Dá sa poslať kontrola z hygieny na lekára ?

11. jan 2020

Dobrý deň kočky.
Je mi úplne doplaču. Žijem v meste, kde žije dosť sociálne slabších občanov. Prejdem k veci. V deň keď som bola objendaná na prehliadku bolo predo mnou asi 8 týchto, nie príliš čistých občianok. Nie je to rómska ambulancia, no rómky väčšinou chodia v skupinkách. Ide o to, že pán doktor bral jednu za druhou a hneď na to aj mňa. Predpokladala som, že som v ambulancii, tak všetko je sterilizované. Evidentne nebolo, kedže domov som si pravdepodobne priniesla aj nejakú pliagu. Prvý deň po prehliadke som ešte nič netušila. Až večer som zacítila jemné pálenie a pri styku s manželom miernu bolesť, ale pripisovala som to tehotenstvu, kedže doteraz som žiaden podobný problém nemala. V noci som sa však prebudila s nepríjemným pocitom svrbenia, tak som s panikou utekala na toaletu a tam som si všimla malé červené chrastičky, pľutgieriky... Umyla som sa, svrbenie na chvíľku prešlo a opäť som zaspala. Predchvíľou mi volal manžel s tým, že si našiel na svojom nejaké červené fliačiky, a že sa mu na ňom niečo nezdá. Tak som začala úplne panikáriť. Čo teraz? Lekárovi volať nechcem, lebo mám pocit, že práve tam vznikol tento problém. Mám isť na pohotovosť? Bojím sa o malé. Neskutočne. Je možné poslať na lekára kontrolu z hygieny? Mám obrovské podozrenie, že vietor fúka práve odtiaľ. Za manžela ručím. Neviem čo robiť. 😫😭😭😖

janinah
11. jan 2020

Chod na pohotovost.zistit o co ide a liecit.potom by som vymenila gynekologa a povedala mu preco...ale nemusi to byt prenos z inej pacientky ani chyba lekara.neda sa to ani dokazat.mozno ak by vas takych bolo viac.ze po osetreni rovnaky problem.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinka13
11. jan 2020

Tiež si myslím že smer pohotovosť, následne zmena gynekológa a povedať mu aj dôvod

judar
11. jan 2020

Mala si sa otocit a ist prec radsej bo pri tychto divych apacoch lekari aj zabudnu vydezinfikovat uz len z dovodu ze vsade sa hrnu a clovek ma uz zlc v krku len ked ich vidi a nieto ked ma stymito uvrestanymi negramotnymi individuami pracovat

smejko25
11. jan 2020

Normalne nahlas na hygienu a hotovo 🙂 Uz bude na nich či sa im bude tvoj pripad zdat dostatocny nato aby to isli preverit 🙂

deti95060810
11. jan 2020

možno nebudeš ani prvá čo z tohto dôvodu odíde popr. lekára nahlási...
určite zabehni na pohotovosť a povedz čo sa stalo...a že či môže to byť z tých španielok....😉

deti95060810
11. jan 2020

@janinah ahoj viem že pracuješ v zdravotníctve. chcela by som sa opýtať ako to je s oblečením lekárov. Bola som u lekára - gynekológa ešte v lete. Videli sme sa po prvý krát - prebral amb. po gynek. ,ktorá išla na dôchodok. Predch. lekárka bola vždy pekné ČISTO oblečená v bielom plášti tak isto aj sestra. Aké bolo moje prekvapenie keď som našla lekára bez bieleho plášťa vo vyťahanom ufúľanom tričku s neidentifikovateľnými fľakmi. Bolo vidno že to tričko má už svoje dobré časy dávno za sebou. To isté aj nohavice. Len akési kraťasy typu trenírok. Zostala som zaskočená. Všímam si oblečenie lekárov v nemocnici v amb. ale takto som ešte nevidela oblečeného nikoho.... Odvtedy som tam nebola. Je predpis ako má byť oblečený lekár?

deti95060810
11. jan 2020

napísala som otázku , ale ak ti to bude vadiť - vymažem....

janinah
11. jan 2020

@deti95060810 netuším,čo je predpis na papieri,každopádne oblečenie je jeho vizitka...ale ani vyťahané tričko neohrozuje pacienta na zdraví,horšie je to,že si podľa mňa neumývajú ruky tak často akoby mali a nepoužívajú dezinf. mydlá...teraz píšem čisto o amb. súkr. lekároch...ale nechcem meniť zadanú tému diskusiou o inom

oslo1
11. jan 2020

Isla by som na pohotovost a hned v pondelok Isla k lekarovi, a tym, ze by som mu oficialne dala staznost na prenos ochorenia, nosokomialnu nakazu. Taktiez by som AJ podala staznost na urad nad dohladom zdravotnej starostlivosti.

@deti95060810 odpoviem za @janinah. Treba si zistit, ake, az ma , uniform policy zdravotnicke zariadenie.
V UK su zakazane biele plaste. Su dlhe, plapolaju, s dlhymi rukavmi. Prave oni su idealne na prenos infekcii. U nas musia byt lekari v kratkych rukavoch , alebo si dlhe rukavy vyhrnut.
Velmi dolezite je si umyt ruky. Mas pravo zdravotnickeho pracovnika upovedomit, aby si ruky pred tvojim vysetrenim umyl.

petulda333
11. jan 2020

No ja neviem. Ved taketo choroby sa prenasaju inak. Moja gyn berie tiez zeny ako na beziacom pase, a kym sa obliekam ona vycisti kreslo. Skor si myslim, ze len nahoda. Ja som tymto v tehu trpela dost. A poslat kontrolu na dr, lebo ma,, cierne,, pacientky no neviem...

petulda333
11. jan 2020

A este ved ty si dnu nebola, takze ani nevies ake vysetrenie im robil a ci vobec. Mozno sa ani nevyzliekli len sedeli na stolicke.

maciatkolulu
11. jan 2020

Ja som trpela na kvasinky skoro cele tehotenstvo, ani raz ma nenapadlo, že od Dr... Pretože je to v tehotenstve dosť bežné. A úplne normálne, že to môže chytiť aj partner. To si naozaj myslíš, že Dr vyšetroval pacientky s jedným nevydezinfikovanym nástrojom???? Podla mňa nie. Ale keď sa ti chce naťahovať, kľudne začni. Ale teda neviem si predstaviť, že niekto bude riešiť doktora, pretože jeho tehotná pacientka bola cez deň na vyšetrení a už v noci ju zacala suska svrbiet a dostala infekciu... Riešila by som to, iba kebyže sa jedna o nejaké vážnejšie pohlavné prenosné ochorenie, ale pokiaľ sú to kvasinky, tak to nebude nikto riesit

lilka5566
11. jan 2020

Ja by som určite menila doktora, je to príliš veľká náhoda že v ten deň ako bola u doktora dostali obidvaja nejaké pľuzgiere. Myslím ze ani ju nemusí vyšetriť s rovnakými nástrojmi stačí keď si neumyje ruky alebo kreslo po vyšetrení. Ako sa píše vyssie, pri týchto osobách sa človek niekedy ani nesustredi na to co robí, len rýchlo rychlo až ich ma čím skôr od seba

soldi
11. jan 2020

osobne si myslim, ze Ty aj manzel ste sa nakazili uz predtym, vsak to nie je mozne, aby sa na Teba nakaza preniesla a hned vo velkom prejavila za par hodin a u manzela o niekolko dni?

autor
11. jan 2020

@soldi akých pár dní? Prejavilo sa to skoro naraz. Písala som vyššie, že u mňa v noci a ráno mi volal manžel z práce.

autor
11. jan 2020

Práve som sa vrátila z pohotovosti. Tam mi povedali, že zdroj sa nedá ani potvrdiť, ani vylúčiť. Mám konfrontovať lekára. "Našťastie" sa vraj jedná len o mykózu. Zdravotná sestra mi však na chodbe povedala, že Bohužiaľ sa tým už stretla. Neraz vraj ostala v šoku z nedodržaných hygienických postupov na pracovisku. 😭😭😭

nikpa
11. jan 2020

Šťastie ze ,,len,, mykoza. Je pravda ze to môže byť dovlecene z ambulancie ale aj nemusí. Určite by som ale s tým konfrontovala aj toho lekára, nech zvýši hygienické opatrenia.

petulda333
11. jan 2020

Mykozu mozes chytit kdekolvek.. A nejak sa mi nezda, zeby tak rychlo vypukla az do pluzgierov...

petulda333
11. jan 2020

A zaujima ma ci by si to takto chcela riesit aj keby pred tebou boli na vysetreni biele a dostala by si to...

autor
11. jan 2020

@petulda333 Ešte som mykózu nikdy predtým nemala. Doteraz som mala bezproblémové tehotenstvo. Manžel bol tiež doteraz vždy v poriadku, preto sa ráno zľakol a hneď volal, čo sa stalo. Skutočne neviem ako rýchlo to dokáže prepuknúť, ani kde všade sa to dá dostať. Rada si nechám zmeniť názor, že ambulancia nebola príčinou. Ale nič iné mi momentálne nepripadá do úvahy.

autor
11. jan 2020

@petulda333 je mi jedno, či je človek zelený, biely, hnedý, modrý pokiaľ je čistý. Ak by bola predo mnou biela, ktorá by bola evidentne hygienicky zanedbaná, riešila by som to úplne rovnako.

petulda333
11. jan 2020

Ja som mykozu mala v tehu mozno 10x,staci ist na wc niekde mimo domu. Mne sa robilo aj zo sprchacov, alebo kamoske zo stravy. Netvrdim, ze to nie je z ambulancie. Lenmyslim, ze keby tam neboli nase spoluobcianky tak by si sa tym nezaoberala

stanulienkat
11. jan 2020

@nikpa
@petulda333 no mykozu urcite nechyti hocikde. A uz vobec nie v ambulancii. Infekciu ano,ale nie mykozu. A uz vobec sa ti priznaky neprejavia po par hodinach. Najpr mas vnutri tazkosti, az po par dnoch sa to prejavi navonok. Ale je pravda,ze to moze byt aj zo sprchaca. Hlavne tie lacne Fa a Palmolive su uplne zle. Maju drasticke pH. A neexistuje,aby nemal ciste nastroje,to co uz by bol za humus.

janinah
11. jan 2020

Ak je to len mykoza,tak by som neplytvala energiou na dáku sťažnosť,nepochodíš....a nemyslím si,že je to vinou dr.v tvojom prípade.

sonnenshein
11. jan 2020

Ja som teda mykozu tiez nemala, az do tretieho tehotenstva. 3 tyzdne predtym, ako som ju dostala, som nebola u zenskeho, toaletu si vzdy utriem desinfekcnym obruskom, utieram sa svojimi obruskami, dodrziavam hygienu ja aj manzel, pouzivam vylucne bavlnene pradlo, a mnoho dalsieho, a vidis. Aj tak som ju dostala. Takze to naozaj nemusi byt od lekara.

petulda333
11. jan 2020

@stanulienkat no ved ja si tiez nemyslim, ze ju chytila u dr. Mne moja povedala, ze ju mozem chytit hocikde, aj na kupalisku, na wc niekde v centrach. A tiez suhlasim, ze tak rychlo sa neprejavi

petulda333
11. jan 2020

Vies kolko ludi moze navonok vyzerat cisto ale inak su to prasce?! Vela.

deti95060810
11. jan 2020

@oslo1 mne nevadí bliely plášť, ale špinavé tričko...

autor
11. jan 2020

@petulda333 mám dvoch rómskych známych, sú čistí, vzdelaní a bežne sa stretávame na spoločenských akciách. Pred troma mesiacmi sme boli na svadbe kamoške, ktorá si tiež brala róma. Pre mňa farba pleti rozhodujúca nie je. No ak prídeš do čakárne kde je osem špinavých, zapáchajúcich ľudí, ver mi, že aj keby boli zelenej farby, tak reagujem rovnako. A fakt teda neviem ako rýchlo sa to dokáže prejaviť, tak sa tu nebudem hádať, ale 24 hodín podľa mňa úplne stačí.

@stanulienkat
Používam vždy to isté na intímnu hygienu. Ozaj myslím, že ani sprcháč v tom nebude. Je pravda, že som jedla čokoládu, ale to aj miliónkrát predtým. Neverím, že len tak zrazu takáto pliaga. Som v 22tt a doteraz nič, dokonca ani pred tehotenstvom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre