze ty to prezivas takto a nedari sa vam.hadam sa to raz podari a budes aj ty s nami zdielat taketo problemy tehotenske.viem ze je to dar a vela zien to mat nemoze.lenze ja sa porovnavam s tymi ktore tehotne su a maju to bez problemov.tehotenstvo je pre zenu prirodzene takze ja to neberiem ako nieco strasne vynimocne ze ja deti mat mozem ked miliony zien sa svete ich maju.pribrala som uz 24kg mala som vsetky tehotenske zdravotne problemy asi co existuju,nespala som normalne ani nepamatam,zavidim tym co pribrali 10kg,nemaju strie,ziadne problemy,chodia do prace,nic ich neboli,su stihle len s bruskom a po porode sa netrapia vahou

lorima
11. dec 2011

no babulky, aspoň vidím, že niesom jediná čo už nevie čo od dobroty. :D ja som ešte asi mesiac dozadu fungovala úplne v pohode ako pred tehotenstvom, vládala som, nič ma nebolelo... zato teraz? pribrala som zatial len nejakých 8-9kg, no vôbec mi nechutí jesť poslednú dobu a najradšej by som vyskočila z kože. tiež už neviem ako spať, všetko ma bolí, hlavne chrbát, rebrá a bedrové kĺby, v noci chodím stále na wc, alebo ma budí kyselina, tak stále chodím piť mlieko. 😅 doteraz som v pohodičke chodila so psom na dlhé prechádzky a teraz po 10 minútach niekedy ledva fučím a znervózňuje ma to. k tomu sa mi stále vracia mykóza, za chvílu ma kyselina asi rozožerie zvnútra.. hrozné niekedy. 😀
my sme tiež mimčo neplánovali a hold, podarilo sa, teším sa, no niekedy pochybujem sama o sebe či to zvládnem.. nikdy predtým som nerozmýšlala nad dieťaťom a deti som ani nejak nechcela popravde, no už keď sa podarilo, pokúsim sa všetko robiť ako mám.. no najradšej by som to už mala za sebou, znova si môcť lahnúť ako sa mi zachce, neriešiť pálenie záhy, bolesti a pod. no na druhej strane keď si pomyslím, že mám za chvílu rodiť, chytí ma panika a najradšej by som vrátila čas o pár mesiacov dozadu. 😕 k tomu mi dr. povedala že je malá nízko, takže sa mám šetriť a obmedziť sex, takže aj keď niečo s priatelom riešime, moc z toho nemám, lebo sa bojím aby sa niečo nestalo...som neskutočne nervóna, takže sa stále hádame kvoli blbostiam a potom ma to mrzí. som strašne negatívna a náladová, a neobsedím na jednom mieste... 😀
tiež si pripadám že sa stále sťažujem a najviac ma vie vytočiť keď mi niekto povie "no, a už to bude len horšie". :D ale verím, že keď sa malá narodí, tak bude všetko v pohode a nejak to zvládnem. 😝

angelin84
12. dec 2011

@ewka0012 Ahoj Evka, tak ako dopadla poradňa?Čo malý?Ja idem zajtra, uvidím, koľko váži 🙂Od minulého mesiaca sa mi váha nepohla, teším sa ako malé dieťa 😉...bude to asi tým, že veľmi málo jem. Aj keď sa snažím po troche, zjem rožok a mám pocit, že som ich zjedla šesť 😵...ale zase bábo má z čoho čerpať, v tom mi dve problém veru nemáme 😎...vo štvrtok som sa vybrala trocha do obchodov, keď už mám poobede tie tri hodiny vychádzky a keď som išla domov, mala som pocit, že porodím. Pri dcére som teda poslíčkov nemala, ale toto asi bolo ono. Bolestivé a poriadne, pravidelné a nepríjemné...trvalo to asi hodinu. Tak ale keď voda netiekla, nestresovala som, hádam mi zajtra nepovie, že sa otváram 😅...tak už budem chodiť len s manželom. Ja mám tašku tiež v pohotovosti. Aj veci mám asi už všetky pre malú. Mám teraz pocit, že čas ide akosi rýchlejšie. Každý deň mám chuť urobiť doma niečo, ale tak po dvoch hodinách vždy končím a nevládzem. Závidím tým, ktoré pečú a zdobia. Mne začne tvrdnúť brucho a sme doma. Teda opäť začalo. Chvíľu bolo dobre 😝...ja som tiež celé dni sama, bez kamošiek, žiaľ malá dedinka, všetky sa odsťahovali. Viem, že keď sa malá narodí, tak budem mať perno. Ale ani toto nie je bohviečo, prežívať deň za dňom 😒...zajtra teda lekárovi poviem, že brucho aktívne opäť tvrdne a posledné dni a noci mám problém s nohami a rukami. Niežeby priam tŕpli, ale bolia ma ako pri svalovici. Najradšej by som ich nemala. Čítala som tu na MK, že sa to stáva tehotným dosť často. Tak aj toto sa na mňa nalepilo. Že ma obchádzajú hemreroidy písať nejdem, lebo ešte aj to príde 🤐 😅...dnes som pozerala svoje fotky z minulého roka...až mi bolo do plaču, teraz vyzerám ako svoja staršia, hnusnejšia a tučná sestra 😠

angelin84
14. dec 2011

@ewka0012 Pekný deň, tak píšem opäť 😉...včera sono v poriadku a malá má cca 1730g v 31t/4d. Podľa tabuliek je to priemer a v pohodke. Podľa maminiek, čo som kuk na MK je to asi málo, lebo tu točia o 2000g a podobne 🙂...len som si všimla, že treba rozlišovať, či oni píšu 32 tt a pritom sú 32t/1,2,3,...6d a to je už 33tt, alebo sú naozaj v 31t/1,2,3,...6d a to je váhový rozdiel vyše 200g 😎...veľakrát hádžu neuveriteľné číselká 🙂...ako sa už cítiš?Už sa Ti to rýchlo kráti. Ja mám posledné dni skoro nonstop tvrdnutie bruška a od dnešného rána aj bolesti ako pri menštruácií 😒

vv88
14. dec 2011

Ja som pribrala krasnych 30 kil za necele 4 mesiace, kedze do siesteho mesiaca mi bolo vkuse zle. Zo 60 kil na 90. Mam meter 62, bola som sirsia ako dlhsia, vyzerala som ako obezny chlap. Spavala som posediacky, pri chodzi som musela kazdych desat metrov oddychnut, ked som si sadla do kresla, uz som sama nevstala. Cele tehotenstvo som mala otrasne - nerada to hovorim, lebo sa stretavam s reakciami typu ako mozes nieco take povedat, dieta je dar, vaz si, ze ho mas a podobne. Suhlasim, vazim si viac ako cokolvek ine, ale to nic nemeni na fakte, ze bolo fakt nanic. Teraz ma syncek rok a pol, je nam spolu skvele, ja mam menej ako 60 kil, strie nevidiet, brucho takmer ako pred otehotnenim (doma na cvicenie cas ani chut neboli, tak som si vymyslela alternativu: pri kocikovani na tri nadychy brucho zatiahnut, na dalsie tri vydýchlnut, robila som to denne desiatky minut a zabralo). Na zapchy mi zaberala jedina vec: lanove semeno. Kazdy den polievkovu lyzicu rozzut a zapit pol litrom vody. Drzim palce 🙂

ewka0012
autor
15. dec 2011

@angelin84 ahooj,prepac dlhsie som tu nebola lebo sme sa stahovali,v sobotu sme si nasli pekny 2izbovy bytik na sidlisku v piestanoch,od pondelka sme sa stahovali a od vcera aj spali,pomaly vsetko vybalujeme,kupime novy gauc a koberec a konecne budu krasne vianoce.tak sa tesim.ja sa citim hrozne co ti budem klamat,moja vaha je plus25kg,v nedelu mi zacina 36tt.strie sa mi zacali robit aj tam kde neboli,uz skoro nic nevladzem sama,hlavne obliekanie a obuvanie je velmi tazke,a o tom ze v novom byte by som si vsetko chcela spravit sama a upratat ani nehovorim,ale nejde to uz nemozem.na sone sme boli minulu stredu,maly mal 2217g a 35cm,teda riadny chlapisko.mam brucho velmi nizko,maly mal hlavicku rovno na krcku,doktor kazal viac oddychovat a lezat aby tam donovehoroku vydrzal.ale ako som tam lezala tak sa pohol a uz bol krcok ok.v noci konecne spim lepsie,asi preto ze mam klud konecne.presne ako pises aj mne nohy aj ruky opuchaju a tak nejako trpnu hlavne v noci,ale ze to je par tyzdnov pred porodom normalne mi kamosky tvrdili,brucho mi tvrdne tiez ako tebe pri vsetkom,beriem 3x denne magnerot,maly je neskutocne zivy,stale kope az to niekedy boli,a cely sa presuva na jednu alebo druhu stranu.je to tazky boj.uz len cca 3tyzdne a mam to za sebou,neviem sa dockat ale aj sa zacinam bat porodu.stresujem ze uz je to za dverami.ale tesim sa ze kila pojdu konecne dolu a budem vladat.aj ty mas pocit ze aj ked sa dobre vyspis si stale unavena?tasku mam zbalenu ale este poporodne vlozky a nohavicky nemam,buduci tyzden mam poradnu a koncom decembra idem na ozvy do nemocnice.v sobotu idem na posledny predporodny kurz a cvicenie,aj s manzelom lebo chce byt pri tom a robia kurzy aj pre chlapov 😵

angelin84
15. dec 2011

@ewka0012 Tak sa teda musíte tešiť, viem si predstaviť tú radosť z toho, že konečne niekde zakotvíte a sami 😉 My sami bývame osem rokov, z toho je šesť od svadby. Tiež sme na začiatku mali len to najnutnejšie a postupne sme dokupovali a tešili sa z toho. Aj izbičku, keď sa mala narodiť dcéra...teraz už nie je taká moderná, ako tie, čo letia teraz 🙂 ...že všetko kúpiš v jednej sérií a akejkoľvek farbe 😎..ale neviem si to všetko predstaviť momentálne v Tvojej situácií, čo sa týka tehu. Ja osobne som rada, že nemusím nič okrem toho najnutnejšieho, ako uvariť večeru na Vianoce a ozdobiť stromček...ja keby som nemala malú dcéru, tak ani nebalím darčeky 😅 Do ničoho sa mi nechce, som stále unavená a už nedokážem ísť ani sama do obchodov 😒...teraz v utorok po poradni som bola ešte v Soc. poisťovni kvôli papierom, ešte kúpiť pár vecí a myslela som, že ani nedojdem na bus ☹...ešte keď som doma, tak keď nevládzem, ľahnem si...čo je skoro nonstop, ale takto mimo dom som úplne neschopná. No a k tej váhe...mala som pocit, že som nepribrala, aspoň podľa váhy doma, ale na poradni plus dve kilá, teda už mám 90!!! 😝...mám 160 cm...ja ani neviem, ako ešte môžem ustáť a ak si mám predstaviť, že ešte necelé dva mesiace...tak ma ide 🤐 ...ale mám skôr pocit, že je to hlavne voda, čo ma zaťažuje. Som opuchnutá a dosť. Ďalšiu poradňu mám 10.januára, kedy už budem 36tt a doktor mi ani nespomínal, že by som mala ísť na prietoky(ozvy). Ty ideš prvýkrát teraz?Ja by som mala podľa logiky, že poradňa je až 10. ísť najskôr v 36-37tt...nie je to nejako neskoro?Moja malá je v dobrej polohe, ale to tvrdnutie...paralyzuje ma 😒 Taška do nemocky zbalená, akurát nemám to, čo ani Ty:vložky a popôrodné nohavičky.Ja som na predpôrodný nechodila, lebo ani sama neviem, kam chcem ísť rodiť...do MT aj CA to je viac ako 30km, kde si netrúfam chodiť sama busom a tu v ZA...no čo ja viem???To beriem ako poslednú alternatívu. A keď mám pravdu napísať, ani neviem, ako by som niečo odcvičila, keď sa ledva hýbem. Ja si ani nepamätám, kedy som sa dobre vyspala...akokoľvek si ľahnem, tlačí a bolí ma brucho, potom sa zase bojím, aby som nerozpučila malé 😎 😝...alebo celá stŕpnem a potom si už neviem nájsť miesto...alebo zlatý klinec programu:ak sa mi podarí aj zaspať, tak po pol hodinke sa zobudím na to, že musím na WC...ja už viem, že po pôrode sa mi uľaví aspoň o polovicu váhy, čo som pribrala...dieťa, placenta a hlavne voda, čo sa mi zadržiava v tele. Ostatné som ani pri prvej dcére nezhodila kojením, tak budem musieť upraviť stravu. Lebo vtedy som nemala nejak čas jesť a večer som sa dotlačila 😝...takže toľko Tvoj malý vážil v 34tt, však?Lebo niektoré ženy tu stresujú ostatné, keď napíšu, že sú v rovnakom tt ako ja a malé má aj o pol kila viac...podľa mňa je to len orientačná váha. Veď keď lekár povie, že je to o.k., tak mu verím 🙂

fialkaa
15. dec 2011

@ewka0012
ahoj, citala som len tvoj prvy a posledny prispevok a chcela by som ta povzbudit. ja som bola tiez vzdy chuda, v tehu som pribrala skoro 35 kil, teraz ma maly dva roky a ja mam este asi 7 kg navyse. ale mam uz 34 rokov, takze mne idu kila uz tazsie dolu a vobec to neriesim. pozerala som tvoje fotky, ved ty si stale ako prutik. nemas sa preco stresovat. garantujem ti, ze najmenej 10 kg, mozno aj viac nechas v porodnici a dalsie zhodis do pol roka popri kojeni. ja som mala tiez ku koncu tehu pohybove problemy, seklo ma v krizoch, bola som sama doma, po byte som sa niekedy uz presuvala po stvornozky. myslela som si, ze uz nikdy sa nebudem rychlo pohybovat, nevedela som si predsvait, ze este niekedy pobehnem. teraz mam celkom dobru kondicku a to vobec nesportujem , len beham okolo maleho a okolo domacnosti. cim chcem povedat, neboj, ako rychlo sa vratis do formy. tie posledne tyzdne su hrozne, ja som rodila na vianoce, v zime je naprd, ze aj po vonku sa bojis chodit, ked primrzne a tak, takze tie posledne dni sa tazko zvladaju. ak by som ti mala poradit, tak si este uzi trochu samoty a partnera, po porode uz nikdy nebudes sama a bude ti to aj trochu chybat. na druhej strane, ta caka nieco velmi pekne, neopakovatelne, takze mas krasnu perspektivu. drzim palce. BTW na tej hemace mne najviac pomahal pohyb, staci mala prechadzka a mne sa vzdy ulavilo. ale mala som ich az po porode, nie pocas tehu. tiez sa mi urobili strie, dokonca take krvou podliate, ale tie mi zmizli pomerne rychlo. drz sa

ewka0012
autor
15. dec 2011

@angelin84 vzdy sa pobavim na tom co napises 🙂 hej minuly tyzden som bola na tom sone takze to bol 34tt.mne povedal doktor ze som o dva tyzdne popredu aj maly ma o 200g viac ako priemer.ja si z toho tazku hlavu nerobim,kope ako divy tak viem ze je zdravy.kazda zena aj dieta je ina takze tiez nestresuj.diki za to ze si myslis ze som pekna ale tych 25kg na vyse no ja si pripadam ako prasiatko tiez.ruky mam ako vzpierac,v tvari som cela spuchnuta,nohy mam take naliate ze skoro nevidno clenky a kolena.uff.dufam ze aspon polku toho necham v porodnici.ja uz nevladzem tiez nic,dnes som sa len okupala,dala si obed a bola v potravinach a uz som hotova 😝 ledva fucim.stale by som spala a jedla.mne zase chuti jest viac,ale neda sa ked je stlaceny zaludok,aj sladke mi chuti viacej.som vselijaka naladova,vcera som mala nervicky a bola som zla na muza a po chvili som zasa fnukala.uz mi hrabe uplne.na tie ozvi pojdem v 37tt,tiez mi doteraz nikto nic nehovoril o tom,len po sone ma tam objednali,tam sa chodi az uplne ku koncu.no mala si vidiet ked som sa tam prisla objednat do cakarne,same tehula a kazda jedna chuducka,len velke gulate brusko,pekne oblecene,jedna mala dokonca cizmy na opatku.a to vsetky sli na ozvy takze uz to mali chvilu pred porodom.ja som tam stala v nohaviciach velkosti 46,starych teniskach lebo ine neobujem,a dvadsatrocnej bunde po mame,lebo moj tehu kabat mi je maly 🙄 asi tak,chcelo sa mi tam plakat

popinka73
17. dec 2011

@ewka0012 ahoj ewka citala som tvoj prispevok a nedalo mmi nenapisat ti...poznam tvoje "niektore" pocity,co sa napriklad tyka vahy z ktorej som aj ja mala strasnee depky.. :( ja som od zaciatku pribrala do teraz 14.5 kg z coho som bola neskutocne zufala,ai ked ma to sem tam este chyta tie depky ale poviem si ze hlavne nech je malicky zrdavucky co je pre nas si myslim najpodstatnejsie..ved si povedz mi uz to potom nejako zhodime 😉 tiez si pripadam byt neatraktivna a taka hrooooozne velka 😒 ..videla som tvoj album a tam si vobec neni taka ako pises,vyzeras skvelo a tehulkovanie ti pristane,a ked ti to hovori tvoj drahy tak to pravda je a ostatny nech ta nezaujimaju..hore hlavku,musime sa nejako navzajom podporit..neboj nejako to uz dobojujeme do konca 🙂 drzim palceky 🙂)))

teddynko
18. dec 2011

@ewka0012 Pri treťom som pribrala z 53kg na takmer 80. 😝 Dnes po 9 tich mesiacoch mám na sebe 8kíl, bez diet, lebo kojím. Neboj sa, bude lepšie.. Vyzerala som ako slonica, hrúza pozrieť, pri pôrode som zhodila len dieťatko, domov som prišla s váhou 75 kg. 😎

amouramour
18. dec 2011

no ja som pribrala 9 a lekar mi povedal, ze nech uz nepriberiem a to som pred tehu bola stihla🙂

angelin84
19. dec 2011

@ewka0012 Ahoj Evka, tak už sa Ti to poriadne kráti 😉...mne sa včera ešte podarilo prísť aj k ďalšiemu tehu neduhu 😒...dnes som čakala, či sa nepolepší, ale je to len horšie a horšie...ako som sa obliekala, predklonila som sa a poznáme to...ako taká slonica som ťarbavá a asi pár cm od pupka ma niečo fest zabolelo a už neprestalo. Predpokladám, že pruh. Zajtra idem k lekárovi ☹...ja len dúfam, že s tehotenským pruhom sa nemusí ostať v nemocnici, lebo to by som už psychicky asi nezvládla pri tom všetkom, čo ma už stretlo 😒

ewka0012
autor
20. dec 2011

jeezis tak to dufam pruh nebude 😲 mna uz tiez casto pobolieva v podbrusku aj okolo triesli a brucho tvrdne stale castejsie.niekedy mam aj take pocity akoby mam dostat kramy,uz sa ani zohybat nevladzem.hruuza je toto.zacinam sa bat porodu a snivaju sa mi v noci vselijake hovadiny okolo porodu a zobudim sa vzdy cela vystrasena.tak daj vediet co to bolo hadam budes ok.drzim palce

janagy
21. dec 2011

ewka0012 ja som pri prvom synovi pribrala 23kg a kedže som nízka ver mi, že to bolo vidieť 😀 (a to som sa vydávala v 4 mesiaci) a kedže som nebola ani najmladšia 33 😀 😀 , tak som sa bála či to ešte niekedy zhodím. A keď som sa dostala ma pôvodnú váhu po 2,5 roku otehotnela som zas. Ale pri druhom to bolo len o 12 kg. Teraz má mladší 2,5 a mám TAKMER pôvodnú predprvotehotenskú váhu. Obidve tehotenstvá boli rizikové takže ani ja netuším aké krásne tehotenstvo može byť (ale ver mi, že pol roka po pôrode som si uvedomila, že to všetko NAOZAJ stálo za to) Držím ti palčeky a prajem krásne posledné kľudné 😀 😀 😀 sviatky.

angelin84
22. dec 2011

@ewka0012 Ahoj Evka, tak nakoniec to prešlo samo. Snáď som mala natiahnutý len nejaký brušný sval. Ale ja si myslím, že ženu v tehotenstve dokáže vystrašiť čokoľvek nepoznané 😒...zajtra začínam 34tt, ako super to vyzerá. Dnes som si uvedomila, že aj keď mám termín 10. februára, rodiť môžem už v 38tt a to je o dva týždne skôr, keďže to je druhé bábo 🙂 To sa mi inak priblížio 😉 Vianoce prejdú rýchlo ako každý rok, potom Silvester, Traja králi a potom už monitor, častejšie poradne. Ja len dúfam, že už sa mi nič nepokazí, pribrať už naozaj nepotrebujem. Posledné dni je to naozaj namáhavé. 90kg je nosiť niečo otrasné. Posledné rána mi býva opäť nevoľno. Ale zase ak sa najem, tak mi je ešte horšie. Ani tak, ani tak to nejde. Rada by som si doma ešte niečo upratala, veď už je to šibeničný dátum, ale som nemožná. Našťastie stromček máme. A teraz si predstav, že sú maminky, čo sa cítila fajn a plánujú kopec ďalších detí 😵

alexi333
22. dec 2011

ahoj Evka, veľmi by som ťa chcela podporiť a povzbudiť, že už to máš za pár. Aj ja som mala nejaké problémy, ale nie až také ako Ty. Vôbec to nevadí, že sa sťažuješ, veď to je neuveriteľná zmena a obrovská záťaž pre naše tlíčka, čo podstupujú pre naše túžby mať detičky! Ja som mávala pálenie záhy a bola som tiež už niekedy na nervy... Do toho sme tiež prerábali byt a v 8 mesiaci som vláčila veci, upratovala do úmoru... teraz som už v 39 týždni a každý deň môžem porodiť 🙂 tiež som bola hrozne frustrovaná, že si nemôžem oddýchnuť a pekne sa pripraviť na naše vytúžené dievčatko a musela som riešiť, že ešte musím oprať desiatu práčku za deň, lebo nám búrali stenu a všade bol otrasný prach aj v skriniach aj v kuchyni... všade. Tiež som plakávala a bola som nešťasná, že nemôžem dať dostatok pokoja sebe a bábätku... Cítim s Tebou Evka, je to obrovská výzva priviesť na svet dieťatko. Najdôležitejšie je, aby si si dovolila poplakať koľko potrebuješ, hovor o svojich pocitoch koľko potrebuješ, niekomu komu dôveruješ, bohužiaľ nemôžeme mať všetko tak ako to potrebujeme pre seba a pre naše vytúžené detičky, ale taký je život. Preto si musíme pomáhať a povzbudzovať sa. Nemáš to ľahké aj s tými zdravotnými problémami, ale už to o chvíľočku končí a budeš držať ten zázrak vo svojom náručí a Tvoje telíčko sa začne dávať do poriadku. Keď si bola štíhla celý život, tak to máš v génoch a Tvoje telíčko sa dá určite doporiadku 🙂 Ja mám strie už dávno a tiež som sa s nimi musela vysporiadať a nebolo to kvôli tehotenstvu. Viem, že sa človek vzdá trošku vzdá túžby po dokonalom tele, ale verím tomu, že keď budeš cítiť ten pokladík v náručí ako Ťa nekonečne miľuje, tak tá frustrácia ustúpi. Nemusíme byť dokonalé, aby sme sa mohli milovať a aby nás mohli milovať Tí, o ktorých lásku stojíme. Nikto nie je dokonalý a každý máme nejaké tie starosti s našimi telíčkami a v tom je tá dokonalosť - sme si rovní 🙂 Dôležitý je náš postoj k nám samím, keď si budeme vážiť samé seba, budú si nás vážiť aj ostatní, lebo im nedovolíme, aby po nás "šlapali" 🙂 Si statočná, že to všetko zvládaš a statočne bojuješ. Poďakuj svojmu teličku, že toľko znáša a tak sa urputne stanží vydržať všetky strasti tehotenstva, aby si mohla priviesť na svet ten zázrak - Vášho synčeka. Držím Ti veľmi palce. Verím, že to zvládneš, buď na seba láskavá a pýtaj si čo potrebuješ - masáž od najbližších, pohladkanie, pomoc...

ewka0012
autor
23. dec 2011

dakujem baby za povzbudenie,mne zacina v nedelu 37tt a dufam ze maly to tam este aspon dva tyzdne vydrzi lebo vcera som mala bolesti a myslela som ze maly mi vyskoci z brucha ako vyvadzal 😖 konecne sme prestahovany aj vsetko vybalene,upratane,dnes sme nakupili a urobime stromcek,ze konecne budeme s muzom oddychovat,a ja musim prechladnut,nechapem to,dobre sa obliekam,po vonku som moc nechodila a jem aj vela ovocia a zeleniny a vitaminu C.citim sa zle uz od vcera,vsetko ma boli,mam upchate dutiny...slak ma trafi ja nechcem byt chora,neviem ani co mozem uzivat a bojim sa aby to malemu neublizilo ked ochoriem,tak drzte palce nech to prejde

kejdii
26. dec 2011

@ewka0012 ahoj Evka, citim s tebou, akoby si opisovala moje tehu, sme skoro v rovnakom termine a ja tiez uz pocitam dni, nemozem sa ani poriadne vyspat ak tak v polosede a to aj tak s min 3ma vyletmi na toaletu pocas noci... nic uz na seba neobleciem a obujem tiez iba botasky rozsnurovane pretoze do nicoho ineho mi noha nevojde....do kabata sa nezapnem uz dobry mesiac a odmietam si kupovat stan, takze velmi nikam nechodim, estze mam gyn skoro pod barakom kde prebehnem "aj v papuciach" len ta stara sestricka si na kazdej poradni neodpusti pripomenut mi nech uz nepriberam ( od zaciatku som pribrala 21kg) a pritom uz skoro nic nejem a priberiem aj z pohara vody.... co sa vybavicky tyka , este stale nemame kociar ani sedacku ani polovicu veci co potrebujem do porodnice....a hniezdenie na mna prichadza v privalovych vlnach z coho mam tiez riadne depky... nastastie som pocas celeho tehu nemala ani nadchu tak dufam ze to uz ten posledny mesiac vydrzime v pohode a ze sa u teba ta tvoja choroba dlho nezdrzi....tiez dufam ze ste si s manzelom uzili krasne sviatky vo svojom 🙂 tak pevne nervy a zdravie a vela trpezlivosti nam prajem, nech su nase uzliky zdrave

ewka0012
autor
1. jan 2012

tak baby novy rok je tu a ja uz mozem len cakat kedy to pride,uz mi zacal 38tt,dufam ze to bude coskoro lebo posledne dni boli ozaj na nevydrzanie,uz dva dni chodim tak 5x za den na velku.je to normalne?niekde som citala ze je to precistovanie pred porodom,je to pravda?uz ma vsetko boli a nevladzem.posledne tyzdne som nepribrala a taka som bola rada,zrazu sa dnes postavim na vahu a zase skoro tro kila hore za necele dva tyzdne.to asi preto ze som sa tak tesila ze uz nebudem priberat,a nechapem to ked stale sedim na zachode ako mozem este priberat

luciaesterka
1. jan 2012

jaj, babenky, som taka vdacna, ze sem pisete, koncim 34.tt a taktiez mam rozne pocity, momentalne ma trapi, ci to bol vobec dobry napad otehotniet, a ako velmi mi to zmeni cely moj svet 🙂 snazim sa na to hladiet s humorom a uvedomujem si, ze nieco su hormony, nieco prirozdene obavy z neznameho... Ked si citam Vase prispevky o tom, ze ked uz budem mat babo v rukach vsetko sa zmeni🙂 tak hadam nejak bude. 😀

takyna
1. jan 2012

@ewka0012 chcem ti len napisat, ze ked si byvala stihla pred tehotenstvom, velmi lahko sa dostanes do povodnej vahy po porode 🙂 . Kilogrami, ktore sa tehotenstvom naberaju, rychlo padnu dole, ide o takzvane "falosne" priberanie, v uvodzovkach to myslim, proste z odborneho zdravotnickeho hladiska, su to kila, ktore sa rychlo nabrali, rychlo padnu, ale ak si bola stihla a nemas nabeh na obezitu. Netrap sa tym, vobec, voda sa ti drzi v tele, kazda z nas tehotenstvo inak preziva, niektore sa tvaria ako keby ani tehotne neboli..ine to tazko znasaju, je to geneticky dane, dolezite je, aby si vydrzala mas to za par ako sa hovori 🙂 . Pri dietatku sa zapotis...
Drzim ti palce a vsetko dobre v novom Roku 🙂

angelin84
1. jan 2012

@ewka0012 Ahoj Evka, tento týždeň som bola na pozorovaní v nemocke v pôrodnici, lebo už som spuchnutá a brucho tvrdne o sto-tristo. Tak som tam zažila už tú "predpôrodnú atmošku" maminiek. Vtedy mi docvaklo, že už sa to aj mne blíži 😎...a Ty si ešte ďalej. Cítim sa čím ďalej, tým horšie. Vo štvrtok idem ešte na kontrolu a na monitor konečne. Čo sa týka toho, že chodíš často na WC...myslím, že je to predvoj pred pôrodom 😵...veď už si skoro celkom v termíne 🙂s tým priberaním je to už myslím teraz jedno, už určite veľa nepriberieš, keď už začínaš 38tt 😉...aj mne už je to teraz fuk, keď som ako slon 😝...napr. teraz už asi týždeň nemôžem skoro vôbec jesť a aj tak ide váha hore.

ewka0012
autor
3. jan 2012

@luciaesterka ahoj,aj mna napadaju take veci ci to bolo dobre mat babo,ci to zvladnem,mam z toho paniku,lebo ked som otehotnela,porod bol tak daleko a krvacala som,nevedela ci to vobec donosim.ale teraz je to tu a kazdym dnom mozem rodit,velmi sa bojim,ci to zvladnem,ale su to asi len depresie pred porodom,s muzom sme sa na babo vzdy tesili,tak dufam ze obavy prejdu ked mi ho daju do ruk a konecne ho uvidim

ewka0012
autor
3. jan 2012

@angelin84 ahoj, to som rada ze si napisala,veru mne uz sa to poriadne blizi a chyta ma panika,v nedelu mi zacal 38tt,ozvy dopadli dobre,vsetko v poriadku,len z vyteru mi zistili streptokoka,mam ho aj v moci aj vagine od zaciatku tehu,ale ze to ma vela tehuliek.uz mam ,,krasnych" 92kg tak som ta asi predbehla 😖 neviem naco som sa vazila,zase mam len nervy z toho,a zajtra sa tesim na poradnu ze mi zase vynadaju.ale vobec som sa teda nenapchavala cez sviatky,praveze ma dva dni prehanalo.najnovsie mi zacali trpnut ruky aj tvar a opucham dost,o tvrdnuti brucha radsej ani nehovorim,najhorsie je ked stvrdne pocas chodenia,to je strasne ani kracat nemozem idem potom jak kacicka 😝 dufam ze to pride kazdym dnom,mam s porodu aj hrozu aj sa neviem dockat,lebo uz sa sama ozaj ani nepostavim ani neobujem,vsetky normalne cinnosti su velmi tazke

angelin84
3. jan 2012

@ewka0012 Ahoj Evka🙂...ja mám 90kg, potom zase 87kg, potom zase do 90...verím tomu, že je to najmä voda, inak si neviem predstaviť, ako by mi mohla váha tak kývať. Poradňu mám až 10., tak uvidím, ako dopadne ster a krv, ale teraz v nemocke bola krv dobrá, akurát to železo. Len tep mávam nad 100 a potom mi je 😝. Ja zase tyčkujem takmer denne, už mi brucho poriadne tlačí na žalúdok a vlastne všetko a z toho mi je naozaj zle. Asi potrebujem, aby mi konečne kleslo. Verím, že potom aj záha prestane tak páliť 😖 Mne tvrdne najmä mimo domu, kde moje telo vie, že si nemôže ľahnúť 😎 Vtedy som celkom paralyzovaná, už nikam nechodím sama, netrúfam si 😒 Z pôrodu nejak strach nemám, všetko sa dá prežiť a existujú lieky od bolesti, tak aj na to sa spolieham 😎 Keby si ma tak videla, ako sa obliekam...kým trafím nohu do nohavíc...bez toho, aby som spadla to ide ťažko. A obúvanie?Muž ma obúva ako našu dcéru 🙂No ja ešte ten mesiac isto potiahnem...ako Ti v dobrom závidím, že už si 38tt, pár týždňov, ale pre nás ťažkotonážne je to nekonečne dlhý čas 😨 Vo štvrtok idem na monitor, dúfam, že bude o.k. a zase si ma tam nenechajú.

ewka0012
autor
3. jan 2012

jaj zase som sa pobavila ze tazkotonazne, to teda sme,mna muz tiez obuva,uz sa mi tazko sada na zachod,obut sa neviem vobec a jedine cizmy co mi boli dobre uz su uzke a skoro nezapnem zips,sediet uz sa neda a lezat tazko,ja mam brucho moc nizko uz od zaciatku,ked si sadnem mam ho na stehnach.mne sa tazko dycha,len chvilu rozpravam a uz som zadychana,a to trafit nohu do nohavic to poznam,a s ponozkami je to este horsie,zohybat sa a vliezt do vane?!to je moje najvacsie utrpenie ked sa mam ist sprchovat,lebo nevydrzim dlho stat,brucho mi hned stvrdne a nevladzem.sama tiez uz nikam nechodim,muz je doma az do pondelka a potom aj taknikam nepachnem lebo sa nam tazko otvaraju vchodove dvere,treba ich potlacit k sebe a ja s tym bruchom nemam tolko sily,uz raz mi pomahal sused otvarat,tak sa sama aj bojim niekam ist ze sa nedostanem do vnutra potom.ja dufam ze to tak za tyzden pride,a budem to mat za sebou,neviem sa dockat ako budem mat aspon o 15kg menej a kupim si normalnu bundu a nebudem chodit v tych hnusnych velkych nemodernych handrach tehotenskych.aj na maleho sa samozrejme tesim ako ho uvidim konecne 😝 veru je to nekonecne dlhy cas,tak ti prajem aby ti to rychlo ubehlo,ked sa nebudem dlhsie ozyvat tak uz rodim,ktovie kedy sa sem potom dostanem 😨 ale tebe urcite sprijemnuje cas aspon dcera zatial co ja som sama v cudzom meste 🤐