Som v 37. týždni a malá je otočená koncom pánvovým
Ahojte, som 37tt a nasa malicka je stale KP, Dr ma uz pripravuje na cisarsky, kedze som prvorodicka, no primar v nemocnici povedal, ze este nemusim vesat hlavu, lebo malicka sa este moze pretocit. Ake mate skusenosti??? Dakujem 🙂
@babullka1 Dakujem 🙂 A ty si aj citila to pretocenie, ci len na sone to Dr zbadal?
@lucyfromuk ja som to necitila teda vobec...az na sone mi dr.povedal ,ze sa drobec otočil... 🙂 uvidíš este sa to mozno zmeni 🙂
@lucyfromuk ahoj ja som bola na sone v 30 tyzdni a maly bol priecne 😀 ale doktor povedal ze neni treba sa bat.. vacsina babatiek sa otoci ..a niektore dokonca par hodin pred porodom 😉
Ahoj, Grétka sa nepretočila vobec - nie som nezodpovedná, pre každý prípad som mala urobene aj predoperacne vysetrenia, ale velmi som chcela rodit prirodzene. Viem, že sa dá pomoct aj akupunkturne, ale asi len do 38.týždna - skus sa nakontaktovat na nejakeho skuseneho odborníka. Rodila som v Tn, prirodzene a možem povedat, že aj rýchlejsie, ako prvé dieta. Chodili sa na mna pozerat ako na ojedinelý exemplár, že sa to dá......
@maribell A potom sa pretocil??? Ci si isla cisarskym?
Ahoj, mne Dr. v 33. tt povedal, ze je mala uz otocena spravne, v 34. tt mi na sone oznamil, ze sa otocila zasa spat koncom panvovym, to som tam bola vo stvrtok, no a v urotok (35. tt) som rodila a uz bola znova otocena hlavickou. Misicka sa narodila sice o mesiac skor a mala necele 2 kg, ale to, ako sa otacala som vobec necitila.
@lucyfromuk pretocil sa 😉 ale tiez ma lekar strasil ze ak sa neotoci tak pojdem na cisarsky... ale povedal mi aj ze velmi malo deti sa rodi koncom panvovym .. vacsinou sa pretocia aj tesne pred porodom ... dokonca poznam maminu ktora porodila dieta spontanne koncom panvovym 🙂
Kedze malá mala 2950g a nebola nikde zakliesnená, odrodila som ju koncom panvovým (musím povedat, ze som si pomohla aj homeopaticky)....
@lucyfromuk:
Niektore babatka sa naozaj otocia na poslednu chvilu. Da sa im pomoct akupunturou a tzv. moxovanim a cvikmi. Ale nie kazde sa da "prehovorit" 😉 Existuje este moznost manualneho otocnenia zvonku, ale to sa robi najskor v 38. tyzdni a v pohotovosti na cisarsky.
Dnes lekari neriskuju komplikacie (ktore samozrejme nemusia byt, ako hore pisu tie, co odrodili kp), a odporucaju cisarsky.
Mne sa syn neotocil, ani sa nedal prehovorit akupunkturou ani moxovanim ani cvikmi, manualne otocenie nemohlo byt, lebo som mala placentu vpredu. Tak sa nakoniec narodil cisarskym, a to este z dodatocneho dovodu, ze uz nemal plodovu vodu. Ja som sa na cisarsky pripravila trochu citanim a zmierenim sa s tym a nemozem sa stazovat.
Ale uz davno nelati pravidlo ze raz cisarsky-vzdy cisarsky. Po vyse troch rokoch som dceru porodila spontanne a bez problemov.
Ja som mala takyto isty problem , v 37.tt bol maly KP, doktor mi poradil chodit doma po 4roch 😀 😀 😀 vraj babska rada ale vraj niekedy pomaha. tak sme sa nasmiali ale skusili a na moj obdiv rodili sme normalne hlavkou dole 😉 🙂
@lucyfromuk aj Hanka tak bola, v 37. tt ma prijali uz do porodnice rovno z poradne, ze ideme rodit KP prirodzene (chcela som prirodzene), lebo som bola na 5 cm otvorena a Hanke odhadovali cca 2,5 kg, takze by to slo...no kontrakcie nikde a kedze som sa furt otvarala, po 3 dnoch uz v 38. tt isla sekciou, lebo som uz bola na 7 cm, Hanka strcila do porodnych ciest nohu a sa bali, ze prepadne pupocnik. Takze u nas sa ziadne pretocenie nekonalo, aj ked som cvicila vseljake tie krkolomne polohy posledny mesiac kazdy den 😀
Dakujem, tak jej este dam nejaky cas a skusim obmakcit Dr nech trosku pocka s tou sekciou, nech to tak nenahana 🙂 Ved aj povedal, ze je dost malinka, tak hadam ma miesto 🙂 No ved uvidime... 🙂
@lucyfromuk my sme mali tiez sekciu mala sa mi neotocila a mala som este 5 dni do terminu porodu ale primar ze uz sa neotoci tak ma dali 5 dni skor ...co lutujem mohla som pockat este chvilku ale aj pri cakani mozu nastat rizika hej v poslednom obdobi sa to musi sledo vat ...ako nebolo to az tak hrozne ta sekcia len jasne ze sa bojis ja ten strach somm si tiez prezila pred 2,5 mesiacom...ale mozes po sekcii rodit potom aj prirodzene...nic nesil lebo ja som chcela aby sa otocila aby som rodila prirodzene ale nakoniec sekcia :/ bolo to pre mna deprimujuce ale dnes sa tesim z dcerky..ono to ma svoje plusy aj minusy...ale pockaj a uvidis ako bude kamoske sa tiez pretocila mala 3 dni pred pporodom ...moze sa stat ze sa pretoci ale nebud sklamana ked nie ...si uz v 38t a tu je sanca mensia ale stale je 😀 ..cisrak ti spravia a male je na svete .jazva sa hoji rychlo a je malinka ...zo zaciatku tazko ale potom pohoda...neboj sa hlavne hllavu hore
aj moja sa pretocila nazad "hore hlavou" a to uz bola v 32 tyzdni spravne otocena :( dost ma hlavicka tlaci pod rebrom a ked zatlaci na organy to je slusna bolest - mam aj o strach aby nemala nejak deformovanu hlavicku ked sa pod tym rebrom tak tlaci - aku mate skusenost s takym niecim?
@lucyfromuk tak ako zmenila nakoniec polohu?
@ludmilabb Nie nezmenila, rodila som planovanym cisarskym presne tyzden pred terminom, pretoze mi zistili, ze ma malicka velmi malo plodovej vody, takze by sa uz ani neotocila. Vraj keby bolo tej vody tolko kolko ma byt, tak sa mohla este kludne otocit aj v den porodu... to mi povedal primar. Nakoniec ta sekcia vobec nebola hrozna, dalo sa to zvladnut, ked som videla baby, co rodili normalne, tak to vyzeralo, ze ani to nie je sranda 😀 A ty mas tiez malicku KP? Neboj sa, pozeram, ze ste este iba 36tt, tak este ma casu 🙂 Daj potom vediet ako ste dopadli 🙂
ahoj ja som ju mala tiez otocenu ritkov...asi 2tyzdne pred porodom som v noci divala na brucho a videla som ako sa otocila
Ahoj ja som bola u porodnika v 36/2tt ,tiež KP a hned ma objednal na cisarsky, lebo ako prvorodičke sa už neotoči dietatko lebo maternica je este tuha neroztiahnuta.
@lucyfromuk aha som si myslela ze sa ti zvrtla, ano mala bola KP ale podla poslednej poradne uz ma hlavicku dole tak som si vydychla 😝

@lucyfromuk Ahoj,aj ja som mala maleho takto otočeneho a to bol velky...a podarilo sa v 38tt sa pretočil 😉