Problémy so spánkom počas tehotenstva
Mate prosim vas niekto problemy so spankom v tehu ??? ☹
Ahoj,tak ako, spala si?Jaj ja už z tých obáv spim asi tak,že vkuse sa budim,až mi to lezie na nervi...už som poslednú dobu aj celkom dobre spala,no tie nové problémy mi to pokazili,jaj,to je ale des...Už len odpocitavam dni a stale zaokruhlujem týždne,este je len streda.a ja už myslím na víkend,Chi
Ale máme pred sebou horúci víkend...Jaj no,tie nálady tí poviem,ja už som z toho stresu taká zničená,že posledné dní len revem pre každú blbosť,by som najradšej z vlastnej kože ušla,taka som,až na nevydrzanue.Všade sa píše že chlap to musí vydržať a čo žena....keby som mohla sama pred sebou utiecť...Chi Chi Chi
@romanula
@romanula
@romanula ahoj,už som tá tu dlhšie nevidela,asi už dobre spiš a nemáš čas sem.chodítt,čo?
@martinasara ahoj no ani nespim ale uz 3 dny lezim s migrenou jak blazen , nic nepomaha ani homeopatika, uz som brala aj paralen 500 ani ten nie, neviem spat lebo ti ta bolest neda, nedokazem robit vlastne nic, len lezat a cakat,.... jak na smrt normalne. Prosila som manzela nech ideme do porodnice ze maleho vytlacim...robili sme si srandu ze jak porodim tak maleho propleskneme za to jak zle mi robil.... 😀 ale toto asi nie je jeho chyba, asi som uz stara, a hormony a zmeny atd. maly za to chuda vobec nemoze....dneska sa to uz da prezit, ale aj tak som spala asi 4 hodiny. No co uz...a ty co? Mala si ist na monitor myslim, tak co malinka? Ja z vlastnej zkusenosti viem ze na vsetky tieto problemy zabudnes ked budes malu drzat v rukach, ani nebudes vedet ze co vsetko si prezivala. Tak sa drz a ozvi sa pa
@romanula ahoj,bola som,bol ok.Teraz už beriem tie bolestivé kopance ako to ,že mala je ok,predtým tomsa aj zlostila,ale teraz len nech kopka,do rebier a tak,chi...naša mala bubu,manžel ju tak volá,lebo nás toľko straší...jajtí nezavidim tu migrenu,tlak máš dobrý? Ja som mala migrény ked som mala nízky tlak,ale cocacola má stale zachránila...minulé som už bola zúfalá,tak som napísala na facebook,že nech boh dá a mesiac trvá týždeň,Chi...poslendnu dobu samé nočné mory,teraz prvú noc som spala 4 hod kuse,až som bola prekvapena,potom som si pustila tv pozrela správy,na streche a zaspala pred 6 tou,do 9 tej,takže nejako tých 7 hod pozliepam,chi
@martinasara no vidis 4 hodiny vkuse to je krasa.... to das... ja si myslim ze uz je to priprava, ked sa mala narodi co 3 hodiny budes hore, takze 3 -4 hodiny vkuse spat je uz luxus.. som rada ze je mala v pohode, vidis, ty deti sa aj zamotaju aj sa sami odmotaju, vsak neni su hlupe uz v tom bruchu im to mysli.... 😀 neboj uz too mas len 3,4 tyzdne a si tam...
a nizky tlak mam, no naposledy nejakych 105/ 60 myslela som si ze mi pomoze kava, aj som si vcera dala 2 len zas na tu migrenu kava neni dobra, a vidis cola ma nenapadla, to vyzkusam.... len sa mi zasa dvihne cukor, no uz to nejako musim doklepat aj ja, idem volaco robit lebo 3 dni som sa nicoho nechytla a znas to, jak sa nechytis tak to ostane vsetko tak... tak sa drz a zasa sa brzo ozvi pa
@romanula Jaj,ale ona je stale zamotaná ,bubu naše...už sa asi neodkruti,ale prietoky a monitor sú ok,tak,tak sa ukludnujem...Jaj,máš cukor,tak si daj light colu...
Ten tvoj chlop tá zničí a mňa bubu a ešte ani na svete niesu,chi
@martinasara noo ahoj tak se zase hlasim takhle po ranu uz jsem myslela ze tohle nespave obdobi mame za sebou, ale ne nemame tak cumim na akta X coz nevim jestli budu jeste vubec nekdy jeste spat.... 😀 a co vy dve? Ja jsem byla vcera na poradne, cekala jsem ze bude maly uz otoceny, uz by se mel otocit hlavou dolu, a on se sice otocil akorat na druhou stranu, ted sedi napravo ne vlevo...co uz jeste mame cas... jenom aby tam mel potom misto. Ale ja mam zase jiny problem, ted zase s hemeroidama, mela jsem to i u male a je to fakt na hlavu, tak cukr uz si hlidam a mam v pohode a ted zas tohle....to uz budu mit az do porodu no se uklidnuju ze po porodu vsechno ustoupi teda doufam... tak se drzte pa
@romanula Čauko,Chi...Ja že už spiš a nemáš cas behať po nete.Jaj si nemysli,že ja spim.Tiež takto jak ty a už sa asi nevyspim,lebo nervozita sa zvyšuje....Veď mám už max mesiac,alle keďže včera na poradni mi povedal,že kŕčok jeuz meksi,tak neviem...Ale najradsej by som už rodila dnes...S tým kufrom chodiť celý deň,mám pocit,že moje krize porazí....a tá poloha na spánok,jaaaj...Niekedy v pohode to zvládam,no niekedy už,mám toho dosť.Ja mám taký čas,že okolo 1 -2hod sa budim,este že existuje telka,lebo by som neviem čo robila...i ked veľmi nesledujem,skôr ju beriem ako krovie na uspatie.Ešte sa ten tvoj nezbednik otočí...a potom dostaneš kopanec do rebra,Chi chi Ja čakám,že by sa mohla malá odmotat,no ona ten pupočnik používa asi ako cestovný vankúš,chi.My sme tiež po poradni,chodím už každý týždeň.Zatiaľ všetko ok.Kľudovy režim som už vzdala,mám toho dosť,už som 36 tyzden a ked chce prísť na svet o týždeň,tak nech.Sice ešte nič také nerobím,len tak sedím,chodím po záhradke a tak o týždeň už aj niečo poupratujem,chi.Sa tak teším,že niesol už jak lazar priputany na posteľ.Tašku som už zbalila,ešte manželovi prezývky a môžem ísť.Cajik z malinovnika som si včera nasadila.
@medvedik79 ahoj pomáha mi čaj s materinej dúšky má ukludnujúci účinok vrecúško luhuj 5-8 minút,pijem to a mne to pomáha poradil mi to môj gynekolog 😉 tak a ozvy sa či ti to pomohlo 🙂
@martinasara no tak jsem zase tady, tentokrat nas zobudil hlad.... tak jak to tak citam uz si pripravena, ja teda tasku jeste nemam, mam len veci pre maleho nachystane, ale do porodnice jeste nie. My to jeste spolu musime vydrzat. Ty uz mozes ratat dni. Tvoja mala asi vie co ju caka ked porodis prijde o ten konfort z tej pupocnikovej snory a tak si ju drzi zuby nehty.... 😀 ta bude tvrdohlava. No hlavne ze je v poriadku. Ozaj za asi dva tyzdne mam ist na svatbu sesternici.... chapes to? Musim si hlidat jedlo kvoli cukrovke, nemozem pit, ani tancit, ani nic, budem rada ze budem sedet.... taka som nasra... ze az. Ked si predstavim tu zabavu a ja tam budem jak 3 rocne decko co nic nemoze ani sa mi tam nechce.... len zasa uz mam saty tak si to nemozem nechat ujst. Ale myslim ze to uz si tu tasku radsej pripravim.... pre istotu. Tak sa drzte pa
@romanula jeej,tak ja by som isla niekde,že až,sice som jak slon,ale teraz by som behala kade tade ,lebo ked som hodila ten kľudovy režim za hlavu,tak neviem kde skôr ísť.V sobotu idem na rybárske preteky,aspon sa najem rybovych špecialít,môj manžel je organizátor,tak povedal že má vezme,jupi...ja som tiež jak malé dieťa,ale čo sa týka toho tesenia,E môžem ist hoci aj do obchodu.No vieš ,ja som tu taskumala zbalenu už skôr,lebo mi hrozil predčasný pôrod,tak teraz som tam len dobalila nejaké vecicky pre malú.No to budeš mať ťažké,tie kolaciky ,tak.si vezmi dia tycinku do kabelky keby si nevedela vydržať,chi. Ináč puehr čaj znižuje cukor,ale neviem či mozes v tehotenstvi.A na sladenie je dobrá stevia cukrová do cajov a kavy,tiež ju predavaju v cajovniach.To len tak,mám totiž svokru cukrovkarku,tak mám znalosti,že až...
@martinasara ahojki aby sis nemyslela ze snad spime.... 😀 jak se mate? u nas to v ramci moznosti jde... i ja se dokazu tesit jak male decko. Len ten pocit ze ides medzi ludi..... a dakujem za tipy, lem normalna cukrovka je troska ina, ja nesmiem vobec ziadne tie dia vecicky, ze vraj je to pre mna jeste horsie, tak neviem co je tam ine. A kavu a caj nastesti nesladim. To vis snazim sa to dodrazavat, len niekedy zhresim, ale neboj sa ze mi to maly nevrati.. to je mi tak zle ze by som si dala radsej po papuli....no nic idem zkusit aspon lezat ked nie spat, tak sa s bubu drzte a ozaj mala sa ako bude menovat? Uz mas vymyslene? A kocik uz mas? Ja som uz kupila ale kazdy mi hovori ze som nemala ze je to skoro....tak snad se tie povery nevyplnia. Tak sa majte pekne pa
@romanula Cauko,no tí poviem,na nervy,ani sedieť,ani chodiť,ani spat,kĺby má tak bolia,že neviem čo robiť,mám chuť niekedy v noci ked sa zobudím rozkopat posteľ od zlosti...chi,lebo má už nebaví to polohovanie.Ja som kocik približne v tvojom týždni tiez už kupila,lebo manžel má strašil,že čo ak sa narodí predcastne,čo on bude sám zháňať a tak.malá bude Sára,pôvodne bol Jakub,ale nič mu nenarástlo,Chi ChiA ten tvoj, už máš meno?mám kamosku čo išla do pôrodnice a nevedela ešte meno,že to tak odrazu ju napadne.chiKazdy sa má pýta,prečo už nerodim a neidem do ke,lebo ja som u mami na dedine,vieš to brucho sa im zdá ako pred pôrodom,obrovskeee.,tak má len znervoznuju a ja pritom môžem byť ešte mesiac tehotná...Lebo ja som pribrala viacmenej len na bruchu,trochu nstehna a zadok,ale to sa na nich nalepilo,len z toho lezania,tri mesiace v kuse,ach.Tak sa drzte a ked budeš chcieť ponadavat,tak kľudne sa ozvi.V utorok posledna poradňa v 37 tt a potom už len sa dohodneme s porodnikom čo a ako a dúfam,že do konca mája už sa to super tehotenstvo skonci.
@martinasara no ahoj zase jsme o tyden dal, tak co jak se mate? Jeste jste v kuse? Co malinka? Jeeeje jak ti zavidim, ze to mas za chvilku... uz jsi 37 tt, ja jsem malou rodila v 38 tt, ja se tak tesim az to malinke budu drzet a vonat a hladit, uz si to s malou ani nepamatuju. Strasne rychle to vsechno preleti ani nebudes vedet jak. Ja jsem v pohode teda maly je v pohode, ja jsem zase mela 3 dny migreny ted, tak jsem uz myslela ze maleho vytlacim i bez kontrakci... uz jsem byla zoufala, nic nezabiralo a vkuse vkuse ti je zle. Nakonec jsem jeste zacala i zvracet, nemohla jsem nic snist ani nic vypit. Tak cela cukrovka sla bokem a vycucala jsem asi litr pepsi koly, co mi pomohlo aspon volaco udrzat v zaludku, ale jak to rychlo prijde tak to aj naraz odijde. Len tak proste najednou to prejde.... strasne volaco. Len dufam ze to nebudem mat tieto zachvaty aj po porode, lebo sa zblaznim. Maly bude Maxim, Max, mala sa vola Sienna, co je dost take nezvycajne meno, tak sme vyberali volaco k nej. Vsak nemozem mat Siennu a potom Martina chapes... tak nic maj sa krasne a ozvi sa drz sa pa
@romanula Čauko,tak s tymi menami to máš pravdu a max je veľmi pekné meno.Jaj tí nezavidim tie migrény,ja som mala zhruba v 5 mesiaci ,no katastrofa to bola som nevedela ani hlavu dvihnut.My už zajtra začíname 38 tt a v utorok idem vybrať steh ,no a už by som mohla potom do týždňa porodit,lebo mám už dosť tehotenstva.A ináč,naša malá sikovnica si ten pupočnik odmotala od krku,Chi...Len.sa bojím,aby som nerodila predtým ako mi dajú dole steh, môj porodnik isiel do ciech na konferenciu,tak.som v strese a bude tu až od pondelka...a ja ešte s ním nemám nič skoro dohodnuté...a este potrebujem ARO vyšetrenie,lebo možno si d epidural,uvidím,ako to bude prebiehať a potom sa rozhodnem.Ale už začínam byť v stresr z toho pôrodu,jaaaj.A ten spánok to je teraz hrôza,vkuse chodím na wc,azda aj 8 krát za noc,spadlo mi brucho ,malú cítim jak loptu medzi nohami,chodím jak kacer a tie kĺby,mám pocit,že sa rozpadnem,tak sa držte,neboj teraz už tí to bude rýchlo utekať a potom už začneš stresovat jak ja...
@martinasara ty jo tak to lez pekne s nohami hore az do pondelka kym dojde doktor z konferencie, a hlavne v klidu nestresuj. A nestresuj z porodu, je to podla mna krasny zazitok, ja som s malu vobec nestresovala, lebo ani nevies vlastne jak to boli a ako, tak sa vlastne ani nemusis bat. A mna to islo strasne rychlo, o 14 mi zacali kontrakcie a mala sa narodila o 17 hod. manzel bol pri mne a to mi strasne pomohlo. A ozaj to bolo suprovni, 2x som zatlacila a mala bola na svete. Ked sa na to budes tesit tak to pojde lepsie a rychlejsie uvidis. Len zkus vydrzat alebo skorej mala jeste tyzden. A hovorila som ti, ze sa odmota.... vidis aka je mudra 😀 tak daj vedet a drz sa pa
Chi,no.stresujem,vsak.počkaj dôraz tí budem písať,že už sme dve...Chi.Môj manžel tiež ide so mnou,to za odmenu,za to tehotenstvo.No veď to neviem aké to bude,ale najväčšia chýba je ,že som chodila k pôrodom na praxi počas VŠ,tak ti poviem trauma na celý život,teraz to ľutujem...načo som sa tam trepala...No tak to si mala super pôrod,moja sesterka mala obidva do 3 hodín,veď pri druhom jej nestihli ani klystir dať...Ked tie nohy hore to nepomôžu,mozog totiž spúšťa pôrod,keby existoval nejake vysetrenie na výpočet začiatku porodu,to by bolo,by som sa pripraavila jak na skusku a idem..chi
@romanula Jaj takže pravdepodobne budeš mať druhy pôrod taký istý,tak sa môžeš tešiť...
@martinasara ahoj no ako? Jeste v celku? Ja uz se zase dve hodky prevaluju v posteli, ani ne tak maly ten spi, ale ja. Ja jsem jak ti ptaci venku, proste ve 4 otevru oci a uz nezaberu.... ja se tak strasne tesim az nastane den tak za 5 let kdy maly bude uz v pohode a ja se normalne dobre vyspim.... 😀 uz ted se nemuzu dockat. A taky jsem si prosla zase jednou z tech kvalitnich migrenek.... ted uz to mam snad co 14 dni. No uz jenom chvilku to uz nejako zvladnu. Tak se drzte a ozvi se pa
@romanula Ahooj,no áno este v celku,zajtra idem vybrať steh,lebo u robí sarapatu.Ooch,ten spánok,asi každú hodinu som na wc,odkedy mi spadlo brucho je to hrôza,tie tlaky na mechúr, ☹ .Keby neboli potrebné kontrakcie k pôrodu,tak mala mi už asi vypadne.Sama som.zvedavá,že čo a ako zajtra na tej pôrodnici bude,či mi nedá dole steh a zaraz tam neporodim...Chce sa mi už z toho plakať,som ako na rozpadnutie,krize má bolia,bedrové kĺby,chytam take kŕče do lýtok,že koniec...Len vydržať nám ostáva,nič iné...jaaj.No to si este počkáme na spánok,len nech sú zdravý a nejako to pretrpime...,že 5 rokov...no.nazdar
@romanula Ahooj,no áno este v celku,zajtra idem vybrať steh,lebo u robí sarapatu.Ooch,ten spánok,asi každú hodinu som na wc,odkedy mi spadlo brucho je to hrôza,tie tlaky na mechúr, ☹ .Keby neboli potrebné kontrakcie k pôrodu,tak mala mi už asi vypadne.Sama som.zvedavá,že čo a ako zajtra na tej pôrodnici bude,či mi nedá dole steh a zaraz tam neporodim...Chce sa mi už z toho plakať,som ako na rozpadnutie,krize má bolia,bedrové kĺby,chytam take kŕče do lýtok,že koniec...Len vydržať nám ostáva,nič iné...jaaj.No to si este počkáme na spánok,len nech sú zdravý a nejako to pretrpime...,že 5 rokov...no.nazdar
@martinasara ahoj tak co? Jak jsi dopada? Ja se uz zas dvy dny prevaluju v posteli od 4 od rana, dneska uz jsem mela nervy, ze proste ne, nejdu hore ani nahodou po 2 hodinach jsem potom zase usnula. Navic mam nervy tak cekam kdy na me prijde migrena. Mela jsem jit rodit do Trnavy, ale po te reportazi, jak tam zpackali ten porod tak vubec nevim.... asi neporodim.... no nic tak se drz a napis at vim, jak na tom jste paa
Ach ach,asi tak vyzerá môj spánok,som úplne na nervy...včera som bola teda vyberať ten steh,opisoval mi to,že aké to je ...,a tak,že mám sa uvoľniť a ja som v tom strese,že ako to bude bolieť sa začala tak potit,ze koniec,jak u zubára,plná napätia a pritom nebyť tých zrkadiel,tak ani neviem,že mi dačo robil...tá tak strach, robí svoju prácu...jaaj,tak to neber,že spackali ten pôrod,o tom by som tí mohla rozprávať,aké prípady mám vo svojom okolí...ale keby som sa na to zamerala,tak tiež neporodim...a ani niesom tehotna...najhoršie na tom je,že spat už lepšie nebudem,lebo to brucho je fakt jak mech a nedá sa už...ja som si zazmluvnila lekára pre istotu,lebo viem,že ked si platis,tak tá nenecha trápiť sa a tak...
@martinasara no vidis jak jste to krasne zvladli a ted budes prenaset jeste 14 dni uvidis.... 😀 ty nemas vlastne sekciu domluvenu? Cakas ze to bude prirozene? a kolko platis ked mas zamluveneho lekara? Lebo aj ja nad tym rozmyslam, len neviem akeho lebo to tam nepoznam a vobec tych doktorov tak ani neviem ktoreho by som si mala zamluvit. Tak uvidim, hlavne som povedala muzovi ze tam MUSI ist so mnou keby volaco, tak nech zakroci.... 😀
@martinasara keď ťa čítam, tak sa začínam báť tých posledných týždňov tehu, ja zatiaľ veľká frajerka, hoci brucho mám už riadne veľké, že ako to dobre zvládam 🙂
@romanula tak ten porodnik cca 150 e a možno menej,podľa nemocnice,ja som tiež veľmi nepoznala,tak som sa pýtala starších známych ,že koho mi odporúčajú a tak a keďže je aj operatér,tak sa nemám čoho báť,keby som potrebovala cisársky,tá tak...a môj muž tak isto ide,to za odmenu,za to tehotenstvo...čákam no že normálny pôrod,už by som rodila,už mám toho dosť...
@monikahan77 Jaj no môžem povedať,že naozaj už nevladzem...ale chodím kade tade,no upratovanie a tak sa už nedá,lebo mi je často zle,teda mávam mdloby,asi aj môj organizmus už si povedal dosť..a este mám dusnost,,najmä pri námahe,ale aj v klude,tak to je zabijak akejkoľvek snahy niečo urobiť a pokiaľ sa pytas na spanok,tak lepšie to už nebude pokial si mala problem aj doteraz...tým tá nechcem strašiť,ale nebudeš sama,ja mám tej nespavosti dosť...
@martinasara ja už mám len jeden problém, že ako to idem vydržať do 20-teho júna - až vtedy mi začne materská, už teraz v práci ledva sedím za pc, bábo mi ide vydrapiť pravý bok a stále tlačí na pečienku, pichá to stále uff, aj teraz mi tam kope od rána 🙂
@monikahan77 Jaj,ale to už lepšie nebude,mala má tlači už všade a od kedy zlaticko už dole,tak čistá katastrofa

@martinasara no ahoj uz som na teba myslela ze co je s tebou, no take dni pomozu....ale som rada ze ste o.k. vidis som ti hovorila ze to bude v pohode. Ja ked som rodila malu tak viem, ze me ty vysetrenia pred tym jak ti kontroluju nakolko prstov si otvorena tak ma to bolelo viacej ako samotny porod a kontrakcie. A chytla som taku staru korytnacku sestricku co som normalne myslela ze ju zbijem, lebo mi pocas kontrakcii pichala volake injekce do zadku, som myslela ze sa zblaznim.... ja mam od rana zlu naladu ani neviem preco, unavena som jak psisko, tak pocitam ze dneska o 3 budem hore.... 😀 tak sa drz a zasa sa ozvi pa