Dá sa poslať kontrola z hygieny na lekára ?
Dobrý deň kočky.
Je mi úplne doplaču. Žijem v meste, kde žije dosť sociálne slabších občanov. Prejdem k veci. V deň keď som bola objendaná na prehliadku bolo predo mnou asi 8 týchto, nie príliš čistých občianok. Nie je to rómska ambulancia, no rómky väčšinou chodia v skupinkách. Ide o to, že pán doktor bral jednu za druhou a hneď na to aj mňa. Predpokladala som, že som v ambulancii, tak všetko je sterilizované. Evidentne nebolo, kedže domov som si pravdepodobne priniesla aj nejakú pliagu. Prvý deň po prehliadke som ešte nič netušila. Až večer som zacítila jemné pálenie a pri styku s manželom miernu bolesť, ale pripisovala som to tehotenstvu, kedže doteraz som žiaden podobný problém nemala. V noci som sa však prebudila s nepríjemným pocitom svrbenia, tak som s panikou utekala na toaletu a tam som si všimla malé červené chrastičky, pľutgieriky... Umyla som sa, svrbenie na chvíľku prešlo a opäť som zaspala. Predchvíľou mi volal manžel s tým, že si našiel na svojom nejaké červené fliačiky, a že sa mu na ňom niečo nezdá. Tak som začala úplne panikáriť. Čo teraz? Lekárovi volať nechcem, lebo mám pocit, že práve tam vznikol tento problém. Mám isť na pohotovosť? Bojím sa o malé. Neskutočne. Je možné poslať na lekára kontrolu z hygieny? Mám obrovské podozrenie, že vietor fúka práve odtiaľ. Za manžela ručím. Neviem čo robiť. 😫😭😭😖
@soldi ráno prehliadka, večer pálenie pri styku, v noci som sa na to zobudila ja, ráno volal manžel. 24 hodín. Veď áno, prepokladám, že zdroj nákazy je rovnaký.
Tak to je velmi rychlo a mykoza nie je pohlavne prenosna, aspon ja tak viem.
Mykóza sa objavuje bežne v tehotenstve, lebo sa mení PH pošvy.Dostanes ju aj po veľkom strese, oslabenej imunite, pri jedení veľa sladkeho, alebo len tak....po prílišnej hygiene, keď si necháš na sebe mokré gaťky čokoľvek.
Strašne preháňas, lebo som mala veľa krát mykozu a nikdy som nemala pľuzgiere.Mykoza je hustý hlien biely, svrbiaca pošva, môžeš mať praskliny na pošve.Lekara zmeň a určite sa nesťažuj, keď nechceš výsmech.Obmedz sladké mykozu sa v tehotenstve vracajú plus si kúp probiotiká a kľud😘
Staci, ze sa ti znizi imunita a mas kvasinky ani nevies ako - a cokolada, biele pecivo, sladene napoje, dokonca aj niektore druhy ovocia ti jej rozvoj len podporia - inak si celkom dobre neviem predstavit, ako by som ju dostala u gynekologa, naozaj asi len zo "spinavych" nastrojov, ale to by sa neprejavila za pol dna
@luccija viem, že preháňam, pretože je to pre mňa a manžela prvýkrát. Možno ak by som to mala často, tak by som to vôbec neriešila, ale toto je pre mňa proste šok. Obzvlášť keď viem, že to môže ohroziť aj bábätko.
Ja som mala prvy krat mykozu az na konci tehotenstva, predtym nikdy. Moze byt aj z nevhodneho spodneho pradla, zo stravy, z oslabenej imunity, kludne aj z toho, ze si sa na u niekoho na navsteve utrela toaletakom, ktory ti "nesadol"- ja napriklad tiez nemozem akykolvek pouzit. Takze za mykozu by som lekara urcite nevinila, ta ma naozaj milion moznych pricin.
@petulda333 práveže mykoza je pohlavne prenosná, preto kazu partnerov preliecit oboch naraz.
K autorke, tiež si nemyslím, že si sa nakazila v ambulancii, lebo tá infekcia by ti prepukla až moc rýchlo, zároveň však netvrdím, že tvoj gynekolog všetko sterilizuje, ale keď si to tak vezmem. Moja Gyn si dáva pred vyšetrením čisté rukavice, na sondu navlieka kondom, na kresle dáva nový papier, takze ani neviem, kde by som mala možnosť sa nakaziť.. ale predtým som mala gynekologicku, ktorá v rukaviciach dvihla špinavý telefon a išla má tak vyšetrovať!!! Čiže keď sú doktori prasata, nie je možnosť nákazy vylúčená, ale ešte raz píšem, že inkubacna doba týchto ochorení je určite dlhšia ako 24 hodín. A závisí aj od imunity, či mykozu dostanes. Mám kamosku, čo nou trpela stále a to je veľmi cistotna a ja zas vôbec s mykozami nemam problem, ani v tehotenstvách.
Práveže tie všelijaké intímne sprchace sa vôbec nemajú používať, mna sa urologicka pýtala, ci nejaky používam, ze doporucuje žiadny, len voda. A mykóza má plno príčin, vyššie spomenutých, a v tehotenstve je naozaj beznejsia.
@lula313 a chcela som tym len povedat, ze tak rychlo po sexe by sa jej muz nenakazil
dívne v jeden deň si bola a dostaal si niečo v ten deň aj manžel nejake pľuzgiere počuj ešte si nestihla vyjsť ani von vieš koľko je inkubáčna doba choroby jasne hned dostaneš mykozu čosi to už si musela mať dlhšie a priznaky si necitila a pľuzgiere otvor knižku a tam si prečitaj priznaky jasne iba si tam bola a hned si prišla domov a dostala si tam sa hygiena dodržuje nevydela si že ju vyšetroval s tým istym pristrojom zaujimave že pľuzgiere či si vyšla z ambulancie a do večera si mala pľuzgiere mykoza je svrbenie, štípanie a nie pľuzgiere takže pochybujem že by si to dostala za ambulancie do každej ambulanie chodia aj romky a nemyslim si že ťa ošetruje s tým istým nastojom on vie čo robi a pokiaľ ja som chodila na poradne vždy mal tam lekár take jednorazove podložky a jak ma vyšetril vyhodi celu podložku do koša a každej to tak robil čo jej pchal do šušky a potom tebe čosi sa zbláznila určite toto neurobil a čo mu zisti kontola čo mysliš nič ked mu pride kontrola z hygieny sú to tiež len lekári a lekár lekára nikdy nepotopy vždy budeš ťahať za kratši konie robili by ti vyšetrenie a zistili že by si mala priklad začinajuci syfilis tak to asi by sranda nebola nikdy som nepočula o mykoze že sa robia pľuzgieriky to bude niečo vážne ale od lekára gynekologa ked si ho navštivila si to dostať nemohla tam je inkubáčna doba niekoľko 8-10 dni takže sa niekde stála chyba ale určite u gynekologa nie
a chrastičky ako pišeš sa tiež neurobia za deň ked napriklad spadneš a pokiaľ sa ti urobi tak je to aj 10 dni takže to bude úplne nejaký iny druch choorby a nie žiadna mykoza hlúposť dajte si odobrať krv čim skôr tým lepšie a tam sa dozvieš pravdu
@asia83 z casti suhlasim. Lebo moje kolegyne od nich chytili zltacku, svrab a pod. No ale ja poznam dost vela,, ciernych, kt su cistotni a maju krasne byty/domy. Naopak mnoho bielych kt ziju v spine a nemaju ani zakladne hyg. navyky... Tych 99%co uvadzas je dost prehnane
@asia83 a ja som s nimi robila a bola v kontakte 3,5r a nic som nechytila. Ty si nastuduj ako sa prenasaju choroby a ako rychlo sa prejavia. My ich tu mame dost a musim povedat, ze u gyn, pediater, pohotovost a pod som vzdy videla ako po kazdom pacientovi cistia!
Mne to pride ako genitalny herpes a nie mykoza. Ale to je len moj laicky odhad.
Hmmm tak ako si si myslela že lekár dodržiava 100% hygienu.....tak isto to môže byť aj s ručením za manžela.
V prvom rade zisti co vám je a ak to môže mať súvis s dr samozrejme ries. Infolinku na hygienu nájdeš na nete.
Mykóza je premnoženie kvasiniek ktoré sa v tele bežne vyskytujú. Neboli ste v bazéne napr. Chlorova teplá voda je tisíc krát pravdepodobnejšia ako lekár.
@asia83 máš pocit že dilino dokaže doopatrovať dcérku postihnutu ktora zomrela teraz tak ak by som bola dilino nedokažem doopatrovať a pochovať postihnutu dcérku nevieš čo je život iba same nádavky dostaň rozum a prestň utočiť ja som slušna žena doopatrovala som dcérku ktora zomrela 12 ročna tak čo ešte som dilino.
@dilino nic nevysvetluj, nestoji zato. Citala som ako si o dcerke pisala. Je mi to luto 😥
@petulda333 toto čo preživame my s priateľom to by som nepriala nikdy nikomu zažiť je to strašne ked spuštali tu malu truhlu do zeme úplne som ostala ako keby v tranze a ked bola otvorena rozlučili sme sa to sa neda ani prežiť kto nezažil nepochopi nikdy najväčšie diamanty miliardy sú zdrave detičky aj ekd zlostia keby s adal teraz vrátiť čas bože všetko by sme zato dali že by tu s nami bola neprežije matka nepochopi
@dilino to mas pravdu, my to nikdy nepochopime. Je to strasne takto prezit vlastne dieta. 😥😥Ja som to citala pod inym prispevkom, a tiez mi prislo smutno z toho. Vela sil vam prajem ❤️
@petulda333 dakujeme veľmi pekné

z textu vyssie sa neda posudit casove okno tak ako si napisala neskor, precitaj si to po sebe.
kazdopadne, mykoza sa neprejavi za par hodin, ako uz bolo pisane. kedze sa vam to s muzom prejavilo v podstate naraz, tak ste sa pravdepodobne nakazili z rovnakeho zdroja. a gynekolog to asi nebol 😀