icon

Kto je ten gynekológ s koronavírusom v Ružinove?

stacy_b
22. mar 2020

Ahojte, vie niekto kto je ten gynekolog z Ruzinova kvoli ktoremu zavreli oddelenie? Mam ist rodit do Ruzinova a dost ma to vystrasilo...

Strana
z2
saska6867
Autor odpoveď zmazal
romanatrnavska
23. mar 2020

Ružinov gynekológia od dnes funguje normálne dvaja doktori boli negatívny... Prave mi písala teta lebo už mali po porade 🙏🏻

domikl
23. mar 2020

@romanatrnavska a mena sa nevedia? hlavne toho pozitívneho? 😕 ja som tam v piatok bola a teda sa bojím som tehotná a dve maličké deti doma 🙈

romanatrnavska
23. mar 2020

@domikl 🤷🏻‍♀️ Neviem... Ja tam tiež idem rodiť teraz v apríli tak uvidíme aká tam bude situácia

maciatkolulu
23. mar 2020

Vie mi niekto vysvetliť ako sa mohol teraz vrátiť z lyžovačky, keď sa jedná o taliansko, ktoré je v červenej zóne. Nemal karantenu?

domikl
23. mar 2020

@romanatrnavska držím palce, hlavne veľa zdravia🙏 nech toto všetko prejde 😩

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ikuska187
23. mar 2020

@maciatkolulu lebo to nie je tak ako média píšu, ti dvaja boli lyžovať prelom január / február, vtedy sme koronu tak akurát zdialky evidovali, nieto ešte riešili nejake karanteny.

zafir
23. mar 2020

@stacy_b ľudia sa boja a chcú poznať pravdu. Rozumiem, že existuje GDPR, či ochrana osobných údajov, či ,,lekárske tajomstvo,, ALE INFORMOVAŤ TREBA VČAS, PRAVDIVO A ÚPLNE. NEZATAJOVAŤ V TAKEJTO SITUÁCII A HLAVNE KEĎ SA JEDNÁ O LEKÁRA. MENO BY MALI ZODPOVEDNÍ ZVEREJNIŤ.KOMPETENTNÍ KONAJTE KONEČNE.

maciatkolulu
23. mar 2020

@ikuska187 január, február a teraz mali príznaky, či ako? Véd ten jeden doktor je nakazený a vraj sa vrátil z lyžovačky a mal priznaky

juma2
23. mar 2020

Možno už lekárom nebude. Neviem od nás žiadajú, aby sa každý človek priznal ak niekde bol a lekár to má na háku a ešte aj na gynekológii? To je už akože sen, ja by som mu zakázala lekárčiť na pekne dlhý čas

ibrunova
23. mar 2020

@zafir prečo by ho mali zverejniť? Určite všetjých, ktorí s ním boli v kontakte, budú informovať.

deti95060810
23. mar 2020

@stacy_b možno budú vedieť ženy v skupine BA

ikuska187
23. mar 2020

@maciatkolulu ako to je s nakazeným lekárom neviem, čo konspiruju média ma nezaujíma, pretože nikde jasne nenapísali ako to je možno a dosť pravdepodobné ani nevedia, články účel plnia. Nakazený lekár tam robí 1x týždne, posledné 2 týždne tam ani nebol, čiže asi toľko. Kde sa nakazil možno ani sam netuší. Pozor na tieto verejné lynce pozitívnych podporované médiami, o 2 týždne tu bude situácia úplne iná. Nakazena môže byt ktorakolvek z nás alebo nasi pribuzni - potom sa vám ten lync páčiť nebude. Vírus je prudko nákazlivy, je naivne si myslieť, ze nakazenych na svk nie je xnasobne viac, cestovateľska anamnéza je už v tomto momente úplne bezpredmetná, nastupilo komunitné šírenie. Treba začať od seba a chrániť seba a ku každému už pristupovať ako možnému nakazenemu, minimálne ako k asymptomatickemu nosičovi.

queen_mary
23. mar 2020

@ikuska187 dakujem, ze sa tu objavila normalna sprava! Uz som so myslela, ze sa vsetxi totalne zmagorili. Ak vas niektore tej lekar vysetroval, bude vas kontaktovat urad verejneho zdravotnictva.

retatka
23. mar 2020

@queen_mary Ale nevieme meno,ja som tam bola 29.2 na vyšetrení na oddeleni a v akom čase bol cca lyžovať a kedy začal pracovať?

queen_mary
23. mar 2020

@retatka na co ti je meno? Ak ta vysetroval, tak ti zavolaju. A uz si tam bola dost davno

zafir
23. mar 2020

@ibrunova máte istotu, že všetkých?Nehovorím o psychickom terore doktora, myslím, na zodpovednosť a hlavne tvrdé sankcie v prípade NEZODPOVEDNÉHO
ČLOVEKA, DOKTORA tobôž. Keby čakáte bábo a ste jeho pacientka, ktorá bola u neho posledné týždne, bola by Vaša reakcia rovnaká? Ja chápem obavy mamičiek aj to prečo sa dožadujú jeho identity.

ibrunova
23. mar 2020

@zafir aj ja chápem obavy a áno, je to od neho max nezodpovedné.. Ale myslím si, že jeho meno oficiálne neoznámia, to je všetko.. Ale aj tak si myslím, že von sa to aj tak dostane.

zafir
23. mar 2020

@ibrunova tak to sme dve : -)

gab1sol
23. mar 2020

@maciatkolulu prvé informácie boli, že lekár, ktorý má pozitívnu cestovateľskú anamnézu, nakazil svojho kolegu. Potom vraj v Taliansku boli až dvaja lekári, ktorých výsledky testovania sú negatívne. Takže ten nakazený lekár sa pokojne mohol nakaziť od nejakej pacientky, či vôbec mimo nemocnice. Do styku s pacientkami sa vraj nedostal, len so šiestimi zo zdravotníckeho personálu (o ktorých nie je žiadna informácia, ako na tom sú). A už tu bol hon na čarodejnice, lebo to tak Nový čas napísal.

gab1sol
23. mar 2020

@ibrunova ale ak som to správne pochopila, ten nakazený lekár nebol na lyžovačke, ten sa mal vraj nakaziť od kolegu, ktorý bol. No ten je negatívny, takže nakazený lekár sa pokojne mohol kdekoľvek nakaziť a ani o tom nemusel vedieť. A to sa teraz môže udiať kdekoľvek a pritom sa môže správať najzodpovednejšie ako len vie... Tak načo ten lynč?

gab1sol
23. mar 2020

@ibrunova samozrejme, chápem tvoje obavy a aj keď nie som tehotná, mám ich aj ja... Bojím sa o svoje deti, o svojich rodičov...

derdia
23. mar 2020

Ja by som zobrala licenciu a dala basu!!!!hovada...ale doktori si myslia ze au Bohovia....tento urcite...mal by skoncit v base....

ibrunova
23. mar 2020

@gab1sol však ja nevediem žiadny lynč 😂 práveže ja som písala, že ak bude treba, dajú vedieť, komu bude treba.. Toť vsjo..

gab1sol
23. mar 2020

@ibrunova nie ty konkrétne, len som chcela reagovať na tie tvoje obavy a označenie, že je to nezodpovedné. Pritom, z toho, čo bolo zverejnené, nie on bol na lyžovačke. Ten lynč je skôr na tie komentáre ako je ten nad tvojím.

ibrunova
23. mar 2020

@gab1sol niekedy aj médiá vedia vyvolať zbytočnú paniku..

natalia_lianka
23. mar 2020

@stacy_b aj ja mam ist rodit do ruzinova, cca 2 tyzdne este... aj som tam bola dva dni dozadu na pohotovosti... no zle mi je az ...

nevestickaaaa
25. mar 2020

Dievčatá, prosím, neviete, ako je to teraz v Ružinove s vybavovaním epi v tomto období? Stále funguje normálne tá anestéziologická ambulancia na prízemí?

veroniak12
25. mar 2020

@ibrunova vsak to, ako je to hrozne pozart v telke ako keby ziadne dobre spravy neexistovali a len nas krmia hrozou. Fakt ako clovek sa boji pozriet a zapnut si televizor

Strana
z2