8 mesiac tehotenstva. Už to asi nevydržím
ahojte baby,chcela by som tu zalozit taku diskusiu pre tie co su na to ako ja.som v 29 tyzdni,zacinam osmy mesiac.cakame chlapca,od zaciatku hrozne priberam aj ked som vzdy bola chuda,uz som pribrala 20kg aj ked mam pohyb a vela nejem.glukozovy test vysie velmi nizky takze sladke mi prikazali jest.zacali sa mi robit aj strie na zadku a stehnach.cele tehotenstvo dost zle prezivam,mam pocit ze to nevydrzim,je tu niekto ako ja?na zaciatku som nezvracala,ale zle mi byvalo,palila ma zaha,mavala som hrozne migreny.do toho stresy okolo svadby.teraz sa zasa ideme stahovat aby sme uz s malym boli vo svojom.mavam aj zapchy a hemeroidy ktore praskaju a krvacaju.tecie mi krv z nosa.v praci som uz nezvaldala a dva tyzdne som PN.27.11 idem na matersku.pripadam si velka,tazka,nepritazliva,som cela opuchnuta akoby sa vo mne vsetka voda zadrziavala.mavam depresie zo svojej vahy.mam pred sebou este skoro tri mesiace a neviem ako ich vydrzim.najhorsie su problemy s klbami,mam hypermobilny syndrom,moje klby asi nezvladaju tu vahu.velmi ma bolia ramena.zacalo to lavym,a uz boli aj prave.ledva zdvihnem ruky.je to asi kvoli spanku ze raz spim na jednom raz na druhom boku a som taka tazka.bola som aj u ortopeda,ale ze teraz nemozem nic uzivat,ani obstrek mi nemoze dat.len nejaky krem mi dal,ktory nepomaha a nahrievam sa vyhrevnym vankusom.posledne dni velmi zle spim,nemozem sa ulozit kvoli tym ramenam,velmi sa potim,som smadna stale,potom cikam stale,snivaju sa mi hovadiny a maly do toho stale kope,ma zo mna boxovaci mech.viem ze to vyzera ze sa len stazujem,ale ja uz neviem co so sebou a ako to mam vydrzat do konca....maleho moc lubime a tesime sa na neho.len mam hrozu ked zase pridem na poradnu a zase mi vynadaju ze som za mesiac pribrala 5kg a neviem ako to mozem ovplyvnit.a to este nespominam nalady,z nicoho nic placem,som smutna,nemozem sa uz na seba pozerat a tak.je to vsetko normalne?
@ewka0012 nechcem sa ta dotknut, len ti asi nenapisem, ako ostatne, ze mas to tazke atd....nie je to nic ine, ako si presla takmer kazda z nas.jedna vela priberie, ina je v kuse na wc, dalsia ma krcove zily, nevolnosti alebo vsetko naraz. su aj take, co su cely cas v nemocke alebo sa stresuju kvoli zlym testom. bud rada, ze cakas zdrave dieta.
proste zatat zuby a menej sa lutovat, posledny mesiac tehu je tazky, napriklad pocas mojho tehu (a to bolo vytuzene dieta) si priatel zacal s kolegynou a rozisli sme sa, takze veci ako, ze mam zahu, su horucavy a vypadam jak velryba a nemozem dychat, pripadne mi je zle ma trapilo zo vsetkeho najmenej.
neber to v zlom, ale ozaj radim, ze trosku menej sa stazovat a viac optimizmu by nezaskodilo.
@ewka0012 Ahoj Evka, ešte držíte pokope? Ja som sa dnes zase vrátila z nemocnice ☹ vo štvrtok som mala zlý monitor. Dokopy mi nič nepovedali, ležala som tam tri dni, mala som magnézium. V utorok idem na poradňu, tak povyšetrujem doktora 🙂Malé malo cca 2700g v 35tt, no neviem, ako ho porodím, keď mám pred sebou ešte mesiac 😅...Asi to bude malé prasiatko 😀(ako jeho maminka 😀 😀 😀)...ale cítim sa zle, to myslím úprimne, neviem opísať ako konkrétne, ale celkovo zle. Od tohoto pobytu v nemocke.Tak inak ako doteraz 😖
@ewka0012 Ahoj Evka, veď to je to, že človek si toto všetko má užívať a nie preplakať 😒 Ja som tam bola tri dni a každý deň mi spolubývajúca odišla, že je to o.k. a ja nič ☹ potom som tam bola sama. Tiež som vracala, možno zo stresu, ani neviem. A aj ja presne, krčok drží, tak ale ešte mám čas minimálne dva týždne 😉 od včera ma inak dosť bolí aj jazva po cisárskom, musím to povedať dokimu, lebo sa ma na to vždy pýtal a doteraz som nevedela, čo má na mysli. No uvidím, čo bude zajtra na poradni. To presne aj ja, keď som videla tie bábätka a spokojné maminky, tak som im už závidela, samozrejme v dobrom, že to majú za sebou 😵...mávam všelijaké sny, ako mám komplikácie a ani nepíšem radšej čo všetko. Za posledné dva týždne som tam ležala už dvakrát. A potom že všetko je o.k., stále hovorím, že sa cítim veľmi zle...veď predsa zdravá tehotná žena nenavštevuje nemocku ako klavír ☹
@angelin84 ach vidim ze to mame obidve tazke,mne je tiez velmi zle od tej nemocnice,bojim sa tam aj znovu ist po tej skusenosti,viem ze maly tam nebude vecne ze termin je za dva tyzdne,ale predstavovala som si to uplne inak.viem ze to vyzera ako keby sa lutujem,ale nechapem preco nemozem aspon rodit normalne po tom vsetkom,proste len nech odtecie voda alebo pridu kontrakcie.nie taketo prehanky.dnes mam zase hnacku uz som bola tri krat na zachode,neviem ani co si mam dat ani co jest.uz som zufala.od soboty ako mi doktor vysetroval krcok ci som otvorena krvacam slabo.to vzdy ked som aj bola na vysetreni alebo vyteri som potom spinila.vsetko dolu ma boli,maly je tazky,kope,ja som slaba jak mucha,v crevach mi zblnkoce,neviem co zo sebou, ale hlavne ze aj tak priberam,to nechapem,dufam len ze malinky je v poriadku
@ewka0012 Hm, ja som pri dcére veru nerodila "normálne"...ženy prichádzali a odchádzali, zatiaľ čo som tam bola a ja nič. Mne neodtiekla 12 dní po termíne ani voda, ani nemäkol krčok, teda sa ani milimeter neskracoval 😒 Ani poslíčkovia, ani kontrakcie. Preto potom začali infúziami na vyvolanie a aj tak nič...až keď sa malá dusila, išla na rad sekcia. Neviem teda, ale ak to bude aj teraz také, tak nie je na čo tešiť sa 😕...Dnes som bola navyše na poradni a doktor mi povedal, aby som nepočítala veľmi s epidurálom, že to dávajú len v dennej zmene do 15. hodiny ☹...potom sa dá "dohodnúť" s anesteziológom, ale ak poprosí sám pôrodník. Len môj doki má službu pár dní a mimo môj termín, tak to by musela byť iná náhoda, aby som sa do toho trafila a to by som musela ešte rodiť pred termínom 🙄...ja mám hnačky normálne, dnes po vyšetrení aj ja krvácam, čo sa mi pred tým nestávalo...ale nie veľmi. Malá má cca už 3000g, ale čo je to oproti mojím deväťdesiatim 😎...takže som nepribrala nič, alebo ak aj áno, teraz som to schudla, čo chodím po nemocke. V sobotu mám záznam, dúfam, že bude o.k. Presne Evka, prišla som po ani nie troch hodinách domov a myslela som, že po stojačky zaspím, taká som bola unavená 😝...ja ale verím tomu, že ak by som pribrala normálne napríklad do 10kg za celé tehotenstvo, tak by som sa cítila úúúúúplne inak, nie ako teraz. Podľa mňa všetko vyplýva z toho veľkého prírastku. Sama sebe zavadziam 🙄...Možno to pripadá, že sa ľutujeme, ale cítim sa naozaj mizerne a viem, že aj Ty 😒
presne tak,nech si kazdy hovori ze sa lutujem mne uz je to jedno,urcite nie kazda toto zazije a nie kazda priberie pomaly tridsat kil.najradsej mam tie co probrali 10kg a stazuju sa ako nevladzu a fucia,keby sa tak dalo na chvilu vymenit aby citili ake to je,ja som na seba ani nocnu koselu do porodnice nemohla zohnat,vsetky su mi kratke ledva mi zadok zakryju co mam take obrovske brucho.zupan to iste.nohy mam popraskane uz aj okolo kolien,vselijake flaky fialove a ekzem cez pol tvare.mam poctit ze ma to tehotenstvo uplne vyzmyka a znici.dnes rano som dostala sms od znamej co sme chodili spolu na kurz,mala termin ako ja a uz to ma za sebou,normalne som si poplakala ze preco zase nie ja.moj maly ma podla mna uz cez tr ikila,lebo uz ma az boli ked sa z bruchom na posteli otacam alebo chcem postavit,boli ma cele podbrusko aj slabiny na nohach.neviem kolko to este vydrzim,chcem aby to bolo cim skor.a o tom ze epiduralka len do 15tej hodiny to co je za blbost?to som este nepocula,ved sa neda vybrat kedy budes rodit,u nas v PN je to nastastie normalne a daju ti ju hocikedy
ahojte, ak ja to uz mam za sebou, maly ma 7 mesiacov, ale ked som natrafila na toto forum, tak som si pospominala 😅 , ja som pribrala 20 kg, maly sa narodil 3800g a 53 cm, ku koncu som to uz tiez nezvladala, aj ked sommala bezproblemove tehu, az na tu zlatu zilu co sa mi vyhodila posledne 2 mesiace, bolo to dost zle, ale uz je to ok , a rovnako ja som rodila v juny, bolo aj strasne teplo,
,,,, som si myslela, ze porod bude to nejtazsie, teraz ma maly 7 mesicacov a tolko som uz poriadne nespala, 😖 , unavena som strasne, ja som rodila bez epi, lebo som menila porodnicu na poslednu chvilu, a nemala som pohovor s inetnistom 😝 , ale dalo sa to zvladnut , nemala som ani vyvolavacku, aj ked porod trval 15 hod, z toho len poslednych cca 6 hodin som uz bola v porodnici, , na porod rada spominam, strasne krasny zazitok 😉 drzim vam palceky
@ewka0012 Ahoj Evka. Mne je tiež fuk, čo si kto o mne pomyslí. Jednoducho sa potrebujem niekomu posťažovať, napísať to, ako sa cítim! Mám to hovoril manželovi? Síce sa ma pýta, ako sa mám, ako sa cítim, ale to on si nemôže vedieť ani len z ďaleka predstaviť. Len vidí, že rastiem a rastiem a viac sa do toho vcítiť nevie. Evka, čo nočná košeľa...ja si ani zadok nemôžem utrieť, čo mám také brucho a krátke ruky 😀...A túto noc ma veľmi bolelo brucho, keď som sa otáčala. Vlastne posledné dni sa to zhoršilo 😒 Celú noc ho mám tvrdé ako kameň a keď sa chcem otočiť, mám pocit, že mi na ňom praskne koža. Tvoj malý má určite cez tri kilá, to mala moja malá na poslednom sone cca 3000g a to ja som len 37tt. Na poslednej poradni v utorok mi lekár povedal, že krčok ani nemäkne, ani sa neskracuje, vraj mám pomaly začať spriechodňovať a uvoľňovať pôrodné cesty. Najlepšie je to podľa neho, čomu verím, nemám prečo pochybovať nechráneným pohlavným stykom. Vraj čím častejšie, tým lepšie 🙂 No som sa musela zasmiať. Nakoľko sex je to posledné, na čo by som mala chuť. Som ako veľká 90-kilová obluda a môj muž tiež nemá ružové okuliare, aby ma videl ako Evu Longoriu 😎...Veď sa hanbím sama za seba, ako vyzerám. Tak som si na to uvoľnenie ciest kúpila aspoň čaj z malinových listov v lekárni, ževraj by mal mať podobné účinky. Dnes si ho chcem uvariť. Veľa žien aj tu na MK písalo, že ho pije a pomáha. Tak keby aspoň trošku, bolo by fajn. Lebo dostávať vyvolávačky v infúzkach päť dní ako pri dcére a byť denne v tých bolestiach ma desí ☹...žiaľ s EPI je to u nás tak. Ale aspoň že som na to psychicky pripravená. Už keď som zvládla doteraz, budem dúfať 😉...zajtra idem na CTG záznam, dúfam, že bude v poriadku. Inak hýbe sa Tvoj malý teraz menej?Myslím, keď už je veľký, lebo mne sa malá trošička doobeda, trošička poobede a najviac večer. Ale cez deň už naozaj minimálne, skôr mi len tvrdne brucho skoro stále.
@jedna_iva
ja sa cítim takisto ako vy. Pred tehotenstvom som brala antidepresíva, od začiatku tehotenstva od júna som už nemohla brať. V novembri mi začalo byť horšie, často som nespala, mala stres v práci, bola vyčerpaná. Od 2 dec. som na PN a 28. marca mám rodiť. 2,5 týždňa som ležala v nemocnici, lebo na mňa prišiel úzkosť, nespavosť som už nevedela vydržať, chytila ma panika. Celý týždeň som sama, lebo manžel chodí na týždňovky doroboty už 4. rok. Vy ste to ako zvládli?
@angelin84 ozaj ako keby som citala o sebe,moj muz sice trpi so mnou,trci stale doma ked pride s prace aby som tu nebola sama,aj ked vidim ze ho to nebavi,aj mu nadavam nech niekam ide ze tu nemusi byt stale.keby sa len na chvilu dalo vymenit aby si to vyskusal ake to jevyzerat ako slonica.ja mam tych kil uz 93,takze myslim ze ked pojdem rodit budem mat rovnych 30kil na sebe,co je nadhera.tiez mi vsetci hovoria nech sexujeme,na to nemam ani pomyslenie,naposledy sme mali sex koncom novembra,niekedy cez sviatky sme to skusali ale vobec sa do mna nedostal a bolelo to.maly v bruchu sa normalne vzpiera ked sa len hladkame a vzrusim sa,zacne hned kopat,vyduvat nieco takze sa neda mat sex.este k tomu som taka obrovska ze sa na seba hanbim uz aj pozriet.tie strie a obrosvske ovisnute prsia.vcera sme boli s muzom v tescu,isiel okolo jeden kamarat co som ho davno nevidela,ani som ho neoslovila,som sa robila ze ho nevidim,on ma nevidel,hanbila som sa aby ma takto videl aka som obrovska a skareda.navyse mam ekzem okolo nosa a brady,take cervene flaky,nechce to zmiznut a uz to ani zamaskovat makeupom nejde 🤐 v noci mam stavy ako ty,brucho mi hrozne tvrdne neviem sa ani z boka na bok prevalit,boli to vsetko,najviac podbrusko a triesle,niekedy mam pocit akoby uz mal hlavicku niekde medzi nohami.neviem sa ani postavit uz s postele,a o tom utierani na zachode,haha to mam to iste,nedociahnem si tam,potom si to asi zle utieram a mam to tam vlhke a vyhadzali sa mi tam nejake pupaky okolo celeho zadku,svrbi to.uz som si robila sransu ze si kupim detsky puder a budem sa zasypavat,navyse sa mi to tam poti jaka som tucna a suchaju sa mi stehna o seba.zeby kopal menej to povedat nemozem,moj rovnako,hlavne vecer,ibaze to viac citim a viac to boli.toho ze bude kopat menej sa asi uz nedockam,aj teraz kope.na ten bordel v byte sa nevladzem pozerat,ale nevladzem ani upratat.muz sa snazi pomahat ale chodi do roboty tak neda sa vsetko.keby sme sa tak mohli stretnut a pokecat ale zase je lepsie si aspon napisat o tom ako nic,aspon viem ze je tu niekto kto trpi ako ja 😕 pre mna je tehotenstvo utrpenie,jedine preco drzim je ten maly lebo som ho velmi chcela a tesim sa na neho,posledne dni uz mam aj depresie,chce sa mi stale plakat,bojim sa ist zase do nemocnice,mam pocit ze som tu sama a kazdy na mna kasle
@kozsarovak Ahoj, tiež to na mňa niekedy tak príde. Že mám pocit, že si neviem nikde nájsť miesto, nič ma nebaví, ani pozerať Tv, ani čítať, aj spoločnosť iných ma otravuje, nechce sa mi dvíhať mobil, ak niekto volá. Ako pred tehu ani inak som taký problém nemala, ale teraz, keď sa aj zdravotne cítim zle, je to takto. Niekedy spím v pohode, niekedy neviem zaspať aj do tretej rána. Len rozmýšľam nad blbosťami 😒...ráno som potom unavená a taký je aj celý deň. Manžel síce nechodí na týždňovky, ale chodieva domov okolo piatej, šiestej. Takže som celý deň sama. len niečo kuknem na nete a už nemám čo robiť. Aj by som upratovala, ale mám zdravotné problémy a musím ležať. Zo všetkého mi tvrdne brucho ☹...tiež som bola na PN, tri mesiace až do 30. decembra. Už teraz, keď môžem ísť niekam a nemusím sa báť kontroly zo sociálky, tak sa mi nedá, lebo mi je zle. U ž som bola dvakrát v nemocke pre zlé výsledky, naposledy z monitoru. A musím sa priznať, že mám panický strach z toho, že sa malej v bruchu niečo stane. neviem na to prestať myslieť 🙄...asi je to tým, že som málo zamestnaná nejakou činnosťou, ale keď musím ležať, tak si nevyberiem. Dnes som sa rozhodla, že sa chcem naučiť štrikovať...ako blbosť, ale zabijem tým čas a prídem na iné myšlienky 😵
@ewka0012 Pred včerom som nemohla spať, mávam také stavy, ako som písala vyššie, že už myslím, že vyletím z kože. Nervozita, aj to, že som sama...ľahnem si a nezaspím aj päť hodín, len sa prevaľujem. Stále myslím na to, či malú nedusím, keď to brucho tak bolí. Potom zase či sa nezadusí pupočnou šnúrou. Každé ráno som ako na ihlách, či sa pohne, nakoľko som teraz bola kvôli tomu v nemocke, že bola málo aktívne aj srdiečko. Do brucha si nevidím a tak som z toho vystresovaná. Počítam dni, nech už som v termíne aspoň v tom 38tt 😖 Uvarila som si ten čaj na spriechodnenie pôrodných ciest a uvoľnenie svalstva, ale či to mne pomôže? budem sa musieť odosobniť a ten sex skúsiť. Ak to má pomôcť, hádam sa nejako premôžem. Lekár hovoril, že teraz je krčok poriadne prekrvený, tak sa nemám báť ak budem po tom trocha krvácať a ak to bude bolieť, že sa to časom upraví. No radosť pomyslieť 😝 Tak aspoň stále prekladám detské oblečko, včera mi prišiel set do postieľky, len ju treba ešte doskladať. Snažím sa stále niečo robiť, ale málo čo mi ide. čas mi ide pomaly 😒 No ja som tu tiež sama, bez kamarátiek a jediný kontakt so svetom je pre mňa internet a MK 😎 Inak by som sa tu celkom scvokla a osprostela 🙂 A keď si tu potom prečítam, aké sú iné tehu ženy plné života a dajú si nafotiť tehu fotobook, tak mám pocit, že žijem na inej planéte 😔
@angelin84
ja som už háčkovala pre bábätko papuče a čiapku, sú na you tube -e aj videa s postupom práce. Teraz sa chystám robiť svetrík. Kedy budete mať pôrod? Pre mňa čas tiež ide veľmi pomaly. Lekár mi odporučil rodiť cisárskym rezom kvôli tomu že som veľmi precitlivená, mám úzkostný stav a je mi do plaču.Ja tiež pomaly zaobstarám veci pre malého, varím, na čítanie niekedy neviem sa sústrediť a keď začnem čítať knihu o starostlivosti o dieťa, o spaní dieťaťa, tak mi je ešte horšie. Keď idem nakupovať počas vychádzky, tak sa radšej spýtam mladé mamičky na skúsenosti. teraz mi robí dobre, keď som medzi ľudmi, len to mám obmedzené a strašne mi chýba podpora manžela, hoci každý deň si voláme, ale je to iné. Rodičov tu nemám, ani kamošky, len svokru, ktorá je chorá a nevie prísť ku mne, len keď ju donesieme autom. Ja som len šoférkou, manžel nie, zaťiaľ vrámci mesta môžem chodiť autom, ale už nie dlho.
Caute, ja som pocas tehotenstva pribrala 30 kg.Bola som na PN od 5t.t.,lebo som mala na zaciatku mensie problemy, lezat som vsak nemusela.Dr. ma vypisal kvoli zamestnaniu.Mesacne som pribrala aj 6 kg, dr. mi nevynadal,len povedal, nech si davam pozor, lebo mozem mat problemy pri porode.Citila som sa velmi dobre, len obcas vykyvy nalad, myslim, ze to suvisi s hormonmi.Ale potom by to malo prejst. 🙂 Drzim palce, nech to v pohode dotiahnete do konca. 🙂
tie stavy poznam,nic ma nebavi,nikam sa mi nechce ani zdvihnut mobil,nikde neobsedim,nevydrzim,ani na prechadzku sa neda ist lebo po 20min mi stvrdne brucho ze ledva kracam,doma by som chcela robit vsetko ale neda sa nic,este mam pocit ze ma nikto okolo nechape.dufam ze su to len hormony a depresia z tohto tazkeho stavu a ze to skoro po porode prejde.ja som sa tak tesila na porod ze ho uvidim a budem to mat za sebu,budem chudnut,starat sa s muzom o maleho a konecne si obleciem krajsie veci,budem vladat chodit na prechadzky atd.lenze po tej skusenosti v nemocke sa uz netesim na nic,porodu sa bojim,bolesti,toho ako to vydrzim,tych bolesti potom,co si pocnem z malym,ved ja nic neviem,ani ako sa koji,kupe,stara o babo.niekedy mam pocit ze ho prestavam mat rada.uz sa s nim nerozpravam,lezu mi na nervy kopance,pohyby,to ako ma celu nici,hlavne postavu,ze kvoli nemu toto trpim.potom si vynadam sama sebe ze mozem byt rada ze ho mam.proste mi uz asi hrabe.sama v cudzom meste,muz pride domov o stvrtej a nemam tu nikoho
@kozsarovak ...tak to mi je luto,že ste museli byť hospitalizovana v tomto stave kôli úzkosti.... ☹ ako som to zvladla??..možno to viacej ludí odcudzuje,ale ja som sem tam,ked už som vedela že sa to neda zvladnuť,tak som si dala kvapky na úzkosť ktoré mi vždy pomohli...a dá sa povedať že som ich brala celé tehotenstvo...no nie každodenne...ale bez nich by som to nezvladla.....a chvala bohu maličký je zdravučký....poznám ženy čo brali antidepresíva po celý čas tehu...radšej si dať niečo na ukludnenie,ako držať plod v brušku strese....to tiež nie je dobre....ja verím že to zvladnete...ak sa potrebujete porozprávať kludne mi napíšte súkromnú správu...pekný večer
aké kvapky ste brali, keď sa Vás môžem spýtať? Chcela by som vyskúšať Aloe Vera prípravky - Forever Living -čisto z prírodného Aloe vera, to veľmi chvália.
@jedna_iva
ja mám viac problém so spaním, už 4 dni som nespala skoro vôbec, lekár mi predpísal nejaký liek na ukludnenie ( nie sú to antidepresíva) , aby som vedela spať. Teraz sestra ma prehovára, aby som to vôbec nebrala, skúsila som znížiť dávku, ale ešte mi je horšie, musím sa vrátiť k tomu čo lekár poradil, ale popritom chcem brať aj Aloe Vera prípravok.
@ewka0012 neboj pride este horsie, aj ja som sa presne tak citila, uz len cakas kedy to pride, a o 9 mesiaci ani nehovorim, Pribrala som 17kg a vsetko som to schudla, a tiez sa mi spravili strie na zadku ☹ ale tych uz sa nezbavis, a naozaj potom na tehotenstvo zabudnes, a niekedy ti pride aj smutno za bruskom, vsetko pojde velmi rychlo, a ti pride, preco este neni v brusku, alebo preco neni este taky malinky. 🙂 Neboj nejako to dobojujes...a hlavne si uplne normalna, to nemaj strach 🙂
@ewka0012 Evka, viem, že je to asi nepredstavitené, ako sa budeš starať o malého, ale ja som mala pocit, že to všetko išolo akosi samo. Keď sa dcéra narodila, mala som 21. Mala som skončený 1. ročník na výške. Potom som na rok prerušila a opäť pokračovala 🙂...čo sa týka toho, čo o malom vieš a nevieš...nechodila som vtedy na žiadnu prípravu, nemali sme doma net, v 21 rokoch som nemala absolútne žiadne kamarátky s dieťaťom. Neviem to opísať, ale už po narodení žena akosi podvedome vie, čo má robiť 😉...ono sa to asi ťažko predstaví, ale vo väčšine prípadov je to skutočne tak. Tiež sme boli doma sami, nikto mi nepomáhal a ak mám napísať pravdu, ani som nechcela. Som raz taký človek...radšej si veci robím sama podľa seba 😝 Ale teraz v tom vidím problém, teda nie doslova, ale ako mám viac rôčkov, tak som úzkostlivejšia a citlivejšia na všetko. Aj v tehotenstve. Aj pri dcére som pribrala a to ešte viac, ale akosi mi to bolo šum a fuk. Teraz len jojkám, lebo sa cítim veľmi zle a nielen po fyzickej stránke. Všetko to oveľa intenzívnejšie prežívam 😒...Kamarátky žiadne a ak nejaká zavolá, tak moje problémy sú jej na míle vzdialené a nemá zmysel jej o tom rozprávať 😖...Ja som sa s malou nerozprávala a ani neroyprávam, príde mi to trocha schyzofrenické 😅 teda aspoň mne to nejde 🤐 Cítim sa pri tom čudne 🙂...nemá zmysel strašiť, ale niekto čaká od narodenia doslova vykúpenie, že všetko potom už bude o.k., ale nebýva to vždy tak. Ako jedna známa, potom mala depresie z toho, že malý nespí, plače, je zlý a bola z toho na prášky. Ale každé dieťa je iné. Tak ono je vždy treba počítať aj s touto možnosťou. Aspoň tak trošičku, aby to potom človek lepšie niesol.
@sofa296
na strie sú v lekárni prípravky, ja používam Johnson-Johnsons olej pre bábätká a pomôže aj cvičenie.
@kozsarovak ja pouzivam elancil, ale vobec nezabera ☹ aj na prsnikoch mam strie a neviem ako s nimi dole, ale najviac ma trapi ten zadok, a ten Johnson Johnson pomaha?
ja som na strie vyskusala asi vsetko aj z lekarni aj drogerii,oleje aj kremy,nepomohlo nic,a to som sa poctivo natierala 2x denne a masirovala.nuz ked raz priberies skoro 30kil asi to inak nejde.aj ja dufam ze to pojde samo a ze to s maternskymi instinktami zvladnem sama.tiez si radsej robim po svojom akoby tu mala kazdy den strasit mama alebo svokra a radit mi a miesat sa do vsetkeho.muza mam dobreho aj ten mi vela pomoze.vychoval dve sestry od mala tak on vie aspon nieco.pripravujem sa aj na to ze mozno bude zly a nevyspime sa,aby som sa potom necudovala.ale dufam ze ked ma trapil cele tehotenstvo tak aspon potom bude dobry chlapcek,a co som kvoli nemu pribrala tak zo mna vycuca kojenim 😲
@kozsarovak moja,no najlepšie je nič nebrať,ale ked to nejde tak neni iné východisko...samozrejme že škodí aj to,ale škodí aj ked sa nedokážeš ukludniť sama bez liekov...ak ti to doporučil doktor,tak sa riad jeho pokynmi..pozri ja som brala lieky a sme tu zdraví....keby to tak velmi škodilo,tak by ti to lekár neodporučil...neboj bude to ok...
@ewka0012 Ahoj 🙂...v sobotu som bola na CTG záznam a tentokrát bol o.k. Ďalšiu poradňu, sono a spol. mám o týždeň v sobotu. Dnes sa ale cítim mizerne, ledva som uvarila obed ☹...tep som mala asi 150, radšej som si ani nemerala. Až teraz poobede sa dávam nejako dokopy. Pravidelne na večer a v noci mávam akoby menštruačné bolesti, čo je vraj o.k. 😉 poslíčkov som ale doteraz nemala. Brucho tvrdne stále sporadicky, ale mám pocit, že menej ako doteraz. Juj, ako len závidím, že už si 39tt...už som zo seba nešťastná, aká som veľká a neschopná 😒...Už naozaj čakám, že napíšeš, že už ste dvaja 😎...Škoda, že bývaš tak ďaleko, bolo by super chodiť spolu kočíkovať a chudnúť 🙂
@angelin84 jaj moja nemas co zavidiet,dnes som bola na ozvach zase po sty krat a nic sa nedeje,bola som aj s doktorom ktoreho budem mat pri porode,povedal ze za prenasanie by sa povazovalo keby sa nic nedeje do 1.februara 😝 co sa zblaznil?ved dovtedy urcite prasknem.ved ja uz ozaj nic nevladzem,je mi zle,vsetko ma boli,nevladzem dychat ani spat,a prestavam to dieta mat rada po tom co mi robi,uz som uplne zufala,nostop tvrdne brucho,maly nieco vytrca az to boli,cely sa premiestnuje,mala som este aj vysoky tlak a je mi zle od rana.ked bude vo mne dalsie dva tyzdne tak sa mi urobia strie aj tam kde sa neda a priberiem dalsich 5kil.najhorsie je ze uz placem pri pohlade na deti,babatka,ci na zivo alebo vo filme,lebo vsade okolo zname rodia a ja nic,mam pocit ze ten maly vobec nechce zo mna von.je mi luto ze uz ostatne co mali termin ako ja to maju za sebou a ja nic.
@sofa296
Radšej sa spýtajte v lekárni, čo by bolo na to pre vás najlepšie.

@ewka0012 no tento tvoj posledný príspevok mi uplne pripomenul posledny mesiac mojho tehotenstva,a brusko maš krááásne,som foto videla,ja som tiež hrozne vyzerala teda som si to ako ty myslela,a keď som mala 3hod.pred porodom,to som ešte nevedela že porodim som sa na seba pozerala v zrkadle tak som si pomyslela že asi už porodim lebo vyzeram hrozne, a aj človek pred smrťou vyzerá divne...truba som no čo už.Ale uvidíš ten pocit keď ti maleho krpca ukážu prvý krát! To je neopisatelny pocit.Ja som také oči vyvalila že až sestrička skríkla že preboha vy čo sa tak na nu pozeráte!Jaj držím ti palce nech ti to ubehne a jak bude super keď s kočíkom budeš po ulici behať..