Som v 41. týždni a už 6 dní mám bolesti
Ahooj baby.. som 41tt už 6ti deň mám bolesty prvé tri dni boli také slabé ale potom to začalo byť čím ďalej tím horšie strašne ma bolia aj kríze a bolesty mám neustále každých 10 minút no ale dnes to je iné od rána zo mňa tečie niečo je to ako výtok najprv bol taký ružovkastí no a potom už len buď priehľadni alebo hnedkasti .. má niektorá stimto skúsenosti ?
Normálne mi oči plačú
A samozrejme že sa do nemocnice chystám lenže tu keď poviem že mám bolesty ale vždy prestanú tak ma pošlú domou bez toho aby ma prezreli takže budem musieť skúsiť pôrodnú pohotovosť no niesom si istá či má aj tam zoberú
@marika1918 nie si sprostá, aby si si dala udusit dieťa.. a môžem sa tá opýtať, ako to chceš docieliť?? Pretože ty to necitis a ani to nevieš ovplyvniť, keďže si sama tie ozvy skontrolovať nevieš..
ja som bola porod vyvolávať 41+3, čo už bol maximálny možný termín… tiez som bola prvorodička.. ozvy sa pokazili z ničoho nic a rýchlo mi museli robiť akútnu sekciu..a to ma chceli prijať až v pondelok, 41+4, ale ja som už nechcela.. ktovie ako by to skončilo…
a prečítaj si aj príbeh ktorý dá stal nedávno jednej českej herečke či kto to bol… dieťatko sa jej tiež udusilo, o ničom nevedela.. prišla do nemocnice na termín pôrodu, ale dieťatko už bolo mŕtve a mŕtve ho aj musela porodiť…
Takze super, že nie si sprostá, ale toto naozaj nedokážeš ovplyvniť.. na to je potrebný lekár a vyšetrenia..
a podľa mna tá už dosť dlho držia po termíne.. zatiaľ som sa stretla s tým, že 10 dni prenášania je max…
@marika1918 a máš už aspoň nejaký termín na vyvolávanie?
@marika1918 bola si tam pred týždňom!!!!!!! Bože, nemám slov na tvoju ľahostajnosť
Pises, že niesi sprostá- tvoja gramatika, zľahčovanie situácie a sebaistota hodná atestácie z gynekológie hovorí ale o niečom inom.
Cele sa mi to nezdá - od vytoku (ze ani neotestovali, ze ci je prítomná plodová voda) až po nemocnicu “kde povieš ze vždy bolesti prestanú a oni ta poslu domov”.
Vies čo ti poradiť ?
Sed doma, píš na kona, že niesi sprostá - ale pre istotu prekriz nohy.
Pekný deň!
@marika1918 nepoznam asi zenu, ktora by bola prepustena z nemocnice so slabsimi ozvami a po tyzdni boliest by bola uplne kludna, ze vsetko je v poriadku...
A teda tvoja lekarka ma urcite zastupujuceho lekara, na gynekologickej pohotovosti ta urcite neodbiju nikdy.
Naozaj to drzim palce, aby to dopadlo dobre. A uvedom si, ze vobec nemusi.
@veronika3110 nie nemám stále sa lekárov na to pýtam každý poviem že ešte mám čas .. ja tiež nechápem načo čakajú tiež sa bojím o svoje dieťa lenže nič iné mi neostáva ako čakať keďže tu to je zo zdravotníctvom hrozné.. vraj do nemocnice mám prísť len ak praskne voda alebo budu kontrakcie 5 minútové.. skúsim pohotovosť no veľa si od toho nesľubujem
@marika1918 tak povedz že bolesti máš stále a neprestavaju;!!!!
A nie že vždy prestanú 🤦
@marika1918
Ako prepáč, ale toto vyššie spomenuté súdny lekár pri zmysloch ozaj nepovie. Nemám slov…
@marika1918 prosím choď! Dieťatko môže mať problém a ty o tom vôbec nemusíš vedieť. Aj keď aktuálne nemáš bolesti obleč sa a choď aj tak, už len kvôli tomu výtoku.
A áno radšej to trochu “prifarbi” a povedz že máš aj bolesti, nech ťa vyšetria poriadne a určia ďalší postup.
@marika1918 tak chod do inej nemocnice.. ja som rodila pred polrokom v PP a po termíne som musela chodit každé 2 dni na ultrazvuk a pasy do nemocnice.. toto určite nie je správny postup.. môže byt zakalena voda, slabé ozvy, to proste nezistis.. určite by som sa nedala odbiť, alebo by som šla inde
@marika1918 choď na pohotovosť sa dať skontrolovať. Pokojne Ti môže už aj voda odtekat. Daj si bielu obyčajnú vložku teraz a choď. Radšej zbytocne ako si potom niečo vyčítať. Už len kvôli tomu,že bábo malo slabšie ozvy. Prosím,chod!!! Držím palce!
@veronika3110 ona už tie slabé odozvy má, čo ti poviem, sedí doma na riti a vypisuje na MK
Ja naozaj nerozumiem, prečo žena v 41.tt, ktorá má niekoľko dní bolesti a výtok, sedí doma a píše na MK. Možno, keby neexistoval internet, išla by k lekárovi.
Autorka, napísala si, že u lekára si bola pred týždňom, čo je VEĽMI DLHÁ DOBA. Môže ti odtekať plodová voda (ak áno, tak očividne aj so zátkou už, takže bábätko nie je ničím chránené a je náchylné na infekcie), bábätko môže mať nejaký problém (veď už teraz má slabšie ozvy) a pod. Píšeš, že sa bojíš o dieťa, ale tvoje správanie tomu nenasvedčuje 🤷. Choď k lekárovi.
Neverim, co tu citam, neverim...😞...
Mna sice kontrolovali pri prvom tiez len kazdy tyzden, teda presne na termin v 40tt, vsetko okaaa, ale ziadne bolesti, ziadny vytok, uz vobec nie krv a hnede, gelove a kasovite, dalsiu kontrolu som mala v 41 tt., to si ma tam uz chceli nechat, noc pred kontrolou som porodila. Ale ked som sestricke na prijme povedala, ze krvacam, tak ma hned vysetrovali a nie ze poslu domov. To je hovadina. A pri tretom, vysetrovali ma 10 dni pred terminom, ale mala som vysoky tlak a potom ma sice pustili domov, ale s tym, ze pridem vtedy a vtedy na prijem a ide sa vyvolavat. A ked som doma krvacala, tak mi nebllo vsetko jedno, ale mala som toho lekara na messengeri, tak mi len povedal, ze to z vysetrenia, ze ten krcok uz je taky aj tak velmi citlivy, ze nevadi. Ze ak by som mala tlak 150/100 a viac, tak okamzite prist a necakat. Vacsinou sa lekari boja, aby sa nieco nestalo a ja neverim, ze ak je toto realne, ze si vo ec niekde bola a ze Ta poslali domov. Neverim. Nesedi mi tu viac veci.
Ja naozaj dúfam, že tuná autorka/autor si len robí nemiestnu srandu...
Ja som si myslela ze ma uz na konovi nic neprekvapi ale toto….
Tiež si myslím ze toto je lem pokus o srandu
@marika1918 Veľmi pekne ťa prosím, choď hneď teraz do nemocnice. Povedz, že máš bolesti už 6 dní. Nehovor, že "veď to nič nie je, lebo oni potom aj tak prestanú, prepáčte, že som otravovala, idem teda domov, dovidenia", ale povedz, že tie bolesti máš stále (veď aj píšeš, že keď prestanú, zase začnú). Nedaj sa odbiť, trvaj na vyšetreniach. Ak sa len trochu dá, nech ide muž s tebou. Nenechaj to zájsť tak ďaleko, že už nebude pomoci!!!
Si naozaj taka sprostá ? Alebo sa len robíš.
Rodis!!!!
Uz dávno si mala byt u lekára.
@alina765 moja zlatá sprostá si tu asi ty keď urážaš človeka bez toho aby si čokoľvek vedela .. práve idem od doktorky výtok je v poriadku rodiť nerodim sú to len prípravné bolesty .. maternica sa mi pripravuje na pôrod...
@h2 je všetko v poriadku 😇😇 aj mali aj ja
Len proste každá žena je iná a každá to má inak.. umna to je nejak blbo 😂 ale poslala ma už na hospitalizáciu štvrtok a tam sa uvidí kedi mi spravia vyvolávačku alebo cisárski
@marika1918 Ja ti radím z vlastnej skúsenosti. A to som bola ešte asi 2 týždne PRED termínom. Bolo mi strašne zle. Napokon som išla na pohotovosť, odtiaľ ma brali rovno na operačku na urgentný cisársky. Po pár dňoch mi lekár, ktorý ma prijímal na urgente, povedal doslova: "Tak sme vás dostali hrobárovi z lopaty." Ja ťa fakt nechcem strašiť. Ale ty už si po termíne. Osobne radšej pôjdem 10x do nemocnice zbytočne, ako jediný raz neskoro.
@marika1918 to kam chodíš do nemocnice, kde nechajú tak dlho prenášať? všade je 10 dní po termíne max
@lenkadenisa Vidím, že dosť veľa žien tu nepochopilo, ako to s tým termínom vlastne je. Autorka nie je 41 + 6. Je v 41. týždni a písala že je 3 dni po termíne. Čiže 40 + 3. 6 dní je len počet dní, koľko je jej zle.
@h2 áno presne tak
@h2 tak ale čo mám robiť keď doktorka povedala že všetko v poriadku .. poslala ma aj na pasi aj to je v poriadku ..
@marika1918 teším sa,že je všetko v poriadku, dobre, že si bola. Držím palce!

Z nemocnice som prišla pred cca týždňom a všetko bolo v poriadku teda okrem toho že mali má troška slabšie ozvi.. a keď som stamad odchádzala samozrejme som sa spýtala lekára ako to bude keďže termín som mala pred 3 dňami a on mi povedal že vraj to nieje žiadni problém že po termíne mám ešte kľudne dva týždne a ak neporodim vtedy sa dohodneme čo ďalej.. a tie bolesty ktoré mám stále prestanú aj keď teda som stoho už na nervi lebo to začína presne tak ako lekári hovoria (každých 10 minút a trvá to minútu) no potom ako keby zázrakom sa už nič nedeje