icon

Denné činnosti v 9. mesiaci tehotenstva

10. aug 2023

Ahojte ako vyzerá váš deň v 9 mesiaci tehotenstva ? Staráte sa o seba sami alebo už viacej oddychujete ? A na ťažší nákup idete sami alebo vám pomáha manžel ?

Strana
z2
rebrambora
10. aug 2023

Dokonca som pracovala 😃 o dva mesiace som v 9. zas, sice o jedno dieta menej a planujem takisto robit vsetko ako doteraz, kedze to nieje choroba.
Nie vsetci mame tehotenstva rovnake, tolerancia a sebalutost je tiez rozlicna.
Niekto ma tehotenstvo rizikove, niekto o nom ani nevie, niekto ma bolesti a niekto je len dramaqueen.
Manzel je hlavne psychicka podpora.
Cize ano, na nakup samozrejme ano.

jj298
Odpoveď bola odstránená
avakona
10. aug 2023

Ja som v 37tt a teda fungujem normálne: cvičím a prechádzam sa, varím, upratujem, na menší nákup v rámci prechadzky zbehnem a poobede si vždy tak na 2h pospím. Súhlasím hore, každé tehotenstvo je iné, každá žena je iná. Tiež ma všetko možné aj nemožné boli ale neopúšťam sa😃

helcanw
10. aug 2023

Všetko robím, bežne činnosti v domacnosti, starám sa o 3 ročného, cvičím 🤷‍♀️ akurát na ten nakup ideme spolu s mužom lebo behať po obchode hľadať potraviny, vykladať a baliť do tašiek/ auta a nahanat pri tom staršieho je nad moje sily - nie som chobotnica 😂 ale samozrejme že som unavena a aj si oddýchnuť potrebujem 🤷‍♀️

zenulkaaa
10. aug 2023

Ja som 9. mesiac travila hlavne nakupovanim pre babatko, ale teda vacsinou za pocitacom a cez eshop. Inak som robila vsetko normalne, domace prace, ked bolo treba aj nakup, soferovala som este v den porodu 😄😄😄

bolarazjedna
10. aug 2023

Aj som oddychovala, aj som upratovala, kedy ako som sa cítila. Jedine okná som už odmietla umývať. Teraz čakám druhé, už toľko oddychu si nebudem môcť dovoliť.

majamat
10. aug 2023

v 9m som pred sviatkami okna umyvala a vesala zaclony. bola som na PN lebo som na zaciatku tehu krvacala viac krat a uz som mala aj trosku viac rokov an prvorodicku, tak dr nechcel riskovat. a teda este som prenasala a dcera sa narodila po 4 vyvolavackach. keby nie, tak neviem kolko by som prenasala.

zuzanaete
10. aug 2023

Zalezi od tehotenstva a ci uz je doma nejake dieta, ktore treba riesit. Pri druhom som uz po termine vygruntovala cely byt a nic to neurobilo. Drobcovi sa stale nechcelo von. Celkovo aj pri obidvoch tehotenstvach som fungovala normalne okrem vlacenia tazkych nakupov.

ropucha6
10. aug 2023

To som uz chodila po nemocniciach a lezala doma. Robila som doslova ze nic, ale taky bol prikaz lekarov.

kiki68
10. aug 2023

To zalezi dost na stave, ja som ale kazde tri dni pendlovala do nemocky, tam pol dna a naspat. Cela som bola opuchnuta, vysoky tlak a vonku horucavy. Ale davala som to celkom s prehladom. Snazila som sa byt co najviac aktivna. Jedine, co mi davalo limity bol ten blby tlak, s tym sa nedalo uz vela vymysliet a stale som bola pripravena, ze uz ma z nemocky nepustia domov. Alebo ze tam poletime do par minut.

aiana24
10. aug 2023

Upratovala som (pomaly umyvala podlahu, ved kedy sa k tomu dostanem najblizsie? :D), pripravovala sa na porod (citala som si o hypnoporode, robila som dychove cvicenia), pripravovala si jedlo na sestonedelie (susienky, mrazenie a zavaranie vyvarov), komunikovala som s babom cez automaticku kresbu ( polozis otazku a kreslis bez rozmyslania), zariadovala a upratovala aby som nemusela po porode (donasky nakupov som si nastavila, pretriedila som si fotky v mobile, premazala maily). Keby som si mala dat radu s tym co viem teraz: uzila by som si viac posledne chvile s muzom ked sme len sami dvaja. :o)

majlo1234
10. aug 2023

Pokial je tehotwnstvo zdrave a bezproblemove, nie su ani v 9 mesiaci velke obmedzenia. Ja som bola fit v ramci moznosti, akoze pohyb bol vycerpavajucejsi, ale prestahovala som cely dom, s muzom robila na zahrade, chodila s kamoskami na kavy, na nakup som chodila, normalne soferovala. Vsetko sa dalo, len to uz bolo nekomfortne

terry658
13. aug 2023

Ja som robila všetko. Premiestňovala nábytok, upratovala, chodila na nákup, chodila s deťmi von, prosto všetko. Deň pred pôrodom som aj šoférovala. No bolo mi tentokrát lepšie ako pri predchádzajúcich tehotenstvách. Treba počúvať telo a neporovnávať sa. Každý to znáša inak. Čo je pre jedného v pohode pre druhého môže byť ohrozenie zdravia.

sara288
13. aug 2023

Ja som od 30. týždňa na rizikovom kvôli hroziacemu predčasnému pôrodu, takže sa vyhýbam dlhším a ťažším aktivitám, dvíhaniu ťažkých vecí.. ale snažím sa každý deň o seba starať čo sa výzoru týka, upratovať, zariaďovať veci pre bábätko, skočiť do obchodu pre menší nákup, variť, občas prechádzka.. keď mi je veľmi zle tak oddychujem, ale ďalšie dni sa to snažím dohnať.. všetko pomaličky, ale predsa 🙂

jablkovastrudla
13. aug 2023

Do polovice deviateho mesiaca som pracovala v restauracii, u nas sa nastupuje na matersku v 38. tyzdni. Vladat som vladala ale urcite by mi lepsie padol oddych doma 🙂 chodila som aj na nakupy lebo muz bol mimo krajinu. Den ked som zacala matersku sa mi narodil syn tak som si ani nestihla oddychnut 😬 ale ja som mala bezproblemove tehotenstvo, a keby mam nejake problemy urcite nerobim veci co by ohrozili dieta.

adelkaa159
13. aug 2023

Ja som na výber nemala doma som mala 2 deti a dom sme stavali manžel v zahraničí 🤣pri prvých som viac relaxovala ale pri 3tej nie 😁tam nebol čas relaxovať

danielahamar
13. aug 2023

Pri všetkých 3tehu som pracovala až do konca, akurát pri 3 na nákup chodil väčšinou muž, lebo mi nebolo moc dobre.

lubkecha
13. aug 2023

to je otázka😃 každý to ma asi indyvindy ...ja mám 2male deti čakáme 3 tie ako operativa kol nich navariť žehliť prať denne vysavam zmyvam behám na nákup behám za nimi za bicyklom turistika iné ich vyžitie okná umývam cítim sa fit takže žiadne obmedzenia ...čiže každý asi podľa svojich možností a schopností je kopa žien čo má problém udržať miminko tak tie asi nech odpočívajú a pokiaľ mamička má možnosť byť v platenej práci tak niekedy aj lepšie ako doma muklovat 😆

jamesinka
13. aug 2023

Veľmi záleží od tehotenstva, aké máš komplikácie, ako často poslickov, opuchy nôh, únava, aké sú u Teba riziká. A aj, či a aké veľké máš staršie deti. Ja už meliem z posledného. Každý deň veľa ležím. Idem 1-2x na prechadzku. A upratujem si. Manžel vzal staršie deti preč, tak si plne užívam to, že keď nevládzem, ľahnem si, koľko potrebujem. Veľký nákup alebo spraví manzel, alebo si objednám. Do potravín idem v rámci prechádzky. Nepotrebujem zo seba robiť super ženu a opakovať, že tehotenstvo nie je choroba. Riadim sa len sama sebou a absolútne rešpektujem svoje potreby. Keď niečo chcem a vládzem urobiť, spravím to. Keď nie, požiadam o pomoc. Aj keď v procese zistím, že je to na mňa priveľa. Počúvam samú seba. Po pôrode bude prioritou bábätko. Teraz som prioritou ja (a dieťatko vo mne).

lenkakravcova
13. aug 2023

Nákupy som neťahala. Ale mala som také výpady - týždeň doslova takmer nič nerobiť, potom kosiť záhradu hodinu 😂 a tak na striedačku.

veronicka1901
13. aug 2023

Jedine, čo som pri všetkých troch tehotenstvach nerobila, bolo umývanie okien. Bývame na 6. poschodí a dosť sa mi krútila hlava. Inak som všetko zvládala, lebo som vlastne aj musela 😀

jesenzima
13. aug 2023

Ja som ešte chodila do práce a na turistiku, bežné činnosti som vykonávala normálne 🙂

0barbara0b
13. aug 2023

Pri prvom som posledné týždne nič extra nerobila, nevládala som. Veľmi pomalými krokmi sme zariaďovali nové bývanie, kde sme sa mali nasťahovať príchodom bábätka. Vsetko mi dávalo zabrať.
Druhé tehotenstvo neoddychujem takmer vôbec. Nie že by som nechcela, ale okrem toho, že už na to nie som zvyknutá 😁 nemôžem si to pri 3 ročnom dieťati dovoliť. Jednoducho robím všetko. Starám sa o domácnosť, keď je treba idem nakúpiť, chodím so synom každý deň 1-2x von a nemám ani čas myslieť nato, že som tehotná a že onedlho rodim 😁 samozrejme sú dni, kedy jednoducho nevladzem a musím počkať na muža, ale ten je aj tak naštvaný, že ja robím všetko akoby som ani tehotná nebola a nevypýtam si pomoc. On je v práci od rana do večera a ja väčšinou keď niečo chcem, chcem to hneď a nemám čas čakať do večera, kým príde 😁 každá sme ale iná, každé tehotenstvo je iné, takže je to veľmi ťažko posúdiť co je ok, co nie. Tehotenstvo nie je chodoba, no treba počúvať svoje telo. Pri prvom mi telo dávalo jasný signál oddychovať, pri druhom aj keď mám ten čas, vždy si niečo začnem a mám z toho lepší pocit, ako z oddychu. Ale treba všetko s mierou 🙂

17alexis
13. aug 2023

Tiež som fungovala úplne normálne, makala som v záhrade, furikovala som burinu, chodila na ľahšie túry, keďže na tie náročnejšie som sa už bála. Samozrejme, treba počúvať telo a nerobiť nič nasilu, ale keď vládzeš, určite sa hýb.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
zoeeoz
13. aug 2023

Ako kazdy iny den

rakso
13. aug 2023

Ja som mala perfektné tehotenst🤞 ku koncu síce vyšší tlak, ale nič dramatické. Aj tak si myslím, že to bol skôr stres a sybdróm bieleho plášťa, ale tak dobre, že to preverili. V deviatom mesiaci som robila úplne všetko ako doteraz, aj hodinu a viac venčila nášho 30 kilového psa, aj išla na nákup, ale z auta domov už vynášal muž. Užívala som si bezstarostnú materskú, chodila po kávach a návštevách. Veľmi ma začalo baviť šoférovanie, keďže som celé tehotenstvo robila kamarátom a rodine taxi z osláv a podobne 😃 na všetky vyšetrenia a aj do pôrodnice som sa sama odviezla autom. Na začiatku ôsmeho mesiaca sestra oslavovala narodeniny spolu s dvomi kamarákami. Boli sme tam s mužom až do konca a teda keďže to boli 25. narodeniny, neskončili sme o polnoci 😆 na konci tehotenstva sme tiež vymieňali podlahy v byte a zariaďovali malej izbičku, takže aj nejaké nábytky bolo treba zmontovať a samozrejme upratovať v celom byte. Ja som si tehotenstvo tak neskutočne užívala až miestami mám pocit, že som priam zneužívala to, že som tehotná 🤣🤣🤣🤣🤣

llucy_m
13. aug 2023

Ja som mala od 25tt nariadený kľudový režim, hrozil mi predčasný pôrod. Teraz som 38tt a som vďačná, že sme to dotiahli až sem 🙏 a už len čakám kedy to príde 😅 Mám lepšie dni, aj horšie dni. Snažím sa fungovať aspoň okolo domácnosti. Uvariť, upratať, na nákup chodím len s priateľom, síce mi všetko trvá 5x tak dlho ale snažím sa. Sú dni keď nevládzem tak nerobím nič 😁

cecilia29
13. aug 2023

Tak napríklad večer pred porodom som dojila už v slavych kontrakciach kozy, cely cas som sa starala sa o ďalšie dve deti, nakupovala , upratovala a všetko ako pred.tym

4stanka4
13. aug 2023

Ja som fungovala normálne, stavali sme v tom čase dom tak som chodila tam-este v deň pôrodu som manželovi pomáhala nahodiť ventilátory na WC, niečo upratať, a u svokrovcov klasika-varit, prať, upratať a tešiť na drobca 🙂 ja som mala bezproblémové tehotenstvo akurát v 34tt som skončila v nemocnici,hrozil predčasný pôrod ale potom sa to ustálilo a aj napriek tomu ze môj lekár tvrdil ze určite nevydržím do termínu tak opak bol pravdou.Rodila som 08/2020 kedy bolo všetko poznačené covidom takže bolo všetko dosť obmedzené.

Strana
z2