Môže práca na recepcii ovplyvniť tehotenstvo?
Ahojte baby chcela by som sa spýtať na vás názor. Pracujem na recepcii, práca recepčnej nieje vôbec namáhavá, skoro stále sedím. No k chodi recepcie máme doplnkovú službu a to príjem a vydaj balíkov od 2 spoločností, pro ktorých sa zohýbať a väčšinou zdviham aj ťažké balíky, ktore následne prenášam. Bol by to dôvod ist na pn skôr ako by som nastupovala na materskú?
V prvom rade treba tehotenstvo oznamit zamestnavatelovi a mozno ti umozni pracu bez dvihania tazkych balikov
@klarissa25 mám ešte len na začiatku, nechcem nič “zakríknuť “. Na recepcii som sama, nemá kto iný pracovať s balíkmi
ide o to ako to citis ty sama... ci si vies zmanazovat ludi, aby sa s tymi balikmi natahovali samy, ak nie, nerobila by som to... tehotenstvo je velmi hrehke
Kým tehotenstvo neoznámiš nemá zamestnávateľ dôvod riešiť balíky inak.
ide o to ako to citis ty sama... ci si vies zmanazovat ludi, aby sa s tymi balikmi natahovali samy, ak nie, nerobila by som to... tehotenstvo je velmi hrehke
@krasneleto nemám koho iného na to zmanažovať. Kurier mi tam len balíky vyhodí a zákazník sa ešte na mňa pozerá ako na debila s prepáčením, keď mu nedonesiem balík väčší ako ja pred nos a poprosím ho o pomoc
Kým tehotenstvo neoznámiš nemá zamestnávateľ dôvod riešiť balíky inak.
@januska12323 oni ich nemajú ako riesit inak, vždy tam je len 1 človek
Zohybať sa môžeš, pokiaľ ti to brucho dovolí. Nie si chorá, ja som do pôrodu ešte aj ročného syna nosila na rukách a skákala okolo neho, sa dala, vstavala...
Oznam to zamestnávateľovi, potom rieš. Na čele nemáš napísané, že si tehotná, prečo by ti zákazník mal pomáhať?
Zohybať sa môžeš, pokiaľ ti to brucho dovolí. Nie si chorá, ja som do pôrodu ešte aj ročného syna nosila na rukách a skákala okolo neho, sa dala, vstavala...
Oznam to zamestnávateľovi, potom rieš. Na čele nemáš napísané, že si tehotná, prečo by ti zákazník mal pomáhať?
@kavasmliekom nepomohli ani predtým, no ako kto 🙂 asi by som sa cítila hlupo keby nechám 160 cm ženu 50kg niesť 30 kg balík rovno pred nos.
Veď jasné že nepomôžu, to nemôžeš čakať od nikoho, že ti pomôže. Vlastne, za pult ani nikoho pustiť nemôžeš, aj keby pomôcť chceli.
Oznamit tehu ofiko a nesmies legalne dvihat veci cez 10kg. Aj to iba sem tam, nie kazdu minutu. Proste si to musia zariadit inak. To dvihajie deti doma ide na kazdeho triko a to je uplne ina vec ako nejake 30kg baliky. Vacsina zien doma dviha 2 rocne deti okolo 12kg a nie 30kg
ak si tie balíky dvíhala doteraz, nemáš rizikové tehotenstvo, tak je to úplne ok. Ja som 20-30kg činky dvíhala do 6mes. tehotenstva a porodila som zdravé dieťa 🙂. Takže netreba zo seba robiť teraz ľavú. Tvoje telo je na tento druh námahy zvyknuté
Veď jasné že nepomôžu, to nemôžeš čakať od nikoho, že ti pomôže. Vlastne, za pult ani nikoho pustiť nemôžeš, aj keby pomôcť chceli.
@kavasmliekom nieje to za nijakým pultom, ale bo vedľajšej miestnosti
ak si tie balíky dvíhala doteraz, nemáš rizikové tehotenstvo, tak je to úplne ok. Ja som 20-30kg činky dvíhala do 6mes. tehotenstva a porodila som zdravé dieťa 🙂. Takže netreba zo seba robiť teraz ľavú. Tvoje telo je na tento druh námahy zvyknuté
@denkabemommy nie nedvíhala som ich doteraz, je to novinka tak cca 2 mesiace. Niektoré balíky ani nezdvihem a musím ich “dokopavat” vedľa do miestnosti
Takže si to robila pred tehotenstvom.. alebo vo veľmi skorom tehotenstve, čo nemení nič na tom, čo som napísala 🙂
Treba to riešiť jedine so zamestnávateľom. Nemala by si dvíhať ťažké veci, to je aj určené, koľko majú mať kg. Záleží zase aj ako sa zamestnávateľ k tomu postaví. Môže ťa preradiť na inú pozíciu, ak túto nebudeš môcť vykonávať.
Treba to riešiť jedine so zamestnávateľom. Nemala by si dvíhať ťažké veci, to je aj určené, koľko majú mať kg. Záleží zase aj ako sa zamestnávateľ k tomu postaví. Môže ťa preradiť na inú pozíciu, ak túto nebudeš môcť vykonávať.
@lsimo nemá ma kam z recepcie preradiť.
Treba tehotenstvo oznámiť oficiálne. A nech si zamestnávateľ zariadí kto bude zdvíhať ťažké balíky. Prečo by si ty mala ísť na PNa ukrátiť sa o príjem. Ak by si išla na PN, tak zamestnávateľ sa s tým aj tak musí vysporiadať a niekoho tam dať. Netrvár sa ako nenahraditeľná a pekne to oznám oficiálne aj keď je ešte skoro (práve na začiatku je to rizikové čo sa zdvíhania ťažkých vecí týka) a nech to zmenežuje manažér.
Treba tehotenstvo oznámiť oficiálne. A nech si zamestnávateľ zariadí kto bude zdvíhať ťažké balíky. Prečo by si ty mala ísť na PNa ukrátiť sa o príjem. Ak by si išla na PN, tak zamestnávateľ sa s tým aj tak musí vysporiadať a niekoho tam dať. Netrvár sa ako nenahraditeľná a pekne to oznám oficiálne aj keď je ešte skoro (práve na začiatku je to rizikové čo sa zdvíhania ťažkých vecí týka) a nech to zmenežuje manažér.
@ysseba nemáme manažéra 😅😅 je tam len riaditeľ, recepcia a upratovačky
Oznámiť tehotenstvo a nemusíš dvíhať ťažké balíky. Zrejme vieš zákazníka poprosiť aby si došiel po veľký balík sám.
Ale ak chceš byť uveznená doma tak sa daj na PN. Uvolní sa miesto pre niekoho kto chce pracovať.
To bolo obrazne povedané. Tak úprava - nech riaditeľ zariadí kto sa bude s balíkmi naťahovať. Ale ak to má byť zámienka a ty chceš ísť na PN - tak áno, je to možné, doktorka ťa vypíše kvôli tomu na PN.
Oznámiť tehotenstvo a nemusíš dvíhať ťažké balíky. Zrejme vieš zákazníka poprosiť aby si došiel po veľký balík sám.
Ale ak chceš byť uveznená doma tak sa daj na PN. Uvolní sa miesto pre niekoho kto chce pracovať.
@3petka a kto tie balíky bude dvíhať? Nieje tam nikto iný. A zákazníka aj keď poprosím, nájdu sa taký, že si ho nechajú tak či tak doniesť pod nos
To bolo obrazne povedané. Tak úprava - nech riaditeľ zariadí kto sa bude s balíkmi naťahovať. Ale ak to má byť zámienka a ty chceš ísť na PN - tak áno, je to možné, doktorka ťa vypíše kvôli tomu na PN.
@ysseba dakuejm za info, v podstate som sa pytala len na to, či je to kvôli tomu možné
Ale to nie je už tvoja starosť, kto ich bude dvíhať.
Myslim, ze je jedno, ze to nechces zakriknut, zamestnavatel by to vediet mal. Ved mysli na to, ze sa moze realne nieco stat, ked sa s tymi balikmi budes natahovat.
Ak oficialne oznamis tehotenstvo tak sa to da zorganizovat aby si baliky nad urcitu hmostnost vyzdvihovali sami, umiestnit ich tak aby si klient sam mohol vyzdvihnut prip mat ich na nejakom voziku kt len potlacis … to nie je dovod na PN … tu sa riesenie najst da. Praca na recepcii nie je nejak zatazujuca alebo rizikova …len to treba mat vsetko odkomunikovane
A nejaky vozík na prevoz balíkov by sa nedal vybaviť? Kuriér by ti ho naň naložil a ty by si ho už len odviezla do tej vedľajšej miestnosti.
Tak zjavne si si dosla len pre odobrenie pn lebo kazda jedna moznost, co baby napisali sa ti nezda 😅
Teba nemá čo zaujímať ako si to zamestnávateľ zariadi, je to jeho povinnosť upraviť ti prácu na vhodnú pre tehotné ale musíš to najprv písomne oznámiť.
Tak zjavne si si dosla len pre odobrenie pn lebo kazda jedna moznost, co baby napisali sa ti nezda 😅
@evcagabi ja odkedy su internetove fora sa cudujem, co vsetko je rizikova praca v tehotenstve 🤦 dnesne "dievcata" niekedy len ocikaju test a uz maju nebezpecnu pracu (velakrat uplne najobycajnejsiu a najbezpecnejsiu)...
Tak musíš poprosiť inak asi… však chod na pn, chceš radu ale aj tak si rozhodnutá tak čo riešiš. Niekto iný sa bude tešiť z prace tot vse.

V prvom rade treba tehotenstvo oznamit zamestnavatelovi a mozno ti umozni pracu bez dvihania tazkych balikov