Kedy sa vám bábätko otočilo?
Ahojte, som v 27+2tt a som zvedavá kedy sa mi malinká otočí...sono mi budú robiť v 30tt, naposledy ešte otočená nebola...Viem, že je to indivuduálne, ale kedy sa otočilo Vám?
@ludmilaka ano hovori sa to ,ale teraz tu baby pisali ze v trencine aj v cechach rodia kp aj chlapcekov a jedna mamina tu mi napisala ze ona porodilatu na slovensku oboch chlapcekoch kp a ze jej doktori je tam vraveli ze to su len zenske poveri co sa chiria cez internet, ze to je len vyhovorka aby nemuseli rodit normalne,ze ju tam vysmiali 😒 tak neviem vidis kazdy povie inac,skusim sa nato aj ja opytat v nemocke kedze aj mna to zaujima
@ludmilaka 🙂 ved to kazdy by bral radsej lahsi a rychli ako aby ta mali trapit,ved to su neskutocne bolesti a aj ta vycerpaju nadobro, pozri jedna maminka tu napisala ze rodila kp chlapca pockaj skopirujem ti
lupape @zata2 ahoj. ja som pred 2 rokmi rodila koncom panvovym v Tn nemocnici. asi 3 týždne pred termínom ma moja dr. poslala do nemocnice na konzíliarne vyšetrenie. tam sa ma dr.pýtal ci chcem cisársky alebo prirodzený pôrod. ja som si vybrala prirodzený. a nebolo to take strašne. ale ak chceš rodiť prirodzene musíš ty aj dieťa spĺňať určite podmienky. záleží aký je drobec veľký, akú máš panvu atď. To by ti mali všetko vysvetliť. nás malý mal 3250 g ked sa narodil. za mesiac sa nám má narodiť druhé mimco tak som zvedavá ci tento fešák už bude otočený normálne. ale ak by bolo aj toto druhé bábo otočene KP tak si zasa vyberiem prirodzený pôrod. ak teda dr. nerozhodne inak. snáď som poradila. paa a držím palce
@ludmilaka no mozno v kazdej nemocke je to inako a tu mi jedna maminka tiez tak pisla
adulikka ja som porodila obidvoch chlapcov koncom panvovým..obidva pôrody boli bez problémov ,obidva som porodila normálne bez sekcie... pri prvom doktor aj zistil ,že ide KP ,ale akosi na konci už tomu nevenoval pozornosť a pri druhom mi aj spravili odbery ,prípravu na operáciu ,ale ja nechcela cisárskym...dieťa malo byť aj malinké a ke´d som prvé porodila normálne ,tak som aj to daľšie chcela .A pôrod prebehol veľmi super .Mala som pri sebe viac doktorov .
Takze podla mna sa to da,len je to tazsie,alebo musia byt viaceri lekari
@ludmilaka Ale ty by si chcela normalne ci cisarskym? ja ak teda sa bude chodit do poradne od toho 36tt do nemocky tak sa na to skusim opytat,ale podla mna oni u nas v martine tiez rodia kp,kedze pri malej by som sla automaticky sekciou,ale kedze mi pozerali cez sono a potom povedalai no zial je nutna sekcia tak asi sa to da, uvydim budem verit ze sa otoci do poslednej chvile a ak nie ze porodim normalne
ja som bola na sono v 31. tt a uz bola otocena dolu hlavickou
@zuzuhor
ja už ani sama neviem, teraz mám pocit, že všade... najprv kopkala do mechúra a potom začala okolo pupku a vyššie, keď si ľahnem na lavý bok a podopieram sa o vankuš...ako taky polosed, tak sa začne jedovať a kope na lavu stranu medzi panvou a hrudníkom... a včera večer napr. kopala úplne všade, ako keby sa otáčala alebo čo a väčšinou cítim pohyby hore okolo pupku a vyššie... tak čo myslíš? mne sa zdá, ako keby už bola otočená dole hlavičkou a niekedy sa ešte na chvílku otočí späť, alebo sa len tak otáča...ale neviem či je to možné
@emakiki
mne sa velakrat vyduje na pravej strane pri pupku. podla mna by si ju mohla mat uz otocenu. ja tiez citim pohyby vsade, hlavne ze kopka. neboj, do piatka uz vydrzis. malinka vazi 1876g, dufam, ze to nie je vela, lebo termin mam az 8.5., ale prva sa mi narodila o 2 tyzdne skorej, tak predpokladam, ze aj tato sa tak narodi, uz sa nevieme dockat a teraz v stredu sme sa konecne dozvedeli co to bude, vzdy bola zle otocena. kolko si doteraz pribrala? ja uz som pribrala 14 kil
mne sa veru zda, ze je otocena, ale potvrdi mi to až sono... ja mam termin 27 a 29 maj... a pribrala som tiez 14 kg... asi trosku dost... 🙂 aspon nie som sama 😀 uz sa neviem dockat piatku...ako sme pokrocili a ci sa spravne vyvíjame... ale ano vydrzim... to ste sa ako neskoro dozvedeli... my v 19tom tyzdni, ale odvtedy mi sono nerobili, tak to nemame potvrdene, ale to nam povedali na 3D tak hadam sa nemýlili...ved mame aj fotku šušindy 😀 ty si mala vždy všetky vysledky testov v poriadku?
tak je to ako som si myslela, malinka je hlavickou dole... 🙂 vsetky miery mame tak ako maju byt...tak som uz spokojnesia... 🙂
ahojte, už som to tu niekde raz písala. Keď som čakala svoju dcéru, mala som tiež problém.. Najprv sa správne otočila, potom som mala určitý zážitok (príliš veľký hluk pri brušku pravdepodobne) a otočila sa opäť nôžkami dole. No a môj fantastický gynekolog mi ju pekne pootáčal tak ako má byť. Normál si ma dal na sono, a rukami ju zvonku krásne otočil, vôbec to nebolelo ani to nebolo nepríjemné. dieťatko už bolo veľké, ale mala som stále dosť vody okolo neho- v 32.tt. takže som nakoniec rodila prirodzene. Všetko závisí akého máš doktora.
ja som v 29tt a este stale sme hlavou hore.... 😒
v 27tt, odvtedy tak zostal ...
no mne sa malá otočila v 26tt, ale či tak ostala, to sa uvidí na ďalšej kontrole, ale pohyby ručičiek stále cítim rovnako-dole.. tak uvidíme 🙂

@medvedik79 tak ano,je to tak, ako ja som chcela moju malu tiez rodit normalne ale ked mi potom pri kontrakciach povedal ze to nie je mozne lebo prepadla nozicka a je nutna sekcia lebo ked mi odtecie voda bude neskoro nozicka vypadne a museli by vyklbovat nozicky a hned po porode by mala letela na operaciu a v tej chvili mi bolo jedno ci ma rozrezu a ci aj pritom umriem hlavne nech je malinka zdravucka a nech ona zije
Takze dievcatko? Gratulujem 🙂 pozeram ze si uz 38tt sak uz to moze prist hocikedy 😵 juuj a mate uz meno vybrate?