Strach z pôrodu - čo ma čaká? Ako je to u prvorodičiek?😟
@maminkadeticiek veď zas nepreháňaj. Ano je to síce divné, že sa chlapi tu len tak k tomu vyjadrili.. ale hádam sa o Tom doma so ženami rozprávali.. a napísali to z ich pohľadu.. možno oni by napísali to isté.. ty si mala pôrod zlý.. ja som mala tiež veľké bolesti, ale bolo to rýchle, tak mám na pôrod pekne spomienky aj napriek tomu a to som rodila Ani nie pred 9 mesiacmi 🤷🏼♀️ tiež boli náročnejšie tie prvé týždne po pôrode.. u mňa hneď ani žiadna eurofia z bábätká nenastala, mala som niekoľko týždňov problém si normálne sadnúť, dva mesiace má boleli prsia z kojenia atď.. 🤷🏼♀️ a to mi ešte prvé mesiace v noci celkom pekne spal aspoň, aj keď prvé dni som nespala vôbec, v pôrodnici dokopy za 4 noci som spala ledva pár hodín
A to som už aj zabudla na to, ako ho bolelo bruško skoro 4 mesiace, celé dni skoro len preplakal, nemohli sme s ním ani poriadne nikde ísť..takže nebolo to med lízať.. keď prešlo bolenie bruška, tak sa začali tlačiť zuby a idú furt nejaké, takže stále máme veľa dni uplakanych a teraz má vyše 2 mesiace obdobie, keď je v noci každú hodinu hore..
Takže fakt pôrod je oproti tomu nič.. tých pár minút 🤷🏼♀️
Mne velmi pomohlo pozerat porody, napr. Male lasky, no ale niektore to vystrasi este viac🤷♀️
A povedala som si, ze ked to zvladli miliony zien predomnou, tak to zvladnem tiez - a ty tiez👍
Pripravovala si sa nejak na porod? Ja som strach nemala, skor respekt, chodila som na rozne tehotenske cvicenia, bola aktivna az do porodu, pouzivala aniball, myslim ze kombinacia tychto veci mi velmi pomohla. Ako sa hovori, tazko na cvicisku, lahko na bojisku 🙂 drzim palce
@cubo2 nie nemas co pisat k porodu. Tak ako my sa nebudeme vyjadrovat k tomu ako prebieha vysetrenie prostaty ... pretoze prostatu nemame. A chapes aky je rozdiel medzi porodom a soferovanim? (neverim ze ti to treba vysvetlit) Soferovat moze aj muz aj zena. Staci mat vodicsky a kupit si auto. Nezalezi na pohlavi. Ale porodit, moze len zena. Muz nemoze. Nikdy. Nema tu skusenost a nikdy mat nebude. Nie je na to vybaveny. Takze o tom ako prebieha porod ... su z jeho strany len vseobecne kecy.
@slovakboy velmi pekne napisane, a dakujem dam 😊
@kittykat22 no dobre, s tym soferovanim to bol zly priklad, to ma napadlo len narychlo. Ale mam aj lepsi. Lekar muz gynekolog - ako moze vysetrovat a liecit nieco, co ako muz nikdy nemoze mat a nikdy nemoze vediet ake to je? No a predsa k nim chodite.. A este su aj muzi porodnici..No ako moze nieco vediet o porode? ts ts.. Nechapem tieto "elitarske" kecy, ze len zeny sa mozu vyjadrovat k zenskym veciam.. Ale ked ches mat ten pocit vynimocnosti, no ved dobre, mne je to jedno. Ja som len opisal tuto skusenost z mojho pohladu, ze porod nemusi byt taka hroza, ako sa autorka strachuje (v nasom pripade nebola). Tak ked chces si precitaj, ked nie, nehaj tak.
@cubo2 mozes sa vyjadrit, ale len z pohladu chlapa/otca. Tvoja osobna nebude pre zenu relevantna, o tom ako a ci to boli vies len z rozpravania inej zeny.
A to prirovnanie k porodnikom je uplne scestne, akoze onkolog musi mat najprv rakovinu aby mohol liecit? Uplne nelogicke co pises. Ziaden gynekolog mi zatial netvrdil ze vie ako boli porod. Ale urcite vedel o porode viac ako ja. O odbornosti ale rec predsa nebola
@maminkadeticiek typ bolesti ako menstruacia. Pointa je, ze to nebol typ bolesti rezna rana ci zapal
@cubo2 Prepac, ale nemozes porovnavat porod a soferovanie.Soferuju aj zeny.Muzi deti nerodia.
Ja ako zena ktora nikdy nerodila si nedovolim hodnotit ako porod boli.Nemam ani len tusenia a to som si ho pozrela od zaciatku po koniec.
Nebudes sa mat kedy bat, je to take automaticke. Rodis a hotovo. Boli to? Ano , asi ako rozne ine veci. Je to zazitok? Je, stretnes dalsiu lasku svojho zivota. Porod je zaujimava vec. Moj trval 7,5 hodiny od prvej kontrakcie. Ale realne to bolelo tak 4 hodiny
@vanda323 no tak ja mavam velmi bolestivu menstruaciu ze neviem jak mam lezat a sediet tak sa to asi bude dat vydrzat :D
Asi si dám epi 🤔
Začni cvičiť s Aniball, pomôže ti to na psychike aj tá to pripraví na pôrod. Ja po prvej sekcii som mala vďaka Aniball 2 suprove pôrody bez šitia. A ten posledný trval len 2,5 hod.
@janedoe gratulujem. A aj ja chcem taky 🙂 jeden taky už mam zasebou. Čaká ma druhý.

@maminkadeticiek a co sa hned nafukujes, ze ako chlapi nemame co povedat k porodu? To je, ako keby som ti povedal, ze co sa ty zenska mas vyjadrovat k soferovaniu a podobne.. Bol som tam cely cas, videl som to, zazil som to. Ano isteze je to bolestive a narocne. Len som chcel vtipne podotknut, ze starostlivost o babo po porode je tiez narocna a trva ovela dlhsie ;)