icon

31. týždeň rizikového tehotenstva - krčok 24 mm

adus5656
8. máj 2021

Ahojte som v 31tyzdni 2 deň. Od 16 týždňa sme na rizikovom koli krčku. Momentálne podľa cervikometrie zo včera je 24 MM pomaly sa skracuje. Všetko zatiaľ uzavreté. Malička ma váhu cca 1650 g . Podctivo iba ležím len wc a sprcha a napapat. 18. 5. Mám kontrolu a už mám tusak že nás pošle do nemocnice ležať. Je tu niektorá čo je podobne alebo rovnako na tom ? Ako vám je ako sa cítite ? Mali ste už myšlienky aj na predčasný pôrod? Lebo ja áno 😁 a potom vždy ostanem v strese.

Strana
z2
ab727
8. máj 2021

@adus5656 nemám to síce takto,s krčkom problém nemám,ale netreba sa zbytočne stresovať,treba oddychovať hlavne,mám kamarátku čo nemala od asi 31tt krčok žiadny plus bola otvorená na skoro 2cm a potiahli to v pohode do 38tt,držím palce,aby to bolo ok🍀

adus5656
autor
8. máj 2021

@ab727 ahoj no od toho 16 tt len ležím. Dosť náročné ale zatiaľ sa držíme. Dúfam a modlím sa aby sme zvládli aspoň. Do 36 tt to máme ešte mesiac. Ale myslím si že v najbližšej poradne nás už pošle ležať.

ab727
8. máj 2021

@adus5656 neboj bude dobre😉

adus5656
autor
8. máj 2021

@ab727 dakujeme za podporu 😊

janulka2805
8. máj 2021

@adus5656 Ahoj 🙂 Ja som síce už porodila pred mesiacom dvojičky, ale bola som na tom ešte horšie ako ty, mala som v 29 tt krčok krátky 18 mm.... Obe detičky mi tlačili veľmi dole a obávala som sa predčasného pôrodu každý deň... Nakoniec som rodila v 38 tt, takže dá sa to zvládnuť 🙂🙂

adus5656
autor
9. máj 2021
adus5656
autor
9. máj 2021

@janulka2805 ahoj jeej gratulujem že ste to zvládli 😍 ja dufam verím a modlím sa aby sme to zvládli aspoň. Do 36 tt aby malinká bola v poriadku. Ťažko sa leží a pritom myslí pozitívne a byť v kľude keď sa človek boji .

janulka2805
9. máj 2021

@adus5656 Ďakujem 🙂Úplne ťa chápem... Ja som si dala méty že aspoň do 34 tt, ale doktori mi nedávali nádej, že keď dve deti tlačia tak že to ťažko.... A aha, do 38 tt, a to by sme ešte vydržali ale už mali málo miesta bambuľky 😇 A tiež som len ležala, na mozog mi to šlo.... Ale teraz by som bola šťastná keby môžem poležať 😁😁😁😁

adus5656
autor
9. máj 2021

@janulka2805 no ja mám tiež dosť malé bruško ale je to aj tým že som 182 cm vysoká a chudá. A doktor vravel že aj preto že som prvorodička a mala je nízko. Tak dúfam že s tým nebude problém. Teraz v piatok mala cca 1650 g. Sa sem tam čudujem že ako sa tam zmestí. No ja mám prvú métu do kontroly 18.5. to budeme 32/5. A to doktor povedal že ak sa zhorší nález že má dá hospitalizovať tak pre istotu si vezmem aj tašku so sebou lebo mi tvrdne bruško. A druhú métu mám 10.juna to je 36 tt 🤣 ak aj tu zvládneme tak si už výfuknem trošku. No to ti verím. Okolo jedného je čo robiť a dve deturence dvojnásobok. Aaale ber to tak že dvojnásobná radosť a hlavne dvojnásobná láska. ♥️♥️

fantaghiro21
9. máj 2021

V takom tyzdni som mala ledva 1 cm... Myslím.

Lezaka som 3 mesiace v nemocnici pei obidvoch dcérkach
Prvá dcérka 33tt deuha 36.
Krcok mas myslím este luxusný...

kiki68
9. máj 2021

Ja som tak drzala od 4 mes na 22 mm a prenasala nakoniec.

adus5656
autor
9. máj 2021

@fantaghiro21 ahoj môžem sa opýtať dcérka čo sa narodila v 33 tt je v poriadku zdravá ? Ja viem sú na to aj horšie ženy ale stres u mňa veľa robí. Ale vďačná som za všetko a hlavne každý deň v brušku.

adus5656
autor
9. máj 2021

@kiki68 no ja o prenášaní ani nedúfam 🤣 pre mňa je meta 34 tt a ak tu zvládneme tak potom 36 tt 😊 .

fantaghiro21
9. máj 2021

@adus5656 no... Mam znamu, ktorá porodila v 25 tt a jej dcérka je uolne zdravá.
Nasa ma autizmus. Hyperaktivna . A ma žalúdočné problémy.
Ale inak zdravá....

adus5656
autor
9. máj 2021

@fantaghiro21 to ma mrzí . Ale o to väčšiu radosť a lásku ti dáva a to ťa hreje pri srdiečku♥️♥️♥️. Mala si bezproblémové tehotenstvo a zrazu sa ti krčok skracoval či si mala problémy už v priebehu tehotenstva?

fantaghiro21
9. máj 2021

@adus5656 prvé tehotenstvo, som potratila/porodila v 23 tt. Probleny od začiatku
Pri prvej dcérke to začalo nejak v 20tom týždni. Ori druhej dcérke detto

janba
9. máj 2021

Ja ked som bola tehotna, od 26tt som mala krcok 1,5cm. Porodila som v 39tt 😃 Ale! Naozaj som len lezala, nic nerobila, len jedlo sprcha zachod. Lezala som aj spala s nohami hore. A psychike prospelo, ze som lezala cely cas doma a nie v nemocnici.

kiki68
9. máj 2021

@adus5656 sak aj u nas bola ze 28tt, potom ze 34 a 36 a zrazu bum ho 40 tt a nic. Vraj ten krcok je velmi pruzny a stava sa,ze sa zase vylepsi a naopak. Ja som skrz to bola na rizikovom a nakoniec to vyborne dopadlo. Dieta sme dobre vypasli na 3,7kg 😂

adus5656
autor
9. máj 2021

@kiki68 to je dobre že to dobre dopadlo 😊😊 booze vieš ako ja dnes stresuje ? No celé zle 🤣 ja sa tiež snažím veľa papať aby priberala. Teraz čo sme boli v piatok 31 tt tak mala 1650 g. Ale to že sa psychicky zozieram nám neprospieva. Aj ti tvrdlo bruško ? Mne dnes dosť.

adus5656
autor
9. máj 2021

@janba no ja ležím domka. Priateľ mi posteľ zodvihol o cca 20 cm plus mám pod sebou ešte vankúše a paplón aby boli nohy a zadok s panvou vyššie. Ako na netopiera 🤣 no tá psychika dnes na nás dolieha lebo sa strašne bojím. A tým pádom mi bruško tvrdne 😩 a z toho brúska som ešte viac na nervy že sa mi krčok skracuje 🤣 no kolotoč neskutočný.

janba
9. máj 2021

@adus5656 viem presbe ako ti je. Do toho este tie hormony, ja som revala jak blazen 😃 ja som lezala cez leto, takze vsetci vonku na terase, v bazene a ja na netopiera v posteli 😃 ale stalo to za to

kiki68
9. máj 2021

@adus5656 mne tvrdlo brucho furt , od zaciatku tehu. Na zaciatku bol aj hematom, stale spinenie. Proste to bolo take vselijake. Fungovala som na magnezku a utrogestane. Mne dost pomohlo, ze som bola doma, lebo to skracovanie sinkyslim nastaloprave v praci. Totiz najprv som dvihala deti a potom ma svihli do kuchyne a to bolo este horsie. Tam stale zohnuta vykladat a nakladat umyvacku. A ta namaha bola asi prilis. Do toho som dostala nejake zahadne vysoke teploty. Ako som potom lezala, tak sa to zacalo stabilizovat. Musis to brat tak, ze s vahou 1650g aj keby dnes ide von , tak nasledky budu minimalne alebo ziadne . Mne to tak povedal gyn, plan bol vypast dieta, aby ked sa to posere islo von v co najlepsom stave. No ved islo, mlady pan vyzeral ako nastrcene decko pri hollywoodskom filmovom porode 😂 a vies , sranda je, ze tie posledne tyzdne som cvicila s epinom a ani tuk. Drzalo to vsetko pokope. Gyn tvrdil, ze cez 38tt to nedame. No hub, 41tt sa narodil junior .

kiki68
9. máj 2021

@adus5656 coho sa bojis, uz sa neni coho bat. Uz to len porodit a kazdy tyzden ber k dobru. Uvolni sa , aj sa chod trosku prejst na vzduch. Nestresuj sa nicim, uzivaj si to. Lebo su to posledne tyzdne , ked mozes jest priborom a chodit sama na toaletu. Potom to skonci. Uz budes Ty a maly skrecek. A este dokukaj co chces na Netflix, lebo po porode Ta vecer o deviatej odpali ako vevericku. A budes rada, ze sa par hodin vyspis 😀 keby mne toto niekto povedal 😀

adus5656
autor
9. máj 2021

@janba presne aj naši teraz griluju a ja pekne len pre tanier zajist a ľahnúť naspäť do postele. Strašne si prajem aby sme to zvládli a boli zdravý. Teraz si tak človek uvedomuje že za akými blbostami sa naháňal a že vtedy podstatné veci za ktorými sme sa nahanalu sú v podstate úplne nepodstatné. Fakt že to zdravie láska a rodina je v živote dôležité.

adus5656
autor
9. máj 2021

@kiki68 jeej super si to napísala 🤣 takéto povzbudenie je super asi budem každý deň čítať tie dve správy 🤣 no ja sa divím že mne doktor nepredpisal utrogestan lebo v takýchto prípadoch väčšina žien ho má. Bola by som asi pokojnejšia. Mne v piatok povedal že keď sa nález pri najbližšej kontrole zhorší pošle má do nemocnice a že mám mať doma nemocničný režim. Ja mám tiež doktora čo malo hovorí tak človek je z toho už taký smutný deprimovany. Ja si aj vravím že už sme dobre povzbudzujem sa vo veľkom ale keď prídu tie tehotenské hormóny ako teraz je to cele zle 🤣 a dnešok no 3 krát som už plakala 🤣🤣🤣 veru viem ako to je ešte bývame u sestri s priateľom lebo ešte nieje dokončené naše bývanie a malý ma teraz 3 roky cize som videla že si nič neodychla 🤣 moja sestra mala toto isté pri prvom. Ale ona sa ešte otvárala vonkajšia branka k tomu. A zvládli to. Teraz je tiež tehotná a je v 34 týždni 🤣 ale už všetko v poriadku má a funguje normálne našťastie. Ďakujem ti pre mňa za obrovskú podporu ♥️♥️♥️ i keď je to len cez správy a neznámej žene ale vážim si to neskutočne lebo sú to povzbudivé slová ♥️♥️♥️

janulka2805
9. máj 2021

@adus5656 Veď to už má krásnu váhu 😊😊😊Moja jedna mala len 2000 g a to v 38 tt sa narodila ... Neboj, moje obe boli nízko, krčok takmer žiadny a vydržali sme... Hlavne pozitívne myslenie! 😉😉😉😉

adus5656
autor
10. máj 2021

@janulka2805 ďakujem za podporu ♥️♥️verím že to zvládneme 😊😍

janulka2805
10. máj 2021

@adus5656 Určite to zvládnete! Držím palce ✊🍀

kiki68
10. máj 2021

@adus5656 som rada, som pomohla. Naozaj sa neboj, vies co ja som potom nervacila, ze prenasam cez termin 😂 potom zas ze Bude urcite mrzuty od tych stresov 😂 Takze pohoda, len klidek, to uz doklepes. Kamos ma dvojky o par mes starsie od nasho a tie mali okolo 1400 a 1800g , museli v 33tt von myslim a su v poho. Hadam sikovnejsie nez ten nas prenoseny medved 😂 ten tu oblieva paplony vodou 🙈

adus5656
autor
10. máj 2021

@kiki68 no ja teraz som mala také blbé dni plačlivé to asi aj hormóny trošku robia svoje že som sa neudržala neplakat. Ale priznám sa že každý týždeň vyšla slzicka potom sa mi tak uľavilo a bolo dobre 🤣. Ako na hojdačke raz hooore raz dooole 🤣 tak dúfam že to nebude mať dopad na maličkú. Tak ja dúfam že keď sme už došli sem pomaly do 32 tt tak že už dôjdeme ešte mesiac do 36 tt. Ale každým dňom som trošku kludnejsia že to odbúda 🙂 najlepšie je na Tom že toto tehotenstvo má naučilo trpezlivosti a pokori vážiť si fakt maličkosti asi preto všetko tak vypálilo 🤣😊♥️

Strana
z2